GBP / USD-hintaennuste vuodelle 2021: meneekö se 1.4350 jälkeen?

GBP / USD – Ennusteyhteenveto

GBP / USD Ennuste: H1 2021 Hinta: 1,3900 dollaria – 1,4700 dollaria Hintatekijät: Downward Trendline Breakout, Bullish Engulfing Candles, MACD & RSI-crossover GBP / USD Ennuste: 1 vuoden hinta: 1,4700 dollaria – 1,5010 dollaria Hintatekijät: Heikompi dollari keskellä COVID-19-pohjaista ärsykettä, laskeva kolmion purkautuminen, 50 EMA-crossoveria GBP / USD Ennuste: 3 vuoden hinta: 1,3500 dollaria – 1,4300 dollaria Hintatekijät: Yhdistyneen kuningaskunnan hidas taloudellinen kasvu, karhukorjaus, trendiviivan kestävyys, yliostettu indikaattori

Viime aikoina Ison-Britannian punnassa (GBP) on tapahtunut vankkoja nousuliikkeitä, joissa GBP / USD-pari nousi 1.2800-alueelta kauppaan 1.3900: lla, ja kasvuvauhti oli 6.64% viimeisten kuuden kuukauden aikana. Sterling on ollut viime kuukausina korkeampi Yhdysvaltain dollariin nähden, kun Yhdistyneen kuningaskunnan ja Euroopan unionin välinen Brexit-kauppasopimus on onnistunut. Sterlingin tuore vahvuus johtui myös koronavirusrokotteiden laajasta jakautumisesta Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mikä herätti odotuksia normaalin taloudellisen toiminnan palautumisesta..

Vuonna 2020 koronaviruspandemia aiheutti punnan / dollarin hinnan äkillisen laskun etenkin ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. GBP / USD-pari laski alimmalle tasolleen vuoden 2009 finanssikriisin jälkeen, jolloin viruksen leviämisen estämiseksi otettiin käyttöön sulkemiset, jotka vaikuttivat voimakkaasti Yhdistyneen kuningaskunnan taloudelliseen toimintaan. Kuitenkin vuoden 2020 toisella ja kolmannella vuosineljänneksellä GBP / USD: n hinta alkoi nousta keskellä nousua ja keventämällä Ison-Britannian lukitusrajoituksia. Vuoden 2021 alussa GBP / USD-pari nousi korkeammalle, kun Yhdistynyt kuningaskunta lopulta poistui Euroopan unionista tammikuussa tehdyn kauppasopimuksen myötä ja siitä tuli jälleen itsenäinen valtio. GBP / USD-parihinnat nousivat korkeimmalle tasolleen toukokuun 2018 jälkeen, eli 1,37586.

Nykyinen GBP / USD Hinta:GBP / USD $

 

Viimeaikaiset muutokset GBP / USD-hinnassa

Aika Muuta ($) Muutos (%)
30 päivää +0,0283 2,07%
6 kuukautta +72,46 66,86%
1 vuosi +114,73 173,54%

 

