Den ultimative guide til at sikre dit digitale liv

Kapitel 1:

Siden begyndelsen af ​​Internettet er vores liv blevet endnu mere digitale.

Alt er skiftet; fra finansielle tjenester til underholdning til lægejournaler.

Mens digitalisering har gjort vores liv lettere på så mange måder, har det også medført nye udfordringer. For eksempel havde den gennemsnitlige amerikaner stjålet deres adgangskoder fire gange i 2019.

Mangel på privatliv Fortrolighed Bekymringer af Pew Research Center

Det seneste data af Pew Research Center viser, hvordan amerikanerne ser deres digitale liv. Den nuværende sindstilstand, når det kommer til personlige data og onlinesikkerhed, afslører to ting:

 1. 72% af amerikanerne mener, at alle deres online- og mobiltelefonaktiviteter spores. De mener, at trackerne tilhører annoncører, teknologivirksomheder eller andre firmaer.
 2. Tre fjerdedele af amerikanerne bekymrer sig om, hvordan virksomheder og regeringen bruger deres online data.

At fjerne dig fra digitale monopoler som Google og Amazon er nu vigtigere end nogensinde. Desværre beskytter din online privatliv er noget, du skal begynde at gøre i dag, og vi dækker alt i denne artikel.

Kapitel 2:

Hvorfor har du brug for at sikre dine data?

Mange mennesker holder sig til tankegangen “Det er OK for en virksomhed at spore mig, fordi jeg ikke har noget at skjule.” En lignende tankegang, “Jeg behøver ikke bekymre mig om privatlivets fred på internettet, ingen er ligeglad med mig alligevel” fungerer ikke i 2020. Det er tid til at lære, hvem der er sporing dig og hvorfor.

Beskyt dit huskoncept

Indsamling af personlige oplysninger er en industri på flere milliarder dollars. Nogen bryder sig selvfølgelig om, hvilke websteder du besøger, og hvor du befinder dig. De rigtige penge er ved at sælge personoplysninger i bulk til tredjepartsfirmaer. Og alt dette er lovligt.

Salg af private data Forbes-artikel om sociale medier, der sælger data

For eksempel forekommer det ofte ikke for folk, at Google- eller Facebook-tjenester ikke er gratis. Den valuta, som du betaler for disse tjenester, er dine personlige data. Google og Facebook deler dine data med annoncører, tredjepartsfirmaer og efterretningsbureauer.

Hvem har du brug for for at sikre dig fra?

Kort sagt, der er tre “institutioner”, som du skal beskytte dig mod.

Hackere vil sigte mod at tage dine data og oplysninger og sælge dem til fortjeneste. I de senere år er der også kommet ransomware, hvor de vil tage din enhed som gidsel, medmindre du betaler dem et gebyr.

Hacker foregiver løsepenge

Annoncører vil se for at udvinde dine data. Som nævnt ovenfor er virksomheder som Google og Facebook på markedet for at få dine data. Dette spænder fra sociale netværk til endda scanning af dine private e-mails.

Finansperson

Regeringer spionerer ofte på deres bopæl, og ingen viste dette bedre end Edward Snowden. Desværre spionerer de fleste regeringer rundt om i verden deres bopæl, og det kan være nyttigt at beskytte dig selv mod dette, selvom du ikke gør noget ulovligt.

Nærbillede af en persons håndstempling med godkendt stempel på dokument ved skrivebordet

Bestem din paranoia og trusselmodel

At være paranoid plejede at have en negativ konnotation, men ikke længere. Desværre er det rigtigt, at mange virksomheder og institutioner ønsker at få fat i dine data og oplysninger. I denne artikel anbefaler vi en masse praktiske råd, som du kan bruge til at beskytte dig selv online.

Krypteringskoncept

Imidlertid er implementering af alt på denne liste en udfordrende og tidskrævende opgave. Selvom vi meget gerne vil have dig til at implementere alt, ved vi, at det ikke er realistisk, men vi håber, at du vil prøve mindst et par. For at bestemme, hvilke trin du skal tage, skal du bestemme din trusselmodel.

For at finde ud af, hvilke trin der vil være nyttige for dig, skal du kigge på vores menupunkter, og hvis du er interesseret i et emne, skal du læse introduktionen hjælpe dig med at forstå det bedre.

Vi har lukket hver sektion med et råd. Disse rådssektioner hjælper dig med at tage det første skridt i forhold til det emne. Vi har også lagt nyttige links igennem, så du kan finde ud af mere om et bestemt emne.

Kapitel 3:

Når du er online, er det relativt nemt at spore dig ved hjælp af din IP-adresse, og dine aktiviteter. Den største synder i dette er din internetudbyder. De opbevarer oplysninger om dine onlineaktiviteter; når du bruger det, hvordan du bruger det osv.

Bliv privat på Internettet

Desværre bruger de disse oplysninger selv, overleverer det til annoncører og giver dem endda til regeringen, hvis det kræves.

Brug en VPN

Som nævnt ovenfor er det vigtigt at sikre din internetforbindelse og få en VPN er et vigtigt skridt.

