Palladium-hintaennuste vuodelle 2021: Osta laskutrendit noususuuntaan?

Palladium – Ennusteyhteenveto

Palladiumennuste: H1 2021

Hinta: 2550 dollaria – 2600 dollaria

Hintatekijät: Tekninen palautuminen, Covid-19: n helpottaminen, CB / Govt-ärsyke

Palladiumennuste: 1 vuosi

Hinta: 2700–2 800 dollaria

Hintatekijät: Vähäisempi keskuspankki, Post COVID-19, suurempi autokysyntä

Palladium-ennuste: 3 vuotta

Hinta: 3000 dollaria – 3200 dollaria

Hintatekijät: talouden elpyminen, positiiviset riskit, koronaviruksen jälkeinen, tiukempi rahapolitiikka

 

Aikaisemmassa Palladium-ennusteessamme vuoden 2020 viimeiselle vuosineljännekselle ennustimme noususuuntausta, kun maailmantalous elpyi toisen neljänneksen taantuman jälkeen. Palladium kärsi valtavia tappioita kevään 2020 onnettomuudessa pudoten vajaasta 2900 dollarista 2600 dollariin, mikä tarkoittaa, että se menetti kolmanneksen arvostaan ​​muutamassa viikossa. Mutta se kääntyi korkeammalle pian sen jälkeen, ja toisin kuin kulta, joka on sen jälkeen muuttunut laskevaksi, palladium on ollut nouseva ja laskenut korkeimpia kohtia, koska kasvava kysyntä houkuttelee jatkuvasti ostajia jokaisella upotuksella, kuten helmikuun alussa todistama nouseva käänne. , vetäytymisen jälkeen tammikuussa 2021.

Autojen myynnin kasvaessa ja tiukentamalla autojen päästöstandardeja ympäri maailmaa palladiumin kysyntä kasvaa. Koska palladium on edullinen bensiinimoottoreille, lisääntyvät säännökset auttavat palladiumia. Markkinaosuus kasvaa myös vuoden 2015 Volkswagen-dieselpäästöskandaalin jälkeen, mikä oli sokki teollisuudelle. Toisaalta toimituspuoli ei ole liian joustava palladiumille. Ennusteiden mukaan tarjonta ei kasva vuoteen 2024 mennessä merkittävästi hintojen noususta ja kasvavasta automyynnistä huolimatta. Standard Chartered -analyytikko Suki Cooper kommentoi, että “kohonnut sijoittajien kiinnostus tekee markkinoista altis voittojen ottamiselle, mutta laskusuhdetta todennäköisesti pidetään ostomahdollisuuksina”, mikä vahvistaa puolueellisuuttamme ja on osoittautunut totta toistaiseksi.  

Nykyinen palladium Hinta: $

Viimeaikaiset muutokset palladiumin hinnassa

Aika Muuta ($) Muuta%
6 kuukautta +288 +13,6%
1 vuosi -36 -8,3%
3 vuotta +1,246 +118,5%
5 vuotta +1,868 +352,3%
Vuodesta 2010 +1,984 +662,2%

 

Palladiumia tuotetaan platinatuotannon sivutuotteena tai sivutuotteena ja nikkelisulatuksen sivutuotteena. Tarjonta tulee vain muutamasta maasta, mikä tekee palladiumin hintaennusteen haavoittuvaksi toimitushäiriöille tai puutteille. Tuotantoa hallitsevat Venäjä ja Etelä-Afrikka, joiden osuus on kumpikin hieman alle 40%, seuraavina ovat Kanada 10%, USA 5-6% ja Zimbabwe 4% globaalista palladiumituotannosta..

Palladium on yksi jalometalliryhmän neljästä metallista. Sitä pidetään sekä hyödykkeenä – mikä tekee siitä riskivaran, joten nouseva vauhti maailmantalouden elpymisen aikana kesällä viime vuonna – että turvapaikkana. Se on harvinainen hyödyke; 30 kertaa harvempi kuin kulta ja arvokkaampi kuin kaikki muut jalometallit, mikä tekee siitä turvapaikan epävarmuustilanteissa, ja se on todellakin toiminut sellaisena viime aikoina. Se on hyötynyt molemmista tiloista kuluneen vuoden aikana erittäin epävarmoilla markkinoilla, jotka ovat käyttäytyneet epätavallisesti, joten sen odotetaan edelleen nousevan vuonna 2021.  