GBP / USD: n hintaennuste seuraaville 5 vuodelle

Lyhyellä aikavälillä teknisten indikaattorien mukaan markkinat ovat edelleen vakiintuneet, koska suhteellinen vahvuusindeksi (RSI) ei ole vielä vahvistanut 1,3700-tason ylittävää eroa Yhdysvaltain dollariin nähden. Saksalaisen Commerzbankin mukaan analyytikot kutsuivat GBP / USD -marginaalia yli 1.3700-tason tammikuussa mahdolliseksi vääräksi rikkomiseksi, koska se oli ennenaikaista ja myös siksi, että RSI ei vielä vahvistanut eroa korkeammaksi. Siksi markkinat epäilevät GBP / USD-parin vakiintuvan lähitulevaisuudessa. Pitkällä aikavälillä Commerzbank ennusti, että GBP / USD-pari kohdisti vuoden 2018 huippunsa yli 1.4377-tason saavuttaakseen vuonna 2021. Citibankin analyytikoilta on tehty ennuste vuoden 2021 ensimmäiselle neljännekselle, että GBP / USD saavuttaa 1.3800 tasolle ja toiselle vuosineljännekselle pankki ehdotti valuuttaparin GBP / USD ennusteen saavuttaa 1.40 tason pitkällä aikavälillä. Ison-Britannian pääkadun lainanantajan HSBC: n analyytikot sanoivat, että Ison-Britannian punnan näkymät eivät olleet heidän mielestään lupaavia, koska virtausdynamiikka oli laajempaa. He kertoivat liike- ja sijoituspankkijärjestelmänsä asiakkaille, että Ison-Britannian punta kamppailee vuoden 2021 aikana. Tähän asti Ison-Britannian punta on ollut vaihtelevaa, koska valuutta on noussut noin 0,70% suhteessa euroon ja noin 0,18% suhteessa Yhdysvaltain dollariin. Sterling on kuitenkin hävinnyt Norjan kruunua, Uuden-Seelannin dollareita ja Australian dollareita vastaan. HSBC: n mukaan Ison-Britannian ja EU: n välisen sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen optimismista aiheutuneet nousutoiveet näyttivät levänneen pitkäaikaisen alipainon vuoksi. Lyhyesti sanottuna HSBC säilytti näkemyksen Ison-Britannian punnasta G10-valuuttojen alituloksena vuonna 2021. Perusteet ja tekniset näkökohdat huomioon ottaen Ison-Britannian talous näyttää elpyvän tulevina vuosina, mutta myös Yhdysvaltojen talous todennäköisesti vakiintuu COVID19-likviditeettisyöttöjen takana, joten voimme odottaa GBP / USD-parin käyvän kauppaa alueella 1.3500 – 1.5000 seuraavan viiden vuoden aikana, koska tässä ei ole odotettavissa mitään poikkeuksellista.

Ison-Britannian puntaan vaikuttavat GBP / USD-tekijät (GBP)

Viimeisten neljän vuoden aikana Ison-Britannian punnan ensisijainen veturi on ollut Brexit-neuvottelujen kehitys Euroopan unionin kanssa ja näiden neuvottelujen vaikutus Yhdistyneen kuningaskunnan talouteen. Ison-Britannian puntaan vaikuttivat myös perustekijät, jotka ajoivat muita tekijöitä, kuten bruttokansantuote, teollisuustuotanto, työllisyys, korot ja inflaatio.

Viime vuonna koronaviruspandemialla oli valtava vaikutus maailmantalouden suorituskykyyn. Sitten melko terveellisen toipumisen jälkeen Sterling otti lisää osumia tarttuvamman koronavirustekannan takaosaan, joka tunnistettiin Isossa-Britanniassa joulukuussa 2020. COVID-19-viruksen uusi muunnos johti piikkiin infektioiden määrä maassa, joka pakotti hallituksen tilaamaan uuden kierroksen kansallisia sulkemisia, mikä puolestaan ​​häiritsi jälleen Ison-Britannian taloutta ja lopulta Ison-Britannian punta.

Koronavirus – vaikutus Ison-Britannian puntaan:

Riippumatta siitä, mistä taloudesta tai valuutasta puhumme, tappava virus vaikutti taloudelliseen terveyteen ja valuutan arvostukseen. Kuten me kaikki tiedämme, COVID-19 sai alkunsa Wuhanin kaupungista Kiinasta ja saavutti Ison-Britannian tammikuun lopulla 2020. Siitä lähtien koronavirustapausten kokonaismäärä on noussut 3959 784: ään, ja kuolleiden määrä on 112 798. Yhdistynyt kuningaskunta on merkitty maaksi, jolla on neljänneksi korkein kuolleisuus sataa tuhatta asukasta kohti maailmassa, ja se on myös maa, jossa koronavirustapauksia on eniten koko Euroopassa.

