Lopullinen opas digitaalisen elämän turvaamiseen

Luku 1:

Internetin aamunkoiton jälkeen elämästämme on tullut vieläkin digitaalisempi.

Kaikki on muuttunut; rahoituspalveluista viihteeseen lääketieteellisiin tietoihin.

Vaikka digitalisaatio on helpottanut elämäämme monin tavoin, se on myös tuonut uusia haasteita. Esimerkiksi keskimääräisen amerikkalaisen salasanat varastettiin neljä kertaa vuonna 2019.

Yksityisyyden puute Yksityisyyden huolet Pew-tutkimuskeskus

uusimmat tiedot Pew Research Centerin julkaisema tutkimus osoittaa, miten amerikkalaiset näkevät digitaalisen elämänsä. Henkilötietojen ja verkkoturvallisuuden nykytila ​​paljastaa kaksi asiaa:

 1. 72% amerikkalaisista ajattelee, että kaikki heidän verkko- ja matkapuhelintoimintansa seurataan. Seurannat kuuluvat heidän mielestään mainostajille, teknologiayrityksille tai muille yrityksille.
 2. Kolme neljäsosaa amerikkalaisista on huolissaan siitä, kuinka yritykset ja hallitus käyttävät online-tietojaan.

Etäisyytesi digitaalisista monopoleista, kuten Google ja Amazon, on nyt tärkeämpi kuin koskaan. Valitettavasti suojelemalla online-yksityisyys on jotain, mitä sinun on aloitettava tekemään tänään, ja käsittelemme kaiken tämän artikkelin.

Kappale 2:

Miksi sinun on suojattava tietosi?

Monet ihmiset pitävät kiinni ajattelutavasta “Yrityksen on hyvä seurata minua, koska minulla ei ole mitään salattavaa.” Vastaava ajattelutapa “Minun ei tarvitse huolehtia yksityisyydestä verkossa, kukaan ei välitä minusta joka tapauksessa” ei toimi vuonna 2020. On aika oppia kuka on seuranta sinä ja miksi.

Suojaa talosi konsepti

Henkilötietojen kerääminen on monen miljardin dollarin ala. Joku välittää tietysti siitä, millä sivustoilla käyt ja missä olet. Oikea raha on henkilötietojen myyminen irtotavarana kolmansille osapuolille. Ja tämä on kaikki laillista.

Yksityisten tietojen myynti Forbesin artikkeli tietojen myynnistä sosiaalisessa mediassa

Esimerkiksi ihmisille ei usein tule mieleen, että Google- tai Facebook-palvelut eivät ole ilmaisia. Valuutta, jolla maksat näistä palveluista, ovat henkilökohtaisia ​​tietojasi. Google ja Facebook jakavat tietosi mainostajien, kolmansien osapuolten yritysten ja tiedustelupalvelujen kanssa.

Keneltä sinun on turvattava itsesi?

Lyhyesti sanottuna on kolme pääinstituutiota, joilta sinun on suojauduttava.

Hakkerit pyrkii ottamaan tietosi ja myymään ne voittoa varten. Viime vuosina on ilmestynyt myös lunnasohjelmia, joiden avulla he ottavat laitteesi panttivangiksi, ellet maksa heille maksua.

Hakkeri teeskentelee lunnaita

Mainostajat louhitsee tietosi. Kuten edellä mainittiin, yritykset, kuten Google ja Facebook, ovat markkinoilla hakemassa tietojasi. Tämä vaihtelee sosiaalisista verkostoista jopa yksityisten sähköpostien skannaamiseen.

Rahoitushenkilö

Hallitukset vakoilevat usein asuinpaikkaansa, eikä kukaan esittänyt tätä paremmin kuin Edward Snowden. Valitettavasti useimmat hallitukset ympäri maailmaa vakoilevat asuinpaikkaansa, ja voi olla hyödyllistä suojautua tältä, vaikka et tekisi mitään laitonta.

Lähikuva henkilön leimaamalla hyväksytyllä leimalla työpöydällä

Määritä vainoharhaisuus- ja uhkamallisi

Paranoisuudella on ollut negatiivinen merkitys, mutta ei enää. Valitettavasti on totta, että monet yritykset ja laitokset haluavat saada käsiinsä tietosi. Tässä artikkelissa suosittelemme paljon käytännön neuvoja, joiden avulla voit suojautua verkossa.

Salauskonsepti

Kaiken tässä luettelossa olevan toteuttaminen on kuitenkin haastava ja aikaa vievä tehtävä. Vaikka haluaisimme sinun toteuttavan kaiken, tiedämme, että se ei ole realistista, mutta toivomme, että yrität ainakin muutaman. Selvitä, mitkä vaiheet sinun tulisi suorittaa, määrittämällä uhkamalli.

Voit selvittää, mitkä vaiheet olisivat sinulle hyödyllisiä, tutustumalla valikkokohteisiimme, ja jos olet kiinnostunut aiheesta, johdannon lukemisen pitäisi auttaa sinua ymmärtämään se paremmin.

Olemme sulkeneet jokaisen osan neuvolla. Nämä neuvoja koskevat osiot auttavat sinua ottamaan ensimmäisen askeleen kyseiseen aiheeseen liittyen. Olemme myös lisänneet hyödyllisiä linkkejä kaikkialle, jotta voit saada lisätietoja tietystä aiheesta.

Luku 3:

Kun olet verkossa, on suhteellisen helppo seurata sinua käyttämällä IP-osoite, ja toimintasi. Tärkein syyllinen tässä on Internet-palveluntarjoajasi. He pitävät tietoa online-toiminnastasi; kun käytät sitä, miten käytät sitä ja niin edelleen.

Pysy yksityisenä Internetissä

Valitettavasti he käyttävät tätä tietoa itse, luovuttavat sen mainostajille ja jopa antavat sen hallitukselle tarvittaessa.

Käytä VPN: ää

Kuten edellä mainittiin, Internet-yhteyden suojaaminen on tärkeää ja a VPN on tärkeä askel.

VPN-turvakonsepti

Lyhyesti sanottuna a VPN-reitit laitteen Internet-yhteys valitsemasi VPN: n yksityisen palvelimen kautta. Tämä tarkoittaa, että Internet-palveluntarjoajasi voi nähdä vain salatut tiedot sinun ja VPN: n välillä, ja muu maailma näkee sijaintisi VPN-palvelimen sijaintina.

