Onko osakekauppa uhkapeliä?

Osakemarkkinat ovat olleet todella epävakaat tänä vuonna. Olemme nähneet joitain poikkeuksellisia liikkeitä, jotka ovat vieneet ne vuoristoradan läpi ja lähettäneet osakekursseja tuhansia pisteitä alas ja ylös, kuten olemme käsitelleet ennusteosassamme. Tämä on herättänyt kysymyksen, onko kaupankäynti osakemarkkinoilla uhkapeliä vai voiko se olla kannattavaa liiketoimintaa, kuten kaikki muutkin yritykset, joihin liittyy tietty riski.

 

Satunnaiset ajat, jotka johtavat poikkeuksellisiin liikkeisiin kaikilla markkinoilla

 

On totta, että volatiliteetti on ollut satamarkkinoilla tänä vuonna poikkeuksellista. Saksalainen Dax-indeksi kaatui helmikuun lopulla ja maaliskuun alussa noin 5500 pistettä pienemmäksi sen jälkeen, kun Euroopassa puhkesi koronaviruspandemia, joka vahingoitti finanssimarkkinoiden ilmapiiriä ja laski osakemarkkinoiden kaltaisia ​​riskivaroja. Jos olit kauan ennen tätä siirtoa pysähtymättä, on todennäköistä, että olet saattanut menettää tilisi, ellet ole varannut suuria määriä rahaa tai käydä kauppaa hyvin pienillä koilla. Jos yritit käydä kauppaa tällä kaatumisella ja meni lyhyeksi pohjan lähellä, sinun olisi pitänyt menettää myös tilisi. Se näyttää vähän kuin rahapelit osakemarkkinoilla.

Jotkut analyytikot odottavat varastojen uutta kaatumista lähikuukausina

Mutta tilanne oli samanlainen kaikkialla. Tänä vuonna on tapahtunut monia asioita ympäri maailmaa. Koko maailma muuttuu nopeasti, politiikka ja talous mukaan lukien, mikä on aiheuttanut sekasortoa kaikilla markkinoilla. Hyödykkeet kaatui myös keväällä, kun Yhdysvaltain WTI-raakaöljy säiliösi -40 dollariin, mikä on paljon huonompi. Joten jos olisit käynyt kauppaa osakkeilla, kuvittele, olisitko pitkään raakaöljyssä. Valuutat ja kryptovaluutat kulkivat myös vuoristoradan läpi. Joten osakemarkkinoilla ei ole mitään vikaa, varsinkin kun ne ovat jotenkin rauhoittuneet.

 

Kaatumiset eivät tapahdu liian usein

 

Koronaviruksen kaatuminen oli todella massiivinen keväällä tänä vuonna, ja se tapahtui kaikilla markkinoilla, koska reaalitalouteen vaikutti myös voimakkaasti. Mutta tällaista kaatumista ei tapahdu koko ajan, itse asiassa se tapahtuu hyvin harvoin, kerran tai kahdesti vuosikymmenessä. 2000-luvun alussa Dax menetti noin 6000 pistettä, mutta se kesti useita vuosia. Vuonna 2008 hinta laski useita tuhansia pisteitä, mikä kesti hieman yli vuoden.

Kreikan velkakriisi vuonna 2011 oli myös merkittävä riskialttiuden vetovoima kaikkialla, ja osakemarkkinat laskivat nopeasti. Muita tapauksia, joissa varastot elivät merkittävän vetäytymisen, olivat keskuspankit, jotka alkoivat nostaa likviditeettiä vuonna 2016 kulutettuaan tonnia käteistä vuosikymmenen ajan vuoden 2008 finanssikriisin seurauksena. Kiinaan, aloittaen kauppasodan. Mutta mikään niistä ei ollut yhtä massiivinen ja nopea samaan aikaan kuin tämän vuoden alussa tapahtunut kaatuminen. Joten tällaisia ​​kaatumisia ei tapahdu liian usein. Jos saat kiinni yhdestä heistä väärällä puolella ja menetät tilisi, se on todennäköisesti kaupankäyntitaidon puute.

 

Kuinka välttää uhkapelejä osakemarkkinoilla

 

On todettu, että rahoitusmarkkinoille osallistumiseen liittyy tietty riski. Et voi ennustaa kaikkia tapahtumia, jotka tapahtuvat kaikkialla maailmassa, mikä vaikuttaa osakemarkkinoihin. Voimme kuitenkin valmistautua välttääksemme koko tilin menettämisen onnettomuudessa, kuten tapasimme tänä vuonna. On olemassa monia tekniikoita ja kauppastrategioita, jotka voivat auttaa kauppiaita välttämään tällaisia ​​skenaarioita, vaikka he voisivatkin osua, mikä on normaalia valuuttakaupassa. Joitakin näistä ideoista löydät forex-ennusteistamme tuleville kuukausille.

