Blockchain-trendit: Mitä meidän pitäisi odottaa vuodesta 2021?

estoketju

Blockchain-tekniikka on kulkenut pitkän matkan sen jälkeen, kun kryptovaluutta tuli 12 vuotta sitten. Vaikka tekniikka otettiin käyttöön hajautettuja kryptovaluuttoja varten, sillä on kyky soveltaa laajempia käyttötapauksia kuin vain valuuttoja. Itse asiassa tekniikka on otettu käyttöön moniin muihin tarkoituksiin, ja tämä käyttöönotto kasvaa edelleen. Tässä artikkelissa tarkastellaan, kuinka blockchain-markkinat ovat kasvaneet ajan myötä ja miksi ne todennäköisesti kasvavat vielä suuremmiksi vuonna 2021.

Blockchain-markkinat ovat kasvaneet merkittävästi

unsplash.comunsplash.com

Koska salausvaluutat tulivat ensimmäiseksi blockchain-tekniikan sovellukseksi, monet muut sektorit ovat omaksuneet sen. Tämä koskee myös niitä, jotka väittävät, että kryptovaluutat eivät ole laillisia eikä niitä tulisi kannustaa. Tämä johtuu siitä, että tekniikka tuo pöydälle monia etuja, jotka ovat merkityksellisiä nykymaailman kannalta.

Näitä etuja ovat nopeus, helppous, kustannusten alentaminen ja läpinäkyvyys. Nämä blockchain-tekniikan ominaisuudet tekevät siitä merkityksellisen monilla teollisuudenaloilla samanaikaisesti. Esimerkiksi maksujen suorittamiseksi, kuten kryptovaluutalla, on nopeutta ja alhaisia ​​maksuja, erityisesti altcoineilla. Voidaan lähettää miljoonia dollareita sekunneissa, ja se maksaa vain muutaman sentin. Tämä on suuri muutos vanhoista maksutavoista, jotka veloittavat prosenttiosuuden summasta ja saattavat kestää päiviä.

Yritykset haluavat tänään säästää kustannuksia ja aikaa maksimoidessaan voiton, mikä ajaa heidät tekniikkaan. Blockchain-trendit viittaavat siihen, että tämä yritysten vetovoima ei ole hidastumassa ja että 2021 voi olla vuosi, jolloin voidaan odottaa paljon laajempaa käyttöönottoa.

Sektorit, jotka ovat tulleet Blockchain-markkinoille

Maksu

Yksi ala, joka on todella asettunut blockchain-markkinoille, on maksuala. Toistaiseksi blockchain-pohjainen maksu on tullut hyvin yleiseksi digitaalisten valuuttojen, kuten Bitcoin, Ethereum ja monet muut, kanssa. Stablekiinien, suhteellisen vakaan krypto-valuuttaryhmän, käyttö on jopa yleistymässä. Nämä salausvaluutat tarjoavat käyttäjille nopeuden ja esteettömyyden, jonka blockchain tarjoaa, ja samalla alhaisen volatiliteetin, koska ne on sidottu fiat-valuuttoihin, kuten USD.

blockchain-maksuunsplash.com

Toimitusketjun hallinta

Toinen maailmantalouden sektori, joka on myös tullut näille markkinoille, on toimitusketjun hallinta. Tyypillinen tätä palvelua tarjoava blockchain-projekti on VeChain. VET-tunnuksillaan ja VTHO-tunnuksillaan projekti hajottaa perinteiset toimitusketjumallit ja tuo toimitusketjun hallintaan läpinäkyvyyttä, kustannusten alentamista ja nopeutta. VeChain myös antaa koko prosessin hallinnan yksilöiden käsille eikä keskushallinnolle.

Tällaista toimitusketjun käyttöä nähdään maataloudessa ja jopa korusektorilla. Vuonna 2020 blockchain-käyttöinen korumerkki KIM Diamond lanseerasi lippulaivamyymälän ja korusarjan. Tuotemerkki käyttää lohkoketjua hallitsemaan irtonaisten timanttimineraalivarojen integraatiota. Periaatteena on varmistaa avoimuus ja estää petokset integraatioprosessissa.

