Bitcoinin laajentuminen arvossa ja kuplateoria

Viime aikoina bitcoin on onnistunut murtautumaan toinen levy ja asettanut sen hinnaksi hämmästyttävän 5000 dollaria yhdelle kolikolle. Sama hinta on viisinkertainen arvoon, joka saman digitaalisen valuutan hallussa vuoden 2017 ensimmäisenä päivänä.

Kasvu sekä kolikon suoran hinnan että markkina-arvon suhteen on yksinkertaisesti hämmästyttävää jopa niille, jotka tietävät saman toimialueen sisältä ja ulkoa. Kääntyminen ylöspäin näyttää muodostuvan lukuisista tekijöistä, jotka kaikki tarjoavat salausvaluutalle vahvan ja mikä tärkeämpää, jatkuvan takatuulen.

Koska sama tuuli työntää BTC: n hintaa arvoltaan jopa uudelle alueelle, on yhä enemmän ääniä, jotka ilmaisevat huolensa siitä, että bitcoinin digitaalinen valuutta on kupla, joka on murtumassa milloin tahansa. Kuitenkin, kuinka paljon sama perustuu todellisuuteen ja kuinka paljon tietämättömyys yhdistetään selkeään logiikkaan, että mikään maailmassa ei voi saavuttaa tätä kasvutasoa kestävällä tavalla? Tässä on joitain pääkysymyksiä ja keskustelupisteitä ajatuksesta, että BTC on kupla.

Analogiat

On olemassa kaksi pääanalogiaa, jotka heitetään ympäriinsä, kun bitcoin-asetuksista keskustellaan. Ensimmäinen on tulppaanihulluus, joka tapahtui Hollannissa useita vuosisatoja sitten, ja toinen on 1990-luvun lopun Dotcom-kupla. Molemmilla on joukko ongelmia kaikille, jotka haluavat soveltaa niitä tiettyyn BTC-arvon kasvua koskevaan kysymykseen lukuun ottamatta sitä, että kaikki kolme sisältävät markkinoilla suhteellisen uusia elementtejä, joista yhtäkkiä tuli erittäin suosittuja käyttäjien keskuudessa. On kuitenkin joitain keskeisiä eroja, jotka eivät koske paitsi BTC: tä myös yleisiä digitaalisia valuuttoja.

Tulppaanimania

Luultavasti mielenkiintoisempi näistä kahdesta, nimi koskee Alankomaiden historian tiettyä hetkeä, tarkemmin sanottuna taloudellista villitystä, joka tapahtui Hollannin kulta-aikana. Tänä aikana tiettyjen kantojen tulppaanisipulien hinta nousi uskomattomalle tasolle. Saman kannusti asia, jota nykyään kutsutaan hollantilaiseksi ihmeeksi, jossa uudesta maasta, joka oli hiljattain vapautunut Espanjan miehityksestä, onnistui tulla globaali taloudellinen voima.

Samana aikana tulppaanit, kansalliskukka, koska haluttu hyödyke ja pian sen jälkeen saman lajin sipulit tulivat erittäin arvokkaiksi. Maaninen osa alkaa tiettyjen sipulien hinnan tähtitieteellisestä noususta, josta tuli pian hyödyke omalle, joka ostettiin, pitäisi ja yleensä käydään kauppaa samalla tavalla kuin osakemarkkinat. Yhdessä vaiheessa trendi muuttui kestämättömäksi ja tulppaanisipulien markkinat romahtivat.

Monille on helppo havaita bitcoin, jota voidaan käyttää mihin tahansa ostoksista vierailuun online-BTC-kasinot, uutena tulppaanihulluksi. Ongelmana on, että varsinaista tulppaanimaania ei tapahtunut kuvatulla tavalla – kysynnän lasku naapurimaassa sijaitsevassa Saksassa laski hintoja, jolloin tulppaanisipulit rinnastettiin muihin fyysisiin hyödykkeisiin.

