Daglig briefing, 5. januar – Alt hvad du behøver at vide i dag!

Godmorgen handlende,

I dag, i den asiatiske handelstid, lykkedes det de gule metalpriser at udvide den tunge opløb den foregående dag og stadig flirte med $ 1.945-mærket, hvilket er det højeste niveau i 8 uger. Imidlertid blev den fremherskende bullish bias hovedsageligt sponsoreret af intensiverede bekymringer over den kontinuerlige stigning i nye COVID-19 tilfælde og den fremherskende baisse tone omkring den amerikanske dollar, der har tendens til at understøtte den dollar-denominerede vare. De forværrede betingelser for coronavirus (COVID-19) i nogle større lande fremmer tvivl om det økonomiske opsving, hvilket lægger yderligere pres på det globale aktiemarked. Desuden blev tabene på det globale aktiemarked yderligere forstærket af en forsigtig stemning forud for valget i Georgien. I mellemtiden holdt den kinesisk-amerikanske kamp og nedslående kinesiske data for ikke at glemme fraværet af større data / begivenheder også markedstemningen under pres og understøttede metalet, der var i fred. På tværs af dammen kan årsagen til den baisse bias omkring den amerikanske dollar tilskrives sandsynligheden for yderligere amerikanske finansielle hjælpepakker og spekulationer om, at Fed holder renten lavere i en længere periode. Således blev den svagere amerikanske dollar betragtet som en anden faktor, der gav yderligere støtte til det ikke-afgivende gule metal, da den svagere USD har tendens til at gøre det billigere for indehavere af andre valutaer at købe guld. Tværtimod udfordrede optimismen over en mulig coronavirusvaccine risikovilligheden på markedet og blev betragtet som en af ​​nøglefaktorerne, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i priserne for ædle metaller. Guldpriserne handles i øjeblikket til 1.940,18 og konsolideres i intervallet mellem 1.934,47 og 1.945,68.

Stemningen omkring de globale markeder kunne ikke udvide sin positive præstation den foregående dag og blev sur, da frygt for coronavirus (COVID-19) fik fart. I henhold til den seneste rapport var Japan vidne til et rekordantal COVID-19 sager i sidste uge, og som et resultat har premierminister Yoshihide Suga sagt, at han vil overveje at erklære en ny undtagelsestilstand i Tokyo-området. Over havet udsendte også britiske premierminister Boris Johnson advarsler om muligheden for strengere begrænsninger i lockdown i Storbritannien, som øjeblikkeligt overskyggede optimismen over udrulningen af ​​vacciner til den meget smitsomme sygdom og bidrog til tabene på aktiemarkedet. De amerikanske aktieres futures baisse udseende har tendens til at fremhæve risikofri stemningen, som favoriserer den dollar-denominerede råvare.

Årsagen til det baisse markedssentiment kunne også være forbundet med den foregående dags frigivelse af Kinas downbeat Caixin Manufacturing PMI-data, som bekræftede, at aktiviteten bremsede i december. Måleren faldt til 53,00 i december, fra novemberstallet på 54,9 og det forventede tal på 54,9. Regeringens PMI faldt også til 51,9 i december fra 52,1 i november. I mellemtiden spillede den fornyede geopolitiske spænding mellem USA og Iran og den intensiverede krig mellem USA og Kina også en vigtig rolle for at underminere markedets handelsstemning.

På tværs af dammen holder markedshandlere øje med valget i Georgien, da det vil beslutte, hvem der vil holde det amerikanske senat under Bidens præsidentskab. Republikanerne er mere tilbøjelige til at beholde deres magt, men demokratens nylige overraskende sejr holder handelsfolk forvirrede, hvilket igen vejer på risiciene.

På trods af det risikofrie markedssentiment kunne den brede amerikanske dollar ikke få nogen positiv trækkraft og forsvandt tæt på flerårige nedture midt i sandsynligheden for en yderligere amerikansk finansiel støttepakke og spekulationer om, at Fed holder renten lavere i en forlænget periode. Bortset fra dette tilskynder optimismen til koronavirusvacciner investorer mod mere risikable valutaer og aktiver med højere afkast snarere end det sikre havneaktiv, hvilket i sidste ende fører til yderligere tab i den usædvanlige amerikanske dollar. Imidlertid er tabene i greenbacken blevet en nøglefaktor, der har holdt guldpriserne højere, da guldprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. Kl. 20.49 ET (1:49 GMT) var det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en spand andre valutaer, faldet med 0,04% til 89,812.

I betragtning af manglen på nøgledata vil de gule metaltyre juble for enhver yderligere forværring af coronavirus-situationen og meddelelser om aktivitetsbegrænsninger. Omvendt kan de positive tegn fra Georgien og Fed-beslutningstagernes signal om, at vi skal være forberedt på yderligere lempelser, dæmpe gevinsterne i priserne på gulmetal. I mellemtiden vil opdateringerne om den amerikanske stimuluspakke være nøglen til at se. Endvidere mister risikokatalysatorerne, som geopolitik og virussen, for ikke at glemme Brexit, ingen betydning.

Daglig support og modstand

S1 1.884,55

S2 1.910,04

S3 1.926,52

Pivot Point 1.935,53

R1 1.952,01

R2 1.961,02

R3 1.986,51

 

GULD fortsætter med at stå over for modstand omkring det 1.886 niveau, hvilket markerer den dobbelte top på timeperioden. En bullish breakout på 1.786 kunne føre ædle metaller, GULD, mod det næste målniveau på 1.794. På samme tid fortsætter støtten med at holde sig omkring det 1.778 niveau i dag. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me