2020 slutter med, at banker kommer ind i DeFi, DeFi Startups efterligner banker

reklame Phemex

Forestillingen om, at Bitcoin en dag ville fjerne kontrollen fra banksektoren og yde finansiel suverænitet til den enkelte, percolererede omkring cypherpunk internetfora kort efter protokollen, der blev lanceret i 2009. Derefter gav sommeren 2020 anledning til fødslen af ​​decentraliseret finansiering ( defi), og ideen om autonom økonomisk kontrol tog et hop, spring og et spring tættere på frugt. 

Alligevel er det langsomt at krybe op i kryptovaluta-sektoren – og især defi – en traditionel finansieringsindustri, der nægter at gå ned uden kamp. I stedet for at blive forfærdet over stigningen og stigningen i kryptos nyeste produkter, har traditionel finansiering (tradfi) vedtaget mange af de tricks, som defi gav anledning til. Selv da defi-markedet oplevede et boom i 2020, hvor transformative nye produkter blev lanceret, steg brugerstatistikken og samlet værdi låst i (TVL) nåede $ 12,4 mia., var tradfi i bevægelse i samme tempo.

Crypto forbedrer økonomi

På samme tid som fintech-firmaer vedtog de produkter, der var født i krypto-verdenen, har også kryptokurrencyfirmaer raffineret nogle af kerneelementerne i den eksisterende finansbranche. 

For eksempel institutionel udveksling AAX for nylig rullet ud en spareprodukt hvor brugerne kan tjene renter på indsatte midler uden en foruddefineret lockup-periode, mens de påløber renter på deres indsats med hvert minut der går. Ved at flytte sådanne deficentriske indsatsfunktioner tilbage på centraliserede platforme forsøger udvekslinger som AAX også at finjustere nogle af ideerne til defi, ligesom fintech-industrien.

I stedet for at handle i det meget volatile #cryptocurrency marked med høj risiko, #AAX besparelser giver dig mulighed for at vokse din portefølje i et mindre risikabelt miljø.

Dyrk din #crypto beholdninger som en langsigtet investering med lille indsats, lær hvordan her: https://t.co/QBt4Dgn3fh pic.twitter.com/dh31CMFqMM

– AAX (@AAXExchange) 25. oktober 2020

I mellemtiden kryptoplatforme som f.eks Wirex og Revolut er konvergeret med nybanker og tilbyder en mobil-første oplevelse, der afspejler sidstnævnte. Mens digitale banktjenester såsom Monzo håndter ikke krypto, brugeroplevelsen kan nu næsten ikke skelnes. Da PayPal har tilføjet muligheden for brugere at købe og sælge kryptokurrency i sin app, er det svært at fortælle, hvor tradfi slutter, og krypto begynder. Yderligere sløring af linjerne mellem de to sektorer er Monolit, hvis defi-kort giver brugerne mulighed for at opbevare aktiver, før de konverteres til fiat med et tryk på en knap, der skal bruges hvor som helst Visa accepteres.

Crypto: Pioneren med en pil i ryggen?

Det sidste årti af udvikling i kryptokurrencyområdet har effektivt fungeret som en testplads for den større finansindustri. Inden for kun fem år efter Bitcoins lancering blev alle de største mobile betalingsapps, der dominerer det vestlige marked (Apple Pay, CashApp, Samsung Pay), annonceret og frigivet til offentligheden. Stigningen af ​​mobile blockchain-baserede kryptobackede lån i 2017 og de tre års udvikling siden har givet endnu flere ideer til en spirende fintech-industri, der nægter at acceptere aksiomet om, at det skal bruge blockchain, hvis det vil høste sit frugt.

Dette har været vidne til i stigningen i udfordrerbanker, som den dansk-baserede Månen, som for nylig indsamlede 104 millioner dollars i frøfinansiering til sin mobilbankapp. Næsten slutningen af ​​2020 er den pludselige spredning af udfordringsbanker, der bærer mobilbaserede bankapps, der ikke er bundet til nogen specifik bank, blevet et almindeligt syn at se.  

Selvom udfordrerbanker ikke nødvendigvis repræsenterer den traditionelle finanssektor (når alt kommer til alt konkurrerer de med den), fungerer de på lignende vilkår. Banklicenser kræves af disse apps i en given jurisdiktion, og deres kontrol og styring overvåges stadig af en eller flere betroede parter.

Det er dog ikke kun et udfordringsbankspil. Tag for eksempel Singapores største, mest roste bank, DBS, lancering af en kryptobørs med et løfte om at levere en krypto-handelsoplevelse, frihedsberøvende tjenester samt sikkerhedstoken-tilbud.

Det, der ikke kan benægtes, er, at fintech-sektoren gennemgår sin egen revolution i mangel af blockchain, selvom nogle af dens ideer var inspireret af den. Europæisk firma Klarna for nylig steg til en værdiansættelse på $ 10,65B, gør det til det største fintech-firma på kontinentet. Og ligesom mange af sine konkurrenter implementerer den allerede ideer, der ville gøre meget af defi-branchen stolt. Typisk blandt disse er begrebet Køb-nu-betal-senere (BNPL), hvor applikationer giver brugerne mulighed for at foretage køb i renter med nul renter fra større onlineforhandlere, mens de får cash-back for punktlig tilbagebetaling.

Engang forventedes defi at gå ned i den traditionelle finansbranche. Nu, kun måneder efter dets fremkomst på den globale scene, bliver det sværere og sværere at skelne blockchain-baserede applikationer fra deres ikke-blockchain-kolleger. Autonom økonomisk kontrol er stadig en pipedream for cypherpunks og crypto-anarkister. I mellemtiden er den traditionelle finansieringsindustri ret glad for at tage fra krypto og omvendt.

For at holde styr på DeFi-opdateringer i realtid, se vores DeFi-nyhedsfeed Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me