 

Kaupankäynti pitkällä aikavälillä

 

Kaupankäynti näyttää erittäin monimutkaiselta, jos tarkastelet pienempiä aikataulukaavioita. Melua on paljon, hinta liikkuu ylös ja alas ilman selkeää suuntaa tai indikaattoreita, jotka kertovat, milloin kääntö on tulossa. Mutta jos loitonat ja katsot suurempaa kuvaa, kaikki näyttää paljon selkeämmältä ja kaupankäynnistä tulee paljon helpompaa yhtäkkiä. Jos tarkastelet pienempien ajanjaksojen kaavioita, kuten tunneittaisia ​​tai H4-kaavioita, ne näyttävät hämmentäviltä ja jopa kynttilänjalat eivät ole selkeitä, jotka eivät merkitse mitään, koska ne ovat hyviä indikaattoreita käänteiden näyttämiselle muilla markkinoilla. Myös päivittäin tai viikonloppuisin on monia aukkoja, jotka ovat harhaanjohtavia, etenkin kauppiaille, jotka haluavat käydä kauppaa aukkoihin.

Volatiliteetista huolimatta paine on ollut kuukausikaavion nousussa

Joten useille kauppiaille pienempien aikataulujen kauppa osakemarkkinoilla saattaa näyttää rahapeliltä, ​​koska monia kaupankäyntisääntöjä ei sovelleta. Mutta jos katsot päivittäisiä kaavioita tai korkeampi, kuva näyttää paljon vähemmän sekavalta. Kuukausittaista Dax-kaaviota tarkasteltaessa trendi on melko selvä. Ostajat työntävät jatkuvasti korkeammalle, kun matalat nousevat myös takaisinvetojen aikana edellä mainituista syistä, lukuun ottamatta tämän vuoden alkua.

 

Olla Osta pitkällä / puolella

 

Osakemarkkinoilla on tapana palata kuilusta ja työntää koko ajan korkeammalle. He käyvät läpi joitain merkittäviä retriittejä, jotka näyttävät julmilta pienemmillä kaavioilla, sekä tuhoisia joillekin kauppiaille, mutta lopulta he kääntyvät korkeammalle tällaisten jaksojen jälkeen ja pitkän aikavälin nousutrendi jatkuu jälleen.

Osakemarkkinat ovat olleet nousevia ikuisesti ja se on ymmärrettävää, koska inflaatio jatkuu, mikä nostaa kaiken hintaa vuosikymmenien ajan. Tämä tarkoittaa, että tapa mennä osakemarkkinoille on nouseva ja paikka kauppiaille on pitkä / ostaa. Meidän on vain odotettava kunnollinen paluu ja sitten tietyillä osakkeilla tai indekseillä, jättäen myös kunnollinen tila, jotta hinta heiluttaisi jonkin aikaa, ennen kuin se kääntyy.

 

Liukuvien keskiarvojen käyttäminen tuki- ja peruutusindikaattoreina

 

Osakemarkkinat ovat erittäin trendikkäitä, kuten edellä mainitsimme, ja ne kehittyvät jatkuvasti korkeammalle. Mutta ne eivät nouse suoralla linjalla tai eivät noudata suoraa suuntausta, koska kaupankäynti tapahtuu tosielämässä rahoitusmarkkinoiden mielialan mukaan ja mielipide ei välitä geometriasta. Älä siis käytä indikaattoreita, kuten trendiviivoja, jotka tarvitsevat kaiken tarkalleen. Käytä pikemminkin indikaattoreita, jotka ovat joustavampia ja joilla on historia toimimisesta sekä tuesta ja vastuksesta, mikä osoittaa käänteisen tason.

Jos käytit MA: ita S: n ostoindikaattoreina&P, olisit väärässä vain kerran vuodesta 2010

Liukuvat keskiarvot ovat hyviä indikaattoreita, joita voidaan käyttää tukena ja vastustuksena; osakemarkkinoiden tukena. Heillä on tukevat suuret indeksit niin kauan kuin suuntaus on ollut nouseva, kuten näimme Daxin tapauksessa. Julkaisussa S&P500 tämä on vieläkin näkyvämpi. Kun hinta oli laskussa 2000-luvulla, ne toimivat vastustuksena. Viime vuosikymmenen alusta, kun suuntaus kääntyi, he muuttuivat tueksi ja ovat tehneet sitä työtä erittäin hyvin. Korkeammat aikakehyksen liikkuvat keskiarvot, kuten 200 SMA (violetti), ovat antaneet tukea, kun vetäytymiset ovat olleet suurempia, kun taas pienemmät, kuten 20 SMA (harmaa), kun trendi kiihtyi. Kauppa pienempiin kokoihin, kun volatiliteetti kasvaa, on toinen ilmeinen tekniikka. Joten vaikka osakemarkkinoilla on ajoittain paljon volatiliteettia, sen ei tarvitse olla uhkapeli, jos käydään kauppaa niillä oikealla tavalla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me