Prisforudsigelse for Ripple (XRP) for 2021: Kan XRP vende tilbage til tidligere højder?

Ripple (XRP) – Prognoseoversigt

XRP-prognose: H1 2021

Pris: $ 0,55

Prisdrivere: Positivt kryptokurrency-sentiment, XRP’er i omløb, SEC-juridisk kamp bliver prissat på markedet

XRP-prognose: 1 år

Pris: $ 0,30

Prisdrivere: Aftagende bullish kryptosentiment, forsinket USD-ydeevne, Ripple-møntsalg, SEC-dom

XRP-prognose: 3 år

Pris: 0,15 $

Prisdrivere: Øget konkurrence, yderligere regulering, mulig juridisk nedfald fra 2021 SEC-dom

Shain Vernier, amerikansk analytiker

Det fjerde kvartal i 2020 (4. kvartal) vil blive husket som en afgørende tid for kryptokurver. Stærkt bullish stemning dominerede aktivklassen, da coronavirus (COVID-19) og politiske usikkerheder begyndte at herske. En delvis global økonomisk genåbning, en beslutning i den amerikanske generalvalg og en endelig afslutning på Brexit-sagaen kørte alle sammen optimisme på tværs af mange aktivklasser. Længe væk var COVID-19-paniksalget i marts 2020 – i stedet for var opsving-drevet optimisme.

Q4 2020 viste sig at være en bullish periode for de førende kryptoer. Blandt de største vindere var Bitcoin (BTC) og Ethereum (ETH), der begge skabte nye rekordhøjder hele tiden. Desværre udviste Ripple (XRP) ikke det episke bud, som mange andre kryptoer gjorde. I løbet af 4. kvartal toppede XRP $ 0.78; kun omkring 24% af dets højdepunkter i januar 2018 på 3,30 $. Sent i 2020 bragte euforisk køb til det meste af cryptocurrency-aktivklassen; for XRP fortsatte kryptovinteren.

 

Nuværende XRP / USD Pris: $

 

Seneste ændringer i krusningsprisen

Periode Skift ($) Lave om %
30 dage +$ 0,29 +104%
3 måneder +$ 0,30 +1,11%
6 måneder +$ 0,27 +90%
1 år +$ 0,26 +86,7%
3 år -$ 0,56 -47,5%

Ripple Live Chart

 

I lighed med andre kryptokurver er XRP-markedet drevet af en mangfoldig samling af understøttelser. Rygter, myndighedsregulering, almindelig vedtagelse og virksomheds sundhed er fire almindelige markedsdrivere, som XRP deler med resten af ​​aktivklassen. XRP er dog et meget unikt produkt. Lanceret i 2012 har Ripple haft en langvarig historie som en af ​​de førende mønter ved markedsværdi. XRP anses af mange for at være “sølv af kryptovalutaer” med en mammutflåd på 100 milliarder enheder og en ultra-lav pris. Hvis du ikke har råd til BTC eller ETH, ser XRP ud til at være en passende mulighed. 

Siden starten har XRP-prissætning periodisk været ude af trit med de førende kryptovalutaer. En af hovedårsagerne til dette er, at XRP kun er en af ​​flere aktiver, der fremmes af moderselskabet Ripple. Derudover “udvindes” ikke XRP af offentligheden som BTC, ETH eller Litecoin (LTC). Tilbage i 2012 prikkede Ripple 100 milliarder XRP, som regelmæssigt skulle sælges til offentligheden af ​​Ripple. Fra 2021 er kun omkring 45 milliarder i omløb – de øvrige 55 milliarder tilbageholdes af Ripple til fremtidig formidling. Dette er et ekstremt kontroversielt aspekt af XRP-prisfastsættelse; teoretisk set kan Ripple “dumpe” store blokke af XRP på markedet efter behov. I betragtning af denne funktionalitet er der et spørgsmål om, hvorvidt prisen på XRP kan manipuleres direkte af moderselskabet.

Faktorer, der påvirker krusningsmønt

Værdien af ​​kryptokurver med hensyn til udbud og efterspørgsel er en interessant undersøgelse. Faktisk hævder eksperter, at de stramme forsyninger af BTC er den primære årsag til dets stejle 2020/21 rally fra $ 3500 til $ 50.000. Fra januar 2020 var der omkring 18,5 millioner BTC i omløb med en maksimal forsyning på 21 millioner. Grundlæggende førte BTC’s iboende knaphed til en større stigning i værdien, da efterspørgslen steg. Dikotomi for udbud / efterspørgsel for XRP er næsten 180 ° fra BTC – der er et ton XRP til rådighed, og endnu mere holdes i reserve. Forholdet mellem Ripple, XRP og udbud / efterspørgsel er nøglefaktoren, der påvirker fremtidige prognoser for møntens værdi.