Maataloudessa tämän tekniikan soveltaminen varmistaa läpinäkyvyyden ja estää tuotteiden tuhlaamisen, koska toimitusketju nopeutuu. Tämä lisää maataloustuotteiden jakelun tehokkuutta ja vähentää jakelun aikana tapahtuvasta tuhlauksesta johtuvaa ruokapulaa. Nämä ovat vain muutamia sovelluksia, jotka ovat nyt saatavilla blockchain-markkinoilla.

Rahoittaa

Hajautettu rahoitus tai DeFi eivät ole enää uusia. Ekosysteemi on hyvin kiinnostunut, ja sijoittajat juoksevat siihen jatkuvasti. DeFi-rahakkeet ja -vaihdot toimivat hajautetusti ilman keskusviranomaisia. Tämä antaa yksilöille valtaa hoitaa ekosysteemiä, ja se on yksi asioista, jotka ovat johtaneet Ethereum-verkon ilmiömäiseen kasvuun vuonna 2020.

Sektorit kuitenkin vielä hyödynnettävissä

estoketjuunsplash.com

Vaikka blockchain-tekniikka on otettu käyttöön joissakin käyttötapauksissa, on vielä paljon peitettävää maata. Joitakin aloja, jotka ovat edelleen potentiaalisia tekniikan alueita, ovat:

Äänestys

Vaalipetosten aihe on tärkeä kehitysmaissa ja myös joissakin kehittyneissä. Yksi tavoista, joita on ehdotettu ratkaisuksi tähän, on blockchainin käyttö äänestyksessä. Vaikka kokeiluja onkin ollut, sitä ei silti hyväksytä kovin hyvin, koska muutamia muutoksia on vielä tehtävä. Tämä on kuitenkin yksi avainalue, jonka tämä tekniikka voi mullistaa.

Hallinto

Blockchainia voidaan käyttää myös hallinnossa. Tämä on helppo tapa tarkistaa petokset ja varmistaa avoimuus varojen käytössä, koska blockchain-tietueet ovat pysyviä ja helposti jäljitettävissä. Jos maailma suhtautuu vakavasti hallinnon avoimuuteen, lohkoketjun käytön tähän tarkoitukseen on oltava pöydällä ja siitä voi lopulta tulla totta.

Mitä odottaa vuonna 2020

Vaikka vuosi 2020 oli haastava, se oli myös vuosi täynnä tekniikkaa, kuten blockchain. Vuonna 2021 tämä käyttöönotto todennäköisesti kasvaa korkeammalle, kun yhä useammat yritykset etsivät edelleen tapoja vähentää kustannuksia, säästää aikaa ja lisätä tehokkuutta. COVID-19-pandemia on myös rasittanut yrityksiä suuresti vuonna 2020, mikä voi pakottaa yritykset etsimään tällaisia ​​teknisiä ratkaisuja vielä enemmän tänä vuonna. Kun kaikki digitalisoidaan digitaalisen aikakauden muutosten seuraamiseksi, blockchain-tekniikka on eturintamassa, ja sen hyväksyminen todennäköisesti vain kasvaa.

Johtopäätös

Blockchain-tekniikka on kulkenut pitkän matkan vain kryptovaluutoista muihin sektoreihin, kuten toimitusketjun hallintaan, rahoitukseen ja maksuihin. Useamman sektorin on kuitenkin omaksuttava se, jotta siitä tulisi maailmanlaajuisesti hallitseva tekniikka. Vuosi 2021 voi olla vuosi, jolloin adoptiota voidaan merkittävästi skaalata. Yhä useammat yritykset ja jopa hallitukset ovat parantaneet järjestelmiensä avoimuutta, tehokkuutta ja kustannusten vähentämistä.

Esittelykuva: unsplash.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me