Når regulatorerne nærmer sig Vægten, er det tid til at fordoble sig på DeFi

Den decentrale finansieringsbevægelse (DeFi) er måske en af ​​de mest betydningsfulde udviklinger i kryptorummet de sidste 12 måneder. I løbet af 2017 og 2018 var der meget diskussion fokuseret på vedtagelse af blockchain af finansielle giganter, og hvordan dette forringer decentraliseringens etos. Imidlertid afskaffede DeFi i anden halvdel af 2018 debatten. 

DeFi repræsenterer en verden af ​​krypto, der står adskilt fra de traditionelle økonomiske strukturer. Det introducerer nye måder at styre økonomi til en digital generation, der længe er blevet desillusioneret over løbende forseelser fra store banker

Vægten imperativ

Nu hvor Facebook gør sit skift til krypto, cirkulerer regulatorer. I så længe har de været tilbageholdende med at komme med nogen konkrete udtalelser om krypto. Regulering af det, der er decentraliseret, udgør et gåde. Uden centralt kontrolpunkt, til hvem ville de rette forordningen? 

Men i dagene op til senatet, der spørger Mark Zuckerberg om hans intentioner med Libra-valutaen, er den nuværende amerikanske regering begyndt at gøre sine følelser meget klare. 

Præsident Donald Trump erklærede sig selv “Ikke en fan” af Bitcoin ved hjælp af hans foretrukne kommunikationsmedium, Twitter. Et par dage senere erklærede finansminister Steven Mnuchin i en pressebriefing, at han havde “meget alvorlige bekymringer” over kryptokurver, herunder forslaget til Vægt. 

I lyset af alt dette er det en ret sikker antagelse, at amerikanske regulatorer synes sandsynligt at komme hårdt ned på ethvert forsøg fra Vægten på at omgå den traditionelle finansielle infrastruktur. 

Det er rigtigt, at lande som Kina og Pakistan har forbudt kryptovalutaer. Dog decentralisering har bevist censur-resistent. Geoblocking fungerer muligvis for brugergrænseflader, men selve teknologien kan ikke firewalles. 

Derfor, hvis krypto skal have en fremtid, betyder decentralisering mere end nogensinde før. For at decentralisering for at opnå maksimal effekt skal DeFi-konceptet dog strække sig over hele blockchain-økosystemet snarere end at begrænse sig til Ethereum. Af denne grund er interoperabilitet i øjeblikket en af ​​de største udfordringer i rummet. 

Påtager sig interoperabilitetsudfordringen

Indtil ankomsten af Bancor, centraliserede børser var det eneste middel til at handle tokens mellem forskellige blockchains. Decentraliserede børser, udviklet på en enkelt blockchain, er altid begrænset til tokens på deres oprindelige platform. 

Bancor-likviditetsnetværket er dog den første decentrale, blockchain-agnostiske handelsplatform, der muliggør swaps mellem Ethereum og EOS-tokens. I modsætning til en børs er Bancor ikke afhængig af ideen om “handelspar.” I stedet kan ethvert EOS- eller Ethereum-token handles med et andet. I øjeblikket betyder det, at der er 140 tokens med over 8500 omsættelige par. 

Bancor har til hensigt at tilføje flere blockchains i fremtiden for at opfylde sin vision om at handle ethvert token for ethvert andet token. Denne evne til at udveksle tokens cross-blockchain på en måde, der er helt decentraliseret, inkorporerer virkelig konceptet DeFi.

Som svar på det amerikanske reguleringspres tog Bancor for nylig også skridt til at blokere amerikanske brugere fra sin brugergrænseflade. Men som virksomheden påpegede på det tidspunkt, forbliver selve protokollen decentraliseret og derfor ucensureret. 

Ud over handel

I en virkelig decentral verden kunne blockchains naturligvis kommunikere frit med hinanden ud over ren token swap-funktionalitet. Det er her Wanchain kommer i. 

Wanchains kommunikationsprotokol på tværs af kæder muliggør udveksling af data såvel som aktiver mellem forskellige blockchains. Netværket kan også være vært for dApps, så applikationer kan fungere på tværs af andre blockchain-platforme. Dybest set kan ethvert Ethereum dApp- eller Bitcoin-script fungere på Wanchain, med EOS-integration indstillet til at rulle ud snart. 

Wanchains funktionalitet har store konsekvenser for udviklingen af ​​DeFi. Hvis decentrale finansieringsapplikationer udviklet på Ethereum kunne kommunikere med Bitcoin, EOS og andre blockchains, kan de blive eksponentielt mere magtfulde. 

Desuden giver Wanchain virksomhederne mulighed for at integrere deres egne tilladelsesbøger. En af kritikerne fra virksomheder som Walmart, der udvikler deres egne distribuerede hovedbøger, er, at de er “murede haver”, som ikke realiserer forbindelsesfordelene ved blockchain. Den interoperabilitet, som Wanchain tilbyder, kan overvinde disse barrierer. 

I en nylig interview med Cryptopotato, Wanchain-administrerende direktør Jack Lu talte endda om sin støtte til Vægten. Han sagde, at han ikke ser Facebooks planer som en trussel; faktisk foreslog han endda, at Wanchain kunne bygge en bro for at muliggøre direkte handel mellem Vægten og andre kryptokurver. 

Uanset et Wanchain-Libra-partnerskab truer Facebooks planer i øjeblikket med at spore krypto, som vi kender den. Derfor har vi som brugere et ansvar for at støtte decentralisering, hvor vi kan. Det er den bedste og eneste måde at beskytte fremtiden for kryptokurrency, når regulatorerne træder ind.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me