Maaliskuussa 2020 maa otti kotikäyntijärjestyksen, joka kielsi kaikki tarpeettomat matkat ja johti useimpien keräilypaikkojen sulkemiseen. Samassa kuussa koronaviruspandemian aiheuttamat lukot saivat Ison-Britannian punnan alimmalle tasolle Yhdysvaltain dollariin nähden 35 vuodessa. Lokakuussa 2020 Yhdistyneellä kuningaskunnalla oli monia vaikeuksia hallita pandemiaa, kun uusi, nopeammin leviävä viruskanta syntyi, mikä viime kädessä nosti sekä tapausten määrää että kuolleiden määrää. Kuitenkin joulukuussa Yhdistyneestä kuningaskunnasta tuli myös ensimmäinen maa, joka antoi luvan ja aloitti Pfizer-BioNTech -koronavirusrokotteen edelleen käynnissä olevassa joukkorokotusohjelmassa. Tämän massiivisen rokotusohjelman ansiosta Yhdistynyt kuningaskunta on alkanut elpyä, ja tämä saattaa lisätä voimaa Ison-Britannian puntaan vuonna 2021.

Brexitin vaikutus Ison-Britannian puntaan:

Kaikki alkoi 23. kesäkuuta 2016, jolloin kansanäänestyksessä suurin osa äänistä kannatti Yhdistyneen kuningaskunnan eroamista Euroopan unionista. Maaliskuussa 2017 Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk laukaisi 50 artiklan, jolla aloitettiin kahden vuoden lähtölaskenta siihen asti, kunnes Yhdistynyt kuningaskunta eroaa virallisesti EU: sta. Myöhemmin tätä alettiin kutsua Brexitiksi.

Yhdistyneen kuningaskunnan odotettiin ensin poistuvan Euroopan unionista 29. maaliskuuta 2019, mutta alahuoneen äänestyksessä hallituksella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin pyytää EU: lta lupa jatkaa 50 artiklaa ja sopia myöhemmästä Brexit-päivästä. 27 EU-johtajaa myönsi luvan laajennusoikeuksiin vain yhden päivän kuluttua Yhdistyneen kuningaskunnan pääministerin Theresa Mayn virallisesta pyynnöstä..

Sitten pääministeri May ilmoitti huhtikuussa 2019 pyrkivänsä jatkamaan 50 artiklan mukaista prosessia, koska hän halusi työskennellä saadakseen aikaan sopimuksen opposition kanssa, joka saisi parlamentin jäsenten tuen. Yhdistynyt kuningaskunta ja EU sopivat 10. huhtikuuta 2019 pidetyssä Eurooppa-neuvoston kokouksessa määräajan jatkamisesta 31. lokakuuta 2019 saakka. Lokakuussa 2019 pääministeri ei kuitenkaan saanut alahuoneelta hyväksyntää, mikä johti toiseen pyyntö jatkaa Brexit-prosessia 31. tammikuuta 2020 saakka. EU: n suurlähettiläät suostuivat pyyntöön 28. lokakuuta 2019. Sillä välin Theresa May hävisi Boris Johnsonille Ison-Britannian vuoden 2019 yleisvaaleissa, minkä jälkeen vastavalittu pääministeri lupasi saada Brexitin viimeistelty asetettuun uuteen määräaikaan mennessä. 23. tammikuuta 2020 erosopimukselle myönnettiin vuoden 2020 Euroopan unionin lain nojalla kuninkaallinen hyväksyntä, ja 31. tammikuuta 2020 Yhdistynyt kuningaskunta lopulta poistui EU: sta ja siirtyi yhden vuoden siirtymäkauteen.

Koko vuosi 2020 käytettiin pyrkimykseen saada aikaan sopimus kalastuksen tärkeimmistä kiinnipitokohdista, tasapuolisista toimintaedellytyksistä, Pohjois-Irlannin rajoista ja monista muista asioista. Kuitenkin joulukuun viimeisillä viikoilla Yhdistynyt kuningaskunta ja EU pääsivät lopulta sopimukseen pitkän ja haastavan neuvottelukierroksen jälkeen, joita koronavirus ja lukkiutumiset vaikeuttivat. Tänä aikana Englannin punta sai pelaajan.

Siirtymäkausi päättyi 31. joulukuuta 2020, ja Yhdistynyt kuningaskunta poistui EU: n sisämarkkinoista ja tulliliitosta. Brexit-neuvottelujen edistyminen jatkoi koko vuoden ajan Ison-Britannian punnan hintaa, ja kun lopullinen kauppa oli saatu aikaan, Ison-Britannian punta alkoi nousta, ja se on siitä lähtien vain vahvistunut Yhdysvaltain dollariin nähden..

