Lainsäädännöllinen sekaannus jättää salauksen teollisuudelle epäselvän tulevaisuuden Israelissa

mainos Phemex

Kun Israelin parlamentti – Knesset – päätti lykätä kryptovaluutanvaihtoa koskevaa lakia neljällä kuukaudella 31. toukokuuta, maassa on käynyt melu. Alkuperäisen salauksen valuutanvaihtoa koskevan lain piti tulla voimaan 1. kesäkuuta, ja päätöksen mukaan rahoituspalvelujen tarjoajilla ja israelilaisilla yrityksillä ei ole sääntelyä näille vaihdoille.

Sääntelyviranomaiset luovat hämmentävän ympäristön

Sääntelyn lykkäämisen jälkeen Israelin pankkiyhdistyksen puheenjohtaja Moshe Pearl lähetti kirjeen pankkien valvojalle Hedva Barille. Pearl kirjoittaa, että pankkivalvontaosaston “sitovaa kantaa” ei “ole vielä selkeästi ilmaistu” ja “pankkijärjestelmä on alttiina useille rintamille, eikä tämä ole tilanne, joka voidaan ja pitäisi hyväksyä”.

Toukokuun viimeisellä viikolla Moshe Kahlon, Israelin valtiovarainministeri oli julkaissut luonnoksen rahanpesukiellosta, jota sovellettaisiin digitaalipalvelujen tarjoajiin, jotka toimivat digitaalisessa valuutassa. Monet pitivät tätä lakia digitaalisen valuutan sääntelyn kynnyksenä, ja sen oletettiin olevan lähtökohta institutionaalisille pankeille pääsemään kryptovaluuttaan. Mutta nyt kryptovaluutta-asetuksen viivästyminen, jonka piti tulla voimaan 1. kesäkuuta, on jättänyt teollisuuden roikkumaan väliin.

Tel Avivin pörssi (TASE), Accenture ja innovaatiokeskus The Floor ilmoittivat toukokuun alussa, että he aikovat julkistaa uuden Intelin käyttämän blockchain-arvopaperilainausalustan.

Tämä osoittaa selvästi sääntelyviranomaisten välisen kuilun, kun kukin, valtiovarainministeriö, Pankkiyhdistys ja Tel Avivin pörssi, liikkuvat omaan suuntaan.

Lue myös: Etelä-Korea saa 10 prosentin veron Bitcoin-tuloista

Teollisuus raivostui viivästyksestä

Israel on viime aikoina nähnyt merkittävän lisääntyneen toiminnan salaustuotannossa. Kaikki tämä on tapahtunut ilman, että Israelin keskuspankki on asettanut sääntelyjärjestelyä, ja ilman tarkkaa ohjeistusta pankkijärjestelmälle siitä, miten sen tulisi käsitellä kryptovaluutta-asiakkaita. Koska tällaiselle toiminnalle ei ole selkeitä sääntöjä, kukin pankki on asettanut oman politiikkansa, yleensä tiukan, mikä vaikeuttaa minkä tahansa toiminnan tällä alalla.

Nämä kryptovaluuttaan liittyvää liiketoimintaa harjoittavat yritykset ovat huolestuneita, koska sääntelyn lykkäämisestä lähetetty viesti epävarmuudesta saattaa johtaa hitauteen nykyisessä Israelin fintech-teollisuudessa ja estää uusien aloittavien yritysten perustamisen, jotka ottavat käyttöön edistyneitä taloudellisia ratkaisuja. Suurin osa näistä startup-yrityksistä on tai on suunnitellut kerätä rahaa sijoittajilta. Jos tämä jatkuu, sijoittajat saattavat vetäytyä varoista, mikä vaimentaisi sijoittajien tunnetta tällä viiveellä.

Lainatakseni muutamia teollisuuden ääniä, Jacob Enoch, M: n johtaja&A M. Fironissa & Co: n ja Israelin asianajajaliiton lohkoketjua ja kryptovaluutta käsittelevän komitean puheenjohtajan sanottiin:

“Viime hetken päätös uuden lainsäädännön voimaantulon lykkäämisestä on dramaattinen. Ei ole epäilystäkään siitä, että tämä päätös on suurten rahoituslaitosten käsissä, jotka ymmärrettävästi pelkäävät kilpailua, joka varmasti syntyy pääsystä säänneltyjen fintech-yritysten sektoriin. “

Hello Diamonds Blockchainin toimitusjohtaja Jeremy Dahan lisää:

“Meistä tuntuu, että teollisuutta ja sen ihmisiä kohtaan on syvä halveksunta. Lähes 50 israelilaista startup-yritystä on jo aloittanut valmistelut, ja jotkut ovat keränneet siihen valtavia summia. Mielestämme lykkääminen on merkki haluttomuudesta tehdä päätöstä. Israel on innovaatioiden kansakunta, ja kehitteillä olevat hämmästyttävät taloudelliset ratkaisut voivat juuttua. Pallo on pääomamarkkinaviranomaisen käsissä, ja sen on asennettava asianmukainen rahanpesun kieltomääräys, joka voi lyhentää viiveen kestoa. “

Niin suurella sekaannuksella alan toimijat ovat raivoissaan ja aivan oikein. On melko varmaa, että tulevina päivinä hallituksen, pankkien, teollisuuden ja pörssien on luotava yhteinen foorumi ja puhdistettava tämä sekaannus. Jos näin ei tapahdu, tämän sekaannuksen vaikutuksella olisi tuhoisa vaikutus blockchain- ja kryptovaluutta-liiketoiminnan tulevaisuuteen maassa

Ovatko Israelin sääntelyviranomaiset hämmentyneitä suhtautumisestaan ​​kryptovaluuttoihin? Estääkö tämä startup-yrityksiä toimimasta blockchainin ympärillä? ÄLÄ kerro meille näkemyksesi samasta

Jos haluat seurata DeFi-päivityksiä reaaliajassa, tutustu DeFi-uutissyötteeseemme Tässä.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me