Bitcoin eller Centralbanks digitale valutaer: Hvilken er den bedste indsats?

En eller anden måde er digital valuta i vores fremtid. Siden Bitcoins blockchain blev lanceret i 2009 er flere og flere konvertere blevet purister og accepteret tanken om, at en decentraliseret valuta uden en autoritet, der fører tilsyn med dens anvendelse, ikke kun er en tydelig mulighed, men muligvis fremtiden.

Når det er sagt, er folk, der virkelig sælges på ideen om at leve af Bitcoin eller en hvilken som helst anden decentraliseret valuta, stadig i mindretal. De fleste mennesker er komfortable med at bruge kredit- og betalingskort i dag til kontantløse transaktioner, og mange flere vil sandsynligvis stadig støtte ideen om, at en regering blot skal fjerne papirpenge helt og tilbyde sine borgere et alternativ til digital valuta, der stadig er bundet til centralbanker.

Odds er, at de fleste vil bruge sidstnævnte, hvis regeringer gør det let at gøre det. Men det virkelige spørgsmål er, hvad er det bedre valg i det lange løb? Bliver det lettere eller mere frugtbart at bruge Bitcoin og decentrale valutaer? Eller vil den gennemsnitlige person bare nøjes med at bruge offentlige penge, der ikke længere kræver papir eller mønter?

Besvarelse af disse spørgsmål kræver at tage et lidt dybere kig på udviklingen i penge og ideen om at overføre værdi mellem hinanden.

En kort historie om pengernes udvikling

For tusinder af år siden spores hulemænd værdien ved hjælp af pinde og sten. Århundreder senere, fjer, pels, guld og sølv, byttehandel, papirpenge og nu har digitale penge fundet sted af disse pinde og sten i korte øjeblikke i tid.

Virkeligheden er, at enhver form for værdi, som mennesker nogensinde har brugt, er beregnet til at være netop det, en måde at kommunikere værdi på. Papirpenge i sig selv har ingen værdi bortset fra, at regeringer og borgere er enige om, at de har værdi. Derfor har en decentral digital valuta som Bitcoin en kæmpechance for at erstatte traditionelle penge. Det er også mere praktisk at bruge digitale penge, end det er at stemple mønter eller udskrive papir og overvåge fordelingen i fysisk form. Derfor kan den digitaliserede nation med statsstøttede penge også have meget at sige om den måde, vi kommunikerer værdi på i fremtiden.

Fordele og ulemper ved statsstøttede digitale penge

Kinas føderale regering planlægger allerede at udvide et pilotprogram, der involverer dreje den kinesiske yuan ind i strengt en statsstøttet digital valuta. Det vil sandsynligvis starte, da den kinesiske regering holder øje med sine borgere end næsten ethvert andet land i verden. Tilføj det til det faktum, at mange kinesiske investorer hælder deres aktiver i Bitcoin som en måde at undslippe regeringens øje, og det giver kun mening, at Kinas overvejende måde at udveksle værdi uundgåeligt vil være digital på den ene eller anden måde.

Det positive er naturligvis bekvemmelighed, men ulempen er, når en regering, der gentagne gange bliver afhørt for at krænke menneskerettighederne, har kontrol. Kunne det være, at den digitale yuan faktisk vil drive kinesere mod Bitcoin?

Fordele og ulemper ved at vælge Bitcoin frem for offentlige penge

Uanset om du lever under en undertrykkende regerings overvågning eller ej, er Bitcoin et spil værd, fordi det lader dig være din egen bank. For det andet styrer Bitcoin og de fleste andre kryptokurver inflation algoritmisk, hvilket betyder at ingen kan vinde systemet eller devaluere valutaen. Det er opadrettede. Ulempen er, at hvis du mister dine penge, er der ingen hotline for banker, myndigheder eller kundeservice at klage over. Den anden ulempe er, at udbredt brug af kryptokurver som daglig udveksling af værdi stadig sandsynligvis er årtier væk.

Bitcoin er Better Gamble

Bitcoin skal være det bedre langsigtede gamble. Hvis noget, vil statsstøttede digitale valutaer fungere som en rampe til Bitcoin. Det vil sandsynligvis vænne spillere og almindelige folk til ideen om at bruge valuta i et strengt digitalt format og ikke kun gennem debet- og kreditkort, men endda gennem USB-nøgler eller hardwaretegn. Når folk først ser, at de kan investere i en digital valuta, der ikke kunstigt kan blive devalueret af magter, der har bagvedliggende motiver, giver det mening at spille på virkelig decentraliserede digitale valutaer.

Tilføj det faktum, at Bitcoin og andre digitale valutaer allerede er meget udbredt gennem bitcoin-spilwebsteder, institutionelle investeringsplatforme og i lande, hvor inflationen løber voldsomt, og det er kun et spørgsmål om tid, før Bitcoin øger både din frihed og din bankrulle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me