Kuinka VPN toimii

Näet VPN: n käytön edut heti. Sijaintisi on piilotettu seurantaohjelmilta. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun olet julkisella Wi-Fi-yhteydellä. VPN: n avulla voit myös käyttää alueellisesti lukittua sisältöä. Internet-palveluntarjoajasi ei myöskään voi torrentia tehtäessä kirjautua toimintaan.

Lisäksi ympäri maailmaa on monia palveluja, jotka ovat alueellisesti rajoitettuja. Esimerkiksi Netflix erilaista sisältöä riippuen siitä, missä maassa olet, ja BBC iPlayer on saatavana vain Isossa-Britanniassa. VPN: n avulla voit väärentää sijaintiasi saadaksesi suuremman valikoiman verkkosisältöä.

VERTAILU

Atlas VPN-logo

Atlas VPN

 • Uudempi VPN, joten sitä ei ole testattu
 • Edullinen maksullinen palvelu
 • Ei tietorajoja

OSTA NYT LUE TARKISTUS NordVPN-logo

Nord VPN

 • Nopein VPN
 • Paljon palvelimia
 • Yksi DNS-vuoto aiemmin

OSTA NYT LUE TARKISTUS ExpressVPN-logo

Express VPN

 • Useimmat yksityiset VPN
 • Liekki nopeasti
 • Suurin osa kaikkien VPN: n palvelimista ja maista

OSTA NYT LUE TARKISTUS Surfshark-logo

Surfshark VPN

 • Suuri nopeus
 • Suuri tietoturva
 • Uusi VPN

OSTA NYT LUE TARKISTUS

Käytä Tor

Valitettavasti VPN: t eivät ole täydellisiä, ja joissakin tapauksissa ne estetään. TOR on loistava vaihtoehto.

Kuvakaappaus osoitteesta https://www.torproject.org/ Torin kotisivu

Jos sinulla ei ole muita keinoja suojata digitaalista elämääsi, Tor antaa sinulle nimettömyyden. Tor, joka tunnetaan myös nimellä The Onion Network, on ilmainen avoimen lähdekoodin verkko ja selain, joka tarjoaa online-nimettömyyden.

Käytä Toria ensisijaisesti web-selailuun yksityisesti. Muista, että Tor ei voi anonymisoida verkkotoimintaa muista sovelluksista, esim. Steam, Messenger tai Skype. Päästäksesi Onion-verkkoon, sinun on ensin ladattava Tor-selain. Se on saatavana Windowsille, Macille, Linuxille ja Androidille.

Tor toimii maailmanlaajuisten palvelinten tai solmujen verkon kautta. Selaimesi liikenne salataan ensin, kun data kulkee kuhunkin solmuun ja sieltä. Sitten, kun se saavuttaa määränpään, sen salauksen purettu kerros kerroksen jälkeen. Jos joku sieppasi selaimesi liikenteen, hän voisi saada tiedot vain viimeisestä solmusta. Lähdettä – sinä – ja kohdetta koskevat tiedot on salattu.

Tärkein syy siihen, miksi Tor ei ole täydellinen tietosuojaratkaisu edes verkkoselaamiseen, on sen nopeus. Tor on hyvin hidas verrattuna tavalliseen selaamiseen, koska kaikki salaukset ja salauksen purkaminen tapahtuu taustalla. Voit käyttää sitä aluerajoitettuun sisältöön, mutta se on huomattavasti hitaampaa. Puhumattakaan siitä, että et ole millään tavalla suojattu turvallisuusriskeiltä. Tor-selaimen käyttöön verrattuna jopa halvin VPN-vaihtoehto tarjoaa paremman yksityisyyden ja nopeuden tavalliselle käyttäjälle.

Kaiken kaikkiaan, jos tarvitset erittäin suurta nimettömyyttä web-selailun aikana, Tor-selain yhdessä VPN: n kanssa olisi ihanteellinen ratkaisu. Pelkästään Tor voi auttaa sinua, kun sinulla ei ole muita vaihtoehtoja, mutta se ei ole läheskään täydellinen ratkaisu jokapäiväiseen käyttöön.

Julkinen WiFi

Olemme kaikki olleet yhteydessä ainakin yhteen julkiseen WiFi-verkkoon elämässämme, ja monet meistä käyttävät sitä säännöllisesti, varsinkin kun datamaksut ovat korkeat. Valitettavasti julkisella WiFi: llä on omat vaaransa.

Ilmainen wi-fi-alueen neonkyltti

Suurin vaara on, että kuka tahansa verkon käyttäjä voi “haistaa” liikenteesi. Vaikka he eivät välttämättä pysty saamaan kaikkea, he voivat usein saada paljon hyödyllistä tietoa. Tiedot, kuten pääsy sosiaalisiin verkostoihisi, vierailemasi verkkosivustot ja paljon muuta. Jos henkilö on tällöin riittävän omistautunut, hän voi käyttää keräämiään tietoja haitallisiin tarkoituksiin.

Myymällä henkilökohtaisia ​​tietojasi

Lisäksi kaikki yhteytesi ovat salaamattomia, ja julkisen WiFi: n tarjoava henkilö voi nähdä kaiken tekemäsi. Nyt on epätodennäköistä, että joku Starbucksin kaltaisista vakoojaisi ilmaisen WiFi: nsä, mutta entä kulmabistro tai se edullinen vaatekauppa, johon käyt? Yksityisten tietojen kerääminen ja myynti voisi olla heille ylimääräinen tulonlähde. Vielä pahempaa, he voivat käyttää WiFi-yhteyttä tartuttaakseen laitteesi haittaohjelmilla.

Luku 4:

Edellä keskustelimme Internet-yhteyden suojaamisesta kokonaisuudessaan. Internet-yhteyden piilottaminen ei kuitenkaan riitä, jos valitsemasi ohjelmisto antaa sinut pois tai jos selaimesi tasainen kerää tietoja sinusta.

