WTI råolie udvider sin bjørneforstyrrelse, midt i pandemi og forsyningsproblemer!

Under tirsdagens asiatiske handelssession, blev WTI råoliepriserne undlod at stoppe deres tab af streg den foregående dag, forblev deprimeret omkring niveauet $ 45,50, da virkningen af ​​fornyede lockdowns og usikkerhed om de langsigtede udsigter for produktionsnedskæringer fra organisationen af ​​olieeksportlande og dens allierede (OPEC +), fremmer frygt for overforbrug og bidrager til tab i råolie. Det er værd at minde om, at råoliepriserne genoprettede i sidste uge efter en positiv udvikling vedrørende vacciner mod coronavirus (COVID-19), men gevinsterne var kortvarige eller midlertidige som nyheden om rekordhøjde i COVID-19-tilfælde i USA øgede frygt for, at efterspørgslen kunne springe ned på kort sigt.

Bortset fra dette kunne de store tab i råoliepriserne også tilskrives de seneste rapporter, der tyder på, at Iran overvejer at øge produktionen inden for 3 måneder. Desuden blev tabene i råoliepriserne styrket yderligere efter en ny fiasko i Brexit-samtaler mellem Storbritannien og Den Europæiske Union. På tværs af dammen er USA klar til at indføre nye sanktioner over mere end et dusin kinesiske embedsmænd på grund af deres handlinger i Hongkong, og dette kan skade handelsaftalen mellem de to lande. Dette udøvede igen et nedadgående pres på råoliepriserne. I øjeblikket handler råolie til $ 45,45 og konsolideres i intervallet mellem 45,27 og 45,73. Når man går videre, synes de handlende at være forsigtige med at placere nogen stærke positioner foran data om råolieforsyning fra American Petroleum Institute, som forventes senere på dagen.

Som vi allerede har nævnt, truer de igangværende bekymringer med hensyn til den anden bølge af coronavirus, som har ført til fornyede lockdown-foranstaltninger over hele verden, fortsat med at true et opsving i efterspørgslen efter råolie. Som vi alle ved, tager coronavirus (COVID-19) en stor vejafgift for USA. I henhold til den seneste rapport viser koronavirusens genopblussen i Europa og USA stadig ingen tegn på afmatning, hvilket fortsat giver næring til tvivl om økonomisk opsving, da myndighederne i USA og Europa fortsat meddeler restriktioner på aktiviteter , i et forsøg på at bremse spredningen af ​​virussen. Dette udøvede igen et nedadgående pres på markedsrisikotonen og bidrog til tabet i råolie.

Årsagen til de baisse råoliepriser kunne også være forbundet med den langvarige kamp mellem USA og Kina, der igen tog fart, efter at USA indførte nye sanktioner mod diplomater fra Beijing. I mellemtiden har Hongkong-politiet arresteret flere medlemmer af oppositionspartiet, hvilket yderligere fremmede den allerede intense kamp og afvejede risikotonen.

Andetsteds er Brexit-spørgsmålet stadig på kort, midt i en ny sammenbrud i Brexit-samtaler mellem Storbritannien og Euroområdet, hvilket har holdt markedsaktørerne på spidsen. Disse negative overskrifter spillede imidlertid også en vigtig rolle i undermineringen af ​​råoliepriserne. Over havet blev faldet i råolie yderligere styrket af rapporter, der antydede, at Iran er indstillet på at øge produktionen inden for 3 måneder.

Markedshandelsstemningen har dog blinket røde signaler siden dagen startede. Som et resultat kunne årsagen til den blandede handel tilskrives de blandede signaler vedrørende coronavirus (COVID-19) og den seneste snak om US-China-krig. Derfor lykkedes den brede amerikanske dollar at få en vis positiv trækkraft og steg højere på dagen. Den bullish bias i den amerikanske dollar var temmelig upåvirket af de forværrede coronavirus (COVID-19) betingelser i USA og fremskridtene med hensyn til stimulus samtaler, som begge har tendens til at undergrave den amerikanske valuta. Gevinsterne i greenback er imidlertid blevet en nøglefaktor, der har holdt råoliepriserne under pres, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I mellemtiden er US Dollar Index, der sporer greenback mod en spand med andre valutaer, steget til 90.838.

Omvendt kan tabene i råoliepriserne begrænses af den hurtige opsving i efterspørgslen i Kina, som det blev vidne til efter Kinas eksport til november steg i det hurtigste tempo siden februar 2018. Dette øgede til sidst håb om en stærk global efterspørgsel. På tværs af dammen er optimismen over behandlingsmulighederne for det meget farlige coronavirus blevet en nøglefaktor, der har været med til at begrænse dybere tab i råoliepriserne.

I mangel af nøgledata / begivenheder på dagen vil markedshandlerne holde øje med data om råolieforsyning fra American Petroleum Institute, som forventes senere i dag. Ud over dette vil opdateringerne om den amerikanske stimuluspakke også være nøglen til at se. I mellemtiden mister risikokatalysatorerne, ligesom geopolitikker og virusproblemer, for ikke at glemme Brexit, nogen betydning. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me