Raaka epäonnistuu voittoputken pidentämisessä – tekijöiden yhdistelmä pelissä!

Keskiviikkona pidetyn Aasian kaupankäynnin aikana WTI: n raakaöljyn hinnat eivät pidentäneet edellisen päivän voittoputkea pudoten korkeimmasta 39,81 dollarin tasosta 38,53 dollarin tasoon, pääasiassa American Petroleum Institute (API): n varastonumeroiden takia mikä lisäsi huolta öljyn kysynnästä. Tämän lisäksi koronaviruksen (COVID-19) elpyminen, joka on johtanut lukitusrajoitusten jatkamiseen, on lisännyt taakkaa raakaöljyn hintoihin. Tarjonnan puolella olevia huolia, jotka ovat aiheuttaneet raporttien, joiden mukaan Libyan öljyntuotannon / viennin odotetaan palaavan täydelle kapasiteetille, voidaan myös pitää yhtenä avaintekijöistä, jotka pitivät öljyn hintaa paineessa..

Sillä välin edistyksen puute Yhdysvaltojen koronaviruksen hätäapupaketista tehdyssä sopimuksessa lisäsi raakaöljyn hintoihin liittyvää pessimismiä. Päinvastoin, Saudi-Arabia ja Venäjä ovat sopineet öljyntuotannon leikkausten jatkamisesta ja lykkäävät suunniteltuja korotuksia, joista tuli avaintekijä, joka peitti raakaöljyn hintojen mahdolliset lisähäviöt. Samaan aikaan raakaöljyn menetyksiä rajoitti Yhdysvaltojen tuotannon mahdollinen lasku, kun öljy-yhtiöt alkoivat sulkea offshore-lauttoja, koska Meksikonlahdella on lähestymässä hurrikaania. Raakaöljyn kauppa on 38,80 dollaria ja konsolidoituu välillä 38,67 ja 39,00.

Kuten olemme jo maininneet, Yhdysvaltain öljyvarastot kasvoivat jyrkästi viime viikolla, mikä toisti huolen kysynnän voimakkuudesta aikana, jolloin myrskyn aiheuttamat häiriöt öljypitoisessa Yhdysvaltain Meksikonlahdella ovat tukahduttaneet tuotannon. Yhdysvaltojen raakaöljyvarastot kasvoivat datasarjassa viime viikolla 4,58 miljoonalla tynnyrillä, kun edellisen viikon 584 000 tynnyriä rakennettiin, kuten American Petroleum Institute julkaisi. Rakennus tapahtuu kuitenkin päivää ennen hallituksen virallista raporttia, jonka odotetaan osoittavan, että viikoittainen Yhdysvaltain raakaöljyn tarjonta laski viime viikolla 1,2 miljoonaa tynnyriä.

Tämän lisäksi öljyn kysyntään liittyvää huolta lisäsi koronavirusinfektioiden lisääntyvä määrä. Koronaviruksen toinen aalto on voimistunut kaikkialla Yhdysvalloissa, Venäjällä, Ranskassa ja monissa muissa maissa, mikä heikentää maailmantalouden näkymiä. Tämä puolestaan ​​pakotti joitain osavaltioita asettamaan uusia rajoituksia talven noustessa. Viimeisimmän raportin mukaan Yhdysvallat ilmoitti noin 74 300 uudesta koronavirustapauksesta, mikä nosti maan viimeisen viikon päivittäisen keskiarvon yli 71 000. Euroopassa koronavirustapausten määrä saavutti kaikkien aikojen korkeimman tason, sunnuntaina yli 52 000; Ranska valmistautuu uuteen sulkemiseen. Samaan aikaan entinen maailman hotspot, Italia, ilmoitti myös uusista ennätyksellisistä tapauksista, samoin kuin Alankomaat. Tämän lisäksi Espanja on myös ilmoittanut kansallisesta hätätilanteesta ja asettanut yön ulkonaliikkumiskiellon.

