Token2049 – Interview med Loi Luu, grundlægger af Kyber

Loi Luu, grundlægger af Kyber-netværk taler om, hvordan han startede DEX (decentral børs) og hvordan det er anderledes end de eksisterende DEX’er på markedet i vores interview på Token2049. Da Binance og NEO annoncerer deres DEX, deler Loi også kerneværdien for Kyber Network i nedenstående video. Se det for at finde ud af mere.

 

Vi er her med Loi Luu, grundlægger af Kyber, og vi er på Token2049.

Vil du fortælle os en sjov kendsgerning om dig selv?

Så jeg fik lige min ph.d. for tre måneder siden. Sagen er, at jeg startede Kyber, før jeg var færdig med det. Da skolen fandt ud af, indså de, at jeg ikke havde tid til min ph.d. mere, så de skubbede mig op på skolen og bad mig om at tage eksamen tidligt.

Så moralen i historien er, at hvis du vil afslutte en ph.d. tidligt, skal du lave en ICO. &# 128578;

Kan du starte med at give os en baggrund om dig selv?

Jeg flyttede til Singapore for omkring fem år siden. Jeg undersøgte med anvendt kryptografi – kryptering, dekryptering og lignende. I begyndelsen af ​​2014 fik jeg at vide om Bitcoin og Blockchain. Alle talte om det på grund af prisnedbruddet. Så det fik min opmærksomhed, jeg blev interesseret i det, gjorde lidt mere forskning i det. Jeg fandt ud af, at der er mange muligheder i det for mig med hensyn til forskning. Vi skriver et par forskningspapirer om BTC og blockchain.

Og i 2015 lærte jeg ETH at kende gennem deres whitepaper, og jeg blev straks interesseret på grund af deres potentiale. Så jeg nærmede mig det fra et akademisk synspunkt. Så vi undersøgte mere – sendte det til Vitalik for at få hans feedback, og han var venlig nok til at svare og give os et langt og detaljeret svar. Så vi talte siden da, og vi fortsatte med at udveksle ideer.

Og da vi startede Kyber, spurgte jeg, om han ville være glad for at være vores rådgiver, og han sagde ja.

Så tydeligt nu ser folk fordelen ved en DEX (Decentralized Exchange), men du var en af ​​de tidlige til at komme ud med det. Så hvad bragte dig ideen om at lave en DEX?

Vi arbejdede på et par andre projekter lige før Kyber Network. En af dem er en Smart Contract Analyzer, der betjener udviklere. Den anden er en smart pool. Efter disse projekter så vi den målgruppe, vi havde – den var temmelig niche og lille. Ikke mange udviklere bruger virkelig vores værktøj. Minearbejderne er ligeglad med, at Smart Pool er centraliseret eller ej. Så vi besluttede at arbejde på noget mere effektfuldt, der kan gavne millioner af brugere.

Så i dette decentrale økosystem – der er stadig en hovedkomponent, der stadig er centraliseret, som er i udveksling, så vi så ud til at decentralisere det.

Kan du tale lidt om, hvad markedsføring er, eller hvad en likviditetsudbyder er?

Vi ønskede at gøre Kyber virkelig anvendelig for mainstream-brugere – selv dem, der ikke har forståelse for en privat nøgle osv. Så brugervenlighed er vores hovedfokus.

Hvis man ser på anden DEX – er likviditet et stort problem, fordi vedtagelsen er lav. Selv når du vil handle, er det svært at finde den anden modpart, der kan handle med dig.

Og hvorfor er likviditeten lav på disse DEX’er?

Jeg tror, ​​det er fordi brugergrænsefladen ikke er god nok. Brugerne er ikke fortrolige med de decentrale børser, de er mere fortrolige med Binance eller Bittrex. Så derfor ønskede vi at gøre det virkelig nemt for brugeren at bruge. Så vi fokuserer ikke på det decentrale aspekt af det. Vi fokuserer mere på anvendelighedsaspektet ved det.

Derfor bringer vi alle market makers på vores platform. Så disse markedsproducenter er de mennesker, der skal handle direkte med brugerne. Kyber-netværket er en platform, der forbinder alle markedsproducenter med slutbrugerne.

Så forskellen mellem dig og andre eksisterende DEX’er derude er, at du er i kontakt med disse markedsproducenter? Så jeg vil købe eller sælge en bestemt mønt, der er nogen der tager den anden side af handlen? Og jeg så, at en af ​​Market Makers hedder Prycto? Kan du forklare, hvad der tiltrækker en market maker til at komme på platformen??

