Euro-hintaennuste vuoden 2020 toisella vuosipuoliskolla: EUR / USD: n jäljitys näyttää päättyneen klo 1.20

Euro on ollut laskevassa trendissä Yhdysvaltain dollariin nähden vuodesta 2008 lähtien, ja monet analyytikot ovat ennustaneet EUR / USD-pariteetin olevan 1: 1 tai alhaisempi, monta kertaa vuodesta 2015, jolloin tämä pari oli menossa, koska USD nousi korkeammalle, kun taas ongelmat EU: ssa olivat / eivät ole koskaan loppumassa. Vaikka tämä pari on vastustanut pariteettia, siitä lähtien kun se nousi alle 1: 1: stä parin ensimmäisen vuoden aikana euron käyttöönoton jälkeen, vuosina 2001-02. Vuosien 2014-16 heikkouden jälkeen havaittiin nousua 1,03: sta, joka nosti hinnan yli 20 senttiä korkeammaksi vuonna 2017. Mutta laskusuuntainen suuntaus jatkui jälleen, kunnes tämän vuoden alkuun, jolloin se kääntyi jälleen korkeammaksi kuin 1,0650 muutaman muodostamisen jälkeen. nousevat käänteiset kynttilänjalat kuukausikaaviossa. Koronavirustilanne on auttanut parantamaan euron ilmapiiriä, mutta sekä perustekijät että tekninen analyysi viittaavat laskevaan kääntymiseen tässä parissa pian, koska se ei onnistunut pitämään yli 1,20 elokuussa. Sen sijaan EUR / USD kääntyi melko nopeasti sieltä, mikä viittaa vahvaan myyntipaineeseen siellä, enkä olisi yllättynyt, koska Eurooppa ja Yhdysvallat eroavat toisistaan, vaikka tarkastelemme tarkemmin kaikkia tähän pariin vaikuttavia tekijöitä tässä EUR / USD -ennusteessa.

Lue viimeisin päivitys EUR / USD Hinta 2021 Ennuste

 

Nykyinen EUR / USD Hinta: $

Viimeaikaiset muutokset EUR / USD-hinnassa

Aika Muuta ($) Muuta%
30 päivää +0,008 dollaria +0,6%
6 kuukautta +0,104 dollaria +8,8%
1 vuosi +0,085 dollaria +7,2%
5 vuotta 0,043 dollaria 3,6%
Vuodesta 2000 +0,184 dollaria +15,5%

EUR / USD

Euro oli EU: n rohkea yritys alusta alkaen, ja aluksi se meni alavirtaan Yhdysvaltain dollaria vastaan, kun EUR / USD laski tasolle 0,82–0,83, mutta vuosikymmenen kuluessa euro sai luottamusta ja EUR / USD USD oli nouseva vuoteen 2008 asti ja oli 1,60, mikä johtui myös USD-indeksin laskusta. Mutta vuoden 2008 kriisi paljasti euroalueen heikkoudet, Kreikan velkakriisin, Italian velan ja myöhemmin maassa tapahtuneet poliittiset tapahtumat, joita seurasi Brexit ja nyt Covid-19: n lasku. Euro selviytyi hyvin Kreikan kriisistä, mutta on vielä meneillään muita asioita, jotka vahingoittavat euroa, varsinkin jos Italia menee kohti Brexit-skenaariota, mikä olisi haitallista eurolle. On totta, että EUR / USD on hyötynyt COVID-kuukausina, mutta voitot ovat olleet pääosin USD: n kustannuksella, ja nyt tilanne on muuttumassa, mikä tarkoittaa, että äskettäisen vetäytymisen 1,20: een pitäisi olla ohi ja suurempi laskusuunta on todennäköisesti jatkuu pian.    