Virusvaivojen lisäksi toinen syy sijoittajien varovaisuuteen voi liittyä myös pitkäkestoiseen Yhdysvaltain ja Kiinan väliseen taisteluun, joka on jatkuvasti vauhdittamassa ja on voimistunut edelleen, johtuen amerikkalaisten valmistamien ohjusten mahdollisesta myynnistä Taiwanille . Yhdysvaltain presidentinvaaleja edeltävä lisääntyvä epävarmuus siitä, saako presidentti Donald Trump säilyttää Valkoisen talon vai onko hänen haastajansa Joe Biden puhdas pyyhkäisy 3. marraskuuta pidetyissä vaaleissa, on pitänyt markkinoiden sijoittajat varovaisina.

Positiivisesti voidaan todeta, että Saudi-Arabia ja Venäjä sopivat todennäköisesti jatkavansa öljyntuotannon leikkauksia ja lykkäämään suunniteltuja lisäyksiä, kun he kokoontuvat neuvotteluihin OPEC + -kumppaneiden kanssa marraskuun lopussa, mikä saattaa auttaa rajoittamaan syvempiä öljynhintahäviöitä..

Sillä välin raakaöljyn hintojen lasku rajoittui Yhdysvaltain tuotannon mahdolliseen laskuun, kun öljy-yhtiöt alkoivat sulkea offshore-lauttoja Meksikonlahdella lähestyvän hurrikaanin vuoksi. Louisianan on määrä kohdata tänä vuonna kuudes sidonta, joka on peräisin Persianlahden rannikon järjestelmästä, joka tunnetaan nimellä trooppinen myrsky Zeta, joka kiihtyy Yucatanin niemimaalta ja tuo voimakkaat tuulet ja sateet alueelle, joka on edelleen myrskyjen joukossa. Viimeisimmän raportin mukaan Zeta oli noin 720 km Mississippi-joen suulta ja sen odotettiin osuvan Louisianan ja Mississippi-Alabaman rajan väliseen alueeseen keskiviikkona myöhään, hurrikaanin voimakkuudella tai lähellä sitä.

On myös syytä raportoida, että myrsky voi johtaa hurrikaanien voimiin ja 4-6 jalan (1,8 m) myrskyn nousuun Port Fourchonista, Louisiana, Pearl Riveriin Mississipissä. Sadeennuste on 2–4 tuumaa (5-10 cm) rannikolla. Yhdysvaltain dollarin tasolla laajapohjainen Yhdysvaltain dollari ei onnistunut saamaan positiivista vetovoimaa, joka oli matalampi kuin päivä, koska COVID-19: n maailmantalouden elpymisestä on edelleen epäilyksiä. Tämän lisäksi Yhdysvaltojen tiedot osoittivat, että Conference Boardin kuluttajien luottamusindeksi laski lokakuussa 100,9: een syyskuun 101,3: sta, mikä oli myös merkittävä rooli kyseisen Yhdysvaltain dollarin heikentämisessä..

Yhdysvaltain dollarin tappioista tuli kuitenkin avaintekijä, joka piti kannen raakaöljyn hintojen ylimääräisillä tappioilla, koska öljyn hinta on käänteisesti yhteydessä Yhdysvaltain dollarin hintaan. Samaan aikaan Yhdysvaltain dollari-indeksi, joka seuraa dollarin palautusta muiden valuuttojen koriin nähden, laski 0,2% 92,84: een klo 14.00 ET (18:00 GMT)..

Muualla raakaöljyn tuotot rajoitettiin Yhdysvaltain elvytyspaketista, joka pitää markkinoiden kaupankäynnin paineen alaisena; tämän lisäksi Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset jännitteet ovat lisääntyneet. Tämä puolestaan ​​on heikentänyt markkinakaupan tunnetta, josta on tullut keskeinen tekijä, joka rajoittaa öljyn hintojen nousua edelleen.

Markkinakauppiaat pitävät katseensa USD: n liikkumiseen tulevaisuudessa, kun tärkeimmät tiedot / tapahtumat puuttuvat päivän aikana. Lisäksi riskikatalysaattorit, kuten geopolitiikka ja koronaviruksen ongelmat, unohtamatta Brexitiä, ovat myös avainasemassa uuden suunnan seuraamiseksi. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me