Råolie Bullish Bias fortsætter midt i svagere dollar – øjne på API-tal!

I onsdagens asiatiske handelstider, WTI Råolie lykkedes at opretholde sit bullish rally fra den foregående session og trak yderligere bud omkring $ 53 niveauet. Den fremherskende bullish bias omkring råoliepriserne var imidlertid hovedsageligt bundet til de stigende forventninger om, at den kommende Joe Biden-administration vil presse igennem mere massive amerikanske stimuleringsforanstaltninger, hvilket øgede håbet om brændstofefterspørgsel og en nedtrapning af råolielagrene..

Det er værd at forklare, at den amerikanske finansministerssekretær Janet Yellen for nylig pressede på for en massiv finanspolitisk nødhjælpspakke, som øgede investorens håb om vækst og økonomisk opsving efter COVID-19. I mellemtiden spillede den brede svaghed i den amerikanske dollar, udløst af det positive markedstemning, også en vigtig rolle i understøttelsen af ​​råoliepriserne, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar.

Omvendt udfordrer de intensiverede bekymringer over COVID-19-sager og økonomisk smertefulde hårde lockdowns det opadrettede momentum i råolie. På tværs af dammen har råoliekøberne ikke været meget opmærksomme på de seneste rapporter, der tyder på, at Det Internationale Energiagentur har skåret udsigterne for 1. kvartals olieefterspørgsel med 580.000 tønder om dagen midt i grænselukninger og udvidede låsning i Europa et forsøg på at stoppe den stigende stigning i COVID-19-infektioner. WTI Råolie handles i øjeblikket til 53,40 og konsolideres i et interval mellem 53,07 og 53,45. Når man går videre, synes de handlende at være forsigtige med at placere nogen stærke positioner foran amerikanske råolieforsyningsdata fra American Petroleum Institute, som forventes senere på dagen.

S&P 500 Futures lykkedes at opretholde sin positive præstation de foregående 3 dage og nåede rekordhøjt på dagen. Bag denne positive præstation var de optimistiske kommentarer fra finansministerens nominerede Janet Yellen, der opfordrede til flere COVID-19 nødhjælpsudgifter. I henhold til den seneste rapport pressede Yellen under hendes konfirmationshøring i senatet for senatets finansudvalg Kongressen til at “handle stort” på COVID-19-lettelse og ikke bekymre sig for meget om gæld. Disse positive bemærkninger hjalp risikotonen til at forblive positiv og vendte investorer væk fra den amerikanske havn.

På tværs af havet spillede den bedre end forventede økonomiske ZEW-undersøgelse i Tyskland også en dominerende rolle i understøttelsen af ​​markedets handelsstemning. Den hausse tone i det globale markedssentiment begunstiger købere af råolie på grund af den svage amerikanske dollar. På USD-fronten undlod den brede amerikanske dollar at stoppe sine bearish bevægelser den foregående dag, idet den fortsatte med at være deprimeret på dagen, som efterspørgslen efter aktiver i sikre havne faldt midt i fremskridt mod at blive enige om massiv amerikansk finanspolitisk stimulus. Det er også værd at nævne, at det amerikanske statsministeriums renter faldt, efter at Yellen meddelte, at skattelettelser for store virksomheder, der blev vedtaget i 2017, skulle ophæves, hvilket har tilføjet greenback en yderligere byrde. Imidlertid hjalp tabene i den amerikanske dollar råolie til at forblive bud. I mellemtiden var kl. 21:17 ET (2:17 AM GMT) det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en spand andre valutaer, faldet med 0,11% til 90,365

Alternativt har Det Internationale Energiagentur skåret udsigterne til olieefterspørgslen i første kvartal med 580.000 tønder pr. Dag midt i grænselukninger og stramme lockdowns i Europa i et forsøg på at stoppe skyhøje COVID-19-infektioner. Disse negative rapporter efterlod ingen meningsfuld indflydelse på råoliepriserne, da olie fik positiv trækkraft fra det positive markedstemning og den svagere greenback.

I mellemtiden udfordrer bekymringerne om stigende antal COVID-19-sager og økonomisk smertefulde hårde lockdowns den optimistiske markedspræstation. Dette er blevet en nøglefaktor, der kan dæmpe gevinsterne i råoliepriserne. I henhold til den seneste rapport er antallet af amerikanske dødsfald fra coronavirus nu over 401.000, og antallet af tilfælde i landet er over 24 millioner pr. 20. januar. Ud over dette er den rekord daglige koronavirusrelaterede dødsfald i UK og udvidede lockdowns i Tyskland udfordrer stadig det optimistiske markedssentiment og bidrager til gevinsterne i Tyskland GULD priser. I mellemtiden viser dataene også, at antallet af sager globalt har toppet 96 millioner. En anden faktor, der kunne sætte spørgsmålstegn ved den risiko-følelse, kunne være rapporterne om sandsynlig mangel på vaccine i New York og udsættelse af levering af Pfizers vaccine til Canada.

I dag vil investorfokus forblive på de amerikanske råolieforsyningsdata fra American Petroleum Institute, som forventes senere på dagen. I mellemtiden vil de erhvervsdrivende også nøje overholde Bidens tale i Det Hvide Hus. Inflationsdataene fra Storbritannien, Europa og Canada vil også dekorere kalenderen på dagen. Risikokatalysatorerne, ligesom geopolitikken og virusproblemerne, vil fortsat spille en vigtig rolle. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me