VPN-sikkerhedskoncept

Kort sagt, a VPN-ruter din enheds internetforbindelse via din valgte VPNs private server. Dette betyder, at din internetudbyder kun kan se krypterede data mellem dig og VPN’et, og resten af ​​verden vil se din placering som VPN-serverens.

Sådan fungerer en VPN

Du kan se fordelene ved at bruge en VPN med det samme. Din placering er skjult for trackere. Dette er især nyttigt, når du har et offentligt Wi-Fi. VPN giver dig også adgang til regionlåst indhold. Også når du torrent, kan din internetudbyder ikke logge din aktivitet.

Derudover er der mange tjenester rundt om i verden, der er regionbegrænsede. For eksempel Netflix forskelligt indhold, afhængigt af hvilket land du befinder dig i, og BBC iPlayer er kun tilgængelig i Storbritannien. Med en VPN er du i stand til at spoofe din placering for at få adgang til et større udvalg af onlineindhold.

SAMMENLIGNING

Atlas VPN-logo

Atlas VPN

 • Nyere VPN så ikke velafprøvet
 • Billig betalt service
 • Ingen datahætter

KØB NU LÆS ANMELDELSE NordVPN-logo

Nord VPN

KØB NU LÆS ANMELDELSE ExpressVPN-logo

Express VPN

 • Mest private VPN
 • Flammer hurtigt
 • De fleste servere og lande af alle VPN’er

KØB NU LÆS ANMELDELSE Surfshark logo

Surfshark VPN

 • Store hastigheder
 • Stor sikkerhed rekord
 • Ny VPN

KØB NU LÆS ANMELDELSE

Brug Tor

Desværre er VPN’er ikke perfekte, og der er tilfælde, hvor de er blokeret. TOR er et godt alternativ.

Skærmbillede af https://www.torproject.org/ Tor’s hjemmeside

Hvis du ikke har andre midler til at beskytte dit digitale liv, giver Tor dig anonymitet. Tor ellers kendt som The Onion Network er et gratis open source-netværk og browser, der giver online anonymitet.

Du skal primært bruge Tor til at surfe på nettet privat. Husk, at Tor ikke kan anonymisere netværksaktivitet fra andre apps, f.eks. Steam, Messenger eller Skype. For at få adgang til Onion Network skal du først downloade Tor-browseren. Den er tilgængelig til Windows, Mac, Linux og Android.

Tor arbejder gennem et netværk af verdensomspændende servere eller noder. Trafikken fra din browser krypteres først, når dataene bevæger sig til og fra hver node. Når det når destinationen, dekrypteres det derefter efter et lag. Hvis nogen opfangede din browsertrafik, kunne de kun få dataene fra den sidste node. Oplysningerne om kilden – dig – og informationen om destinationen er krypteret.

Hovedårsagen til, at Tor ikke er en perfekt privatlivsløsning, selv til webbrowsing, er dens hastighed. Tor er meget langsom sammenlignet med regelmæssig browsing på grund af al kryptering og dekryptering, der sker i baggrunden. Du kan bruge det til at få adgang til det regionbegrænsede indhold, men det er mærkbart langsommere. For ikke at nævne, at du på ingen måde er beskyttet mod sikkerhedsrisici. Sammenlignet med brugen af ​​en Tor-browser tilbyder selv den billigste VPN-mulighed bedre privatliv og hastighed for en gennemsnitlig bruger.

Alt i alt, hvis du har brug for et meget højt niveau af anonymitet, mens du surfer på nettet, ville Tor-browseren i kombination med VPN være en ideel løsning. Tor alene kan hjælpe dig, når du ikke har andre muligheder, men det er langt fra en perfekt løsning til daglig brug.

Offentlig WiFi

Vi har alle oprettet forbindelse til mindst en offentlig WiFi i vores liv, og mange af os bruger dem regelmæssigt, især hvor datafgifterne er høje. Desværre kommer offentlig WiFi med sine egne farer.

Gratis wi-fi zone neonskilt

Den største fare er, at alle på netværket kan “snuse” din trafik. Selvom de måske ikke er i stand til at få alt, vil de ofte være i stand til at få en masse nyttige oplysninger. Oplysninger såsom adgang til dine sociale netværk, hvilke websteder du besøger og mere. Hvis personen derefter er dedikeret nok, kan de bruge de oplysninger, de har indsamlet til ondsindede formål.

Sælger din personlige data illustration

Derudover er al din forbindelse ukrypteret, og den person, der leverer det offentlige WiFi, kan se alt, hvad du laver. Nu er det usandsynligt, at nogen som Starbucks ville spionere på deres gratis WiFi, men hvad med den hjørne-bistro eller den forhandlede tøjbutik, du går til? Indsamling og salg af private data kan være en ekstra indtægtskilde for dem. Endnu værre end det, kan de bruge WiFi til at inficere din enhed med en ondsindet software.

Kapitel 4:

Ovenfor diskuterede vi at beskytte din internetforbindelse i det hele taget. Det er dog ikke nok til at skjule din internetforbindelse, hvis dit valg af software giver dig væk, eller hvis din browser fladt ud indsamler data om dig.