Selaimen sormenjälkien ottaminen

Samoin kuin ihmisen sormenjäljet, jokaisella tietokonejärjestelmällä on ainutlaatuinen sormenjälki, jonka avulla se voidaan tunnistaa ja erottaa markkinointitarkoituksia varten. Itse asiassa, jos sinulla on erittäin ainutlaatuinen järjestelmä, sitä voidaan käyttää jopa vainottamaan sinua, jos tekisit jotain laitonta.

Moderni sininen tausta neon sormenjäljillä

Mielenkiintoista on, että jopa verkkosivustot voivat käyttää näitä tietoja kohdentaakseen sinulle entistä osuvampia mainoksia tai löytääkseen hyödykkeitä järjestelmästäsi. Esimerkiksi voimme määrittää, mitä kieliä puhut, mitä käyttöoikeuksia meillä on järjestelmässäsi, missä olet, mitä laitetta käytät, ja paljon muuta.

Selainten valinta

Yksi suurimmista tekijöistä, jotka tulevat esiin puhuessasi verkkoselaimestasi, on valitsemasi selain. Chrome on suosituin selain, mutta se on myös huonoin valinta. Ensinnäkin sen omistaa Google, yritys, jonka tiedetään jakavan mielellään tietojasi. Se käyttää ehdottomasti tietojasi mainostarkoituksiin, eikä kukaan todellakaan tiedä kuinka paljon tietoa se todella kerää.

3d-selaimen kuvake

Onneksi Chromium, ohjelmisto, johon Chrome perustuu, on avoimen lähdekoodin ja auditoitu. Siksi todennäköisyys, että sillä on takaovia tai seurantamahdollisuuksia, on rajoitettu. Tästä syystä monet yritykset ovat käyttäneet sitä omien selainten kehittämiseen.

Adblockers

Selaimesi vaihtamisen lisäksi voit myös käyttää mainosblockereita muuttamaan, mitä selaimesi seuraa ja mitä tietoja vierailemasi verkkosivustot voivat kerätä sinusta. Voit käyttää kaikkia mainosblockereita, jotka vaihtelevat selaimessa. Aloittamiseksi suosittelemme kuitenkin Ghostery, Yksityisyyden mäyrä ja AdBlock.

Näyttökuva ghostery.com-sivustosta Ghostery.com – Kotisivu

Nämä adblockerit auttavat pitämään tietosi lukitussa tilassa. Valitettavasti haittapuoli on, että jokaisella uudella laajennuksella sormenjälkesi muuttuu ainutlaatuisemmaksi. Yksi tapa voittaa tämä on, että monet VPN-verkot tarjoavat nyt sisäänrakennetun AdBlocker-sovelluksen, joka suodattaa mainokset (ja joissakin tapauksissa seurantaohjelmat) ennen kuin ne edes pääsevät selaimeesi.

Hakukoneet

Google jatkuu tässä artikkelissa. Joten jos sinulla ei vielä ole kuvaa, he keräävät tietojasi myytäviksi kolmansille osapuolille. Joten ei ole yllättävää, että heidän päätuotantonsa, Google-haku, on suurin syyllinen.

Suurin tapa, jolla yritys voi kerätä tietojasi käyttämäsi, tarjoaa ilmaisen hakukoneen, ja tämä on yhteistä Googlella, Yahoo: lla ja Bingillä. Kokoerostaan ​​huolimatta heidän lopullinen päämäärä on sama, eikä se tarjoa sinulle asiaankuuluvia tuloksia. Se on mahdollisuus oppia tuntemaan persoonallisuutesi.

Hakukoneen painaminen sormella

Käyttämällä hakuhistoriaasi Google voi luoda sinusta profiilin ja yhdistämällä tietojoukot voivat käyttää näitä tietoja perheesi, naapurustosi, läänisi ja niin edelleen profilointiin. Suojatun hakukoneen käyttö voi auttaa lopettamaan yritykset seuraamaan sinua.

Luku 5:

Vaikka monet ihmiset eivät ymmärrä sitä, edes yksityinen viestisi eivät ole niin yksityisiä. Yksi asia on, että yritykset käyttävät verkkokäyttäytymistämme kohdistaakseen mainoksia meille, ja toinen on, että ne skannaavat yksityiset viestimme!

Sähköposti

Sähköpostit ovat yleisimmin skannattuja yksityisen viestinnän kappaleita. Vaikka kukaan ei lue sähköpostejasi erikseen, ja on olemassa järjestelmiä, joilla varmistetaan, ettei näin tapahdu, ei silti ole miellyttävä ajatus tietää, että joku pääsee keskusteluihimme.

Concept-verkkosivuston lippu sähköpostisuojauksesta

Kuten aina, suurin syyllinen tässä on Google Gmailin kanssa. Monilla ihmisillä on GMail-tili, mutta useimmat ihmiset eivät ymmärrä sitä, että Google skannaa avainsanasi ja käyttää sitä mainostamiseen. Etkö usko meitä? Kirjoita vain “etsi liitteenä” sähköpostiisi ja jos et liitä tiedostoa, Google ilmoittaa siitä sinulle, koska he skannaa sähköpostisi!

Henkilökohtaisesti en ole huolissani siitä, että Google käyttää hakuhistoriaani, koska se tarkoittaa, että löydän etsimäni nopeammin ja helpommin. Sähköpostini ovat kuitenkin omia ja haluan vain itseni ja vastaanottajan tietävän sen sisällön.

Tästä syystä VPN: n ohella toinen tärkein työkalu, jonka saat, jos olet huolissasi seurannasta, on yksityisen ja suojatun sähköpostitilin hankkiminen.

Viestit

Yksityisen viestinnän osalta käytämme myös erilaisia ​​sovelluksia viestiäkseen toisillemme päivittäin. Itse asiassa useimmat meistä kommunikoivat ystävien kanssa useammalla kuin yhdellä alustalla. Voit esimerkiksi viestiä iMessagessa, Instagramissa, TikTokissa, WhatsAppissa, Slackissä ja Facebook Messengerissä yhdessä päivässä.

