Hopean hintaennuste vuoden 2020 toisella vuosipuoliskolla: Työntääkö Safe Haven -asema edelleen hopeaa korkeammalle?

Hopea ja kulta ovat menestyneet poikkeuksellisen hyvin maaliskuun puolivälistä lähtien, myös turvapaikan varojen joukossa. Hopea on kuitenkin usein houkuttelevampi kuin kulta, koska unssin alhaisempi hinta on vaihdellut 15 ja 20 dollarin välillä vuodesta 2014, kun taas kulta, jonka kauppa on noin 1800 dollaria, on paljon kalliimpaa. Hopea on myös paljon epävakaampi kuin kulta tai muut turvapaikat, kuten JPY ja CHF, koska se on suhteellisen pieni markkina, verrattuna valuuttamarkkinoihin. Se menetti puolet arvostaan ​​koronaviruksen puhkeamisen jälkeen maaliskuun kahden ensimmäisen viikon aikana pudoten noin 20 dollarista 11 dollariin, mutta sitten se kääntyi nopeasti ja sai kaiken jälleen seuraavina kuukausina. Nyt hopea on edelleen nouseva, kaupankäynti on lähellä 20 dollaria, ja hopean hintaennuste osoittaa, että tämä metalli tähtää vuoden 2016 huippuihin, 20,70 dollariin..

Lue viimeisin päivitys Hopean hinta 2021 ennuste

 

 HOPEA Hinta nyt: $

Viimeaikaiset muutokset hopean hinnassa

Aika 3 päivää 1 viikko 1 kuukausi 3 kuukautta 6 kuukautta
Muuttaa +2,5% +5,67% +9,2% +41% +7,6%

Kuten useimpien kaupankäyntivarojen kohdalla, tunteet ovat olleet hopean takana viime vuosina, ja tämä pätee erityisesti riskivaroihin, kuten osakemarkkinoihin ja turvasatamiin, kuten hopeaan. Tunnelma muuttui hieman positiiviseksi vuoden 2019 viimeisellä vuosineljänneksellä, kun Yhdysvallat ja Kiina suuntasivat ensimmäisen vaiheen kauppaa, mikä paransi riskimaailmaa ympäri maailmaa, mikä on turvasatamisille negatiivinen. Mutta COVID-19: n leviämisen ja sitä seuranneiden sulkemisten myötä hopea nousi korkeammalle maaliskuun alun lyhytaikaisen myllerryksen jälkeen. Hopean hintaennusteen ja -analyysin mukaan noususuuntaus jatkuu kuukausia, koska epävarmuus koronaviruksesta on edelleen korkea maailmanlaajuisesti, mutta noususuunta on hidastunut normaaliin tahtiin, jonka odotetaan jatkuvan, kun suuntaamme kohti Yhdysvaltain 2020 vaaleja marraskuussa.

Hopeaennuste: Q4 2020 Hopeaennuste: 1 vuosi Hopeaennuste: 3 vuotta
Hinta: 30-35 dollaria

Hintatekijät: koronaviruksen leviäminen, markkinoiden ilmapiiri, EU Covid -palautusrahasto

Hinta: 45-50 dollaria

Hintatekijät: Yhdysvaltain vaalit, EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välinen kauppasopimus, markkinatunnelma

Hinta: 20–25 dollaria

Hintatekijät: Yhdysvaltain vaalien jälkeen, Brexit, markkinatunnelma, uusi globaali sosiaalinen järjestys

 

Hopea Live -taulukko

HOPEA

 

Hopean hintaennuste seuraaville 5 vuodelle

Vuonna 2019 ja toistaiseksi vuonna 2020 olemme nähneet paljon toimintaa hopeassa ja muissa turvapaikan varoissa. Rahoitusmarkkinoilla vallitseva riskinäkökulma oli merkittävä tekijä tässä epävakaudessa vuonna 2019 johtuen kauppatariffeista ja Yhdysvaltojen ja Kiinan välisestä kauppasodasta, kun taas vuonna 2020 tärkein syy on ollut koronaviruspandemia ja sen aiheuttamat taloudelliset vaikutukset. lukituksista. Lukkojen vaikutus on edelleen ilmeinen, ja koronavirus on edelleen leviämässä, vaikka vaara on jonkin verran vähentynyt, kun suuntaamme Yhdysvaltain vaaleihin myöhemmin tänä vuonna. Kaikkien omaisuuserien ennusteissa tulisi kuitenkin ottaa huomioon useita tekijöitä – olemme listanneet ne alla hopeaan.