Browser Fingeraftryk

På samme måde som menneskelige fingeraftryk har hvert computersystem et unikt fingeraftryk, der gør det muligt at identificere og adskille det med henblik på markedsføring. Faktisk, hvis du har et ekstremt unikt system, kan det endda bruges til at forfølge dig, hvis du gør noget ulovligt.

Moderne blå baggrund med neonfingeraftryk

Interessant nok kan selv websteder bruge disse oplysninger til at målrette dig med mere relevante annoncer eller finde bedrifter i dit system. For eksempel kan vi bestemme, hvilke sprog du taler, hvilke tilladelser vi har på dit system, hvor du er baseret, hvilken enhed du bruger og meget mere.

Valg af browsere

En af de største faktorer, der spiller ind, når du taler om din webbrowsing, er dit valg af browser. Chrome er de mest populære browsere, men det er også det værste valg. For det første ejes det af Google, et firma, der vides at dele villigt dine data. Det bruger bestemt dine data til reklameformål, og ingen ved virkelig, hvor meget information det virkelig indsamler.

3d, browser, ikon

Heldigvis er Chromium, den software, som Chrome er baseret på, open source og revideret. Derfor er sandsynligheden for, at det har bagdøre eller sporingsfunktioner, begrænset. Af denne grund har mange virksomheder brugt det til at udvikle deres egne browsere.

Adblockere

Bortset fra at ændre din browser, kan du også bruge adblockere til at ændre, hvad din browser sporer, og hvilke oplysninger de websteder, du besøger, kan indsamle om dig. Der er en hel række adblockere, som du kan bruge, og disse varierer browser efter browser. For at komme i gang vil vi dog anbefale Ghostery, Privacy Badger og AdBlock.

Skærmbillede af ghostery.com Ghostery.com – Hjemmeside

Disse adblockere hjælper med at holde dine data nede. Desværre er ulempen, at med hver ekstra udvidelse bliver dit fingeraftryk mere unikt. En måde at overvinde dette på er, at mange VPN’er nu leverer en indbygget AdBlocker, der filtrerer annoncer (og i nogle tilfælde trackere) ud, før de endda når din browser.

Søgemaskiner

Google fortsætter med at komme op i denne artikel. Så hvis du ikke har billedet endnu, indsamler de dine data for at sælge til tredjeparter. Så det er ikke overraskende, at deres vigtigste tilbud, Google-søgning, er den største synder.

Den største måde, en virksomhed kan indsamle data om dig på, ved at tilbyde en gratis søgemaskine, og det har Google, Yahoo og Bing til fælles. På trods af deres forskel i størrelse er deres endelige mål det samme, og det er ikke at give dig relevante resultater. Det er for at kunne lære din personlighed at kende.

Fingertryk på en søgemaskine

Ved at bruge din søgehistorik kan Google oprette en profil for dig og ved at kombinere datasæt kan de bruge disse data til at profilere din familie, dit kvarter, dit amt osv. Brug af en sikker søgemaskine kan hjælpe med at stoppe virksomheder, der sporer dig.

Kapitel 5:

Selvom mange mennesker ikke er klar over det, er selv din private kommunikation ikke så privat. Det er en ting, som virksomheder bruger vores onlineadfærd til at målrette annoncer mod os, det er en anden, at de scanner vores private beskeder!

E-mail

E-mails er de mest almindeligt scannede dele af privat kommunikation. Mens ingen rent faktisk læser dine e-mails individuelt, og der er systemer på plads for at sikre, at dette ikke sker, er det stadig ikke en behagelig tanke at vide, at nogen har adgang til vores diskussioner.

Konceptwebbanner med e-mail-beskyttelse

Som altid er den største synder her Google med Gmail. Mange mennesker har en GMail-konto, men hvad de fleste ikke er klar over er, at Google scanner dine søgeord og bruger dette til reklame. Tro ikke os? Skriv bare “find vedhæftet” i din e-mail, og hvis du ikke vedhæfter en fil, fortæller Google dig, fordi de scanner dine e-mails!

Personligt er jeg ikke bekymret for, at Google bruger min søgehistorik, fordi det betyder, at jeg finder det, jeg leder efter, hurtigere og lettere. Mine e-mails er dog mine egne, og jeg vil kun have mig selv og modtageren (e) til at vide, at det er indholdet.

Af denne grund er det andet vigtige værktøj ved siden af ​​en VPN, du kan få, hvis du er bekymret for at blive sporet, at få en privat og sikker e-mail-konto.

Beskeder

På noten af ​​privat kommunikation bruger vi også en række apps til at sende en meddelelse til hinanden dagligt. Faktisk kommunikerer de fleste af os med vores venner på mere end en platform. For eksempel kan du sende en besked på iMessage, Instagram, TikTok, WhatsApp, Slack og Facebook Messenger på en enkelt dag.

Skærmbillede af whatsapp.com Whatsapp.com – Hjemmeside

Virkeligheden er, at de fleste mennesker bruger en bred vifte af kommunikationsmetoder udelukkende baseret på de mennesker, de er omgivet af. Mens nogle af disse er OK, vil jeg ikke stole på andre, så vidt jeg kan kaste. På den bedre side har vi lignende WhatsApp (selvom det ejes af Facebook) og Viber, mens vi er ret sikre på, at Facebook Messenger og Google Hangouts overvåger dine meddelelser.