Näyttökuva whatsapp.comista Whatsapp.com – Kotisivu

Todellisuus on, että useimmat ihmiset käyttävät monipuolista viestintämenetelmää puhtaasti ihmisten ympärille, joiden ympärillä he ovat. Vaikka jotkut näistä ovat kunnossa, toisia en luottaisi niin pitkälle kuin pystyn heittämään. Paremmalla puolella meillä on esimerkiksi WhatsApp (vaikka sen omistaa Facebook) ja Viber, vaikka olemme melko varmoja, että Facebook Messenger ja Google Hangouts seuraavat viestejäsi.

Näyttökuva messenger.comista Messenger.com – Yhdistä Messengeriin

Valitettavasti suurinta osaa näistä viestinnöistä ei ole salattu tai suojattu millään tavalla. Tämä tarkoittaa, että samoin kuin sähköposteja, on todennäköistä, että niitä valvotaan. Joten, kuten sähköpostit, suosittelemme välttämällä useimpia tärkeimpiä viestintämenetelmiä jos et pidä seurannasta.

Sosiaaliset verkostot

OK, joten tässä osassa voimme kirjoittaa tuhansia sanoja. On kuitenkin epätodennäköistä, että luet sitä, koska sinulla on parempaa tekemistä ajastasi. Joten lyhyesti sanottuna käsittelemme kahta sosiaalisten verkostojen ydinkysymystä, joista toinen huolestuttaa sinua enemmän. Valitettavasti nämä koskevat kaikkia merkittäviä sosiaalisia verkostoja, joita saatat käyttää; Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, TikTok jne.

Näyttökuva twitter.comista Twitter.com – Kotisivu

Kaikki tärkeimmät sosiaaliset verkostot ovat ilmaisia. Jos tiedämme jotain, jos tuote on ilmainen, sinä olet tuote. Tämä on totta täällä kuin missään muualla Internetissä. Sosiaaliset verkostot hyötyvät sitoutumisestasi ja ne keräävät tuhansia datapisteitä jokaisesta käyttäjästä. Paitsi että he käyttävät näitä datapisteitä mainostamiseen, he myös käyttävät niitä saadakseen sinut sitoutumaan enemmän ja käyttämään vielä enemmän alustalla. Se on loputon ympyrä, ja valitettavasti useimmat ihmiset käyttävät niitä edelleen, koska vaihtoehtoja ei ole ja kaikki heidän ystävänsä ja perheensä käyttävät niitä.

Loputon ympyräkonsepti

Toinen huolenaihe on, että sosiaaliset verkostot on suunniteltu hyvin sosiaalisiksi. Siksi oletuksena olet tili, julkaisemasi sisältö ja niin edelleen on julkista. Valitettavasti useimmat ihmiset eivät ole tietoisia tästä eivätkä koskaan muuta asetuksiaan. Vaikka et ehkä usko, että söpö kuva koirastasi Busterista on huolestuttavaa, tässä olet väärässä. Muista ne turvallisuuskysymykset, joita me kaikki vihaamme. No, juuri näistä tiedoista on hyötyä. Sosiaalinen suunnittelu on yksi nousu, ja se johtuu juuri tästä syystä, joten jos mahdollista, älä julkista mitään.

Kappale 6:

Ensinnäkin on tärkeää suojata itseäsi. Älä kuitenkaan koskaan unohda ympärilläsi olevia.

Jos olet osa kotitaloutta, riippumatta siitä, onko talosi päämies vai ei, sinun on myös opetettava heitä. Valitettavasti niiden ihmisten määrä, jotka eivät vielä tiedä Internetin vaaroista, on valtava. Olipa kättesi liian julkinen TikTokissa, nuoremmassa veljessäsi torrenting, tai kumppanisi, joka käyttää samaa salasanaa kaikkialla, sinun tulisi ottaa sosiaalinen vastuu auttaa heitä kouluttamaan.

kodinsuojelun käsite

Vastaavasti, jos työskentelet yrityksessä, sinun on pyrittävä kouluttamaan ikäisesi ja tarvittaessa myös johto. Olemme työskennelleet liian monissa yrityksissä, joissa olemme todistaneet käsittämättömiä virheitä ja yksityisyyden aukkoja.

Kouluta ympärilläsi olevia

Paras tapa suojella ympärilläsi on todennäköisesti yksinkertaisin – yksinkertainen koulutus. Voit joko jakaa tämän artikkelin heidän kanssaan tai ottaa aikaa puhua heidän kanssaan ja selittää vaarat. Suosittelemme, että käytät äärimmäisten esimerkkien sijaan uskottavia päivittäisiä faktoja ja lukuja. Esimerkiksi monet ihmiset olivat raivoissaan, kun he oppivat siitä Facebook Cambridge Analytica -skandaali mutta monet ihmiset eivät päätyneet toimiin sosiaalisten verkostojensa turvaamiseksi jälkikäteen.

digitaalinen tabletti ja kahvimuki keittiön tiskillä

Jos kuitenkin keskustelet heidän kanssaan siitä, miten tietojasi voidaan käyttää sinua vastaan ​​ja miten sosiaalista suunnittelua käytetään päivittäin varastamaan arvokasta tietoa, he todennäköisemmin kuuntelevat. Se on joka tapauksessa kokemuksestamme.

Tietysti tunnet ihmiset ympärilläsi parhaiten, joten koulutusmenetelmän valitseminen on täysin sinun tehtäväsi.

Vilkkuvat reitittimet

Toinen loistava tapa suojella ympärilläsi on käyttää flashed-reititintä. Pohjimmiltaan salama reititin antaa sinun hallita paremmin WiFi-verkkoasi ja ennen kaikkea käyttää VPN-asiakasta luotettavasti siinä.

Näyttökuva flashrouters.com-sivustosta Flashrouters.com – Kotisivu

Lähes kaikessa omistamassa elektroniikassa on esiasennettu laiteohjelmisto. Laiteohjelmisto on olennainen ohjelmisto, joka mahdollistaa laitteen ensisijaiset toiminnot. Wi-Fi-reititin ei ole erilainen. Vilkkuvia reitittimiä on yleensä helpompi käyttää, ja voit ostaa ne valmiiksi, koska vilkkuminen ei ole helppoa ja vaatii tuntemaan oletusreitittimen kirjautumistiedot monien muiden tietojen joukossa.