Englannin keskuspankin vaikutus Ison-Britannian puntaan:

Englannin keskuspankin pääjohtaja Andrew Bailey ilmoitti ylimääräisestä määrällisen helpotuksen (QE) ohjelmasta marraskuussa 2020 keskellä kasvavaa tarvetta tukea Yhdistyneen kuningaskunnan taloutta aikana, johon pandemia vaikutti dramaattisesti. Maaliskuussa 2020 QE oli 645 miljardia Ison-Britannian puntaa, joka kasvoi 745 miljardiin kesäkuussa. Englannin keskuspankin määrällinen helpotus Yhdistyneessä kuningaskunnassa on nyt saavuttanut 895 miljardia Ison-Britannian puntaa. QE: n nousu johti Ison-Britannian punnan arvon laskuun, ja nämä QE-mittarit painoivat jatkuvasti GBP / USD-valuuttaparia koko vuoden ajan.

Maaliskuussa myös Englannin keskuspankki laski korkojaan puoleen 0,25 prosenttiin, ja marraskuussa 2020 pankki laski korkoja jälleen ennätyksellisen alimmalle tasolle, 0,10 prosenttiin. Korkotason alentaminen vaikuttaa aina valuuttaan negatiivisesti, mikä tarkoittaa, että Ison-Britannian punta oli heikko Bank of England -yhtiön siirtymien takia vuonna 2020. Viime aikoina Englannin keskuspankki on harkinnut korkojen laskemista alle nollan. Viimeisimmässä rahapolitiikkakokouksessa helmikuussa 2021 BOE kysyi pankeilta, vaikuttaako tämä niiden kykyyn lainata.

Ison-Britannian punnan vaihtelut vuonna 2020:

Englannin punnan katsotaan olevan aliarvostettua viime vuosina, koska Brexitin vaikutuksiin liittyvä epävarmuus on rajoittanut valuutan noususuuntausta ja vaikuttanut punnan kehitykseen muihin valuuttoihin nähden. Sterling aloitti vuoden 2020 kello 1.308 dollaria vastaan, mutta koronaviruspandemian aiheuttamien lukkiutumisten vuoksi valuutta laski 1,163: een maaliskuun lopulla. Tämä myynti toteutettiin rahoitusmarkkinoilla lisääntyneen turvapaikan kysynnän vuoksi pandemiakriisin lisääntyneiden pelkojen keskellä..

Elokuun loppupuolella Ison-Britannian punta oli saavuttanut 1,335-tason, kun maassa koronavirustapausten määrä alkoi laskea kesän aikana. Toiveet Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU: n välisestä Brexit-sopimuksesta ennen 31. joulukuuta alkoivat kasvaa. Sitten, syyskuun lopulla, Ison-Britannian punta laski jälleen 1,275: een, kun koronavirustapausten määrä alkoi jälleen nousta. Lisäksi Brexit-neuvottelut kohtasivat umpikujan kalastuksessa ja joissakin muissa kysymyksissä. Vuoden lopussa Ison-Britannian punta nousi 1,367: een, kun kasvavat toiveet Brexit-sopimukseen ja keventämisrajoitukset maassa. Englannin punta aloitti vuonna 2021 alueella 1,352–1,373, ja nyt herää kysymys: nouseeko Ison-Britannian punta edelleen vuonna 2021? Luulen, että suurin osa liikkeistä riippuu siitä, kuinka onnistunut rokotusohjelma Yhdistyneessä kuningaskunnassa osoittautuu. Nopeampi rokotteiden käyttöönotto viittaa talouden nopeampaan avaamiseen, mikä tukee maan BKT: tä.