Skærmbillede af messenger.com Messenger.com – Opret forbindelse til Messenger

Desværre er de fleste af disse kommunikationer ikke krypteret eller sikret på nogen måde. Det betyder, at det ligesom e-mails sandsynligvis er overvåget. Så på samme måde som e-mails vil vi anbefale undgå de fleste vigtige kommunikationsmetoder hvis du ikke kan lide at blive sporet.

Sociale netværk

OK, så i dette afsnit kunne vi skrive tusinder af ord. Det er dog usandsynligt, at du læser det, fordi du har bedre ting at gøre med din tid. Så kort fortalt vil vi se på de to kerneproblemer med sociale netværk, hvilken der bekymrer dig mere, er op til dig. Desværre gælder disse for ethvert større socialt netværk, som du måtte bruge; Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, TikTok osv.

Skærmbillede af twitter.com Twitter.com – Hjemmeside

Alle større sociale netværk er gratis. Hvis vi ved noget, hvis et produkt er gratis, så er du produktet. Dette er mere sandt her end andre steder på internettet. Sociale netværk drager fordel af dit engagement, og de indsamler tusinder af datapunkter på hver eneste af dets brugere. Ikke kun bruger de disse datapunkter til reklame, de bruger det også til at få dig til at engagere mere og bruge endnu mere på platformen. Det er en uendelig cirkel, og desværre fortsætter de fleste med at bruge dem, da der ikke er nogen alternativer, og alle deres venner og familie bruger dem.

Uendelig cirkel koncept

Den anden bekymring er, at sociale netværk er designet til at være godt sociale. Derfor er du som standard din konto, hvad du offentliggør osv. Er offentlig. Desværre er de fleste mennesker ikke opmærksomme på dette og ændrer aldrig deres indstillinger. Selvom du måske ikke synes, at et sødt billede af din hund Buster er noget at bekymre sig om, er det netop her, du tager fejl. Husk de sikkerhedsspørgsmål, som vi alle hader, det er præcis, hvor disse oplysninger er nyttige. Social engineering er en stigning, og det er netop af denne grund, så hvis det er muligt, skal du ikke offentliggøre noget.

Kapitel 6:

Først og fremmest er det vigtigt at beskytte dig selv. Du bør dog aldrig glemme dem, der omgiver dig.

Hvis du er en del af en husstand, hvad enten du er husets leder eller ej, skal du også uddanne dem. Desværre er antallet af mennesker, der stadig ikke er opmærksomme på farerne ved internettet, enormt. Uanset om det er din svigerinde, der er for offentlig på TikTok, din yngre bror torrenting, eller hvis din partner bruger den samme adgangskode overalt, skal du tage et socialt ansvar for at hjælpe med at uddanne dem.

hjem beskyttelse koncept

Tilsvarende, hvis du arbejder i en virksomhed, skal du se på at uddanne dine jævnaldrende og om nødvendigt også ledelsen. Vi har arbejdet i for mange virksomheder, hvor vi har været vidne til ubegribelige fejl og huller i privatlivets fred.

Uddann dem omkring dig

Den bedste måde at hjælpe med at beskytte dem omkring dig er sandsynligvis den enkleste – enkel uddannelse. Du kan enten dele denne artikel med dem eller tage dig tid til at tale med dem og forklare farerne. Vi vil anbefale, at du i stedet for at bruge ekstreme eksempler bruger troværdige daglige fakta og tal. For eksempel blev mange mennesker rasende, da de lærte om Facebook Cambridge Analytica-skandale men ikke mange mennesker endte med at handle for at sikre deres sociale netværk bagefter.

digital tablet og kaffekrus på køkkenbordet

Men hvis du diskuterer med dem, hvordan dine data kan bruges mod dig, og hvordan social engineering dagligt bruges til at stjæle værdifuld information, er de mere tilbøjelige til at lytte. Det er alligevel fra vores erfaring.

Selvfølgelig vil du kende folkene omkring dig bedst, så det er helt op til dig at vælge uddannelsesmetoden.

Blinkede routere

En anden god måde at beskytte dem omkring dig på er ved hjælp af en blinket router. I det væsentlige giver en blinket router dig mulighed for at tage en bedre kontrol over dit WiFi-netværk og vigtigst af alt køre en VPN-klient på det pålideligt.

Skærmbillede af flashrouters.com Flashrouters.com – Hjemmeside

Næsten al elektronik, du ejer, leveres med forudinstalleret firmware. Firmware er den essentielle software, der muliggør enhedens primære funktioner. Din Wi-Fi-router er ikke anderledes. Blinkede routere er generelt nemmere at bruge, og du kan købe dem på forhånd, da processen med at blinke ikke er let og kræver, at du kender din standard router loginoplysninger blandt mange andre oplysninger.

