Daglig briefing, 18. januar – Alt hvad du behøver at vide om guld mandag!

I løbet af mandagens asiatiske handelstider lykkedes det gule metal at sætte en stopper for dets tabende rækkevidde tidligt på dagen og tog nogle beskedne bud omkring $ 1.830-niveauet, da markedsinvestorerne vendte sig til det værdifulde ædelmetal på grund af det stigende antal af COVID-19 tilfælde og dystre amerikanske økonomiske data.

Bortset fra dette har den forsigtige stemning forud for starten af ​​den valgte amerikanske præsident Joe Bidens embedsperiode og manglen på større data / begivenheder kombineret med en lang weekend i USA holdt risikoen tung og ydet en vis supplerende støtte til de sikre priser på metal. Som vi alle ved godt, har Mr. Biden allerede rullet en enorm coronavirus (COVID-19) stimuluspakke op til $ 1,9 billioner, men den seneste snak omkring annullering af Keystone XL-rørledningstilladelsen via udøvende handling på hans den første kontordag udøver fortsat et negativt pres på markedssentimentet.

I modsætning hertil viste den fremherskende bullish bias omkring den amerikanske dollar, understøttet af den risikofri markedsstemning, at være en af ​​de førende faktorer, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i priserne på gulmetal, da pris på GULD er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I mellemtiden hjælper vaccineproducenternes seneste påstand om, at de har evnen til at tæmme koronavirusvarianterne, med til at begrænse dybere tab i markedets handelsstemning, hvilket kan lægge noget pres på de gule metalpriser. Guld handles i øjeblikket til 1.837,93 og konsolideres i intervallet mellem 1.804,39 og 1.839,54.

Det globale aktiemarked undlod at stoppe sit negative resultat i sidste uge og forblev surt på dagen i mangel på større data / begivenheder og en lang weekend i USA. I mellemtiden har den forsigtige stemning forud for den valgte amerikanske præsident Joe Bidens første dag i kontoret også udøvet et nedsat pres på markedssentimentet. I henhold til de seneste rygter forventes Biden at annullere Canadas Keystone XL-rørledningstilladelse, og dette lægger pres på markedssentimentet og understøtter aktiver i sikre havne. Udover dette kunne en anden grund til det risikofrie markedssentiment også være forbundet med den kommende finansminister Janet Yellens forpligtelse til den markedsbestemte værdi af dollaren. Derudover skaber coronavirus (COVID-19) uklarhed og tvivl om økonomien i USA og Kina, der skaber en ekstra byrde, der tynger markedets handelsstemning. Tvivlen over økonomisk opsving blev drevet efter, at USA og Kina offentliggjorde blandede økonomiske data.

 

På den amerikanske datafront faldt kernesalgssalget med 1,4% måned-til-måned i december, hvilket var højere end både 0,1-procents sammentrækning i prognoserne og 1,3% -registreringen registreret i november. I mellemtiden steg producentprisindekset (PPI) med 0,3% måned i måned i december, mens detailsalget faldt med 0,7% i samme måned.

På den kinesiske datafront steg Kinas 4. kvartal (4. kvartal) BNP fra 6,1% til 6,5% år til år, men det lettedes på QoQ-basis til 2,6% mod de forventede 3,2% og de tidligere 2,7%. Desuden voksede industriproduktionen i december forbi de forventede 6,9% til 7,3% i forhold til året, mens detailsalget faldt under den tidligere aflæsning på 5,0% og markedskonsensus på 5,5%.

Udover dette kan en anden grund til det negative handelsstemament også tilskrives bekymringerne om stigende antal COVID-19-sager og økonomisk smertefulde hårde lockdowns, hvilket øgede den amerikanske usikker dollar..

Den bredt baserede amerikanske dollar formåede at udvide sine daglige gevinster og forblive bullish på dagen, da investorer stadig foretrækker at investere i de sikre havneaktiver i kølvandet på den risikofrie markedssentiment. Gevinsterne i den amerikanske dollar synes dog ret upåvirket af de usædvanlige amerikanske data. Dermed er gevinsterne i den amerikanske dollar blevet en nøglefaktor, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i guldpriserne på grund af det omvendte forhold mellem priserne på GULD og greenback.

Omvendt har det faldende antal tilfælde af coronavirus i Storbritannien været med til at begrænse dybere tab i markedets handelsstemning. I henhold til den seneste rapport rapporterede Storbritannien 38.598 nye tilfælde af coronavirus søndag, hvilket er det laveste antal siden 27. december. Det Forenede Kongerige vil begynde at tilbyde doser af vaccine til personer i alderen 70 år og derover og til dem, der anses for klinisk ekstremt sårbare over for coronavirus. Således vil udrulningen af ​​vaccinerne lette nogle af de økonomisk skadelige begrænsninger i låsen i marts.

I mangel af større data / begivenheder på dagen vil markedshandlerne holde øje med talen fra BOE Gov Bailey og Candian Housing Starts. I mellemtiden er risikokatalysatorerne, som geopolitik og virussen, også vigtige at overvåge.

Daglig support og modstand

S1 1.769,19

S2 1.802,78

S3 1.815,73

Drejepunkt 1.836,36

R1 1.849,32

R2 1.869,95

R3 1.903,53

 

Handel med GULD var skarpt baisse, ved 1.801, inden den hoppede af med handel på 1.831-niveau, som fungerede som modstand. På den højere side kan en bullish breakout på 1.831 udvide købstendensen og føre guldprisen mod de næste målområder på 1.841 og 1.846, mens støtten muligvis forbliver på 1.831. RSI og MACD antyder chancer for, at købstendensen kan fortsætte i dag. Held og lykke!

10m

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me