Nimetön kryptovaluutta, jota kehittää Norjan keskuspankki

Toukokuun 2017 alku tarjosi ehdottomasti digitaalisen valuutan yhteisölle erinomaisia ​​uutisia. Ensinnäkin bitcoin on virallisesti rikkonut ennätyksensä yhtenä kolikkona, jota myydään yli 1400 dollaria. Samanaikaisesti eetteri nousi yli 80 dollariin ja jatkoi näyttävää nousua suhteellisen uudelle digitaaliselle omaisuudelle. Kun kaikki tämä tapahtuu, kukaan ei voi syyttää niin monia tämän alueen ihmisiä ja jopa yrityksiä, jotka ovat innoissaan lähitulevaisuudesta ja sen tuomista.

Mutta vaikka markkinoiden uutiset ovat usein positiivisia, nyt on kansallisen tason kehitys, joka liittyy räätälöityyn digitaaliseen valuuttaan. Nämä eivät ole mitään uutta, mutta tässä tapauksessa vaikuttavaa on se, että Norjan todellinen valtio ja sen kansallinen keskuspankki alkoivat tutkia tapaa luoda ja käynnistää oma digitaalinen valuuttansa.

Ilmastossa, jossa monet kehittyneet kansakunnat paradoksaalisesti joko karttavat digitaalista valuuttaa tai jättävät sen huomiotta, näyttää siltä, ​​että yksi päätti edetä toisella suunnitelmalla. Suurin osa tämän suunnitelman elementeistä on edelleen lyöty, uutiset osoittavat edelleen, että on paikkoja, joissa ajatus digitaalisen valuutan käyttämisestä ei ole vain jotain, joka on käynnistettävä tiellä seuraavaan päätöksentekoyksikköön.

Tässä ovat tärkeimmät tosiasiat, jotka liittyvät siihen, että Norjan keskuspankki on tulossa lohkoketjututkimuksen ja -kehityksen kentälle.

Norgesin digitaalinen valuutta

Norges, Norjan keskuspankki ilmoitti äskettäin, että se on alkuvaiheessa tutkimassa oman digitaalisen valuutan liikkeeseenlaskun mahdollisuuksia. Lausunto tuli Norges Bankin varapääjohtajalta Jon Nicolaisenilta, joka puhui Norjan tiede- ja kirjeiden akatemiassa.

Hän sanoi, että on olemassa selkeä digitaalisten valuuttojen nousu, joita käytetään nykyään laajalti asioihin, jotka vaihtelevat bitcoin-bingo asioihin, kuten usean miljoonan pääoman sijoitus, joka tehdään yksinomaan kryptovaluutassa, mukaan lukien bitcoin-investoinnit. Tämän vuoksi varakuvernööri sanoi, että on tärkeää ymmärtää Norges-tutkimushanke sellaisen maailman valossa, jossa kryptovaluuttojen käyttö on säännöllistä..

Hän lisäsi, että tämäntyyppinen rahallinen arvo on erityisen mielenkiintoinen tietyntyyppisille käyttäjille, mukaan lukien tekijät, kuten peer-to-peer -käyttöjärjestelmät ja käyttäjien nimettömyys. Tässä näyttää siltä, ​​että Norges lähestyi asiaa mielenkiintoisella annoksella pragmaattista ajattelua. Samassa lausunnossa Nicolaisen sanoi, että on jo olemassa yksityisiä lohkoketjuja, mukaan lukien bitcoin, jotka ovat jo markkinoilla ja tarjoavat näitä ominaisuuksia.

Nämä voivat hänen mukaansa jatkaa toimintaansa myös pankkijärjestelmien täydellisen epäonnistumisen yhteydessä. Vain Internet-yhteys on välttämätön, ja he voivat jatkaa toimintaansa samalla tavalla kuin järjestelmät, jotka käyttävät sitä laajasti, kuten eSports ja monet muut vain verkossa toteutettavat hankkeet.