DD-WRT-Flash-reitittimet

FlashRouters.com tarjoaa valikoiman välähdettyjä WiFi-reitittimiä. DD-WRT: llä välähdettyjen reitittimien tärkein vetovoima tulee sisäänrakennetuista VPN-ominaisuuksista. Voit käyttää FlashRouters Privacy App -sovellusta kirjautumalla suosikki VPN-palveluntarjoajaasi reitittimen tasolla yhdellä kertaa. Tuettuja VPN-palveluntarjoajia ovat ExpressVPN, NordVPN, ja Surfshark, monien muiden joukossa.

IoT-turvallisuus

Yksi suurimmista huolista nykyään on esineiden internetin turvallisuus. Monilla meistä on nyt huoneistoissamme Amazon Alexa tai Google Home. Tämän lisäksi yhä enemmän esineiden internet-laitteita tulee markkinoille säännöllisesti.

Esineiden Internet-käsite

Olipa kyseessä jääkaappi, kahvinkeitin tai jopa vain CCTV-kamerat, IoT: n maailma saattaa tehdä elämästämme mukavampaa, mutta se avaa meidät kokonaan uudelle riskitasolle. Valitettavasti monet näistä laitteista suunnitellaan ja luodaan käytännöllisyyttä ajatellen, ja turvallisuus ja yksityisyys ovat takapenkillä – jos niin.

Vuosien mittaan IoT-pelot ovat olleet lukemattomia. Eniten kuuluisa IoT-hakkerointitapaus on CloudPets Missä yritys ei vain vuotanut käyttäjätietoja, hakkerit pystyivät myös murtautumaan nalleihinsa ja vakoilemaan omistajiaan. Jos olet vanhempi, ei ole paljon kammottavampaa kuin jotain sellaista.

Luku 7:

Security Magazine -lehtenä raportit, Amerikkalaisten salasana varastettiin vähintään neljä kertaa vuonna 2019.

Rikkotut verkkosivustot eivät myöskään ole pieniä, huomaamattomia myyntipisteitä. Pelkästään Facebookilla oli kolme merkittävää tietorikkomusta, jotka paljastivat yli 808500000 tiliä. First American Corporation johtaa heitä 885 000 000 rikkotulla tilillä. Microsoft, Zynga, Canva ja Adobe ovat myös osa tätä luetteloa.

Suojaa salasanasi

Yritysten ja verkkosivustojen tulisi muuttaa salasanasi tekstistä lukukelvottomaksi sisällöksi. Tätä prosessia kutsutaan hajautukseksi. On yksinkertaisia ​​ja monimutkaisia ​​hajautusalgoritmeja. Mutta ei ole mitään keinoa tietää kuka joku käyttää, elleivät he ilmoita sitä. Kun tietoturvaloukkaus tapahtuu ja salasanat hajautetaan yksinkertaisella algoritmilla tai pahempaa, ei hajauteta ollenkaan, hakkereiden on helppo murtaa salasanasi.

Lukko tietokoneen piirilevyllä

Jotkut sivustot pyytävät vastauksena käyttämään salasanaa, joka on sekoitus pieniä / isoja kirjaimia, numeroita tai symboleja. Kun nämä salasanat hajautetaan jopa yksinkertaisella algoritmilla, niitä on vaikeampi murtaa. Nyt tuhannet verkkosivustot tarvitsevat rekisteröinnin, ja jokaista salasanaa on vaikea muistaa. Seuraava askel hakkerit luottavat valheisiin tavassamme, jolla käyttäydymme verkossa.

Ihmiset käyttävät yleensä samaa tai samankaltaista Salasana monille verkkosivustoille. Käytämme usein salasanoja, jotka on helppo muistaa.

Käytä Salasanojen hallintaa

Nykyään mikä tahansa arvostettu selain tarjoaa integroidun salasanojen hallinnan. Paras tapa käsitellä salasanojasi on kuitenkin käyttää salasanojen hallintaa. Salasanojen hallinta tekee täsmälleen sen, mitä se sanoo tinassa – se hallitsee salasanojasi. Kaikki salasanojen hallintaohjelmat integroituvat laitteisiisi, jotta niitä on helppo käyttää. Useimmat auttavat jopa mobiililaitteidesi sovellusten salasanoissa.

Näyttökuva daslane.comista Dashlane.com – Suunnitelma yksilöille

Salasanavaraston käyttäminen edellyttää vain pääavainta ja pääsalasanaa, jotta sen sisältö voidaan purkaa. Niiden perustaminen on niin, että edes palvelua tarjoavat yritykset eivät pääse käyttämään salasanojasi ilman niitä. Siksi varmista, että pidät nämä turvallisessa paikassa, ikään kuin menetät ne, sinulla on paljon salasanan palauttamista.

Käytä kahden tekijän todennusta

Yksi asia, jonka haluat perustaa mille tahansa online-tilille, joka sallii sen, on kaksivaiheinen todennus.

Sinulle saattaa jo olla tuttu yksi sen muoto 2-tekijäinen todennus(2FA) autentikointisovellusten muodossa LastPass-todentaja tai tekstiviestillä kaksi tekijää.

Kaksi tekstiviestiä

2FA edellyttää matkapuhelimen käyttöä. Palveluntarjoaja lähettää koodin tekstiviestillä sisäänkirjautumista varten tai salasanan vaihtamiseksi. Oletetaan, että ainoa henkilö, jolla on pääsy puhelimeesi, olet sinä, mutta jos olet sim-vaihdettu, tämä ei estä jotakuta varastamasta tilejäsi.

2FA-sovellukset

Tästä syystä SMS: n kahta tekijää pidetään yleisesti epävarmana näinä päivinä. Siksi ihmiset ovat turvautuneet 2FA-sovelluksiin, joissa toista salasanaa ei ole kirjoitettu sinulle, vaan se on luotu itse puhelimellasi. Tällä tavoin hyökkääjällä on oltava pääsy puhelimeesi tai palvelimia varten, jotka luovat avaimet.

2FA on helppo asentaa, ja kun se on asennettu, se ei aiheuta haittaa elämällesi tai sovellusten käyttämiselle.

Jopa nämä sovellukset eivät ole täydellisiä. Siksi keksittiin laitteistoavaimet.

