Karhubiasio hallitsee raakaöljyä – koronaviruksen lisääntyminen painaa!

Tiistaina Aasian kaupankäynnin aikana WTI Raakaöljyn hinta ei onnistunut pysäyttämään alkuvaiheen laskusuuntaansa, ja se pysyi masentuneena 52,50 dollarin tasolla, kun COVID-19: n aiheuttamat lukkiutumiset jatkuvat maailmanlaajuisesti, mikä lisää pelkoja polttoainekysynnästä ja edistää raakaöljyn vaatimattomia menetyksiä. Tämän lisäksi öljyhäviöt voivat johtua myös uusista huolista polttoaineiden myynnistä Intiassa, joka oli maailman kolmanneksi suurin raakaöljyn maahantuoja vuonna 2020. Tammikuussa tuonti on kuitenkin laskenut joulukuuhun verrattuna. Samaan aikaan rokotteiden hidas käyttöönotto herättää myös huolta siitä, että polttoainekysynnän elpyminen on edelleen vaikeaa. Tätä pidettiin toisena tekijänä, joka pitää raakaöljyn hinnan paineessa.

Positiivisena puolena on, että Yhdysvaltain dollarin laaja-alainen jatkuva heikkous auttaa rajoittamaan korkeamman tuottoisimman raakaöljyn hintojen syvempiä tappioita, koska öljyn hinta on käänteisesti sidottu dollarin hintaan. Yhdysvaltain dollarin tappioita tukivat kuitenkin pääasiassa varovaiset mielipiteet Joe Bidenin hallituksen virkaanastumisen yhteydessä ja koronavirus (COVID-19). Samaan aikaan ennätykset matalista korkotasoista pitävät myös Yhdysvaltain dollaria paineessa. Atlantin toisella puolella Kiinan positiiviset taloustiedot ovat antaneet jonkin verran lisätukea raakaöljyn hinnoille, mikä on rajoittanut sen laskusuhdannetta. Tällä hetkellä raakaöljyn kaupankäynnin arvo on 52,28 dollaria ja se on vahvistumassa välillä 52,17 ja 52,49..

Sijoittajat ovat edelleen huolestuneita COVID-19: n uuden kannan vaikutuksista maailmantalouden elpymiseen. Viimeisimmän raportin mukaan Kiina kasvoi 9 uudella covid-tapauksella, kun taas COVID-19-sairaalahoitoon joutuneiden määrä oli toista päivää suurempi, 25 584, mikä on korkein prosenttiosuus kuukaudessa. Tämän lisäksi viruksen johtamat rajoitukset Isossa-Britanniassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa painavat taloutta ja lisäävät pelkoa polttoaineiden kysynnästä.

Tämän lisäksi laskeva raakaöljyn hinta saattaa liittyä myös huoleen Intian polttoaineen myynnin laskusta. On syytä mainita, että maa oli vuonna 2020 maailman kolmanneksi suurin raakaöljyn maahantuoja, mutta luvut ovat pudonneet tammikuussa joulukuuhun verrattuna. Samaan aikaan rokotteiden hidas käyttöönotto herättää myös huolta siitä, että kysynnän elpyminen on edelleen vaikeaa.

Näistä kielteisistä huolista huolimatta markkinakaupan tunnelma onnistui pysäyttämään edellisen päivän negatiivisen tuloksensa, joka vilkkuu vihreänä päivänä, kun markkinat valmistautuvat lämpimästi tervetulleeksi puolueeksi valitulle Yhdysvaltain presidentille Joe Bidenille ja yhtiölle, todennäköisesti hänen julkisen talouden helpotustavoitteet. Joe Bidenin ja hänen virkamiestensä odotetaan ruiskuttavan talouteen luvattua 1,9 biljoonan dollarin covid-avustuspakettia. Sijoittajat seuraavat katseensa valtiovarainministeriön ehdokkaan Janet Yellenin kommentteihin Yhdysvaltojen elvytystoimista. Bidenin optimistinen suunnitelma vaatii senaatin hyväksynnän, ja siellä hänen tiiminsä jäsenellä, Janet Yellenillä, on suuri rooli; hänen viimeisimmät muistiinpanot, jotka on valmistettu tänään senaatin puheeksi, viittaavat siihen, että hän kannattaa valtavaa avustuspakettia ottaen huomioon ennätyksellisen alhaiset korot.

Viimeisimmillä kiihkeillä kiinalaisilla tiedoilla valtameren takana oli myös tärkeä rooli markkinoiden kaupankäynnin tukemisessa. Markkinatilanteen positiivinen sävy suosii raakaöljyä USD: n heikkouden vuoksi. Tiedot osoittavat, että jalostamojen tuotanto kasvoi 3%, uuteen ennätykseen vuonna 2020. Tilastoviraston maanantaina julkaisemat tiedot osoittivat myös, että teollisuustuotanto kasvoi 7,3% edellisvuodesta joulukuussa. Neljännellä vuosineljänneksellä BKT nousi 6,5% edellisvuodesta ja 2,6% neljänneksestä. Nämä hyvät tiedot osoittavat, että Kiina oli myös ainoa päätalous, joka välttää taantuman vuonna 2020, kun taas monet maat taistelevat edelleen COVID-19: n leviämisen torjumiseksi.

Riskialttiiden mielialojen vuoksi laajapohjainen Yhdysvaltain dollari ei onnistunut saamaan mitään positiivista pitoa, mikä pysyi laskevana päivänä. Samaan aikaan vihreän takan tappioita vahvisti edelleen varovainen mielipide Joe Bidenin hallituksen virkaanastujaisten ja koronavirusongelmien (COVID-19) edessä. Yhdysvaltain dollarin tappiot ovat keskeinen tekijä, joka on auttanut rajoittamaan öljyn hintojen muita tappioita, mikä johtuu öljyn hintojen ja Yhdysvaltain dollarin hinnan välisestä käänteisestä suhteesta. Klo 23.33 ET (4:03 AM GMT) mennessä Yhdysvaltain dollari -indeksi, joka seuraa greenbackiä muiden valuuttojen joukosta, oli pudonnut 0,11%, 90,653: een..

Markkinakauppiaat seuraavat tulevaisuudessa tulevaisuudessa Yellenin, Bidenin ja EKP: n keskeisiä puheita. Sillä välin kaikki muut vihjeet ärsykepaketista ja tietysti koronaviruksen päivitykset, jotka aikovat koristaa kalenteria seuraavien päivien aikana, voivat lisätä hyödykkeen nousua. Tietenkin tavalliset riskikatalyytit, kuten geopolitiikka ja COVID-19-ongelmat, vaikuttavat edelleen markkinoihin. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me