Bullish handel med råolie i leg, midt i saudiarabisk produktionsniveau!

I torsdagens asiatiske handelstider, WTI Råolie lykkedes at udvide sin tidligere tre-dages vinderserie og steg højere mod $ 51-niveauet efter at have brudt over $ 50-niveauet for første gang siden februar. Imidlertid var den fremherskende bullish bias omkring råoliepriserne primært bundet til det større fald end forventet i amerikanske råbeholdninger, som øjeblikkeligt lindrede bekymringerne for overudbud og bidrog til stigningen i råolie. I mellemtiden fik råoliepriserne et ekstra løft, efter at Saudi-Arabien lovede at reducere produktionen yderligere i Febraury med en million tønder om dagen.

Derudover spillede optimismen over en mulig coronavirusvaccine og sandsynligheden for en yderligere amerikansk finansiel hjælpepakke også en vigtig rolle i understøttelsen af ​​råoliepriserne. Det positive markedssentiment i kølvandet på demokratens overraskende fejring i Georgien yder yderligere støtte til de højere afkast på råoliepriserne. Som et resultat af det optimistiske markedstemning hjælper svagheden ved den brede amerikanske dollar også det opadrettede momentum i olie, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. Alternativt er de øgede bekymringer over stigningen i COVID-19 tilfælde og økonomisk smertefulde hårde lockdowns blevet en nøglefaktor, der kan dække råoliegevinster. I mellemtiden efterlader den langvarige kinesisk-amerikanske kamp også en negativ indvirkning på råoliepriserne. WTI råolie handles i øjeblikket til 51,09 og konsolideres i intervallet mellem 50,39 og 51,14.

På datafronten viser de amerikanske råolieforsyningsdata fra Energy Information Administration, at amerikanske rålagre faldt med 8,1 millioner tønder i sidste uge, hvilket var mere end det gennemsnitlige skøn på et fald på 2,7 millioner tønder. Desuden fik råoliepriserne et ekstra løft efter det bemærkelsesværdige løfte fra Saudi-Arabien om at skære råproduktionen yderligere i februar med en million tønder om dagen. Det er værd at huske, at Saudi-Arabien, verdens største olieeksportør, meddelte, at de ville skære produktionen med en million tønder om dagen (BPD) i februar og marts efter OPEC +, en gruppe bestående af organisationen for olieeksportlande og andre producenter, herunder Rusland, mødtes tidligere på ugen. Disse positive træk har hjulpet det amerikanske råbenchmark med at bryde afgørende over $ 51 pr. Tønde for første gang siden februar. På tværs af havet kan stigningen i råoliepriserne også være forbundet med det optimistiske markedstemning støttet af demokratens overraskende feje i Georgien. Det er værd at huske, at demokraterne vandt begge senatsæder på plads, idet de i alt ryddede 50 pladser til den næste kongresperiode mod republikanernes 50 pladser. Demokraternes sejre ved senatvalget i Georgien vil sandsynligvis rydde vejen for flere amerikanske stimuleringspakker, som vil understøtte energibehovet i verdens største økonomi.

På USD-fronten kunne den brede amerikanske dollar ikke sætte en stopper for sine tidlige daglige bearish bevægelser og faldt lavere på dagen, da efterspørgslen efter aktiver i sikre havne faldt midt i fremskridt mod at blive enige om den amerikanske finanspolitiske stimulus. Desuden kan faldet i greenback også være forbundet med håb om, at Fed holder renten lavere i en længere periode. Imidlertid hjalp tabene i den amerikanske dollar råolie til at forblive bud. 23:31 ET (04:31 GMT) var det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en spand andre valutaer, faldet med 0,12% til 89,392

I modsætning til dette udfordrer bekymringerne om stigende antal COVID-19-sager og økonomisk smertefulde hårde lockdowns fortsat den positive markedsudvikling, som er blevet en nøglefaktor, der kan dække gevinster i råoliepriserne. I henhold til den seneste rapport registrerede Storbritannien for første gang siden april mere end 1.000 daglige dødsfald, Japan er klar til at erklære undtagelsestilstand i Tokyo og de omkringliggende områder, og Kina har rapporteret om flere infektioner nær Beijing.

Fremadrettet vil markedshandlerne holde øje med frigivelsen af ​​den amerikanske ISM Services PMI i december, som forventes at komme ind på 54,5 mod 55,9. I mellemtiden mistede opdateringerne om den kinesisk-amerikanske krig og virusproblemer ikke deres betydning på dagen. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me