Ripple (XRP): 5-års prisforudsigelse

I løbet af 1. kvartal 2021 ville det være en udfordring at argumentere mod den bullish stemning, der dominerede det meste af kryptokurrencyaktivklassen. Priserne nåede astronomiske højder, da den almindelige vedtagelse af kryptoer syntes at være lige rundt om hjørnet. Alligevel var fremtiden for Ripple og XRP yderst usikker. En retssag indgivet af US Securities Exchange Commission (SEC) mod Ripple truede med at påvirke virksomheden alvorligt. Derudover stod et væld af outsidere klar til at bringe ny konkurrence til kryptobanksektoren. I sidste ende vil den femårige værdi af XRP afhænge af, hvordan det klarer sig mod SEC, branchekonkurrence, levering i omløb og samlet cryptocurrency-ydeevne..

Hvordan vil udbud og efterspørgsel påvirke XRP-priser?

Uanset om du handler med aktier, råvarer, valutaer eller krypto, er udbud og efterspørgsel en vigtig drivkraft for værdiansættelsen. Den generelle regel er denne: hvis udbuddet er lavt og efterspørgslen er høj, stiger priserne. Begyndende i midten af ​​2020 til februar 2021 kørte en robust offentlig og institutionel efterspørgsel efter kryptoer priser til rekordhøjder. XRP var en outlier – hvorfor? Svaret ligger i udbudssiden mellem XRP, dets moderselskab Ripple og handelspublikummet.

Før du forstår XRP-udbuds- / efterspørgselskurven, er det vigtigt at se på Ripples metode til mønthåndtering. Fra februar 2021 havde Ripple Inc. ca. 6,3 milliarder XRP, mens de placerede yderligere 48 milliarder på en kryptografisk sikret spærret konto. Det efterlod ca. 45,6 milliarder XRP af de samlede 100 milliarder i offentlig omsætning. Faktisk kontrollerede Ripple cirka 55 milliarder XRP, mens offentligheden havde 45 milliarder; en flertal på 55/45. Fra midten af ​​februar 2021 blev XRP prissat til $ 0,60, hvilket gjorde hele markedsværdien til ca. $ 60 mia. – Ripple ejede direkte $ 33 mia. Det er indlysende, at når Ripple beslutter at frigive mere XRP i omløb, vil priserne blive betydeligt påvirket.

For at øge den cirkulerende forsyning af XRP skal Ripple sælge mønter til købere. Her er et kig på Ripples officielle salgspolitik: ”Siden 2012 har Ripple metodisk solgt XRP og brugt det til at tilskynde market maker-aktivitet til at øge XRP-likviditet og styrke den generelle sundhed på XRP-markederne.” Med andre ord sælger Ripple XRP for at sikre drifts- og priseffektivitet. Så hvordan vil Ripple klare dette fremad? Det er et vanskeligt spørgsmål. I anden halvdel af 2020 blev Ripple mere og mere aktiv på XRP-markederne. I 3. kvartal 2020 (1. juli – 30. september) solgte Ripple XRP i værdi på 81,39 millioner dollars og købte 45,55 millioner dollars til et netto på 35,84 millioner dollars. 4. kvartal (1. oktober – 30. december) viste sig endnu mere aggressiv. I 4. kvartal solgte Ripple XRP til en værdi af 111,12 millioner dollars, købte 34,85 millioner dollars til et netto på 76,27 millioner dollars. 

Konklusionen: da priserne steg, solgte Ripple mere XRP. I Q3 2020 var XRP intervalbundet mellem $ 0,17 og $ 0,25; Q4 så dette interval strække sig nordpå og blev etableret mellem $ 0,25 og $ 0,75. Prisen på Q4 er værd at se nærmere på. Til at begynde oktober handlede XRP i nærheden af ​​$ 0,23; midten af ​​november bragte en stigning på $ 0,76; som december afsluttet, faldt priserne til $ 0,21. Dybest set begyndte Ripple at sælge XRP, handlende fulgte trop, og priserne flyttede hurtigt lavere. 

Når man overvejer den massive forsyning af XRP, som Ripple direkte kontrollerer, er salg af nye mønter en ekstremt baisse markedsdrivende. I tilfælde af at Ripple har brug for en indsprøjtning af kapital eller er tvunget til at sprede deponerede mønter, vil XRP-priserne lide. Indtil XRP-reserver er opbrugt, og mønterne i omløb bliver størstedelen af ​​den samlede forsyning, vil Ripple XRP-salget udgøre en formidabel nedadgående risiko. Omvendt, hvis Ripple ophører med XRP-salget i en længere periode, vil priserne sandsynligvis stabilisere sig eller bevæge sig højere.