DD-WRT Flash-routere

FlashRouters.com tilbyder et udvalg af blinkede WiFi-routere. Hovedattraktionen for routere blinket med DD-WRT kommer fra indbyggede VPN-funktioner. Du kan bruge FlashRouters Privacy App til at logge ind på din foretrukne VPN-udbyder på routerniveau i et enkelt trin. Understøttede VPN-udbydere inkluderer ExpressVPN, NordVPN, og Surfshark, blandt mange andre.

IoT-sikkerhed

En af de største bekymringer i disse dage er IoT-sikkerhed. Mange af os har nu Amazon Alexa eller Google Home i vores lejligheder. Derudover kommer flere og flere Internet of Things-enheder regelmæssigt på markedet.

Internet af ting koncept

Uanset om det er et køleskab, en kaffemaskine eller endda bare CCTV-kameraer, kan IoT’s verden muligvis gøre vores liv mere komfortable, men det åbner os for et helt nyt risikoniveau. Desværre er mange af disse enheder planlagt og oprettet med praktisk i tankerne, og sikkerhed og privatliv tager et bagsæde – hvis det.

I årenes løb har der været utallige IoT-skræmmer. For det meste berømte tilfælde af IoT-hacking er CloudPets hvor ikke kun virksomheden lækkede brugeroplysninger, men hackerne var også i stand til at hacke sig ind i deres bamser og spionere på dets ejere. Hvis du er forælder, er der ikke meget mere uhyggelig end noget lignende.

Kapitel 7:

Som sikkerhedsmagasin rapporter, Amerikanerne fik stjålet deres adgangskode mindst fire gange i 2019.

De brudte websteder er heller ikke nogle små, umærkelige afsætningsmuligheder. Facebook alene havde tre store databrud, der eksponerede over 808.500.000 konti. First American Corporation topper dem med 885.000.000 misligholdte konti. Microsoft, Zynga, Canva og Adobe er også en del af denne liste.

Beskyt dine adgangskoder

Virksomheder og websteder skal omdanne din adgangskode fra tekst til ulæseligt indhold. Denne proces kaldes hashing. Der er enkle og komplekse hashingalgoritmer. Men der er ingen måde at vide, hvilken der er nogen, medmindre de angiver det. Når der opstår et databrud, og adgangskoder hashes ved hjælp af en simpel algoritme, eller værre, slet ikke hashet, er det let for hackere at knække din adgangskode.

Hængelås på et computerkort

Som svar beder nogle websteder dig om at bruge en adgangskode, der er en blanding af små / store bogstaver, tal eller symboler. Når disse adgangskoder hashes, selv ved hjælp af en simpel algoritme, er de sværere at knække. Nu har tusinder af websteder brug for registrering, og det er svært at huske hver adgangskode. Det næste trin hackere stoler på ligger i den måde, vi opfører os online.

Folk har tendens til at bruge det samme eller lignende adgangskode for mange websteder. Vi bruger ofte adgangskoder, der er lette at huske.

Brug en adgangskodeadministrator

I disse dage tilbyder enhver respektabel browser en integreret adgangskodeadministrator. Den bedste måde at håndtere dine adgangskoder på er dog at bruge en adgangskodeadministrator. En adgangskodeadministrator gør nøjagtigt hvad den siger på dåsen – den administrerer dine adgangskoder. Alle adgangskodeadministratorer integreres med dine enheder, så de er nemme at bruge. De fleste hjælper endda med adgangskoder til apps på dine mobile enheder.

Skærmbillede af daslane.com Dashlane.com – Plan for enkeltpersoner

For at få adgang til din adgangskodehvelv behøver du kun en hovednøgle og hovedadgangskode for at kunne dekryptere dens indhold. Den måde, de er konfigureret på, er, at selv de virksomheder, der leverer tjenesten, ikke kan få adgang til dine adgangskoder uden disse. Sørg derfor for at opbevare disse et eller andet sted sikkert og sikkert, som hvis du mister dem, har du en masse adgangskode, der nulstilles.

Brug tofaktorautentificering

En ting, du vil oprette på en onlinekonto, der tillader det, er tofaktorautentificering.

Du er måske allerede bekendt med en form for 2-faktor godkendelse(2FA) i form af godkendelsesapps som LastPass-godkendelse eller SMS to-faktor.

SMS Two Factor

2FA kræver brug af en mobiltelefon. For at logge ind på din konto eller ændre din adgangskode sender en tjenesteudbyder dig koden via SMS. Det antages, at den eneste person med adgang til din telefon er dig, men hvis du er sim-swappet, dette forhindrer ikke nogen i at stjæle dine konti.

2FA-apps

Af denne grund anses SMS to-faktor i vidt omfang for at være usikker i disse dage. Derfor har folk tyet til 2FA-apps, hvor den anden adgangskode ikke sendes til dig, men genereres på selve din telefon. På denne måde skal en hacker have adgang til din telefon eller serviceserverne, der genererer nøgler.

2FA er let at konfigurere, og når den først er konfigureret, medfører den ikke gener for dit liv eller brug af apps.

Men selv disse apps er ikke perfekte. Derfor blev hardware nøgler opfundet.

Hardwaretaster

Universal 2nd Factor-godkendelse eller U2F er den nye standard for sikker login. U2F kræver, at brugeren har en nøgletoken-enhed og en browser (Chrome eller Firefox), der understøtter U2F. Med denne hardware token enhed, såsom YubiKey, du kan sikkert logge ind på en hvilken som helst konto.