Palladium Live -taulukko

 

Palladiumin hintaennuste seuraaville 5 vuodelle

Palladiumin hinta on altis useille tekijöille. Bensiiniautojen tuotannon kysyntä Yhdysvalloissa ja Kiinassa sekä vähemmässä määrin Euroopassa on tärkein tekijä, koska se on ensisijainen käyttölähde. Maailmantalous vaikuttaa autojen tuotantoon, siis kysyntään, kun taas palladiumin tarjonta on melko joustamatonta, koska se riippuu Venäjän ja Etelä-Afrikan kaivosten tuotannosta, jolla voi olla vain kielteisiä vaikutuksia, jotka aiheuttavat merkittäviä häiriöitä toimituksissa. Vaikka joitain uusia palladiumin tuotantolaitoksia saattaa syntyä tulevaisuudessa, Australiassa ja todennäköisesti Kanadassa. Äärimmäisen hintaherkkyyden vuoksi katalysaattoreiden kierrätys vaikuttaa myös hintoihin. 

Palladium toimii sekä jalometallina että hyödykemetallina  

Kuten edellä mainittiin, palladium on sekä arvometalli, kuten kulta, hopea ja platina, jotka toimivat turvapaikoina epävarmoina aikoina, että hyödykemetalli, jota käytetään teollisuudessa. Tiedämme, että teollisuustuotanto kasvaa, kun maailmantalous on kasvussa ja hyödykkeiden kysyntä kasvaa. Tämä tarkoittaa, että palladium hyödyttää molempia tapoja – kun talous on kasvussa ja autojen kysyntä kasvaa, mikä lisää palladiumin kaltaisten hyödykkeiden kysyntää ja kun mielipiteet ovat negatiiviset ja turvasatamat ovat kysyttyjä. En kuitenkaan kutsuisi palladiumia sinänsä turvasatamaksi, koska koruissa käytetään vain noin 1%, pääasiassa alemman kiinalaisen luokan koruissa, jotka ostavat sen korvaaakseen kultaa tai hopeaa, mutta se toimii sellaisenaan suurimman osan koruista. aika. 

Kiinassa koronaviruksen puhkeamisen aikana tammikuussa ja helmikuussa 2020 ilmapiiri muuttui negatiiviseksi ja palladium nousi noin 950 dollarilla ennätyskorkeuteen 2880 dollaria. Tämä oli tärkein syy nousuun, koska palladiumin kysyntä laski Kiinassa tapahtuvan alhaisemman autovalmistustoiminnan seurauksena noina kuukausina, jolloin suuri osa maasta oli lukkiutunut. Maaliskuussa seurannut suuri kaatuminen oli seurausta USD: n kääntymisestä massiiviseen laskusuuntaan, mikä antoi kaiken omaisuuden sukeltaa matalammalle tasolle. Mutta jatkuva noususuunta toukokuusta vuoden 2020 loppuun, kun Kiinan ja Yhdysvaltojen taloudet elpyivät voimakkaasti ja hinta pysyi nousussa tammikuuhun 2021 asti, osoittaa, että palladiumin kysyntä elpyy talouden elpymisen aikana. Joten palladiumin odotetaan lisääntyvän, kun maailma jättää koronaviruksen taakse kevääseen / kesään mennessä, minkä pitäisi pitää tämän jalometallin kysyntä yllä.

Palladiumin tarjonta- ja kysyntäennusteet

Kysyntä – Sekä palladiumia että platinaa käytetään pääasiassa autokatalysaattoreissa haitallisten pakokaasupäästöjen vähentämiseksi. Palladiumia käytetään bensiinikäyttöisissä moottoreissa, kun taas platinaa on laajempi käyttömahdollisuus dieselkäyttöisissä ajoneuvoissa, jotka ovat paljon yleisempiä. Toinen haitta, jonka palladiumilla on platinaan verrattuna, on se, että korumarkkinoiden fyysisen kysynnän suhteen platinalle on enemmän kysyntää kuin palladiumille. Sekä metallien että useimpien muiden markkinoiden tuotanto ja kysyntä katkesivat vuonna 2020, mutta vuosi 2021 näyttää paljon lupaavammalta, koska valmistus kasvaa edelleen melko nopeasti ympäri maailmaa.

