Digitale valutaer øger i kølvandet på den nordkoreanske krise

Verden i Fjernøsten fik et ubehageligt chok i dag, da den nordkoreanske hærs missildivision affyrede flere ballistiske missiler, der fløj lige over den japanske hjemø Hokkaido. De samme ulykker landede sikkert i havene øst for Japan, men virkningen af ​​den samme begivenhed har efterklang de geopolitiske sfærer lige siden.

Naturligvis har det samme fået virkning inden for den digitale valutas domæne, og dette resulterede, noget forventet, med et boost til store aktører og en stigning i det samlede markedsværdi. Det er altid en vanskelig opgave at foretage bestemte ligninger, men indtil videre ser begivenhederne ud til at være i det mindste delvist relaterede, især på grund af det faktum, at både bitcoin og ether, de to største kryptokurver, synes at være påvirket.

Nu ser stormagterne og de regionale elementer i den samme krise ledelsen i Pyongyang for at prøve at finde ud af, hvad der er det potentielle næste skridt, enten af ​​dem eller Nordkorea. Her er analysen af, hvordan den samme begivenhed yderligere kan oversættes til bevægelserne på scenen for digital valuta.

De stigende spændinger i 2017

Lige siden administrationen af ​​Donald Trump tiltrådte, ser det ud til, at den koreanske halvø er vendt tilbage til sin mest ængstelige periode siden afslutningen af ​​Koreakrigen for næsten 70 år siden. Den hawkiske tilgang fra den amerikanske præsident, drevet af en uklar position af Kim Jong-un i landets interne magtkamp, ​​gjorde begge forhold utroligt anstrengt.

Det samme blev yderligere hjulpet af de interne problemer i Sydkorea, hvor rækken af ​​påstande og retssager begyndte at omfatte flere og flere offentlige embedsmænd. Som om det ofte sker i de øjeblikke, hvor de gamle systemer begynder at forsvinde, begyndte kaos at sprede sig.

De første skud i denne igangværende mediekrigskrig blev affyret, da den amerikanske præsident erklærede, at en amerikansk kampbærergruppe var på vej til den koreanske halvø. Selv om dette i sig selv ikke er en tvivlsom handling, da Sydkorea og USA er faste allierede, kom timingen i et øjeblik, hvor et potentiale for en konflikt synes at være meget højt.

Men kort efter at det blev afsløret, at gruppen ikke er på vej til samme sted, kun for senere at blive vendt tilbage til et helt nyt kursus. Som mange andre begivenheder under denne administration blev det samme børstet på en mærkelig måde, hvilket efterlod analyser usikre på, om den tilsyneladende bluff var forsætlig eller utilsigtet.

Samtidig er Kim Jong-un-regimet fortsat med afprøvning af ballistiske missiler, hvor flere og flere atomvåbeneksperter mener, at landet snart vil være i stand til at vedhæfte et termonukleært sprænghoved på en af ​​disse. For USA kom det samme som en chokerende åbenbaring, der i det mindste i teorien kunne placere stater som Hawaii, Alaska og endda det vestlige kontinentale USA inden for de samme våben.

Takket være alle disse er der en stærk fornemmelse af, at begivenhederne udfolder sig uden for nogens fulde kontrol. Dette er ikke noget, som ethvert marked ønsker at høre, bortset fra kryptokurverne, der igen er blevet et sikkert spil i en uforudsigelig indstilling..

Ether-effekt

Prisen på ETH eller etherums token er steget dramatisk i løbet af 24 timer og har toppet sin højeste pris i de foregående to måneder. ETH steg først til $ 340 og nåede derefter en pris på $ 365. Siden da er det faldet lidt, men prisen ser ud til at være stærkt i et opadgående momentum.

Dette placerer det kun omkring $ 50 under den højeste registrerede pris nogensinde, som markerede sig til $ 411 den 13. juni 2017. De fleste er enige om, at prisen blev boostet af en meget energisk handelssession inde i Sydkorea, hvor to børser tilsammen tog 20% ​​af al handel. OKCoin, der er baseret i Kina, ligger på andenpladsen med lidt under 10% af handelen. Dette betyder, at de to lande overtog en tredjedel af al handel med ETH, der fandt sted under spidsen.

Det samme mønster er for nylig blevet set i andre kryptokurver i Sydkorea, hvor Ripples XRP, BCC, og monero har alle set gevinster i priser. Selvfølgelig er der en mere digital valuta, der topper alle andre med hensyn til relevans, og dette er bitcoin, der bruges til alt lige fra køb til online spil og direkte investering. Det har også sat nye rekorder takket være den koreanske aktivitet.

Bitcoin-effekt

Prisen på BTC er i øjeblikket på de højeste niveauer nogensinde. I dag blev prisen på $ 4.703 opnået for et enkelt token, hvilket slog rekorden for to uger siden. Dette betyder, at prisstødet på den digitale valuta er steget i over 350% siden starten af ​​året, da den handlede for $ 1k pr. BTC.

Værdien af ​​den samme digitale valuta er forbløffende og viser kraften i det blockchain-netværk, der understøtter det. Det samme er imidlertid også meget relateret til problemet med den koreanske halvø, hvor udsigten til krig må få lokale investorer til at søge ly uden for fiat-valutaerne. Problemet er, at stigningen i alle disse priser kan fortrydes på rekordtid.

Kommende uger af usikkerhed

På kort sigt vil priserne på de pågældende digitale valutaer, men også mange andre, blive styrket af den stigende markedsdækning. Men alt dette kan negeres fuldstændigt i det øjeblik, hvor fjendtlighederne begynder.

Det samme viser kun, at der er så meget på spil i en potentiel konflikt mellem USA og Nordkorea, at den samme mulighed ikke engang skulle eksistere. Sydkorea repræsenterer 2% af hele verdens økonomi – ethvert problem, det måtte opleve, er stærkt relateret til alle andre. En krig med en atomkraft er noget på en skala uden for alt det, der hidtil er set.

Dette er grunden til, at enhver ny ustabilitet på den koreanske halvø på kort sigt vil være til gavn for det digitale valutadomæne. På lang sigt har krisen potentialet til at gøre en meget større skade end blot at forstyrre kryptokurrencyprisen.

Kilde: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me