Markkinat – koronavirus, tärkein tekijä sen takana

Rahoitusmarkkinoiden riskimielisyys on tärkein ajuri turvapaikan varojen takana. Ne pyrkivät nousemaan, kun mielipide on negatiivinen, ja muuttumaan laskevaksi, kun mielipide on positiivinen, mikä tarkoittaa, että ne korreloivat negatiivisesti riskivaroihin, kuten osakemarkkinoihin tai hyödykedollareihin. Kuten kuukausikaaviosta käy ilmi, hopea nousi maailmantalouden taantumassa vuoden 2008 globaalin finanssikriisin seurauksena. Se nousi 9 dollarista vuonna 2009 50 dollariin vuoden 2011 puoliväliin mennessä. Sitten se kääntyi alaspäin ja pysyi laskevana siitä lähtien, kun maailmantalous elpyi. Koronaviruksen puhkeamisen jälkeen hinta on noussut takaisin ylöspäin, sukeltamalla alhaisemmaksi. Joten, mielipide on edelleen yksi hopean tärkeimmistä tekijöistä vuoden 2020 jäljellä olevina kuukausina, ja koronaviruksen leviäminen on yksi tärkeimmistä tekijöistä tunteen takana. Suurin osa maista on käynyt käyrän huipun, ja uudet tapaukset ja kuolemantapaukset vähenevät jatkuvasti. Mutta näemme piikkejä täällä ja siellä, mikä on normaalia, kun pandemia vetäytyy, mutta jotka myös pelaavat tunteita, koska virus liittyy taloudelliseen supistumiseen. Toistaiseksi koronavirus ohjaa mielipiteitä, ja kun lähestymme marraskuussa, Yhdysvaltain vaalit nostavat yhä enemmän huomiota. Molempien tapahtumien mielipiteet ovat negatiiviset, joten uskon hopean pysyvän nousussa koko vuoden 2020 ajan.

Politiikka – asettuvatko markkinat Yhdysvaltain vaalien jälkeen?

Yhdysvaltojen vaalit 2020 ovat seuraava merkittävä tapahtuma riskien tuntemiselle markkinoilla koronaviruksen jälkeen. Vuoden 2016 vaalien aikana rahoitusmarkkinoiden volatiliteetti oli lisääntynyt. Tänä vuonna vaalit ovat osoittautuneet vieläkin tärkeämmiksi, kun taistelevat sotivat puolueet jatkavat tulostaan ​​- Donald Trump toisella puolella ja demokraatit toisella puolella, kun taas siitä tulevien uutisten pitäisi pitää turvapaikat kysynnässä>. On huhuja siitä, että koronavirus näyttää olevan osa tätä, ja USA: n mielenosoitukset / mellakat ovat myös eräänlainen poliittinen yhteenotto osapuolten välillä. Odotan tilanteen lämpenevän edelleen, kun lähestymme vaaleja Yhdysvalloissa ja todennäköisesti jonkin aikaa myös vaalien jälkeen. Ison-Britannian ja EU: n välinen kauppasopimus on toinen merkittävä tapahtuma riskialttiudelle tämän vuoden loppuun asti. Viime vuonna saavutettu Brexit-sopimus tarjosi toivoa pehmeälle Brexitille, mutta ilman kauppasopimusta meillä on kova Brexit. Tämä on merkittävä riskinvaihtokytkentä mielialalle, koska se tarkoittaa pitkällä aikavälillä EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välistä taloudellista kilpailua ja mahdollisesti joitain yhteenottoja, joten sillä on todennäköisesti pysyvä vaikutus hopeaan. Viimeaikaiset kommentit eivät viittaa mihinkään erityisesti, etenkään koronavirustilanteeseen, joka on työntänyt EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan kauppaneuvottelut toiseksi. Jos emme kuule ratkaisua kahden maan väliseen kauppasopimukseen vuoden 2020 loppuun mennessä, se on toinen negatiivinen tekijä riskinäkemykselle, joka pitää hopean nousussa. Sillä välin poliittisella melulla on vaikutusta tunteisiin ja siten myös hopeaan, mutta se on lyhytaikaista. Mutta myös EU: n koronaviruksen palautumisrahastolla, josta on keskusteltu viime päivinä, on vaikutusta. Nyt kun kauppa on tehty, ilmapiiri muuttuu positiiviseksi noin viikoksi, mikä pitää hopeametallimarkkinat nousussa, mutta se ei ole pitkäaikainen.