Erona on, että BTC tai mikä tahansa muu digitaalinen valuutta käyttää globaaleja markkinoita, joilla ei ole yhtä kansaa, mukaan lukien tärkeimmät, kuten Yhdysvallat tai Kiina, voi ravistaa digitaalisen valuutan hintaa polvilleen. Vaikka hintojen volatiliteetilla on varmasti valtava potentiaali, käsite markkinoiden sokista, josta tulee blockchain-verkon tappamistapahtuma, on yksinkertaisesti epärealistinen.

Dotcom-kupla

Toinen analogia sisältää käsitteen Dotcom-kuplasta 1990-luvun lopulla, jossa monet ihmiset menettivät rahaa, jonka he sijoittivat uusien tai ylihinnoiteltujen.com-yhtiöiden osakkeisiin. Tuolloin verkkosivustot olivat uusi lisäys Internetiin ja monet uskoivat (täysin oikein), että ne ovat erittäin tärkeitä tulevina vuosikymmeninä.

Samat henkilöt eivät olleet väärässä, mutta ajoitus oli – hinnat nousivat ja nousivat, kunnes ne romahtivat ja sama johti taloudelliseen tuhoon monille näistä yrityksistä. Koska kyseessä on uudempi tapahtuma, ihmiset, mukaan lukien veteraanianalyytikot, ilmoittavat säännöllisesti näkevänsä digitaalisten valuuttojen hinnat samalla asetuksella kuin Dotcom-villitys..

Digitaaliset valuutat eivät kuitenkaan ole osakemarkkinavaroja tai yrityksiä, joilla on enemmän tai vähemmän kannattava liiketoimintasuunnitelma. Ne ovat itsestään toistuvia kokonaisuuksia, jotka toimivat yhdellä viimeisten 30 vuoden tärkeimmistä tietotekniikan edistysaskeleista – kyky siirtää tietokanta P2P-jaetuissa verkoissa ilman keskussolmua tai komentoelementtiä, lukuun ottamatta lähdekoodia, johon kaikilla on pääsy.

Hintojen lasku yhdessä tai useammassa valuutassa on jo tapahtunut ja verkkojen arvo laski, jotkut useammin kuin kerran. Mutta sama ei ole rinnastanut itseään samaan tilanteeseen, joka tapahtuisi osakemarkkinoilla – digitaalinen valuutta ei voi “mennä alle”, kunhan sillä on käyttäjiä, jotka käyttävät samaa koodia. Toisin sanoen, digitaalinen valuutta on suojattu pörssiyhtiöiden kohtaamalta suurelta hinnanlaskulta.

Tärkein Bitcoin-tuen lähde

Lopuksi kaikkien näiden analogioiden peruslanka on se, että useimmille ihmisille bitcoin ei edusta mitään – tulppaanimannassa oli tulppaaneja, dotcom-kuplassa oli verkkosivustoja ja yrityksiä, mutta digitaalisissa valuutoissa on vain tietoa, ei muuta.

Sama käsite on virheellinen, koska kaikilla digitaalisilla valuutoilla on taustalla oleva tukirakenne (arvo, johon se perustuu) – sen kaivostyöläiset, lautat ja kaikki muut, jotka käyttävät tietyn digitaalisen valuutan lohkoketjua. Tältä osin paras tapa havaita BTC on nähdä se edustus energiana, joka kuluu sen hajautustehtäviin.

Ainoa riski mille tahansa näistä kryptovaluutoista on siinä, että kaivostyöläiset voivat päättää, että he pystyvät tuottamaan suurempia voittoja jonkin muun verkon kanssa. Tämän vuoksi digitaaliset blockchain-valuutat eivät ole tulppaanimaania tai dotcom-kupla – samat erot antavat heille mahdollisuuden pysyä vahvana, vaikka niiden hinta usein heilahtelisi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me