Euroalueen BKT: n odotetaan olevan negatiivinen vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mikä tarkoittaisi taantumaa toisen kolmannen vuosineljänneksen toisen negatiivisen vuosineljänneksen jälkeen, mutta se on enimmäkseen hinnoiteltu, koska sen ennakoitiin, kun taas IMF: n mukaan maailman BKT: n odotetaan kasvaa 5,4%, kuten Christine Lagarde huomautti. Autojen kysynnän ennusteiden ennätys on ennätyksellisen suuri vuonna 2021, mikä johtuu kahdesta päätekijästä – kahden rahoitusjätin, Kiinan ja Yhdysvaltojen, kysynnän kasvusta..

Palladiumin kysyntä toimialoittain

Kiinassa tapahtui kunnollinen talouden elpyminen vuoden 2020 aikana, ja vuoden 2021 odotetaan olevan toinen vahva vuosi. Kiinan osuus maailman autotuotannosta on kolmasosa, ja sen odotetaan ottavan käyttöön tiukempaa päästöjenrajoituslainsäädäntöä, jonka odotetaan auttavan tukemaan kotimaista kysyntää. Toinen syy on Yhdysvaltojen talouden voimakas elpyminen, erityisesti autoteollisuuden valmistuksessa. Siitä lähtien, kun Joe Biden aloitti virkansa USA: n presidenttinä, yksi demokraattisen puolueen pääpolitiikoista on ollut vihreää energiaa, mikä tarkoittaa autojen päästöjä koskevan lainsäädännön tiukentamista, joten sen jälkeen kun hän oli esittänyt aggressiivisen vihreän asialistan Joe Bidenin vaalikampanjan aikana, heidän odotetaan toimivan päättäväisemmin.

Rahatalouden ja finanssipoliittisten elvytysohjelmien kautta maailmantalouteen injektoituneen liiallisen määrän rahan pitäisi toisaalta tukea talouskasvua ja tuotantoa, mikä lisää myös fyysisen palladiumin kysyntää. Toisaalta tämä käteinen suodattaa myös finanssimarkkinoita ja lisää palladiumfutuureiden kysyntää valuuttamarkkinoilla, mikä myös vaikuttaa myönteisesti hintaan.

Tarjonta – Tarjonta on paljon vähemmän joustavaa kuin kysyntä; suuret korotukset ovat hyvin vaikeita, mutta häiriöt voivat vähentää sitä. Huhtikuussa ja toukokuussa 2020 tiukat sulkemissäännökset pakottivat monet eteläafrikkalaiset kaivosyhtiöt keskeyttämään toiminnot tietyksi ajaksi, mikä nosti palladiumin hintoja, mikä kasvatti viime vuoden heinäkuussa.

Kierrätys muodostaa suuren osan fyysisestä palladiumista vuosituotannossa. Metals Focuksen mukaan “Kaivostuotantojen elpyminen tänä vuonna ja odotukset lisääntyneestä kierrätyksestä eivät korvaa kysynnän kasvua, mikä johtaa kymmenenteen peräkkäiseen fyysiseen alijäämään vuonna 2021. Tämä kuluttaa edelleen maanpäällisiä varastoja, mikä asettaa ylimääräinen paine palladiumin hintaan. “

Yhdistyneen kuningaskunnan platinaryhmän metallijalostamon Johnson Mattheyn mukaan palladium oli vuonna 2019 maantieteellisesti monipuolisinta metallia, ja noin 38% tarjonnasta tuli Etelä-Afrikasta, noin 41% Venäjältä ja loput 21% muualta. ABN AMRO Group FX: n ja jalometallien vanhempi strategi Georgette Boele odottaa korkeamman palladiumin hinnan vuonna 2021, vaikka nousu on todennäköisesti “vaatimaton”, hän sanoi. “Tarjonnan puute on edelleen autojen muuntimien suuremman palladiumkysynnän takia, jotta tulevaisuudessa voidaan saavuttaa tiukemmat päästöstandardit Kiinassa ja Euroopassa”, Boele sanoi tutkimushuomautuksessa.