XAG / USD-korrelaatio

Lähes kaikki hyödykkeet noteerataan Yhdysvaltain dollareina, joten niiden ja USD: n välinen korrelaatio on tärkeä myös hyödykkeiden hintojen kannalta. Raaka-aineiden hinnat laskevat yleensä, kun Yhdysvaltain dollari vahvistuu. Alla olevasta kaaviosta voimme nähdä kaksi kertaa, jolloin USD: n arvo nousi, jolloin XAG / USD pieneni. Vaikka hopealla ei ehkä ole ollut mitään tekemistä laskun kanssa, Yhdysvaltain dollarin nousu pakottaa hopean ja muiden hyödykkeiden laskuun, koska ne noteerataan Yhdysvaltain dollareissa. Samanlainen tilanne on, kun EUR / USD laskee, koska USD vahvistuu, ei siksi, että kauppiaat ovat rakastuneet euroon. Tämä tapahtuu yleensä silloin, kun markkinat yhtäkkiä kääntyvät USD: ksi globaalina varantovaluuttana. Kaavion perusteella voidaan todeta, että näin on jo tapahtunut kerran vuoden 2008 finanssikriisin aikana, jolloin kauppiaat kasasivat dollaria kriisin ensimmäisinä kuukausina peläten pahinta. Toinen kerta tapahtui maaliskuun 2020 kahdella ensimmäisellä viikolla, kun koronaviruspandemia osui Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin, ja kauppiaat muuttuivat jälleen dollariksi peläten maailman loppua. Molemmat kertaa hopea menetti lähes puolet arvostaan, kun USD nousi korkeammalle. Hopean olisi pitänyt nousta turvapaikaksi niin vaikeina aikoina, mutta maailmanlaajuisen finanssikriisin ja koronaviruksen puhkeamisen Euroopassa ja Yhdysvalloissa aiheuttama alkuperäinen rahoitusmarkkinoiden sokki oli paljon suurempi kuin sijoituspelot. Elinkeinonharjoittajat olivat huolissaan siitä, että nykyinen maailmantaloudellinen tai sosiaalinen järjestelmä romahtaa, joten he ryntäsivät ostamaan Yhdysvaltain dollaria. Turvasatamat lisääntyivät, mutta USD: n nousu oli paljon suurempi, ja USD: ssä noteeratun hopean hinta laski. Sitten, kun kauppiaat tajusivat, että maailma ei tule loppumaan, he kääntyivät turvasatamiin, mistä johtuen massiivinen nousu vuosina 2009-2011, 50 dollariin ja nopea kääntyminen toukokuun 2020 toisella puoliskolla. jossa hopea on ollut altis USD-volatiliteetille, mutta nämä ovat kaksi räikeintä tapausta.

Pienet markkinat, suuri volatiliteetti

Hopeamarkkinoiden osuus huhtikuusta 2020 oli 63 miljardia dollaria, mikä on siisti summa. Mutta verrattuna 230 biljoonan dollarin rahoitusmarkkinoihin, se näyttää olevan pieni pala kokonaisuudesta, koska se on noin 3600 kertaa pienempi. Mutta hopean maailmanlaajuista arvoa ei käydä kauppaa rahoitusmarkkinoilla. Teknologiateollisuuden osuus on noin puolet hopeaostoksista, kun taas kolmasosa menee koruihin. Joten vain murto-osa hopeamäärästä on käytettävissä kaupankäyntiin, mikä tekee hopean hintaennusteen hieman vaikeaksi. Tiedämme, että on olemassa suuria toimijoita, joilla on valtava määrä rahaa, kuten sijoitusrahastoja tai eläkerahastoja. Olemme nähneet valuuttakursseissa ajoittain kymmeniä miljardeja dollareita tilauksia. Tällainen tilaus vaikuttaisi valtavasti hopeamarkkinoihin. Tämän seurauksena hopeamarkkinat ovat alttiita suurille toimijoille. Siksi hopea on erittäin epävakaa – paljon haihtuvampaa kuin kulta, mikä ei ole huono asia, koska volatiliteetti tarjoaa monia kaupankäyntimahdollisuuksia. Muista, että volatiliteettia otetaan huomioon omaisuuserän arvon suhteen eikä sentteinä / dollareina. Vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen hopea nousi yli kolminkertaiseksi arvostaan ​​ja menetti sitten kaiken uudelleen vuodesta 2011 vuoteen 2015. Jopa vuoden 2020 aikana olemme kokeneet merkittävän laskun, jota on seurannut vielä suurempi noususuunta, joten kauppa tai sijoittaminen hopeaan on myös vaaransa.