Alternativer til Yubikey

U2F-processen er baseret på asymmetrisk kryptografi. Din token-enhed indeholder en privat krypteret nøgle. De kompatible browsere genkender din offentlige nøgle. Det er værd at bemærke, at krypteringen af ​​dit private-offentlige nøglepar bruger en kompleks matematisk algoritme. Parret har ingen mening uden hinanden. Hacker skulle bruge utrolig mange ressourcer til at knække privat nøgle baseret på den offentlige nøgle.

Softwarekildekodning

Denne tilgang forhindrer såkaldte mellemmands- eller phishing-angreb. Det er, hvis nogen får adgang til din offentlige nøgle, har de ingen brug af den, fordi den kun er parret med den private nøgle, der er gemt på din enhed.

Alle Yubikeys sammenlignet

YubiKey 5ci

YubiKey 5Ci

 • Bedst til Mac-brugere
 • USB-C og Lightning-stik
 • Vandtæt og knusbestandig

KØB NU YubiKey 5c

YubiKey 5C

 • Bedst til Mac-brugere
 • USB-C-stik
 • Du kan spare $ 20, hvis du ikke har brug for lynstikket

KØB NU Sikkerhedsnøgle NFC

Sikkerhedsnøgle NFC

 • Bedst for brugere, der ikke er LastPass
 • Budgetversion af 5 NFC
 • Bedst for brugere, der ikke kan bruge meget

KØB NU yubikey fips-serien

YubiKey FIPS-serien

 • Bedst for føderale arbejdere og entreprenører
 • Mød det højeste godkendelsessikkerhedsniveau fra den seneste FIPS-vejledning
 • Fås i alle versioner, som YubiKey er

KØB NU LÆS ANMELDELSE

Kapitel 8:

I fortidens internetdage var vira engang den største trussel, der kunne være mod din pc. Antivirussoftwaren kom som en løsning. Men i 2020 har udtrykket antivirussoftware en ny betydning.

I dag er ægte computervirus blevet en sjældenhed. USA Cybersecurity Magazine siger computervirus udgør kun 10% af al ondsindet software. Orme og trojanske heste er hyppigere, men også de er i skyggen af ​​farligere typer malware.

Undgå vira og malware

Ransomware krypterer alle eller nogle værdifulde data på din harddisk. For at få dine filer tilbage skal du betale angriberen for dekrypteringsnøglen. Spyware indsamler dine data, herunder følsomme oplysninger såsom dine bankkontooplysninger. Adware viser uønskede annoncer på din maskine. Listen fortsætter. Der er botnets, phishing-angreb eller ondsindede kryptovaluta-mineangreb gennem browserkapring.

Beskytter dit operativsystem dig?

Da vores liv blev digitaliseret, svarede Microsoft og Apple med forudinstallerede sikkerhedstjenester. Siden Windows 10 tilbyder Microsoft en anstændig løsning gennem Windows Security Center, og Apple har Gatekeeper.

Hvorfor du stadig har brug for at få antivirussoftware

Top antivirusløsninger bevægede sig langt ud over traditionel antivirusbeskyttelse. Mens nogle angribere ønsker at gå ned på dit system, er der langt flere penge i angreb som ransomware. Hvis du bruger din pc eller Mac til andet end at kontrollere e-mail, har du brug for beskyttelsen med moderne antivirus.

Skærmbillede af bitdefender.com Bitdefender.com – Funktioner

Du kan få tjenester som VPN, databeskyttelse og online hvælvinger til dine data, alt sammen i en pakke. Først skal du have et antivirus, der dækker så mange trusler som muligt. Antivirusfirmaer opdager trusler og opdaterer deres databaser hurtigere end operativsystemfabrikanter. Dette er vigtigt for at forhindre nul-dags angreb. Derudover vil anstændige AV’er have yderligere værktøjer såsom; websikkerhed, redningstilstand, sikker filsletning, sårbarhedsvurdering og meget mere.

Skærmbillede af bitdefender.com Bitdefender.com – Funktioner

Desværre har et antivirus en lille effekt på pc-ydelsen på grund af den konstante scanning. Men hvis du kører et halvvejs anstændigt system, bemærker du det ikke. Det er lidt mere mærkbart på mobile enheder, men den ekstra sikkerhed er værd at have en mindre indvirkning på batterilevetid efter vores mening.

Opdater apps og software regelmæssigt

Navngiv ethvert operativsystem eller større software, og nogen har sandsynligvis forsøgt at hacke det. Desværre er dette ikke en overdrivelse, det er den virkelige verden. Hvis der er nok mennesker, der bruger en app eller software, er der fortjeneste at hacke den. Uanset om det er ved at indsamle personlige data eller endnu værre at indsamle økonomiske data, vil nogen finde en måde at tjene penge på.