Laitteiston avaimet

Universal 2nd Factor -todennus tai U2F on uusi suojatun sisäänkirjautumisen standardi. U2F edellyttää, että käyttäjällä on avainmerkkilaite ja selain (Chrome tai Firefox), joka tukee U2F: ää. Tällä laitteistomerkkilaitteella, kuten YubiKey, voit kirjautua turvallisesti mille tahansa tilille.

Vaihtoehdot osanumerolle Yubikey

U2F-prosessi perustuu epäsymmetriseen salaukseen. Tunnuslukusi sisältää yksityisen salatun avaimen. Yhteensopivat selaimet tunnistavat julkisen avaimesi. On syytä huomata, että yksityisen ja julkisen avaimen parisi salaus käyttää monimutkaista matemaattista algoritmia. Parilla ei ole merkitystä ilman toisiaan. Hakkerin olisi käytettävä uskomattoman paljon resursseja murtaakseen yksityisen avaimen julkisen avaimen perusteella.

Ohjelmistolähdekoodaus

Tämä lähestymistapa estää ns. Keskimiehen tai tietojenkalasteluhyökkäykset. Eli jos joku saa pääsyn julkiseen avaimeesi, hänellä ei ole siitä käyttöä, koska se on pariliitetty vain laitteeseesi tallennetun yksityisen avaimen kanssa.

Kaikki Yubikeys verrattuna

YubiKey 5ci

YubiKey 5Ci

 • Paras Mac-käyttäjille
 • USB-C- ja Lightning-liitin
 • Veden- ja murskautumaton

OSTA NYT YubiKey 5c

YubiKey 5C

 • Paras Mac-käyttäjille
 • USB-C-liitin
 • Voit säästää 20 dollaria, jos et tarvitse salamaliitintä

OSTA NYT Suojausavain NFC

Suojausavain NFC

 • Paras muille kuin LastPass-käyttäjille
 • 5 NFC: n budjettiversio
 • Paras käyttäjille, jotka eivät voi kuluttaa paljon

OSTA NYT yubikey fips -sarja

YubiKey FIPS -sarja

 • Paras liittovaltion työntekijöille ja urakoitsijoille
 • Täytä korkein todentajan varmuusaste viimeisimmän FIPS-ohjauksen avulla
 • On saatavana kaikissa versioissa, jotka YubiKey on

OSTA NYT LUE TARKISTUS

Luku 8:

Aikaisemmin Internet-päivinä virukset olivat aikoinaan suurin uhka tietokoneellesi. Virustorjuntaohjelmisto tuli ratkaisuna. Mutta vuonna 2020 termillä virustentorjuntaohjelmisto on uusi merkitys.

Nykyään todellisista tietokoneviruksista on tullut harvinaisuus. USA: n kyberturvallisuus -lehti sanoo tietokonevirukset muodostavat vain 10% kaikista haittaohjelmista. Madot ja troijalaiset ovat yleisempiä, mutta myös he ovat vaarallisempien haittaohjelmien varjossa.

Vältä viruksia ja haittaohjelmia

Ransomware salaa kaikki tai jotkin arvokkaat tiedot kiintolevyltäsi. Saadaksesi tiedostosi takaisin, sinun on maksettava hyökkääjälle salauksen avain. Vakoiluohjelma kerää tietojasi, mukaan lukien arkaluontoiset tiedot, kuten pankkitilisi tiedot. Adware näyttää ei-toivotut mainokset koneellasi. Luettelo jatkuu. Selaimen kaappauksen kautta on botnet-verkkoja, tietojenkalasteluhyökkäyksiä tai haitallisia kryptovaluuttakaivoshyökkäyksiä.

Suojaa käyttöjärjestelmäsi?

Kun elämämme digitalisoitui, Microsoft ja Apple vastasivat esiasennetuilla turvallisuuspalveluilla. Windows 10: n jälkeen Microsoft tarjoaa kunnollisen ratkaisun Windows Security Centerin kautta, ja Applella on Gatekeeper.

Miksi sinun on vielä hankittava virustorjuntaohjelmisto

Suosituimmat virustentorjuntaratkaisut ylittivät paljon perinteisen virustentorjunnan. Jotkut hyökkääjät haluavat kaataa järjestelmän, ransomware-kaltaisissa hyökkäyksissä on paljon enemmän rahaa. Jos käytät PC: täsi tai Maciasi muuhun kuin sähköpostin tarkistamiseen, tarvitset modernin virustentorjunnan suojauksen.

Näyttökuva bitdefender.comista Bitdefender.com – ominaisuudet

Voit saada palveluitasi, kuten VPN: n, tietosuojan ja verkkotallennustiedot, kaikki yhdessä paketissa. Ensinnäkin haluat virustorjunnan, joka peittää mahdollisimman monenlaiset uhat. Virustentorjuntayritykset havaitsevat uhat ja päivittävät tietokantansa nopeammin kuin käyttöjärjestelmien valmistajat. Tämä on välttämätöntä nollapäivähyökkäysten estämiseksi. Lisäksi kunnollisilla AV-laitteilla on muita työkaluja, kuten; verkkoturva, pelastustila, tiedostojen turvallinen poisto, haavoittuvuuksien arviointi ja paljon muuta.

Näyttökuva bitdefender.comista Bitdefender.com – ominaisuudet

Valitettavasti virustentorjunnalla on pieni vaikutus tietokoneen suorituskykyyn jatkuvan tarkistuksen takia. Jos kuitenkin käytät puolivälissä kunnollista järjestelmää, et huomaa. Se on hieman havaittavissa mobiililaitteissa, mutta lisätty turvallisuus on mielestämme vähäisen vaikutuksen taikinan käyttöikään.

Päivitä sovellukset ja ohjelmistot säännöllisesti

Nimeä mikä tahansa käyttöjärjestelmä tai suuri ohjelmisto ja joku on todennäköisesti yrittänyt hakata sitä. Valitettavasti tämä ei ole liioittelua, tämä on todellinen maailma. Jos sovellusta tai ohjelmistoa käyttää tarpeeksi ihmisiä, sen hakkeroinnista on hyötyä. Joko henkilötietojen kerääminen tai vielä pahempaa taloudellisten tietojen kerääminen, joku löytää tavan ansaita rahaa.