EUR / USD -ennuste Q4 2020: 1.14-1.15 EUR / USD -ennuste 1 vuosi: 1.06-1.07 EUR / USD -ennuste 3 vuodeksi: 1: 1?
Hintatekijät: Covid-19-rajoitukset Euroopassa, Technicals, USDX-korrelaatio Hintatekijät: EU: n talouden elpyminen, Brexit, Yhdysvaltain jälkeiset vaalit, markkinatieto Hintatekijät: Perusteet, politiikka Euroopassa, USD

EUR / USD -ennuste seuraavalle 5 vuodelle

Covid-19-tilanne on ollut positiivinen EUR / USD: lle pääasiassa USD: n laskun takia, mutta se on nyt päättymässä, kuten alla oleva EUR / USD -ennusteessa esitetty tekninen analyysi osoittaa. Teknisen analyysin mukaan tämä pari tulee kohti 1.15 ja todennäköisesti 1.10 vuoden 2020 loppuun mennessä tai vuoden 2021 alkuun, ja perustutkimus tukee myös tätä skenaariota. Kerroin onnistuneesta Brexit-laskusta joka päivä kuluu, kun suuntaamme kohti vuoden loppumäärää, Italian tilanne on edelleen kysymys, joka puree melko pian ja lähettää euron romahtavan. Talouden elpyminen sammutuksesta on myös jäähtymässä nopeasti, joten tulevaisuus ei näytä eurolta liian kirkkaalta.   

Onko tämä COVID-19-painalluksen loppu EUR / USD: lle?                      

EUR / USD reagoi melko hyvin koronaviruksen leviämiseen Euroopassa. Pandemia räjähti ensin Italiassa ja pian sen jälkeen Espanjassa helmikuun loppupuolella, ja euro muuttui nousevaksi eikä laskevaksi. Se kesti 10. maaliskuuta huolimatta viruksen leviämisestä kaikkialle Eurooppaan, ja maat alkavat lukkiutua peräkkäin. Euroopan tilanne näytti todella huonolta, ja EU jätti pahimmin kaikkein eniten kärsineet maat puolustautumaan itselleen, mutta EUR / USD nousi kuitenkin tasolle 1,15. Virus kuitenkin levisi ympäri maailmaa ja paniikki alkoi, kun kauppiaat kääntyivät USD: n puoleen globaalina varantovaluuttana. Tämä oli syy EUR / USD: n kääntymiseen 1. maaliskuuta 10: stä 10. maaliskuuta, joka kesti 20. maaliskuuta, jolloin kauppiaat tajusivat, että maailma ei tule loppumaan, ja markkinat kääntyivät täysin dollaria vastaan, koska massiivisesti pitkä USD tilaukset purkautuivat alkuperäisestä paniikista, ja sitten tunnelma muuttui voimakkaasti laskevaksi USD: lle ja siten nousulle EUR / USD: lle, joka nousi hetkellisesti yli 1,20: n 1. syyskuuta asti. Eurolla oli myös oma osuutensa tässä nousussa , kun EU on ottanut käyttöön useita ohjelmia euroalueen talouden tukemiseksi 2 364,3 miljardin euron edestä. 540 miljardin euron lisäksi työpaikoille / työntekijöille, yrityksille ja jäsenvaltioille EU: n johtajat sopivat 21. heinäkuuta uudesta 1 844,3 miljardin euron paketista, joka yhdistää monivuotisen rahoituskehyksen ja ylimääräisen elvytysponnistuksen, Seuraava Sukupolvi EU (NGEU). Paketin tarkoituksena on auttaa EU: ta jälleenrakentamaan COVID-19-pandemian jälkeen, ja se tukee investointeja vihreään ja digitaaliseen siirtymään, mutta toisaalta kaikki maat ovat ottaneet käyttöön myös poikkeuksellisia toimenpiteitä.

 

Perusteet ja EKP

Euroopan keskuspankki (EKP) tarttui aluksi valmistautumattomana, kun koronaviruspandemia puhkesi. Mutta ne toimivat nopeasti, kun alkuperäinen 750 miljardin euron paketti, joka korotettiin 1 350 miljardiin euroon, olivat pandeemisten hätäosto-ohjelmien (PEPP). Sen tavoitteena on alentaa lainanottokustannuksia ja lisätä luotonantoa euroalueella. Tämän EKP-ohjelman tarkoituksena on auttaa Euroopan kansalaisia, yrityksiä ja hallituksia saamaan varoja, joita he saattavat tarvita näinä vaikeina aikoina. PEPP-ohjelma tulee aikaisempien omaisuuserien osto-ohjelmien päälle. EKP: n korot ovat myös ennätyksellisen matalat: jälleenrahoituskorko on 0,0%, talletuskorko -0,50% ja marginaalilaina 0,25%. He ovat luvanneet ryhtyä uusiin rahanpesua helpottaviin toimiin tulevaisuudessa, jos euroalueen talous heikkenee edelleen tai taas supistuu. Se riippuu kuitenkin siitä, miten tilanne Euroopassa viruksen ja politiikan kannalta sujuu. Euroalueen talous alkoi elpyä hienosti alun perin, kun ilmapiiri parani uudelleen avaamisen jälkeen, mikä auttoi EUR / USD: tä. Mutta rebound ei ollut yhtä voimakas kuin lasku, joten V-muotoista palautumista ei tapahtunut, ja viime viikkoina tiedot ovat osoittaneet, että rebound on hidastunut, ja tietyt sektorit ovat edelleen supistuneet. Jos toisen aallon seurauksena koronavirusrajoituksia on enemmän, kuten on ehdotettu, EU: n ja EKP: n talousohjelmat eivät auta tilannetta.  

