Daglig briefing, 9. december – Alt hvad du behøver at vide om guld

Godmorgen handlende,

Priser for ædle metaller, GULD, lukket ved 1.870,19 efter at have placeret et højdepunkt på 1.875,22 og et lavt på 1.860,19. GULD forlængede sine gevinster tirsdag på baggrund af stigende forventninger om, at den amerikanske kongres vil blive enige om en udgiftsrunde til coronaviruspandemien.

En bipartisan finansiel nødhjælpsplan på $ 908 milliarder blev foreslået i sidste uge, og dette har været under diskussion mellem demokrater og republikanere siden ugen startede. De to partier syntes et stykke væk fra at nå til en aftale tirsdag, da republikansk mindretalsleder Mitch McConnell forsøgte at droppe ansvarsbeskyttelsen og statsstøtten fra pakken, hvilket er noget, som demokraterne anser for at være kritisk vigtigt. Imidlertid kunne alle disse tilbageslag ikke forhindre guld i at opnå gevinster for den anden dag i træk – dette var den femte gevinst i de sidste seks dage siden den sidste negative afregning af guld den 30. november.

Den amerikanske kongres forventes at stemme om en uges stop-gap-finansieringsforslag i denne uge for at give mere tid til at nå til en aftale om den økonomiske hjælpepakke for coronavirus. Presset på politikere til at udbrede yderligere stimuleringsforanstaltninger er steget på grund af det stigende antal coronavirus-tilfælde.

Dette år, GULD priserne er steget med ca. 23% efter at have draget fordel af dets appel som en sikring mod inflation, sandsynligvis som et resultat af den hidtil usete stimulus, der blev frigivet i 2020. I november måned mistede det gule metal ca. 6% af sin værdi og faldt til $ 1.700 territorium. Derefter fik vaccine nyhederne pengestrømmen til at skifte mod mere risikable aktiver og aktiemarkeder.

På trods af den vedvarende forbedring af risikosentimentet fik guld støtte fra samtalerne om anden stimulusindsats, som igen udløste svaghed i den amerikanske dollar. Tirsdag var det amerikanske dollarindeks tæt på det laveste niveau i to og et halvt år, hvilket i sidste ende hjalp dets alternativ, det gule metal, med at stige på markedet.

På datafronten, kl. 01:00 GMT, kom forbrugerkreditten for oktober ind og viste et fald til 7,2 milliarder mod den forventede 17,6 milliarder, vejer den amerikanske dollar og understøtter det opadgående momentum i GULD. Kl. 16:00 GMT kom NFIB Business Index ind på 101,4 mod den forventede 102,6 i november, hvilket også satte pres på den amerikanske dollar og i sidste ende øgede GULD priser. Kl. 18:30 GMT faldt den reviderede produktivitet uden landbrug i kvartalet til 4,6% mod de anslåede 4,9%, hvilket hjalp den amerikanske dollar og begrænsede yderligere gevinster i guldpriserne. De reviderede enhedslønomkostninger for kvartalet kom på -6,6% mod de forventede -8,9%, hvilket øgede den amerikanske dollar og begrænsede yderligere opadgående i GULD priser. Kl. 20 GMT reflekterede IBD / TIPP Economic Optimism-tallene 49,0 i december sammenlignet med de foregående 50,0.

Imens sagde Kinas udenrigsminister, Wang Yi, sent på mandag, at Beijing var åben for at genoptage sit forhold til USA og erklærede, at de to lande var på et kritisk historisk tidspunkt efter et år med eskalerende spændinger. Wang sagde, at USA’s politik over for Kina skulle vende tilbage til objektivitet og rationalitet. Han sagde også, at begge sider skulle genstarte dialogen og komme på rette spor igen og genopbygge gensidig tillid til den næste fase af forholdet mellem Kina og USA. Wang bebrejdede den voksende splittelse mellem USA og Kina nogle amerikanere med en forældet kold krigs mentalitet og ideologiske fordomme. Disse kommentarer fra Kina bidrog til risikostillingen og begrænsede yderligere opadgående priser i de gule metalpriser tirsdag.

Daglige tekniske niveauer

Support modstand

1.865,75 1.881,55

1.856,95 1.888,55

1.849,95 1.897,35

Pivot Point: 1872.75 På den tekniske front, ædle metaller, GULD, handler med en bullish bias på 1.860-niveauet. På den højere side forbliver modstanden på 1.860, og overtrædelse af dette niveau kan føre XAU / USD op yderligere indtil det næste målniveau ved 1.893-mærket. Fortsættelse af en opadgående tendens kan føre til GULD pris i 1900-serien; dog er guld nu overkøbt, og det kan falde indtil 1.856 støtteområdet, inden det hopper videre. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me