Nainen kädet matkapuhelimen avulla

Huomaat säännöllisesti, että iPhone tai Windows 10 -tietokoneesi ilmoittaa päivityksestä, kun seuraavan kerran sammutat. Itse asiassa saatat huomata tämän hiljaisuuden säännöllisesti. Vaikka tämän on tarkoitus lisätä jonkin verran ylimääräisiä toimintoja ohjelmistoon, se usein korjaa tietoturva-aukkoja. Valitettavasti riippumatta siitä, kuinka kovasti palveluntarjoajat yrittävät, 99%: lla ohjelmistoista on siinä haavoittuvuus. Siksi on tärkeää päivittää käyttöjärjestelmäsi, ohjelmistosi ja sovelluksesi säännöllisesti.

Luku 9:

Olemme puhuneet Internetin, salasanan, perheen ja tietokoneen suojaamisesta. On kuitenkin jotain, joka on mahdollisesti tärkeämpää kuin mikään näistä. Se on sinun tietosi.

Kun olet huolissasi tiedoistasi, sinulla on kaksi asiaa; tietojen varkaus ja tietojen menetys.

Suojaa tietosi

Merkittävimpään esimerkkiin tietovarkauksista viitataan sanallisesti “Taputus”. Se oli vakava rikkomus, jossa vuonna 2014 yli 500 julkkiksen alastomia kuvia vuotettiin verkkoon. Valitettavasti tämä on vain yksi monista esimerkkeistä tietovarkauksista, joita tapahtuu nykymaailmassa, eikä se rajoitu vain julkkiksiin.

Toisaalta tietojen menetys tarkoittaa sitä, että menetät tietosi. Olipa kyseessä klassinen tapaus, jossa koira syö kannettavaa tietokonetta tai pudotat iPhonen vain wc: hen.

Salaa laitteesi

Ilmeisin syy, miksi sinun pitäisi kiintolevy salata, on varkaus. Jos joku varastaa esimerkiksi kannettavan tietokoneen, on paljon helpompaa päästä käsiksi kaikkiin tietoihin. Jos olet yrityskäyttäjä, kuka tahansa, joka saa käyttöoikeuden teräväpiirtotelevisioosi, voi saada kaikki yritystietosi. Vaikka olisit työpöydän käyttäjä, ransomware-hyökkääjät luottavat siihen, ettet välitä tietojesi suojaamisesta.

Näyttökuva microsoft.comista Ota laitteen salaus käyttöön Microsoft.com

Tämä on syy, miksi nykyaikaiset käyttöjärjestelmät ovat mukana työkaluissa HD: n salaamiseksi. BitLocker for Windows tai FileVault for Mac -sovellukset tarjoavat molemmat ohjelmistosalauksen. On myös HD- ja SSD-asemia, joilla on sisäänrakennetut laitteiston salausominaisuudet. Sinun on vain varmistettava, että kytket ne päälle. Laitteiden salauksella varustetut HD-levyt ovat vähän kalliita, mutta tarjoavat paremman suojan.

Asiat olisivat kaikki hyvin, jos salauksessa ja salauksen purkamisessa ei olisi yhtä ongelmaa. He luottavat monimutkaisiin matemaattisiin yhtälöihin sisällön salaamiseksi. Joten koko SSD: n salaaminen tai salauksen purkaminen voi viedä jonkin aikaa. Esimerkiksi Microsoft arvioi, että 500 Gt: n salaaminen vie 5 tuntia. Tietenkin voit aina salata vain osan HD: stäsi säästääksesi aikaa.

Varmuuskopioida

Joten olemme käsitelleet tietojesi suojaamista ei-toivotuilta ihmisiltä. Mutta entä tietojen suojaaminen ihmisluonnolta ja epäonnilta?

Kuitenkin, jos olet koskaan ollut tilanteessa, jossa olet menettänyt joitain tietoja, tiedät, kuinka tärkeää tämä on. Täydellistä varmuuskopiosuunnitelmaa kutsutaan 3-2-1-menetelmiksi. Tämä tarkoittaa, että tiedoillasi on aina oltava 3 kopiota. Niistä kahden tulisi olla varmuuskopioita ja yhden ulkopuolisten. Maallikkona sanottuna: tietokoneesi, paikallinen ulkoinen kiintolevy, varmuuskopiointipalvelu.

Palvelinkeskuksen tai palvelinhuoneen tausta

Vaikka monet meistä käyttävät monia klassisia varmuuskopiointipalveluja, kuten GDrive, Dropbox ja iCloud, ne eivät ole täydellisiä. Syynä tähän on, että ne eivät varmuuskopioi kaikkea tietokoneellasi. Joten vaikka ne ovat askel oikeaan suuntaan, ne eivät ole täydellinen ratkaisu.

Luku 10:

Valitettavasti yksi elämän tärkeimmistä asioista on vähiten hallinnassasi. Se on sinun taloutesi. Valitettavasti saat korttisi pankista, mutta sen lisäksi kaikki muu on heidän hallintaansa. Voisit aina täyttää rahasi patjan alle tai ostaa oikeaa kultaa, mutta nämä ovat vanhan koulun taktiikoita. Näytämme sinulle hienoja tapoja auttaa sinua hallitsemaan talouttasi helposti.

Lähikuva kirjanpitäjän käsistä laskettaessa laskinta

Käytä kryptovaluutta

Paras tapa pitää ostoksesi ja omaisuutesi nimettömänä on Bitcoin. Bitcoinilla on suuri anonyymi potentiaali, mutta tämän potentiaalin hyödyntäminen vie jonkin verran ponnisteluja.

Mikä tahansa Bitcoin-käyttäjän henkilöllisyys on piilotettu a: n taakse Bitcoin-lompakko osoite. Bitcoin-tapahtumat tapahtuvat Blockchain-verkossa. Blockchain on julkinen ja hajautettu tapahtumien pääkirja. Tämä tarkoittaa, että jokainen voi nähdä jokaisen tapahtuman, joka on koskaan tehty kahden lompakon osoitteen välillä.

