De Forenede Nationer går til vedtagelse af Ethereum og Bitcoin

Nyhederne kan komme som en stor overraskelse for mange uden for blockchain- og digitalvalutasamfundene, men en masse information peger på, at FN er i de sidste faser af det hidtil vigtigste blockchain-projekt. Efter at FN med succes brugte ethereum-systemet til at sende pakistanske rupees til en gruppe på 100 mennesker, opretter FNs WFP (World Food Program) yderligere sikkerhed for at øge deres næste fase af blockchain-udvikling.

Denne pilottest skal starte den 1. maj i Jordan, når agenturet sender et uspecificeret antal lokale valutaer (dinarer) til over 10.000 af sine modtagere, der har brug for humanitær støtte og yderligere mad. Målet med projektet er at øge antallet af modtagere til over en halv million mennesker inden 2018.

Projektet ønsker at beskytte modtagernes privatliv, så det nøjagtige beløb, der leveres, ikke afsløres. For at sikre, at systemet har den nødvendige fleksibilitet til at overleve, kan WFP potentielt fjerne valutaerne som rupee fra blockchain, men også enhver anden statsudstedt valuta.

FN er ikke den første store organisation, der starter denne proces med enheder som europæiske Union allerede engageret i det. Men ifølge Houman Haddad, CFO for WFP, udbetaler denne organisation i øjeblikket i traditionelle valutaer, fordi mange steder, hvor de modtager ikke accepterer eter eller bitcoin. Men FN har en plan, der kan ændre dette på en skala, der praktisk taget er uhørt indtil dette projekt.

Byggesten

Testen, der blev udført, blev navngivet Building Blocks, og det var et proof-of-concept, hvor en blockchain blev anvendt til at overføre omkring 3.000 rupees og den samme værdi i mad ved hjælp af en transaktionsserie godkendt ved hjælp af ethereum-testnetværket. Denne prøve varede i 40 dage, og den brugte en engangskodeord, der blev genereret på en tilfældig basis.

Den samme adgangskode blev modtaget af modtagerne ved hjælp af deres mobiltelefoner. Når de havde haft det, kunne de bruge det til at opnå både mad og midler fra ejere i supermarkeder, der fungerede som udleveringspart i dette arrangement.

Når testen er afsluttet, blev resultaterne af den en måned lange prøve placeret på det offentlige ethereum testnet og der forenet med tallet for de faktiske midler, der er blevet distribueret. På denne måde arbejder projektet mod målet om at eliminere behovet for mellemmanden, der på en eller anden måde kunne rigge eller snyde systemet.

Derudover sender FN ikke penge direkte til sine modtagere, men de butikker, der dispenserer maden, hvilket kan skære ud af processen både monetære tjenester som banker og modtageren selv. Nogle skøn peger på over 100.000 potentielle modtagere, der kan betjenes af 400 handlende, der arbejder i deres område.

Det er også vigtigt at understrege, at dette også reducerer eventuelle administrationsgebyrer, og at der ikke er behov for at forskudte penge, fordi FN betaler de faktiske indkøb

Overførsler via Cryptocurrency

Digitale valutaer som bitcoin og ether bruges i dag til mange forskellige formål, dækker alt fra at spille online poker i BTC for at få lån i denne kryptokurrency. Men nu, med den amerikanske ansøgning inden for humanitær indsats, ser det ud til, at den underliggende teknologi inden for blockchain ville være tilstrækkelig for organisationen til at ændre, hvordan den fungerer (CBT (kontantbaserede overførsler)).

Dette ville betyde, at FN i stedet for at anvende ressourcer, der er letfordærvelige som medicin og mad, kunne tilføre penge direkte til den lokale økonomi. Dette betyder, at det kan give de grupper, der er i fare, ting som forudbetalte kort, mobile penge og kuponer, der bliver brugt på hjemmemarkedet.

I 2015 overførte WFP over 680 millioner dollars i støtte til sine modtagere globalt, og FN søger at hæve dette tal årligt. Derudover, mens CBT synes lovende, holder FN op med streng testning og ser efter alle muligheder for at forbedre den måde, den fungerer på.

Potentiale for forbedring

FN-embedsmænd mener, at systemet, som det ser ud nu, stadig lider af en række potentielle problemer, herunder gebyrer, en langvarig kontraktindgåelse og manglende privatliv for modtageren, bare for at nævne de mest fremtrædende. Men alle disse kunne håndteres i et enkelt træk, der inkluderer flytning af transaktionerne til et blockchain-netværk.

Derfor er det samme pilotprojekt så vigtigt for USA og dets agentur. Da det fortsætter med at køre sin løbet i de kommende måneder, placeres det i en privat version af en ethere-baseret blockchain, og det endelige mål vil være at nå 1 million transaktioner på en månedlig basis. Haddad mener, at det øjeblik, systemet når 2 milliarder dollars, vil besparelserne på årsbasis overstige 20 millioner dollars. Denne sum alene kunne gøre forskellen for et stort udvalg af yderligere modtagere, der kunne placeres i programmet alt takket være blockchain-effektiviteten.

Udviklingen af ​​donationsmekanismer

Haddad viste tre karakteristiske blockchain-fordele. Den første er processen med at bemyndige modtagere, den anden inkluderer sænkning af omkostninger, og den tredje giver en reduktion af afskedigelser i FN’s servicesystem. Mens tidligere forsøg på dette mål blev hæmmet af interne problemer som interinstitutionel konkurrencemæssig interesse, kunne blockchain-løsningen være i stand til at flytte diskussionen forbi det punkt.

Lige nu er UN Women-agenturet i et partnerskab med Innovation Norge med det formål at give piger og kvinder lettere adgang til blockchain-teknologi. Det samme program er lige nu i færd med at ansætte en blockchain-konsulent til udvidelse af deres indsats. Over agenturer arbejder også på deres blockchain-baserede projekter eller i det mindste at undersøge dets applikationer.

Hvis processen med integration af blockchain er vellykket, kan FN begynde at acceptere bitcoin og ether som en form for donorbetaling. Nu har mange individer udtrykt ønske om at donere ether eller bitcoin til FN, men i øjeblikket kan organisationen ikke acceptere det. Naturligvis begyndte de økonomiske elementer inden i organisationen at søge efter måder at få dette til at ske, og nu ser det ud til, at blockchain-pilotprojektet vil være starten på denne radikale ændring inden i FN..

Kilde: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me