Raakaöljyn nouseva ennakkoluulot jatkuvat heikompien dollareiden keskellä API-luvuilla!

Keskiviikkona Aasian kaupan aikana, WTI Raakaöljy onnistui ylläpitämään edellisen istunnon nousutrallinsa vetämällä uusia tarjouksia 53 dollarin tason ympärille. Raakaöljyn hintojen ympärillä vallitseva nouseva puolueellisuus oli kuitenkin pääasiassa sidoksissa lisääntyviin odotuksiin siitä, että tuleva Joe Bidenin hallinto työntää voimakkaampia Yhdysvaltojen elvytystoimenpiteitä, mikä lisäsi toiveita polttoainekysynnästä ja raakaöljyvarastojen nostosta.

On syytä selittää, että Yhdysvaltain valtiovarainministerin ehdokas Janet Yellen pyysi äskettäin massiivista finanssipoliittista pakettia, joka lisäsi sijoittajan toiveita kasvusta ja talouden elpymisestä COVID-19: n jälkeen. Samaan aikaan Yhdysvaltain dollarin laajapohjaisella heikkoudella, joka johtui pirteästä markkinatilanteesta, oli myös tärkeä rooli raakaöljyn hintojen tukemisessa, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan.

Päinvastoin, lisääntynyt huoli COVID-19-tapauksista ja taloudellisesti tuskallisista kovista seisokkeista haastaa raakaöljyn noususuhdanteen. Lammen toisella puolella raakaöljyn ostajat eivät kiinnittäneet paljon huomiota uusimpiin raportteihin, joiden mukaan Kansainvälinen energiajärjestö on vähentänyt näkymiään öljyn kysynnästä ensimmäisen vuosineljänneksen aikana 580 000 tynnyrillä päivässä keskellä rajaa ja pidennettyjä seisokkeja Euroopassa. pyrkimys pysäyttää COVID-19-infektioiden nousu. WTI Raakaöljyn kaupankäynnin arvo on tällä hetkellä 53,40 ja se on vakiintumassa välillä 53,07 – 53,45. Kauppiaat näyttävät varovaisilta asettamasta vahvoja positioita Yhdysvaltain raakaöljyn toimitustietojen eteen American Petroleum Institute -yrityksestä, joka on määrä antaa myöhemmin päivällä.

S&P 500 Futures onnistui säilyttämään edellisen 3 päivän positiivisen suorituskyvyn ja saavutti ennätyskorkean päivän. Tämän myönteisen suorituksen takana olivat valtiovarainministeriön ehdokkaan Janet Yellenin optimistiset kommentit, joissa vaaditaan lisää COVID-19 -hätämenoja. Viimeisimmän raportin mukaan senaatin senaatin vahvistuskuulemisessa senaatin talousvaliokunnassa Yellen työnsi kongressia “toimimaan suuresti” COVID-19 -huojennuksessa eikä huolehtimaan liikaa veloista. Nämä positiiviset kommentit auttoivat riskisävyä pysymään positiivisina ja kumoivat sijoittajat pois Yhdysvaltojen turvasatamasta.

Meren toisella puolella Saksassa odotettua paremmalla ZEW: n taloudellisella mielipidetutkimuksella oli myös hallitseva asema markkinoiden kaupankäynnin tukemisessa. Maailmantalouden nouseva sävy suosii raakaöljyn ostajia heikon Yhdysvaltain dollarin takia. USD: n edestä laajapohjainen Yhdysvaltain dollari ei pystynyt pysäyttämään edellisen päivän laskusuuntaista liikkumistaan, mutta pysyi masentuneena päivänä, kuten turvasatamien kysyntä väheni, kun edistyttiin kohti sopimusta massiivisista Yhdysvaltojen finanssipoliittisista elvytystoimista. On myös syytä mainita, että Yhdysvaltain valtiovarainministeriön tuotot laskivat sen jälkeen, kun Yellen ilmoitti, että vuonna 2017 voimaan tulleet suuryritysten veronalennukset olisi kumottava, mikä on lisännyt taakkaa dollaria. Yhdysvaltain dollarin tappiot kuitenkin auttoivat raakaöljyä pysymään hintatarjouksessa. Sillä välin kello 21.17 ET (2.17 AM GMT) Yhdysvaltain dollari-indeksi, joka seuraa dollarin palautusta muiden valuuttojen ämpäriin nähden, oli pudonnut 0,11% 90,365: een.

Vaihtoehtoisesti Kansainvälinen energiajärjestö on vähentänyt näkymiään ensimmäisen vuosineljänneksen öljyn kysynnästä 580 000 tynnyrillä päivässä raja-alueiden sulkeutumisen ja tiukkojen sulkujen aikana Euroopassa yrittäen pysäyttää huiman COVID-19-infektion. Nämä negatiiviset raportit eivät jättäneet mitään merkityksellistä vaikutusta raakaöljyn hintoihin, koska öljy sai positiivisen vetovoiman markkinoiden piristävästä ilmapiiristä ja heikommasta dollarin palautuksesta.

Samaan aikaan huoli COVID-19-tapausten määrän lisääntymisestä ja taloudellisesti tuskallisista vaikeista lukkiutumisista haastaa markkinoiden piristävän suorituskyvyn. Tästä on tullut keskeinen tekijä, joka voi rajoittaa raakaöljyn hintojen nousua. Viimeisimmän raportin mukaan Yhdysvaltojen koronaviruksen kuolonuhrien määrä on nyt yli 401 000, ja tapausten määrä maassa on yli 24 miljoonaa tammikuun 20. päivästä lähtien. Tämän lisäksi ennätys päiväkohtaiset koronavirukseen liittyvät kuolemantapaukset Yhdistynyt kuningaskunta ja pitkät sulkemiset Saksassa haastavat edelleen markkinoiden optimistisen ilmapiirin ja myötävaikuttavat EU: n voittoihin KULTA hinnat. Samaan aikaan tiedot osoittavat myös, että tapausten määrä on maailmanlaajuisesti ylittänyt 96 miljoonaa. Toinen tekijä, joka voi kyseenalaistaa riskialttiuden, voivat olla raportit mahdollisesta rokotepulasta New Yorkissa ja Pfizerin rokotteen toimittamisen lykkääminen Kanadaan.

Tänään sijoittaja keskittyy Yhdysvaltain raakaöljyn toimitustietoihin American Petroleum Instituteilta, jonka on määrä tapahtua myöhemmin päivällä. Samaan aikaan kauppiaat seuraavat myös tarkasti Bidenin puhetta Valkoisessa talossa. Ison-Britannian, Euroopan ja Kanadan inflaatiotiedot koristavat myös päivän kalenteria. Riskikatalyytteillä, kuten geopolitiikalla ja virusten ongelmilla, on jatkossakin tärkeä rooli. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me