Bearish Bias dominerer råolie – eskalerende Coronavirus vejer!

Under tirsdagens asiatiske handelssession, blev WTI Råoliepriserne undlod at stoppe deres tidlige daglige bias og forblive deprimeret omkring niveauet $ 52,50, da COVID-19-inducerede lockdowns fortsætter globalt, hvilket øger frygt for brændstofefterspørgsel og bidrager til de beskedne tab af råolie. Bortset fra dette kunne tabene i olie også tilskrives de fornyede bekymringer over brændstofsalget i Indien, som var den 3. største råolieimportør globalt i 2020. Men i januar er importen faldet sammenlignet med december. I mellemtiden vækker den træg udrulning af vacciner også bekymring for, at en genopretning af efterspørgslen efter brændstof fortsat vil være vanskelig. Dette blev betragtet som en anden faktor, der holdt råoliepriserne under pres.

På den positive side er den bredt baserede løbende svaghed i den amerikanske dollar med til at begrænse dybere tab i de højere afkastede råoliepriser, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på greenback. Imidlertid blev tabene i den amerikanske dollar hovedsageligt sponsoreret af den forsigtige stemning forud for indvielsen af ​​Joe Bidens regering og koronavirus (COVID-19). I mellemtiden holder forventningerne til rekordlave renter også den amerikanske dollar under pres. På tværs af Atlanterhavet har Kinas positive økonomiske data givet yderligere støtte til råoliepriserne, hvilket har begrænset dets baisse rally. I øjeblikket handler råolie til $ 52,28 og konsolideres i intervallet mellem 52,17 og 52,49.

Investorerne er stadig bekymrede over virkningen af ​​den nye belastning af COVID-19 på det globale økonomiske opsving. I henhold til den seneste rapport markerede Kina en stigning på 9 nye tilfælde af covid, mens antallet af indlagte personer på grund af COVID-19 var højere den anden dag på 25.584, hvilket er den højeste sats på en måned. Derudover vejer de virusledede begrænsninger i Storbritannien, Japan og USA økonomierne og intensiverer frygt for brændstofefterspørgslen.

Bortset fra dette kunne de baisse råoliepriser også være forbundet med bekymringerne om faldende brændstofsalg i Indien. Det er værd at nævne, at dette land var den 3. største importør af råolie globalt i 2020, men tallene er faldet i januar sammenlignet med december. I mellemtiden giver den langsomme udrulning af vacciner også bekymring for, at en genopretning i efterspørgslen fortsat vil være vanskelig.

På trods af disse negative bekymringer lykkedes det med handelshandelsstemningen at stoppe sin negative præstation fra foregående dag og blinke grønt på dagen, da markederne forbereder sig på en varm velkomstfest for den valgte præsident Joe Biden og selskab sandsynligvis på grund af finanspolitiske nødhjælpsmål. Joe Biden og hans embedsmænd forventes at indsprøjte den lovede covide hjælpepakke på 1,9 billioner dollars i økonomien. Investorerne vil holde øje med statssekretær-nominerede Janet Yellens kommentarer til de amerikanske stimuleringsforanstaltninger. Byens optimistiske plan har brug for senatets godkendelse, og det er her hans teammedlem, Janet Yellen, vil spille en stor rolle; hendes seneste noter, der er udarbejdet til dagens senatstale, antyder at hun er for den enorme nødpakke, i betragtning af de rekordlave renter.

De seneste kinesiske data fra hele havet spillede også en vigtig rolle i understøttelsen af ​​markedets handelsstemning. Den positive tone omkring markedssentimentet favoriserer råolie på grund af svagheden i USD. Data viser, at raffinaderiets produktion steg med 3% til en ny rekord i 2020. Dataene, der blev offentliggjort af National Bureau of Statistics mandag, viste også, at industriproduktionen steg med 7,3% år-til-år i december. I 4. kvartal steg BNP 6,5% år-til-år og 2,6% kvartal mod kvartal. Disse positive data viser, at Kina også var den eneste hovedøkonomi, der undgik en recession i 2020, mens mange lande stadig kæmper for at kontrollere spredningen af ​​COVID-19.

Som et resultat af den risikofyldte stemning kunne den brede amerikanske dollar ikke få nogen positiv trækkraft og forbliver baisse på dagen. I mellemtiden blev tabene i greenback yderligere styrket af den forsigtige stemning forud for indvielsen af ​​Joe Bidens regering og coronavirus (COVID-19). Tabene i den amerikanske dollar er som en nøglefaktor, der har været med til at begrænse yderligere tab i oliepriserne på grund af det omvendte forhold mellem olieprisen og prisen på den amerikanske dollar. 23:03 ET (04:03 GMT) var det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en spand med andre valutaer, faldet med 0,11% til 90,653.

Ser fremad, vil markedshandlere holde øje med centrale taler fra Yellen, Biden og ECB. I mellemtiden kan eventuelle yderligere antydninger om stimuluspakken og selvfølgelig coronavirusopdateringerne, der skal dekorere kalenderen i løbet af de næste dage, føje til varens momentum. Naturligvis vil de sædvanlige risikokatalysatorer, som geopolitik og COVID-19-ulykkerne, fortsat påvirke markedet. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me