EU: n blockchain-projektit ja niiden mahdollisuudet

Maailman suurimman poliittisen ja taloudellisen liiton EU: n olemassaolon taloudelliset vaikutukset ovat täysin selvät. Nykyaikaisessa maailmassa Euroopan unioni on yksi tärkeimmistä globaalin kasvun ja kehityksen tekijöistä. Samaan aikaan sen jäsenten luonne, jotka kuuluvat vanhan mantereen kehittyneeseen maahan, tarjoavat täydellisen taustan sille, että sama unioni voi olla teknologisen kehityksen keskus.

Todellisuudessa totuus on, että EU on jonkin verran jäljessä Pohjois-Amerikan ja Kaukoidän kaltaisista paikoista. Nykyään sitä ei pidetä alueena, jossa sovellettua tekniikkaa työnnetään rajalleen ja kehitetään edelleen. EU: ssa on monia paikkoja, jotka tuottavat erittäin korkean teknologian ratkaisuja, mutta ne keskittyvät kapealle teollisuudelle tai ne toteutetaan laajemmassa koulutus- tai akateemisessa yhteydessä.

Toisin kuin kehittyneillä kumppaneillaan länsimaissa, EU: lla on paljon jäljellä olevaa tehtävää saavuttaakseen teknisen kehityksen taso aiemmin mainituilla alueilla. Blockchain-tekniikka kuuluu samaan luokkaan, koska se on erittäin väärin esitetty EU: n FinTech-piirit. On kuitenkin joitain uutisia, jotka viittaavat siihen, miten Bryssel käsittelee tätä ongelmaa.

Yritystietojen jakaminen

EU: n toimeenpanovalta on äskettäin paljastanut, että se luo lohkoketjuun perustuvan järjestelmän, joka on suunniteltu auttamaan käyttäjiä pääsemään ja jakamaan tietoja lohkossa toimivien pörssiyhtiöiden verkkotunnuksessa. Uutiset osoittavat, että kyseessä on edelleen pilottihanke, mutta joka osoittaa, että EU on yleensä kiinnostunut kehittämään kansalaisilleen suunnattuja blockchain-hankkeita.

Lisäksi tämän projektin ja EU: n ns. Blockchain-observatorion välillä on yhteys. Tämä on EU: n kasvava järjestely, jossa tuhansia euroja käytetään viikoittain sellaisen järjestelmän luomiseksi, jonka avulla voidaan tarkkailla ja arvioida yksittäisten blockchain-hankkeiden arvoa ja niiden mahdollista merkitystä EU: n kansalaisille ja instituutioille.

Aikaisemmin mainitun projektin tavoitteena on lisätä läpinäkyvyyttä liiketoiminta-alueella, kun taas muut voivat toimia toisin. Kaikkien niiden tulisi kuitenkin liittyä EU: n julkiseen sektoriin ja tapaan, jolla se tarjoaa palveluitaan ja tietoja ryhmän kansalaisille.

Koska tämä kuulostaa hyvältä ajatukselta missä tahansa maailman osassa, joka etsii kasvua ja kehitystä, sen pitäisi tulla luonnollisesti EU: lle. Lohkon kaupankäynnin historia digitaalisten valuuttojen kanssa osoittaa kuitenkin yleensä eri näkökulmaa.

Haluttomuus hyväksyä digitaalisia valuuttoja

EU on ollut yksikkö, joka ei ole koskaan tarjonnut minkäänlaista tukea olemassa oleville, ei-kansallisille digitaalisille valuutoille. Sen sijaan se tarjosi muurin kuluttajansuojajärjestelmistä, joita käytetään varmistamaan, että heidän kansalaisiaan ei loukata jollakin tavalla samoja digitaalisia valuuttoja.

Tästä syystä on käsitystä siitä, että EU: lla ei ole myötätuntoa bitcoin-kehitysyhteisöä tai muuta asiaa kohtaan. Sen sijaan EU näyttää olevan huolissaan suojatoimista, joita kehittäjät ovat pitäneet enimmäkseen liian rajoittavina, varsinkin äskettäinen aloite tehdä tietokanta kaikista sen alueen salausvaluutan käyttäjistä.