 

Brexit ja muut poliittiset kysymykset EU: ssa

Brexit on nyt vanha tarina, vaikka se ei ole vielä ohi. Yhdistynyt kuningaskunta on edelleen neuvotteluprosessissa EU: n kanssa, ennen kuin se poistuu lohkosta. Hänen virassaan Theresa May ei onnistunut saamaan Britannian parlamentin hyväksymää Brexit-sopimusta, kun taas Boris Johnson onnistui toisella yrityksellä huolehdittuaan Irlannin raja-asiasta. Mutta Brexit-sopimus ei tarkoita mitään ilman EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välistä kauppasopimusta. Molemmat osapuolet neuvottelevat edelleen kauppasopimuksesta, mutta koronaviruksen ja lukkojen taloudellisen romahduksen keskittyessä Brexit on ollut varjossa. Merkit eivät ole kovin myönteisiä, joten kauppasuhteen todennäköisyys on noin 50-50. Jos he eivät pääse sopimukseen, Brexit-sopimus vie Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta ilman sopimusta, mikä tarkoittaa tulleja molemmille osapuolille. Vaikka tämä ei ole yhtä haitallista euroalueen taloudelle kuin Yhdistyneelle kuningaskunnalle, tällainen skenaario olisi ehdottomasti negatiivinen eurolle. Tämän lisäksi koko koronavirustilanne ei ole suotuisa EU: n politiikalle. Suurissa Euroopan maissa on puhjennut mielenosoituksia, ja monet politiikan vanhat takit korvataan uusilla poliitikoilla. Mateo Salvini on uhka eurolle, jos hän tulee takaisin valtaan Italiassa, mikä on erittäin todennäköistä. Hän ei myöskään pidä kovin EU: sta, ja on perustettu Ital-exit-puolue, joka on samanlainen kuin Yhdistyneen kuningaskunnan Brexit, joka todennäköisesti tulee Salvinin puolelle seuraavissa vaaleissa. Tämä on kaikki negatiivista eurolle, joten en näe euroon liittyviä myönteisiä tapahtumia Euroopan poliittiselta näyttämöltä.   

EXY – EUR / USD-korrelaatio

Tarkasteltaessa euroindeksi EXY -kaaviota, niin pitkälle kuin se menee, noin vuoteen 2007, se näyttää melko samanlaiselta kuin EUR / USD-kaavio. Tämä johtuu osittain myös siitä, että Yhdysvaltain dollari muodostaa suuren osan painosta valuuttakorissa, jossa euro punnitaan. 2000-luvulla EXY-indeksi oli nousussa, samoin kuin EUR / USD. Mutta se kääntyi hieman yli 160 pisteen vuoden 2008 finanssikriisin aikana. EXY oli erittäin epävakaa, mikä teki joitain merkittäviä laskuja, mitä seurasi nopea peruutus korkeammalle. Vuonna 2014 näimme sen kaatuvan matalammin, kun EKP: n edellinen puheenjohtaja Mario Draghi sanoi, että he tekisivät kaiken tarvittavan euroalueen talouden auttamiseksi. Tämä indeksi laski liukuvien keskiarvojen alapuolelle, ja se on pysynyt siellä sen jälkeen. Erityisesti 100 SMA: sta on tullut lopullinen tuki EXY: lle kuukausittaisessa aikataulukaaviossa. Tämä liukuva keskiarvo tarjosi vastarintaa vuoden 2018 alkupuolella, alhaisimman vetäytymisen jälkeen, ja näyttää siltä, ​​että se tarjoaa myös vastarintaa juuri nyt. Laajennamme sitä edelleen alla olevassa teknisessä osassa. DXY-indeksi toisaalta, huolimatta korrelaatiosta negatiivisesti, ei ole yhtä paikalla EUR / USD: n kanssa kuin EXY. 100 SMA tukee DXY: tä nyt, mutta hinta kääntyi ylöspäin vuonna 2018. Joten USD-indeksi ei ole yhtä läheisessä korreloinnissa EUR / USD: n kuin Euro-indeksin kanssa, mutta kannattaa silti katsoa, ​​jos käydään kauppaa EUR / USD pitkällä aikavälillä.    