Palladiumin tarjonnan osuus maittain

Standard Chartered Bankin maailmanlaajuinen jalometallianalyytikko Suki Cooper sanoi: “Palladiummarkkinoiden odotetaan jäävän vajaakuntoisiksi, kun taas platina kiristyy todennäköisesti toisella vuosipuoliskolla, koska korvausriski vauhdittaa loppuvuotta.” Palladiumia on ollut niukasti, ja tuotantohäiriöt ovat Venäjällä ja Etelä-Afrikassa, ja tietyt huipputablettimassan tuottajat voivat lisätä tarjonnan kapeaa tulevaisuudessa.

Venäjällä sijaitsevassa Norilsk Nickel -laitoksessa on kysymys ikiroudasta, mikä saattaa johtaa jonkin verran vähentyneeseen tuotantoon tulevaisuudessa. Jos heidän infrastruktuurinsa kanssa tapahtuu jotain, ja heidän on rakennettava tai rakennettava jollakin tavalla, se voi hidastaa tuotantoa. Venäjän tuotantoon voi olla vaikutusta tiellä ja Etelä-Afrikassa vuonna 2020 havaitut häiriöt, Ralph Aldis (Yhdysvaltain globaalien sijoittajien mielestä) äskettäin löydetyt talletukset voivat helpottaa tilannetta. Hän mainitsi, että Chalice Gold Minesin Julimar-projekti Australiassa oli jotain, joka on otettava huomioon.

Palladium-ennusteet

Suuret organisaatiot, erityisesti autojen valmistukseen erikoistuneet yritykset ja hedge-rahastot, jotka sijoittavat autoyrityksiin, tekevät oman analyysinsä ja ennusteensa autojen valmistuksessa käytettävistä raaka-aineista. Palladium on yksi näistä materiaaleista, ja se herättää suuryritysten huomion. Olemme listanneet joitain heidän ennusteistaan ​​ensimmäiselle vuosineljännekselle ja koko vuodelle 2021.    

Organisaatio Q1 2021 Q4 2021 AVG 2021
ABN Amro 2000 2,161 2000
ANZ-pankki 2,332 2,205 2,110
BOCIL 2,300 2,250 2,325
BofAML 2,750 2500 2500
CPM-ryhmä 2,232 2,210 2,171
CRU-konserni 2100 2,157 2,240
Capital Econ 2,175 2,252 2100
Citigroup 2400 2,650
Commerzbank 2200 2200 2200
E D & F Mies 2,150 2,300 2,350
EIU 2,292 1,802 1,193
ETFS-pääoma 2500
Pikamarkkinat 2,380 2400
GoldCore 1,950 2,115 2,221
Intesa Sanpaolo 2200 2200 2,150
Investec 2,314
JP Morgan 2,450 2,450 2,163
Jefferies 2200 2,250
Macquarie-ryhmä 2500 2400 2500
Lähde: Investointi

Kulta-palladium-suhde ja XPD / USD-korrelaatio

Kulta-palladium (XAU / XPD) -suhde ottaa huomioon kunkin metallin arvon suhteessa toiseen. Tämä suhde on ylittänyt pariteetin (1) suurimman osan ajasta. Tämä tarkoittaa, että kulta on ollut kalliimpaa kuin palladium, minkä vahvistaa kaavion historian hinta molemmille metalleille. On ollut vain kaksi kertaa, jolloin palladium on ollut kalliimpaa kuin kulta, kerran vuosina 1998-2002 ja toisinaan juuri nyt. Suhde on ollut laskusuunnassa vuodesta 2009, ja vuonna 2019 se laski pariteetin alapuolelle. Koronaviruspandemian alkaessa tapahtuneen pomppimisen jälkeen, joka lähetti kultaa ennätyskorkeuksiin ja nosti XAU / XPD-suhde lähelle 1, laskutrendi jatkui jälleen, kun palladium jatkoi nousutrendinsä, kun taas kulta on muuttunut laskevaksi sen jälkeen. Haittapuolella on enemmän tilaa verrattuna vuoden 2001 alimpaan tasoon, ja vielä muutama vuosi ennen kuin se palaa takaisin yli 1, mikä osoittaa palladiumin nousua lisää vauhtia, jos kulta ei putoa liian nopeasti.  