EU: ssa on miljoonia digitaalisen valuutan haltijoita, joista monet käyttävät BTC päästäksesi online-kasinoihin, sijoita bitcoinia, osta asioita verkosta tai tee mitään muuta mahdollisten käyttötarkoitusten joukossa, rajoittavat toimenpiteet vaikuttavat niihin kaikkiin. Samalla se on suunnattu suoraan ytimeen, mitä digitaaliset valuutat tarjoavat käyttäjilleen – henkilöllisyyden suojan ja nimettömyyden taso, mikä näyttää olevan ristiriidassa EU: n oikeusjärjestelmän kanssa.

Digitaalisen valuutan silta on liian kaukana

Kaikki tämä osoittaa, että EU ei ole halukas yrittämään löytää oikeudellista kehystä digitaalisille valuutoille. Kysymyksellä ei ole mitään tekemistä sen kyvyn kanssa tukea teknisesti näitä muutoksia, sillä blockchain-aloitteeseen työnnetyt varat osoittavat, kuinka paljon käytännön ja taloudellista tukea on blockchain-sovelluksille, joita EU pitää tärkeinä.

Sen sijaan ei ole poliittista tahtoa yrittää löytää polku digitaalisen valuutan hyväksymiseen lohkon väestöön. Tämä lähestymistapa saattaa olla täynnä turvallisuusongelmia, mutta se estää ryhmän tulevaa kehitystä etenkin merkitsemällä jotkut sen piirteet (nimettömyys) yhteensopimattomiksi sen lakien kanssa.

Äskettäin Japani osoitti, että edes kaikkein kehittyneimmät kansakunnat voivat löytää menetelmän kuluttajansuojalakiensa pitämiseksi ja silti laillisesti työskennellä digitaalisten valuuttojen (tässä tapauksessa bitcoin) kanssa. EU voisi yrittää kulkea samaa reittiä, mutta toistaiseksi lainsäätäjillä ei ole tarpeeksi painetta tai potentiaalia tehdä tämä, minkä vuoksi digitaaliset valuutat ovat silta liian kaukana.

Blockchain Chance

Tällä hetkellä blockchainin soveltaminen hallitushankkeeseen näyttää siltä, ​​että se pysyy EU: n toivomana lähestymistapana. Niillä on selvästi paljon tarjottavaa mille tahansa maalle, ei vain EU: lle, mutta saman prosessin erottamattomuuden pitäisi olla huolestuttavaa kaikille, jotka haluavat nähdä lohkon parantavan mahdollisuuksiaan tulevaan talouskasvuun.

Yhdysvallat on hyvä esimerkki tavasta, jolla liiketoimintaa voidaan harjoittaa digitaalisten valuuttojen ja lohkoketjun suhteen. Sen sijaan, että meillä olisi yksi yhtenäinen lähestymistapa sekä digitaalisten valuuttojen että näiden blockchain-aloitteiden kehittämiseen, Yhdysvallat on hämmentynyt. Osavaltiotasolla on selvää, että sen kysymykseen liittyy paljon autonomiaa, kun taas liittovaltion keskushallinto investoi voimakkaasti lohkoketjututkimukseen.

Näin nykyisten digitaalisten valuuttojen ovet eivät sulkeudu kokonaan tai avaudu; tämä ei kuitenkaan haittaa tapaa, jolla muita sovelluksia kehitetään. Luonnollisesti Yhdysvallat ei ole EU monilla tasoilla, mutta sama määrittelemätön lähestymistapa voisi palvella Euroopan johtajia erittäin hyvin – sen sijaan, että digitaaliset valuutat pettäisivät, ennen kuin niistä voidaan täysin päättää, heille olisi annettava mahdollisuus. Kun sääntelykomission yksilölliset asetukset ja toiminnot selkeytyvät, niiden tulisi reagoida, mutta mahdollisuus tehdä se, mitä Japani teki, ja tunnustaa yksi tai useampi digitaalinen valuutta elinkelpoisiksi rahoitusvälineiksi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me