Euroindeksi jatkaa laskusuuntausta

Euroindeksi jatkaa laskusuuntausta

100 SMA ei ole aiemmin toiminut USD-indeksin tukena

100 SMA ei ole aiemmin toiminut USD-indeksin tukena

Tekninen analyysi – Onko 100 SMA kääntämässä taas EUR / USD: n laskusuhdetta

Ennen euron käyttöönottoa euron edeltäjä oli ecu; tästä syystä kaavion historia menee pidemmälle kuin vuonna 2000. ECU oli laskusuunnassa vuodesta 1995, joten euro aloitti elämänsä takajalalla klo 1.00 ja laski edelleen vasta tammikuuhun 2003, jolloin se kääntyi suureksi käänteeksi 0,82: ssa. – 0,83. Ostajat törmäsivät kuukausittaisen kaavion 50 SMA: han (keltainen), joka muuttui vastarinnasta tueksi, se lopulta hajosi, ja EUR / USD oli noussut korkeammalle, 1,60: een vuoteen 2008 mennessä. Nousevan trendin aikana liikkuvat keskiarvot muuttuivat tuki, ensin 100 SMA (vihreä) ja sitten 50 SMA, kun trendi kiihtyi.

EUR / USD: n pitäisi palata laskutrendiin pian epäonnistuttuaan 100 SMA: ssa

Mutta vuoden 2008 finanssikriisi käänsi tämän parin pienemmäksi, jolloin euro kaatui Yhdysvaltain dollaria vastaan, kuten useimpien riskivaluuttojen kohdalla. 50 SMA oli rikki, mikä oli merkki siitä, että liukuva keskiarvo oli menettänyt merkityksensä, koska sekä tuki että trendi muuttuivat. 200 SMA: ta (harmaa) pidettiin tukena pari kertaa, kerran vuonna 2010 ja kerran vuonna 2012, mutta se lopulta hajosi USD: n edetessä ja liikkuvien keskiarvojen muuttuessa tueksi. Pohja, joka muodostui 1.0330: een ja EUR / USD kääntyi korkeammalle, mutta se osoittautui vain paluuksi, joka päättyi 1.2550-luvulla, jossa 100 ja 200 SMA: ta tarjosi vastustusta. Myyjät luopuivat ja hinta kääntyi jälleen laskusuuntaiseksi, kun 50 SMA työnsi hintaa alas, kun se laski. Lukituskuukausien ja muutaman peruutuskynttilänjalan, kuten dojien ja vasaroiden, jälkeen tilanne parani tälle parille, ja se on ollut nouseva siitä lähtien. 50 SMA on rikki, mutta 100 SMA on vastustuskykyinen, vaikka hinta liikkuu jonkin aikaa sen yläpuolella. Näyttää siltä, ​​että tämä on uusi paluu, joka on loppumassa, ja ostajat osoittavat tällä hetkellä suurta heikkoutta, koska hinta kääntyi melko nopeasti ylhäältä 1.20. Mutta oletan, että 1.20 oli kohde ostajille. Suuri taso lävistettiin ilmeisesti, mikä näytti lopettavan metsästyksen, mikä yleensä tapahtuu näiden isojen tasojen kohdalla. Vaikka kuten mainitsimme, kääntyminen oli nopeaa, mikä viittaa suurempaan laskusuuntaiseen arvoon 1,15 ensin tuen katkaisun jälkeen 1.17, sitten 1,10 ja ehkä matalamman, jos Yhdysvaltain vaaleissa on selkeä voittaja..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me