Blockchain-tausta maailmankartalla

Avain nimettömyyden säilyttämiseen Bitcoinia käytettäessä on lompakon suojaaminen. Lompakko sisältää yksityisiä avaimia, joita käytetään yhteyden muodostamiseen Bitcoin-verkkoon. Ellei joku yhdistä henkilöllisyyttäsi käyttämääsi lompakon osoitteeseen, Bitcoin-tapahtumasi ovat nimettömiä. Jos esimerkiksi ostat BTC: tä luottokortillasi, tietorikkomus voi paljastaa henkilöllisyytesi. Verkkokaupat, jotka tarjoavat sinulle mahdollisuuden linkittää luottokortti tiliisi, samalla kun tarjotaan sinulle heidän verkkolompakoidensa käyttöä samanaikaisesti, ovat kärsineet tietorikkomuksista.

Laitteiston lompakkokotelot tarjoavat paremman ratkaisun BTC: n säilyttämiseen. Laitteiston lompakot ovat laitteita, jotka tallentavat yksityiset avaimesi offline-tilassa. Ne ovat suojattuja haittaohjelmahyökkäyksiltä, ​​koska ne ovat katkenneet suurimman osan ajasta. Ja ylimmissä laitteiden lompakkokoteloissa on myös ylimääräisiä suojaustasoja. Sinun on esimerkiksi annettava PIN-koodi päästäksesi lompakkoon. Jos etsit tallentaa huomattavan määrän salausta laitteesi lompakossa, niin paras valinta on joko Ledger Nano X tai Trezor-malli T..

VERTAILU

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2019
 • HINTA: 119 dollaria
 • BLUETOOTH:

OSTA NYT LUE TARKISTUS Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2016
 • HINTA: 59 dollaria

OSTA NYT LUE TARKISTUS Trezor-malli T.

Trezor-malli T.

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2018
 • HINTA: 159 dollaria
 • KOSKETUSNÄYTTÖ:

OSTA NYT LUE TARKISTUS Trezor Yksi

Trezor Yksi

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2013
 • HINTA: 59 dollaria

OSTA NYT LUE TARKISTUS

Käytä kolikkokortteja ja BitRefill

Vaikka Bitcoin ja muut kryptovaluutat ovat olleet olemassa jonkin aikaa, niitä ei ole vieläkään yhtä helppoa käyttää päivittäin kuin rahaa. BTC: n tai muun salauksen hankkiminen ja säilyttäminen on kaukana viettomahdollisuuksista. Vaikka monet kauppiaat hyväksyvät BTC: n maksutapana, löydät harvoin suuren kauppiaan, joka hyväksyy muita salauksia. BitRefill antaa mahdollisuuden ostaa erilaisia ​​lahjakortteja ja mobiilitäyttöjä kuudella kryptovaluutalla.

Näyttökuva bitrefill.comista Bitrefill.com – Maksutavat

Sen lisäksi BTC-tapahtumien käsittely voi kestää yli 10 minuuttia, ja niistä voi aiheutua maksu. Bitcoin-verkkomaksut ovat tällä hetkellä alle yhden dollarin, mutta voivat vaihdella kaupankäynnin määrän mukaan, samoin kuin käsittelyajat.

Näihin kysymyksiin on useita ratkaisuja sekä kehityksessä että tällä hetkellä käytössä. Kolikkokorttien tai salauksen maksukorttien avulla voit rahoittaa tavallisen pankkikortin salauksella.

Toisaalta BitPay tarjoaa sinulle BitPay Prepaid Mastercard -kortin, jota voit käyttää missä tahansa. Valitettavasti se vaatii selfietä ja valtion myöntämän asiakirjan henkilöllisyytesi vahvistamiseksi. Siksi sitä voidaan käyttää laajemmin, mutta se poistaa yksityisyyden.

Käytä kertakäyttöisiä luottokortteja

Toinen hyvä tapa säilyttää nimettömyys ja auttaa hallitsemaan talouttasi on käyttää kertakäyttöisiä luotto- / maksukortteja. Nämä tunnetaan myös nimellä Prepaid Debit -kortit. Nimen mukaan nämä on tarkoitettu kertakäyttöön tai palveluihin, joissa et halua käyttää todellisia korttitietojasi.

Luottokortti ja käteinen

Ne ovat erityisen hyödyllisiä, kun rekisteröidyt palveluihin, joissa on kuukausimaksu. Kertakäyttöisen luottokortin avulla voit välttää rahaa käyttämisen unohtamatta peruuttaa palvelut.

Luku 11:

Mikä on tietosuoja ?

Tietosuoja liittyy siihen, miten henkilötietoja kerätään, jaetaan ja käytetään.

Mikä on tietoturva ?

Tietoturva suojaa tietojasi ulkopuolisten hyökkääjien ja haitallisten tahojen vaarantumiselta.

Kuinka suojata henkilökohtaisia ​​tietojani ?

Vältä julkista Internet-yhteyttä, etenkin käyttämättä VPN: ää. Älä jaa henkilökohtaisia ​​tietoja sosiaalisen verkostoitumisen sivustoissa. Käytä virustorjuntaa pitämään tietokoneesi suojattuna kaikenlaisilta online-uhilta. Salaa elektroniset laitteesi. Johda jäljittäjät pois henkilöllisyydestäsi perustamalla yritys tekemään ostoksia puolestasi. Käytä Bitcoinia täydellä mahdollisuudella anonymiteetin säilyttämiseksi ja lompakon suojaamiseksi.

Kuinka VPN suojaa minua ?

Kun muodostat yhteyden VPN: ään (virtuaalinen yksityisverkko), asetat ylimääräisen palvelimen itsesi ja verkkosivuston välille, johon haluat mennä. Tämä palvelin muuttaa IP-osoitteesi ja salaa selaustoimintasi.

Onko U2F turvallinen ?

Jos joku saa pääsyn julkiseen avaimeen, hänellä ei ole sitä käyttöä, koska se on pariliitetty vain vastaavan laitteeseesi tallennetun yksityisen avaimen kanssa.

Miksi sinun pitäisi salata tietosi ?

Tietojen salauksen avulla voit suojata turvallisesti tietoja, kuten henkilökohtaisia ​​tietoja (PII), joita et halua kenenkään muun olevan pääsy.

Voiko Bitcoin-tapahtumia seurata ?

Ellei joku yhdistä henkilöllisyyttäsi käyttämääsi lompakon osoitteeseen, Bitcoin-tapahtumasi ovat nimettömiä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me