Kulta / hopea -suhde

Kulta / hopea-suhde on pohjimmiltaan kullan hinnan ja hopean hinnan suhde. Tätä indikaattoria voidaan käyttää ylimpien ja alimpien ääripäiden tarkasteluun, koska hopea kääntyy yleensä päinvastaiseksi, kun tämä indikaattori on äärimmäisissä kohdissa. Alla olevassa hopea / kulta -hintasuhdekaaviossa näemme, että huipputason huipentumisen jälkeen tämä indikaattori kääntyi matalammaksi, samalla kun hopea nousi korkeammalle. Viimeinen kerta, kun tämä tapahtui, oli COVID19-taudinpurkauksen aikana. Se mursi kaikki ennätykset, kun se nousi noin 40 pistettä helmikuun lopusta maaliskuun loppuun. Hopea laski tuona aikana, kun taas siitä, kun se palasi takaisin, maaliskuun viimeisestä viikosta tähän päivään, hopea on ollut nouseva. Vaikka tämä ei ole paras indikaattori perustaa kaupankäyntistrategiasi hopealle, on melko hyödyllistä näyttää trendi ja ajat, jolloin hinta on kääntymässä. Joten, kuka käy kauppaa hopealla, tulisi pitää silmällä XAU / XAG-kaavioita, mutta vain suurempia aikakehyksiä, koska pienemmissä aikakehyskaavioissa on paljon melua.

XAG / XAU-suhde kääntyy alas äärimmäisistä korkeuksista, kun taas hopea nousee korkeammalle

XAG / XAU-suhde kääntyy alas äärimmäisistä korkeuksista, kun taas hopea nousee korkeammalle

Tekninen analyysi – onko hopea rikkonut 6 vuoden vaihteluvälin?

XAG / USD on menossa sarjan kärkeen

XAG / USD on menossa sarjan kärkeen

Hopea oli tasaisella nousutrendillä 2000-luvun alusta. Teknologian tuotantoteollisuuden hopeakysyntä kasvaa tasaisesti tietojenkäsittely- ja älypuhelinteollisuuden kasvun myötä, joten kaikki oli normaalia. Mutta rahoitusmarkkinat saivat kiinni hopeasta ja lähettivät sen kaatumaan vuoden 2008 lopulla, GFC: n aikana. Se ei kuitenkaan kestänyt kauan, ja kun alkuperäinen paniikki oli päättynyt, turvapaikat muuttuivat nousuun ja pysyivät sellaisina vuoteen 2011 asti. Hopea nousi noin 15 dollarista 50 dollariin kyseisen vuoden puoliväliin mennessä, mutta sitten mielipide alkoi parantua rahoitusmarkkinoilla, kun maailmantalous on alkanut elpyä jälleen. XAG / USD laski noin 13,70 dollariin joulukuuhun 2014 mennessä, mikä osoittautui vakaaksi tukitasoksi, koska se pysyi vasta maaliskuussa 2020, jolloin koronaviruksen puhkeaminen sai sen kaatumaan. Näimme pomppimisen vuoden 2016 aikana kesäkuussa pidetyn Brexit-äänestyksen ja saman vuoden marraskuussa pidettyjen Donald Trumpin vaalien seurauksena, mutta 50 SMA (keltainen) ja 100 SMA (vihreä) muuttuivat vastustukseksi ja hopea kääntyi takaisin. Sittemmin hopea on käynyt kauppaa tällä alueella, välillä 13,70 ja 20,20 dollaria. Liukuvat keskiarvot ovat tehneet hyvää työtä vastuksen tuottamisessa ja hopean hillinnässä, 50 SMA (keltainen) aluksi, joka jatkoi XAG / USD: n laskua, sitten kun se oli rikki viime vuoden elokuussa, 100 SMA (vihreä) otti paikkansa. Mutta tämän vuoden helmikuussa tapahtuneen suuren hylkäämisen jälkeen hopea palasi kostolla ja rikkoi 100 SMA: ta. Seuraava kohde on 150 SMA (harmaa), joka ei mielestäni ole liian suuri este. Todellinen este on alueen yläosa, hieman yli 20 dollaria. Jos tämä taso menee, seuraava kohde on $ 25 ja $ 26: n välinen tuki / vastusalue. Viime kuukausien tahdissa, maaliskuun suuren kääntymisen jälkeen, luulen, että hopea murtuu yli 20 dollaria, sitten alueen yläosan yläpuolelle 21,20 dollaria ja sen jälkeen se johtaa 25 dollariin. Sen jälkeen kukaan ei tietää varmasti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me