Nykyinen nouseva tunnelma GBP / USD: n ympärillä:

Ison-Britannian punta on säilyttänyt asemansa tämän vuoden menestyjänä maailman valuuttamarkkinoilla keskellä haalistuneita odotuksia Englannin keskuspankin korkotason alentamisesta. Torstaina Englannin keskuspankki kieltäytyi laajentamasta kvantitatiivista keventämistä koskevaa ohjelmaa ja laskemalla korkojaan lähettämällä vahvoja signaaleja markkinoille. Tämän seurauksena odotukset korkotason alenemisesta hävisivät, ja Ison-Britannian punta alkoi vetäytyä. Tähän mennessä vuonna 2021 Englannin punta on tallentanut voittoja kaikkia tärkeimpiä G10-valuuttoja vastaan. Ison-Britannian punnan näkymät paranivat merkittävästi onnistuneiden Brexit-neuvottelujen ja negatiivisiin korkoihin liittyvien uhkien poistamisen myötä.

Jotkut analyytikot uskovat, että huolimatta Sterlingin huipputasosta G10-valuuttojen joukossa vuonna 2021, GBP / USD-pari laskee, koska Yhdysvaltain dollari on myös alkanut saada vetovoimaa markkinoilla turvapaikkatilansa ja laajan -pohjainen suosio. Vahva dollari voi vetää GBP / USD: n voittoja ja pakottaa parin nousun nousun kääntymään tulevina viikkoina.

Yhdysvaltain dollarin vahvuus:

Viime viikkoina Yhdysvaltain dollari on nähnyt valtavia ostoja, kun sijoittajat ovat siirtyneet heikommasta eurosta. Yhteisvaluutta Euro on joutunut paineen alle, koska rokotteet ovat hitaasti levinneet euroalueelle. Tämä voi tarkoittaa, että lukot pysyvät paikallaan pidempään, kun Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat jättävät eurotalouden taakse.

Rokotusten viivästymisen lisäksi EU: n talous kamppaili jo Yhdysvaltain talouteen verrattuna useista syistä: koronavirustapausten määrä Yhdysvalloissa oli jo laskussa, lukitustoimia oli melkein poistettu monilla alueilla ja Toiveet olivat suuret siitä, että uusi demokraattinen hallitus pistää pian suuren määrän rahaa Yhdysvaltain talouteen.

Tekninen analyysi, GBP / USD – Ponneaako GBP / USD 50 SMA: ta?

Kuukausittaisessa aikataulussa tekniset indikaattorit viittaavat vahvaan nousupolitiikkaan GBP / USD-parille, koska suhteellisen voimakkuuden indeksi (RSI) ja MACD ovat ylittäneet 50 tason, mikä viittaa kaapelin ostotrendin voimakkaaseen kertoimeen. Kolmen valkoisen sotilaan kuvion sulkeminen kuukausittaiseen kehykseen tukee vahvaa todennäköisyyttä nousevan trendin jatkumiselle. Yläpuolella GBP / USD-pari voi jatkaa kaupankäyntiä nousuun asti 1.4393 -alueelle, kun taas nousevan trendin jatkuminen voi jatkaa ostamista 1.4393-tasoon asti.

GBP / USD – kuukausikaavio – kolme valkoista sotilasta

Kun MACD ylittää keskitason ja sulkee histogrammit yli 0, GBP / USD: n nouseva puolue on saanut lisää tukea. Pitkällä aikavälillä GBP / USD-pari tavoittelee todennäköisesti vuoden 2018 korkean tason, yli vuoden 2021 1,4377-rajan. Vuoden 2021 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana GBP / USD saavuttaa todennäköisesti 1,3800, ja toisella vuosineljänneksellä kaapeli voi mennä 1.40-tason jälkeen.

GBP / USD – Viikkokaavio – Laskevan kolmion mallin purkautuminen

Alempana ajanjaksona GBP / USD-pari on sulkenut sarjan nousevia kynttilöitä 1.3855 -alueen ympärille tukemalla vahvaa nousutrendiä. Viikkokaaviosta voimme nähdä, että pari on häirinnyt laskeutuvaa kolmion kuviota, mikä on merkki nousevasta dominoinnista; MACD osoittaa kuitenkin, että sonni on ehtynyt, ja myyjät voivat päästä turvattujen markkinoiden voittoihin. Kaapeli pystyi osoittamaan korjauksen alapuolella, aina 1.3565 ja 1.3360 saakka, ennen kuin se osoitti lisää ostotrendiä markkinoilla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me