Som alle andre markedsproducenter – de tjener meget fortjeneste fra handelsspændet, så sig, jeg sælger noget til $ 1,1 til dig, og jeg køber det tilbage fra nogle andre brugere til ligesom 0,99 cent, forskellen mellem købs- og salgspriserne er min profit. Så vi bringer mange brugere til vores platform. Og disse markedsproducenter behøver kun at fokusere på at fodre priserne og opretholde deres reserve.

Og hvis jeg ville købe, siger Kyber Network, og selvfølgelig kan jeg gøre det på din DEX, fordelen i forhold til den anden DEX, er, at der er en market maker der, så der er en pris for mig. Hvordan sammenlignes prisen med andre centraliserede børser – er den den samme, er den anderledes?

Så prisen på vores børs er lidt dårligere end hvad de ser på Centralbørser. Men en ting, som brugerne skal bemærke, er den pris, de ser på centraliserede børser, er ikke den endelige pris, de ser, fordi de stadig skal betale skjulte gebyrer. Og efter handlen, hvis de ønsker at trække sig derfra, er der også tilbagetrækningsgebyrer. Mens de på Kyber ser, hvad de får. Så faktisk er vores pris typisk bedre end på centraliserede børser

Nu var du selvfølgelig en af ​​markedslederne i det decentraliserede Exchange-rum. Nu har du nogle store navne som Binance og Neo, der annoncerer deres DEX. Føler du, at der er en anerkendelse i branchen, at det er her Exchange-retning bevæger sig? Og hvordan påvirker det Kyber?

Det er godt, fordi det hjælper med at uddanne brugere om decentrale børser og fordelene ved at bruge disse til at handle og konvertere deres mønter.

Vi er langsomt klar over udfordringerne, for når Binance siger, at de vil gøre noget, vil de gøre det. De viste allerede, at de kan bygge det bedste Xchange på få måneder. Men vi har allerede en start, så vi fokuserer på andre funktioner. En del af Kybers kerneprodukt er betalingsfunktionerne, fordi vi kører alt i kæden. Så vi kan fungere som noget som Visa eller Mastercard til alle de andre applikationer på ETH-blockchain. Så hvis du er købmand og kun vil acceptere ETH, og din kunde har OMiseGo – hvordan betaler de dig? Det er virkelig ubelejligt for dem. Imidlertid kan de med Kyber sende deres OMiseGo direkte til os, og vi konverterer dette til ETH med det samme og videresender betalingen til dig. Og det vil ske i en enkelt transaktion.

Bevæger os lidt mod regulering – der har været mange nyheder i rummet nu om regulering. Traditionelt på aktiemarkedet bliver børser reguleret. Føler du, at der vil være et skridt i den retning og især for Centraliseret – hvordan gør de det??

Regulering er god og nødvendig for at beskytte folket og eliminere svindlere fra dette økosystem. Men i Singapore er vi nødt til ofte at tale med vores regulatorer for at guide dem om, hvordan man regulerer i dette rum. Vi har brug for dem til at guide det på en måde, hvor folk stadig har plads nok til at innovere og bygge nye ting. Jeg tror, ​​at regulering vil komme overalt, Singapore arbejder på det, Japan har det allerede.

Så længe vi arbejder tæt sammen med dem, så tror jeg ikke, der er et problem.

Er du i stand til at tale lidt om handelsvolumen i Kyber, og har I et sæt mål – mellemlang og lang sigt?

Det er virkelig svært at kvantificere den nøjagtige lydstyrke på centraliserede børser. For nylig var der en rapport, der sagde, at 95% af lydstyrken på nogle større børser er falsk. Men med DEX’s er alt så gennemsigtigt, at du kan se det på blockchain. Så for os er det nuværende volumen $ 100.000 – $ 150.000 pr. Dag. Det er ret lille, men vi lancerede lige. Og vi arbejder mere på at uddanne brugerne til virkelig at se fordelen ved at bruge en DEX.

Og til det sidste spørgsmål, hvad er du mest begejstret for i år for Kyber?

Mainnet – Støtter andre kryptovalutaer som BTC, ZCash og Litecoin. Så vi arbejder allerede med ICON, WanChain og i fremtiden sandsynligvis også med Cosmos. Så vi kan implementere en anden version af Kyber på disse blockchains, så brugerne bare kan handle mellem forskellige mønter. Vi vil også arbejde med flere tegnebøger og flere platforme, der accepterer Crypto-betalinger, så vi kan få direkte adgang til brugerne.

Tak for din tid!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me