Kan SEC mod krusning ødelægge værdiansættelser?

Den 22. december 2020 meddelte United States Securities and Exchange Commission (SEC), at de anlagde sag mod Ripple Labs Inc. SEC’s krav var baseret på beskyldninger om, at mere end $ 1,3 mia. Blev rejst via et løbende, uregistreret værdipapirudbud. Ifølge SEC’s klage hjalp medstifter Christian Larsen og administrerende direktør Bradley Garlinghouse fra 2013 til Ripple i det uregistrerede salg af milliarder XRP til finansiering af virksomhedsvirksomhed. Derudover solgte Garlinghouse og Larsen XRP til en værdi af 600 millioner dollars til personlig gevinst. Grundlæggende hævder SEC, at disse XRP-salg var i strid med føderale værdipapirlove. Håndhævelsesafdelingsdirektør Stephanie Avakian opsummerede SEC’er position: “Udstedere, der søger fordelene ved et offentligt udbud, herunder adgang til detailinvestorer, bred distribution og et sekundært handelsmarked, skal overholde de føderale værdipapirlove, der kræver registrering af tilbud, medmindre en undtagelse fra registrering gælder. Vi hævder, at Ripple, Larsen og Garlinghouse ikke har registreret deres løbende tilbud og salg af milliarder af XRP til detailinvestorer. ” 

Kernen i SEC vs Ripple er spørgsmålet om XRP er en sikkerhed eller ej. I deres oprindelige svar på afgifterne siger Ripple, at XRP ikke er en investeringskontrakt, men en kryptokurrency. Andrew Ceresney, udenrigsrådgiver for Ripple, havde dette at sige om påstandene: ”SEC’s sag er hidtil uset og dårligt udtænkt. SEC har ignoreret XRPs klare status som en virtuel valuta og modsiger ikke kun resultaterne fra andre regulerende agenturer, men også internationale reguleringsordninger. SEC strækker nu konceptet med en ‘investeringskontrakt’ ud over dets brudpunkt. “ I teorien har Cerenskey et punkt. XRPs funktion er at lette grænseoverskridende transaktioner. Det handles også på hundredvis af børser over hele verden, langt uden for rækkevidde af SEC. I et 2019-interview med CNBC sagde SEC-formand Jay Clayton dette om aktivklassificeringen af ​​kryptoer: “Kryptovalutaer; disse er erstatninger for suveræne valutaer. Denne type valuta er ikke et værdipapir. ” Tidligere gentog Clayton, at alle indledende mønttilbud (ICO’er) er værdipapirer, og “Hvis det er en sikkerhed, regulerer vi [SEC] det.”

Selvom det altid er svært at forudsige, hvad der vil ske i retten, ser det ud til, at Ripple har et formidabelt forsvar. De vigtigste aspekter af sagen er, at Ripple aldrig havde en ICO for XRP, og XRP-indehavere ikke har ret til nogen andel af virksomhedsoverskud. I det mindste med hensyn til Claytons kommentarer synes disse to ting at diskvalificere XRP fra at blive klassificeret som sikkerhed. Det er dog ikke tilfældigt, at denne sag bringes som kryptosamling til nye højder. Ideen om at holde kryptokurver som investeringer – i stedet for at bruge dem til handel – er ved at fange med institutionelle investorer. Gennem SEC vs Ripple, det ser ud til, at den amerikanske regering er interesseret i at skabe et stærkt nyt præcedens for kryptokurver og mærke dem til værdipapirer. Dette er et ekstremt invasivt skridt, da ethvert kryptokøb, salg eller overførsel potentielt kan falde under SEC-jurisdiktion.  

SEC-arkivering i december 2020 bragte enorm salg til XRP. I kølvandet løb forhandlere efter bakkerne og startede et 50% to-dages spring i XRP fra $ 0,50 til $ 0,25. Selvom priserne steg igen i januar 2021, var retssagens virkning enorm. Fremadrettet er en ting helt sikkert – Ripple og XRP er på den amerikanske regerings radar. Uanset hvad der sker i SEC vs Ripple 2021 er denne sag sandsynligvis kun begyndelsen. Skulle SEC få succes med at definere XRP som sikkerhed, vil hele kryptosfæren ledet af Ripple være i en massiv korrektion.

Har XRP en bæredygtig konkurrencefordel?