Kvindehænder ved hjælp af mobiltelefon

Du bemærker regelmæssigt din iPhone eller Windows 10-pc, der informerer dig om, at der vil være en opdatering, når du næste gang lukker ned. Faktisk bemærker du måske denne stille regelmæssigt. Mens det nogle gange er for at tilføje noget ekstra funktionalitet til softwaren, er det ofte at lappe sikkerhedshuller. Desværre, uanset hvor hårdt udbydere prøver, har 99% af softwaren en sårbarhed i sig. Derfor er det vigtigt regelmæssigt at opdatere dit operativsystem, din software og dine apps.

Kapitel 9:

Vi har talt om at beskytte din internet, adgangskode, familie og din computer. Der er dog noget, der muligvis er vigtigere end nogen af ​​dem. Det er dine data.

Når du bekymrer dig om dine data, er der to ting, du har to bekymrer dig om; datatyveri og datatab.

Beskyt dine data

Det mest fremtrædende eksempel på datatyveri kaldes jocularly som “The Fappening”. Det var et alvorligt brud, hvorved nøgne billeder af over 500 berømtheder i 2014 blev lækket online. Desværre er dette kun et af mange eksempler på datatyveri, der sker i verden i dag, og det er ikke begrænset til berømtheder.

På den anden side handler datatab om, at du mister dine data. Uanset om det er det klassiske tilfælde, hvor hunden spiser din bærbare computer, eller bare smider din iPhone ned på toilettet.

Krypter dine enheder

Den mest oplagte grund til, at du skal kryptere din harddisk, er tyveri. Hvis nogen stjæler din bærbare computer, er det for eksempel meget lettere for den person at få adgang til al din info. Hvis du er en forretningsbruger, kan enhver, der får adgang til din HD, få alle dine forretningsoplysninger. Selvom du er en desktopbruger, regner ransomware-angribere på, at du ikke bryder dig om at beskytte dine data.

Skærmbillede af microsoft.com Slå enhedskryptering til Microsoft.com

Dette er grunden til, at moderne operativsystemer leveres med værktøjer til at kryptere din HD. Apps som BitLocker til Windows eller FileVault til Mac tilbyder begge softwarekryptering. Der er også HD’er og SSD’er, der har indbygget hardwarekryptering. Du skal bare sørge for at tænde dem. HD’er med hardwarekryptering er lidt pebret, men tilbyder bedre beskyttelse.

Ting ville alle være fine, hvis der ikke var et problem med kryptering og dekryptering. De er afhængige af komplekse matematiske ligninger for at kryptere indholdet. Så kryptering eller dekryptering af hele din SSD kan tage et stykke tid. Microsoft estimerer for eksempel, at det tager 5 timer at kryptere 500 GB. Selvfølgelig kan du altid vælge kun at kryptere dele af din HD for at spare tid.

Backup

Så vi har dækket beskyttelsen af ​​dine data mod uønskede mennesker. Men hvad med at beskytte dine data mod menneskelig natur og ulykke?

Men hvis du nogensinde har været i en position, hvor du har mistet nogle data, ved du, hvor vigtigt dette er. Den perfekte backupplan kaldes 3-2-1-metoderne. Hvilket betyder, at du altid skal have 3 kopier af dine data. 2 af dem skal være sikkerhedskopier og 1 skal være uden for stedet. I lægmandssæt: Din pc, en lokal ekstern harddisk, en sikkerhedskopieringstjeneste.

Datacenter eller hosting serverrumsbaggrund

Selvom der er mange klassiske “backup” -tjenester som GDrive, Dropbox og iCloud, som mange af os bruger, er disse ikke perfekte. Årsagen til dette er, at de ikke sikkerhedskopierer alt på din computer. Så selvom de er et skridt i den rigtige retning, er de ikke en komplet løsning.

Kapitel 10:

Desværre er en af ​​de vigtigste ting i livet det mindste under din kontrol. Det er din økonomi. Desværre modtager du dit kort fra banken, men ud over det er alt andet i deres kontrol. Du kunne altid stoppe dine kontanter under madrassen eller købe ægte guld, men det er old school-taktik. Vi viser dig nogle gode måder at hjælpe dig med let at få bedre kontrol over dine økonomier.

Nærbillede af bogholderhænder, der regner med lommeregner

Brug Cryptocurrency

Den bedste måde at holde dine indkøb og aktiver anonyme på er ved hjælp af Bitcoin. Bitcoin har stort potentiale for anonymitet i sin kerne, men det kræver en vis indsats for at udnytte dette potentiale.

Enhver Bitcoin-brugeres identitet er skjult bag en Bitcoin tegnebog adresse. Bitcoin-transaktioner sker på Blockchain-netværket. Blockchain er en offentlig og distribueret hovedbog over transaktioner. Dette betyder, at alle kan se alle transaktioner, der nogensinde er foretaget mellem to tegnebogadresser.

Blockchain baggrund med verdenskort

Nøglen til at holde anonymitet, når du bruger Bitcoin, er at beskytte din tegnebog. Din tegnebog indeholder private nøgler, der bruges til at oprette forbindelse til Bitcoin-netværket. Medmindre nogen forbinder din identitet med en tegnebog-adresse, du brugte, vil dine Bitcoin-transaktioner være anonyme. For eksempel, hvis du køber BTC med dit kreditkort, kan et databrud afsløre din identitet. Online udvekslinger, der tilbyder dig at linke et kreditkort til din konto, mens du tilbyder dig at bruge deres online tegnebøger på samme tid, har været udsat for databrud tidligere..

