Daglig briefing, 1. marts – Alt hvad du behøver at vide om guld mandag!

Godmorgen handlende,

Priser for ædle metaller, GULD, lukket ved 1.734,37 efter at have placeret et højdepunkt på 1.775,75 og et lavt niveau på 1.717,22. Guld forlængede sine tab og faldt for anden dag i træk fredag ​​og nåede det laveste niveau siden midten af ​​juni 2020. Guld faldt omkring 3% på den sidste ugedag og nåede sit laveste niveau i 8 måneder på bagsiden af en stærkere amerikansk dollar og forhøjede amerikanske statsrenter. Det amerikanske dollarindeks (DXY) steg til en uges højde på 90,8, idet det vejede guldpriserne og tilføjede dets tab fredag. På en 10-årig note steg det amerikanske statsudbytte også med 1,6%, hvilket er et niveau, vi ikke har set siden februar 2020, før coronaviruspandemien brød ud..

Renterne er steget kontinuerligt på grund af øgede inflationsforventninger, da markederne begynder at prissætte genåbningen af ​​udviklede markedsøkonomier. Højere inflation har et positivt forhold til guldpriserne, men det har også en tendens til at hæve de statslige renter, hvilket igen øger mulighedsomkostningerne ved at holde ikke-rente bullion, og som følge heraf har guld lidt. De seneste bemærkninger fra den amerikanske centralbank, hvori de sagde, at de ikke er bekymrede over de stigende obligationsrenter, tilføjede også brændstof og støttede de stigende renter, hvilket øgede guldprisen og pressede dem ned til en 8-måneders laveste.

På datafronten, kl. 18:30 GMT, kom Core PCE-prisindekset for januar ind og viste en stigning til 0,3% mod de forventede 0,1%, hvilket understøttede den amerikanske dollar og tilføjede tabene i GULD priser. I januar viste godshandelsbalancen et underskud på -83,7B mod den forventede -83,0B, idet den vejede den amerikanske dollar og begrænsede eventuelle yderligere tab i det gule metal. Den personlige indkomst for januar steg til 10,0% mod de forventede 9,4%, hvilket understøtter den amerikanske dollar og tilføjede nedadgående pres på guld.

Personlige udgifter faldt til 2,4% i januar mod de forventede 2,6%, idet de vejer den amerikanske dollar og hjælper guld med at genvinde nogle af sine tab. Prelim Wholesale-varebeholdningerne steg til 1,3% mod de forventede 0,3%, hvilket pressede greenbacken og begrænsede yderligere tab i guld. Klokken 19.45 GMT blev Chicago PMI for februar frigivet, hvilket viste et fald til 59,5 mod den forventede 61,0, der vejede den amerikanske dollar og begrænsede nedadgående momentum i guldpriserne. Kl. 20 GMT kom det reviderede UoM-forbrugersentiment for februar ind, hvilket var i tråd med forventningerne på 76,8. De reviderede forventninger til UoM-inflationen forblev også flade på 3,3%.

Torsdag gav den amerikanske præsident Joe Biden klarsignal for luftangreb mod faciliteter i det østlige Syrien, som Pentagon hævder er støttet af iransk-støttede militser. Denne handling var et svar på nylige raketangreb mod amerikanske interesser i Irak. Denne udvikling kan øge det risiko-off-markedssentiment og understøtte guldpriserne. I mellemtiden indspillede præsident Biden lørdag sin første lovgivende sejr, da Repræsentanternes Hus bestod $ 1,9 billioner coronavirushjælpepakke. Demokraterne står imidlertid over for udfordringer i deres håb om at bruge regningen til at hæve mindstelønnen.

Ifølge House Speaker Nancy Pelosi skal det amerikanske folk vide, at deres regering er der for dem, og for det er en pakke til bekæmpelse af virkningerne af en pandemi, der har dræbt mere end 500.000 amerikanere og kastet millioner ud af arbejde, obligatorisk.

Republikanerne mener, at meget af den nuværende pakke er unødvendig, da de hævder, at kun 9% af den samlede hjælpepakke vil gå direkte mod bekæmpelse af virussen. Nu hvor regningen er vedtaget, vil den veje den amerikanske dollar og understøtte guldpriserne den første dag i ugen. Imidlertid udstedte den amerikanske fødevare- og lægemiddeladministration lørdag en tilladelse til nødbrug til en tredje sikker og effektiv vaccine fra Johnson & Johnson, for at bekæmpe coronavirus. Dette repræsenterer et skridt nærmere krisens afslutning, og det har givet alle amerikanere håb om et hurtigt økonomisk opsving, som vil støtte den amerikanske dollar og risikostrømmene på markedet, og dette vil igen have en negativ indvirkning på guldpriserne mandag.

Daglige tekniske niveauer

Support modstand

1.757,86 1.789,96

1.740,33 1.822,53

1.716,76 1.840,06

Drejepunkt: 1.781,43

GULD er begyndt at komme sig og hopper over området 1.715. Det ædle metal går efter 1.754-niveauet, hvilket markerer 38,2% Fibonacci retracement-niveauet på den højere side. En bullish breakout kunne forlænge køb til det næste målniveau på 1.777, hvilket repræsenterer Fibonacci-niveauet 61,8%. En bullish bias dominerer over 1.740,33-niveauet i dag, hvilket sandsynligvis vil strække sig indtil omdrejningspunktet på 1.781,43. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me