XRP er i sin kerne et værktøj til at strømline grænseoverskridende overførsler mellem finansielle institutioner. Tilbage i 2012 blev det markedsført som et billigere, hurtigere alternativ til Bitcoin. Ved hjælp af Ripples centraliserede digitale infrastruktur var XRP i stand til at undgå blockchain-logjams ved at eliminere den konsensusalgoritme, der var nødvendig for at lette transaktioner. Ved hjælp af en samling af ca. 35 XRP “validatorer” kan Ripple behandle transaktioner hurtigt inden for 3-5 sekunder. På det tidspunkt blev Ripple og XRP af mange anset for at være fremtidens bankindustri. Virksomheder som American Express, MoneyGram og PNC var blandt de første til at vedtage spirende teknologi.

Selvfølgelig har meget ændret sig siden 2012. Konkurrenter som Stellar, DrumG Technologies, IOTA og Ethereum har også rettet en indsats mod banksektoren. Derudover må man undre sig over muligheden for, at centralbanker autonomt går krypto. I øjeblikket udføres beta-test på kryptovalutaprodukter af den amerikanske Federal Reserve (Fed) og Den Europæiske Centralbank (ECB). Forudsigelser fra ECB’s præsident Christine Lagarde fra november 2020 antyder, at en “digital euro” lanceres inden for 2-4 år. Hvis en FedCoin eller Digital Euro bliver en realitet, vil rollen som kryptokurver i banksektoren sandsynligvis blive under intens kontrol. Hvis verdens førende centralbanker opretter deres egne digitale hovedbøger, er det nødvendigt med funktionaliteten i XRP? 

Realistisk er det umuligt at forudsige udviklingen af ​​en aktivklasse, der er så avanceret som kryptokurver. Ikke desto mindre, hvis digitale valutaer bliver domineret af centralbanker og regeringer, kan XRP have svært ved at finde en niche i det nye økosystem.

Ripple (XRP) teknisk analyse

Q4 2020 var en ekstremt aktiv periode for XRP. Under COVID-19-markedssmeltningen i marts 2020 posterede XRP lavdepunkter i området $ 0,12. Indtil slutningen af ​​november blev et relativt stramt handelsinterval etableret mellem $ 0,15 og $ 0,32. Da kryptokurrencypriserne eksploderede i 4. kvartal, steg XRP til et højt niveau på $ 0,78, inden de kastede sig til $ 0,17 efter meddelelsen om SEC’s retssag. Januar og februar bragte genopretning, hvor priserne testede novemberens højdepunkter.

14. februar handlede XRP langt over sine 100-dages (0,40 $), 150-dages (0,34 $) og 200-dages (0,33 $) Simple Moving Averages (SMA’er). Disse områder er indstillet til at være vigtige støtteniveauer gennem første halvdel af 2021. Det er også vigtigt at bemærke de flade baner i disse SMA’er. Bortset fra det massive marts 2020-spring og slutningen af ​​november-stigningen fladrede XRP det meste af året. Ikke desto mindre kørte XRP med mere end 10% i løbet af 2020 (+ $ 0,02); prissætning var repræsentativ for pigge og nedbrud – ikke traditionelle toppe og trug.      

Fra et makroperspektiv er den bullish aktivitet i 4. kvartal 2020 og begyndelsen af ​​2021 første gang, XRP har vist liv siden 2018. Og selv midt i november-stigningen til $ 0,78 var priserne stadig et godt stykke under de højeste tidspunkter, der blev sendt over $ 3,00. Desuden faldt november 2020-rallyet godt under 38% Fibonacci retracement i 2017-2018s breakout-interval ($ 1,33). Dette er et vigtigt langtidsmodstandsniveau og et niveau, der endnu ikke er testet.

I skrivende stund er de tekniske udsigter for XRP mangesidede. På den daglige tidsramme kan man argumentere for en bullish bias, da priserne har holdt linjen på $ 0,50 gentagne gange og er placeret over de mellemliggende SMA’er. Omvendt viser store tekniske data et bearish marked langt under XRPs 38% Fibonacci retracement ($ 1,33). De vigtigste langsigtede supportniveauer vil være de store runde numre på $ 0,20, $ 0,15 og $ 0,10; topside modstandsniveauer er den psykologiske barriere på $ 1,00, 38% ($ 1,33), 50% ($ 1,71) og 62% ($ 2,08) Fibonacci-træk. 

I 2021 er en moderat bullish bias berettiget, så længe XRP holder over 100, 150 og 200-dages glidende gennemsnit. Skulle disse niveauer blive kompromitteret, skal den langsigtede bearish bias og konsolideringsmønster have forrang.   

Ripple kører ikke nogen steder i øjeblikket

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me