Hardware-tegnebogspunge tilbyder en bedre løsning til opbevaring af din BTC. Hardware-tegnebøger er enheder, der gemmer dine private nøgler offline. De er sikre mod malwareangreb, fordi de er afbrudt det meste af tiden. Og de øverste hardwaretegnebøger har også ekstra lag af sikkerhed. For eksempel skal du indtaste en pinkode for at få adgang til tegnebogen. Hvis du ønsker at gem en betydelig mængde krypto på din hardware-tegnebog, så er dit bedste valg enten Ledger Nano X eller Trezor Model T.

SAMMENLIGNING

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • SKÆRM:
 • UDGIVET: 2019
 • PRIS: $ 119
 • BLUETOOTH:

KØB NU LÆS ANMELDELSE Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • SKÆRM:
 • UDGIVET: 2016
 • PRIS: $ 59

KØB NU LÆS ANMELDELSE Trezor Model T

Trezor Model T

 • SKÆRM:
 • UDGIVET: 2018
 • PRIS: $ 159
 • RØRSKÆRM:

KØB NU LÆS ANMELDELSE Trezor One

Trezor One

 • SKÆRM:
 • UDGIVET: 2013
 • PRIS: $ 59

KØB NU LÆS ANMELDELSE

Brug møntkort og BitRefill

Selvom Bitcoin og andet kryptokurver har eksisteret i et stykke tid, er de stadig ikke så nemme at bruge dagligt som penge er. At få BTC eller anden krypto og opbevaring ligger langt foran mulighederne for at bruge. Mens mange handlende accepterer BTC som en betalingsmetode, finder du sjældent en større forhandler, der accepterer andre kryptoer. BitRefill gør det muligt at købe en række gavekort og mobilpåfyldninger ved hjælp af seks kryptovalutaer.

Skærmbillede af bitrefill.com Bitrefill.com – Betalingsmetoder

Bortset fra det kan BTC-transaktioner tage mere end 10 minutter at behandle og medføre et gebyr. Bitcoin-netværksgebyrerne er i øjeblikket under $ 1, men kan svinge afhængigt af mængden af ​​handel, ligesom behandlingstiderne.

Der er flere løsninger på disse problemer, både i udviklingen og i brug i øjeblikket. Møntkort eller krypto-betalingskort giver dig mulighed for at finansiere et almindeligt betalingskort med krypto.

På den anden side vil BitPay give dig et BitPay Prepaid Mastercard, som du kan bruge overalt. Desværre kræver det en selfie og et regeringsudstedt dokument for at bekræfte din identitet. Derfor er det mere anvendeligt, men fjerner elementet i privatlivets fred.

Brug engangskreditkort

En anden god måde at holde anonymitet på og hjælpe med at holde styr på din økonomi er at bruge engangskredit- / betalingskort. Disse er også kendt som forudbetalte betalingskort. Som navnet antyder, er disse beregnet til engangsbrug eller til tjenester, hvor du ikke vil bruge dine rigtige kortoplysninger.

Kreditkort og kontanter

De er især nyttige, når du tilmelder dig tjenester, hvor der er et månedligt gebyr. Ved at bruge et engangskreditkort kan du undgå at bruge penge ved at glemme at annullere tjenester.

Kapitel 11:

Hvad er databeskyttelse ?

Datasikkerhed vedrører, hvordan et stykke personlige oplysninger eller data indsamles, deles og bruges.

Hvad er datasikkerhed ?

Datasikkerhed beskytter dine data mod at blive kompromitteret af eksterne angribere og ondsindede hensigter.

Sådan beskyttes mine personlige oplysninger ?

Undgå offentlig internetforbindelse, især uden brug af en VPN. Del ikke personlige oplysninger på sociale netværkssider. Brug et antivirus til at holde din computer beskyttet mod alle slags online trusler. Krypter dine elektroniske enheder. Før trackere væk fra din identitet ved at oprette en virksomhed til at foretage køb for dig. Brug Bitcoin på sit fulde potentiale for at bevare anonymitet og beskytte din tegnebog.

Hvordan beskytter en VPN mig ?

Når du opretter forbindelse til et VPN (virtuelt privat netværk), placerer du en ekstra server mellem dig selv og det websted, du vil gå til. Denne server ændrer din IP-adresse og krypterer din browsingaktivitet.

Er U2F sikker ?

Hvis nogen får adgang til din offentlige nøgle, har de ingen brug af den, fordi den kun er parret med den tilsvarende private nøgle, der er gemt på din enhed.

Hvorfor skal du kryptere dine data ?

Datakryptering giver dig mulighed for sikkert at beskytte data, såsom personligt identificerbare oplysninger (PII), som du ikke ønsker, at andre skal have adgang til.

Kan Bitcoin-transaktioner spores ?

Medmindre nogen forbinder din identitet med en tegnebog-adresse, du brugte, vil dine Bitcoin-transaktioner være anonyme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me