Mahdolliset digitaalisen valuutan ominaisuudet

Kaikkien näiden nykyisen digitaalisen valuutan verkkotunnusten ansiosta Norges Bank päätti yrittää matkia joitain niistä omaan projektiinsa. Siksi se harkitsee nyt sellaisen digitaalisen valuutan rakentamista, jota heidän asiakkaansa voivat pitää pankkitilillä, jolloin ei tarvita ylimääräistä ulkoista digitaalista lompakkoa..

Toinen vaihtoehto sisältää Norges Bankin luoman sovelluksen, joka sallisi nimettömät maksut, jotka muistuttavat enemmän käteistä kuin perinteiset maksutapahtumat. Vaikuttaa myös siltä, ​​että pankki on halukas tutkimaan entistä rohkeampia vaihtoehtoja tutkimuksensa sisällä ja löytämään mallin, joka sopii sekä heidän kehityksen viitekehykseen että asiakkaiden tarpeisiin.

Toistaiseksi molemmat vaihtoehdot näyttävät olevan kelvollinen tapa jatkaa etsintää ja mahdollisia pilottihankkeita. Vahvistamisen jälkeen Norges-pankilla ei ole suuria vaikeuksia siirtää ajatus sen tuotemerkillä saatavana olevan aktiivisen tuotteen tasolle. Tämä pätee ainakin kotimarkkinoille.

Toinen keskuspankkialoite

Kaikille, jotka käsittelevät erityisesti digitaalisten valuuttojen ja blockchainin verkkotunnusta, ei ole uutisia ajatuksessa, että keskuspankki kokeilee tätä FinTech-muotoa. Tällä hetkellä useat suuret keskuspankit työskentelevät vastaavien aloitteiden parissa, mukaan lukien Kiinan keskuspankki, joka samalla yrittää hillitä kotimaiset bitcoin-pörssit. Norgesin edustaja totesi kuitenkin, että ponnistelut ovat ratkaisevan tärkeitä rahoitusekosysteemin tulevan tilanteen kannalta.

Hän sanoi, että monille kuluttajille sähköinen raha voi olla loistava vaihtoehto, jos he eivät halua tallettaa rahaa käteismuodossa perinteiseen pankkiin, koska prosessi toimii nykyään. Tämän yhtälön toisessa päässä pankeilla on kyky houkutella asiakkaita tarjoamillaan koroilla.

Norges Bankissa uskotaan kuitenkin, että pankkien kyky tuottaa voittoa ja myöntää luottoa voi vaikuttaa huomattavasti, kun sähköisen rahan uudet muodot otetaan laajasti käyttöön. Tässä yksinkertaisessa ajatuksessa tämän keskuspankin koko taustamotivaatio voidaan väittää: muutos tai kohdata mahdollisia ongelmia johtuen maailmanlaajuisesta muutoksesta riippumatta.

Norjan ekosysteemi

Keskuspankin älykkään aseman lisäksi koko Norjan maalla on joukko etuja, jotka helpottaisivat mitä tahansa kansallista digitaalista valuuttaa. Ensinnäkin maan väestö on pieni, mutta sitä tukee erittäin varakas valtion laite ja vakaa sosiaalidemokraattinen toimintaohjelma. Tämä tarjoaisi perustan digitaalisen valuutan yhtäläiselle saatavuudelle muodosta riippumatta.

Sitten maa ei ole EU: ssa, mikä sallii sen kiertää kaikki ongelmat, joita jäsenvaltioilla mahdollisesti on, kun tällaiset aloitteet tulevat esiin muualla. Lisäksi maassa on kehittynyt ja monipuolinen talousjärjestelmä, joten kansalaiset, erityisesti syrjäisillä alueilla, joissa kaikenlainen työmatka vaatii paljon työtä, voivat helposti hyväksyä tällaiset FinTech-palvelut..

Täällä ylimääräisen vain online-keinon henkilökohtaisen tai jopa pienyrityksille kuuluvien varojen hoitamiseen voi olla valtava etu. Kun kaikki tämä menee Norges Bankille, ei ole mitään syytä epäillä, että nykyisestä tutkimuksesta voisi helposti tulla yksi ensimmäisistä kansallisista digitaalisista rahoitusvaroista maailmassa.

Lähde: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me