Crude undlader ikke at udvide vinderække – Kombination af faktorer i spil!

Under onsdagens asiatiske handelssession kunne WTI-råoliepriserne ikke udvide den foregående dags vinderække og faldt fra det højeste på $ 39,81 til $ 38,53-niveauet, hovedsagelig på grund af downbeat-lagertal fra American Petroleum Institute (API), som gav anledning til bekymringer om efterspørgslen efter olie. Bortset fra dette har genopblussen af ​​coronavirus (COVID-19), som har ført til yderligere udvidelser af lockdown-begrænsninger, også lagt en byrde på råoliepriserne. Desuden kunne bekymringerne om forsyningssiden, udløst af rapporterne, der antyder, at Libyens olieproduktion / eksport forventes at vende tilbage til fuld kapacitet, også betragtes som en af ​​de nøglefaktorer, der holdt oliepriserne under pres.

I mellemtiden øgede manglen på fremskridt med at nå til enighed om en amerikansk coronavirushjælpepakke pessimismen omkring råoliepriserne. Tværtimod vil Saudi-Arabien og Rusland blive enige om at udvide deres olieproduktionsnedskæringer og udsætte planlagte forhøjelser, hvilket blev nøglefaktoren, der holdt låg på eventuelle yderligere tab i råoliepriserne. I mellemtiden blev tabet i råolie begrænset af det potentielle fald i den amerikanske produktion, da olieselskaber begyndte at lukke offshore rigge, fordi en orkan nærmer sig i Den Mexicanske Golf. Råolie handles til $ 38,80 og konsolideres i intervallet mellem 38,67 og 39,00.

Som vi allerede har nævnt, steg de amerikanske olielagre kraftigt i sidste uge, hvilket fornyede bekymring over styrken af ​​efterspørgslen på et tidspunkt, hvor stormrelaterede forstyrrelser i den olierige amerikanske Mexicanske Golf har kvalt produktionen. På datafronten voksede de amerikanske råbeholdninger med 4,58 millioner tønder i sidste uge efter en opbygning på 584.000 tønder den foregående uge i henhold til det estimerede data fra American Petroleum Institute. Opbygningen kommer dog en dag før den officielle regeringsrapport, som forventes at vise, at den ugentlige råolieforsyning i USA faldt med 1,2 millioner tønder i sidste uge.

Bortset fra dette blev bekymringerne over efterspørgslen efter olie også drevet af det stigende antal coronavirusinfektioner. Den anden bølge af coronavirus er intensiveret i hele USA, Rusland, Frankrig og mange andre lande og undergraver de globale økonomiske udsigter. Dette tvang til gengæld nogle stater til at indføre nye restriktioner, når vinteren væver. I henhold til den seneste rapport rapporterede USA cirka 74.300 nye tilfælde af coronavirus, hvilket skubber landets daglige gennemsnit i løbet af den sidste uge over 71.000. I Europa ramte antallet af coronavirus tilfælde det højeste niveau nogensinde og nåede mere end 52.000 søndag; Frankrig forbereder sig på en ny nedlukning. I mellemtiden rapporterede det tidligere verdens hotspot, Italien, også en ny rekordhøj række sager, ligesom Holland gjorde. Udover dette har Spanien også meddelt en national nødsituation og indført et udgangsforbud om natten.

Udover virusproblemer kan en anden årsag bag investorernes forsigtige stemning også være forbundet med den langvarige kamp mellem USA og Kina, som konstant løber tempo og er intensiveret yderligere på grund af det potentielle salg af amerikanskproducerede missiler til Taiwan . Den skærpende usikkerhed forud for det amerikanske præsidentvalg om, hvorvidt præsident Donald Trump får beholde Det Hvide Hus, eller om hans udfordrer Joe Biden vil gøre rent ved valget den 3. november, har holdt markedsinvestorerne forsigtige.

På den positive side er Saudi-Arabien og Rusland sandsynligvis enige om at udvide deres nedskæringer i olieproduktionen og udsætte planlagte forhøjelser, når de mødes til drøftelser med deres OPEC + -partnere i slutningen af ​​november, og dette kan hjælpe med at begrænse dybere tab i oliepriserne.

I mellemtiden blev faldet i råoliepriserne begrænset af det mulige fald i amerikansk produktion, da olieselskaber begyndte at lukke offshore rigge på grund af en nærliggende orkan i Den Mexicanske Golf. Louisiana er klar til at møde den sjette surring i år, fra et Gulf Coast-system kendt som Tropical Storm Zeta, der fremskynder Yucatan-halvøen og bringer kraftig vind og regn til en region, der stadig styrter af en række storme. I henhold til den seneste rapport var Zeta ca. 720 km fra mundingen af ​​Mississippi-floden og forventedes at ramme et område mellem Louisiana og Mississippi-Alabama-grænsen ved sen onsdag ved eller tæt på orkanstyrken..

Det er også værd at rapportere, at stormen kan føre til orkanstyrkevind og en stormflod på 1,8 m fra Port Fourchon, Louisiana, til Pearl River i Mississippi. Regnprognosen er 5-10 cm ved kysten. På USD-fronten kunne den bredt baserede amerikanske dollar ikke få nogen positiv trækkraft og faldt lavere på dagen, da tvivlen vedvarer over det globale økonomiske opsving fra COVID-19. Udover dette viste de amerikanske data, at Conference Board’s Consumer Confidence Index faldt til 100,9 i oktober fra 101,3 i september, hvilket også spillede en vigtig rolle i at underminere den amerikanske dollar.

Imidlertid blev tabene i den amerikanske dollar nøglefaktoren, der holdt låg på yderligere tab i råoliepriserne, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I mellemtiden faldt det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en kurv med andre valutaer, 0,2% til 92,84 kl. 14:00 ET (18:00 GMT).

Andetsteds blev råoliegevinsterne begrænset af den fortsatte tvivl om den amerikanske stimuleringspakke, der holder markedets handelsstemning under pres; derudover er spændingerne mellem USA og Kina steget yderligere. Dette har til gengæld undermineret markedets handelsstemning og er blevet en nøglefaktor, der begrænser yderligere opadgående oliepriser.

Ser fremad, vil markedshandlerne holde øje med USD-bevægelsen på grund af manglen på større data / begivenheder på dagen. Desuden vil risikokatalysatorerne, som geopolitik og coronavirus-problemer, for ikke at glemme Brexit, også være nøglen til at holde øje med ny retning. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me