Vuodesta 2014 vuoteen 2016 USD-indeksi nousi, kuten alla olevassa DXY-kaaviossa näkyy. Samana ajanjaksona XPD / USD vetäytyi matalammaksi, mikä tarkoittaa, että USD: n nousulla oli negatiivinen vaikutus palladiumin hintaan. Vuodesta 2016 vuoteen 2018 DXY muuttui laskusuuntaiseksi pudoten 103 pisteestä 88 pisteeseen, ja XPD / USD nousi 480 dollarista 1140 dollariin. Maaliskuun 2020 ensimmäisen puoliskon sokin aikana DXY nousi 94 pisteestä 103 pisteeseen, kun taas palladium kaatui matalammaksi, vain asioiden kääntämiseksi tulevina kuukausina. Joten kaupankäynnin aikana palladiumia tulevina kuukausina meidän on pidettävä silmällä DXY: tä.

20 viikoittainen SMA työntää DXY: tä alas

Palladiumin tekninen analyysi – Liukuvat keskiarvot nousevat edelleen korkeammalle

Kuten edellä mainittiin, palladium on ollut nousussa vuodesta 2008, ja nousutrendi on vauhdittunut vuodesta 2016. Vuoden 2020 alun kaatumisen jälkeen nousutrendi on jälleen palannut. Se kävi kauppaa noin 200-300 dollaria 1990-luvun loppuun asti, jolloin se teki voimakkaan nousuliikkeen, mikä johtui osittain sen lisääntyneestä käytöstä tietokoneiden dotcom-teollisuudessa, joka kasvoi tuona aikana. Se rikkoi ensimmäisen kierroksen yläpuolella olevan $ 1000: n yläpuolella, mutta palasi takaisin normaalille tasolleen 2000-luvun alussa. Vuoden 2008 kriisin aikana palladium ei noussut yhtä paljon kuin kulta, ja se kävi kauppaa hitaalla mutta vakaalla nousutrendillä vuoteen 2008 asti, mikä tarkoitti, että sen arvo kasvoi hyödykkeenä, kun maailmantalous elpyi vuodesta 2008 lähtien. 09 talouskriisi. Mutta Yhdysvaltain ja Kiinan väliset kauppatullit nousivat sitä korkeammalle vuodesta 2008, kun kävi selväksi, että kauppasota oli käynnissä. Tämä tarkoitti, että palladium toimi turvapaikkana ja muuttui erittäin nousevaksi epävarmoina aikoina. Tämä varmistettiin, kun XPD / USD nousi tammikuun ja helmikuun 2020 aikana, kun koronavirusepidemia osui Kiinaan. Se vapisi maaliskuun ja huhtikuun aikana, mutta jatkoi nousutrendiään heinäkuussa, mikä vahvistaa sen turvapaikan aseman. 20 SMA (harmaa) on tehnyt hyvää työtä tukena kuukausikaaviossa ja nostanut hintaa korkeammalle. Tammikuussa näimme vetäytymisen alaspäin, mutta tämä liukuva keskiarvo piti jälleen tukea ja hinta nousi takaisin.

 Ethereum löytää edelleen tukea 20 SMA: lta

Siirtymällä viikoittaiseen kaavioon se osoittaa myös palladiumia. Hinta on noussut ennen kaikkea liukuvia keskiarvoja tällä ajanjaksolla, ja viime vuoden nopean pudotuksen jälkeen se palasi yli sen ja pysyi siellä ylhäällä pudotettuaan 100 SMA: sta (vihreä) maaliskuussa 2020. 50 SMA (keltainen) on muuttui XPD / USD: n lopulliseksi tuen indikaattoriksi, joka pidettiin jälleen tammikuun viimeisellä viikolla, sitten nähtiin voimakas palautuminen helmikuun ensimmäisellä viikolla. Tämä viittaa vahvaan ostopaineeseen 50 SMA: ssa, joten ostajat ovat edelleen vastuussa palladiumista. 

Paluu näyttää olevan ohi viikkokaaviossa

Palladium Live Rate

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me