Nouseva raakaöljy kaupankäynnissä keskellä Saudi-Arabian tuotantotappiota!

Torstain Aasian kaupan aikana, WTI Raakaöljy onnistui jatkamaan edellistä kolmen päivän voittoputkettaan, joka nousi korkeammalle kohti 51 dollarin tasoa, kun se oli ylittänyt 50 dollarin tason ensimmäisen kerran helmikuun jälkeen. Raakaöljyn hintojen ympärillä vallitseva nouseva puolueellisuus oli kuitenkin pääasiassa sidoksissa Yhdysvaltain raakaöljyvarastojen odotettua suurempaan laskuun, mikä heti lievitti ylitarjonnan huolia ja vaikutti raakaöljyn kasvuun. Samaan aikaan raakaöljyn hinta sai lisää nousua sen jälkeen, kun Saudi-Arabia lupasi leikata Febrauryn tuotantoa edelleen miljoonalla tynnyrillä päivässä.

Tämän lisäksi optimismi mahdollisesta koronavirusrokotteesta ja Yhdysvaltain ylimääräisen taloudellisen tukipaketin todennäköisyydellä oli myös tärkeä rooli raakaöljyn hintojen tukemisessa. Demokraatin Georgian yllätyspyyhkäisyn myötä markkinoiden optimistinen markkinatilanne tukee edelleen korkeatuottoisempaa raakaöljyn hintaa. Voimakkaan markkinatunnelman seurauksena laajapohjaisen Yhdysvaltain dollarin heikkous auttaa myös öljyn noususuuntausta, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Vaihtoehtoisesti lisääntyneestä huolestumisesta COVID-19-tapausten lisääntymisestä ja taloudellisesti tuskallisista kovista lukkiutumisista on tullut keskeinen tekijä, joka voi rajoittaa raakaöljyn kasvua. Sillä välin pitkäaikainen Kiinan ja Yhdysvaltojen välinen tuska jättää myös kielteisen vaikutuksen raakaöljyn hintoihin. WTI raakaöljyn kauppa on tällä hetkellä 51,09 ja konsolidoitumassa välillä 50,39 – 51,14.

Yhdysvaltojen Energy Information Administrationin raakaöljyn toimitustiedot osoittavat, että Yhdysvaltain raakaöljyvarastot laskivat viime viikolla 8,1 miljoonaa tynnyriä, mikä oli enemmän kuin mediaani-arvio 2,7 miljoonan tynnyrin pudotuksesta. Raakaöljyn hinta sai lisäksi nousun Saudi-Arabian merkittävän sitoumuksen jälkeen vähentää raakaöljyn tuotantoa edelleen helmikuussa miljoonalla tynnyrillä päivässä. On syytä muistaa, että Saudi-Arabia, maailman suurin öljynviejä, ilmoitti leikkaavansa tuotantoa miljoonalla tynnyrillä päivässä (BPD) helmi- ja maaliskuussa OPEC + -ryhmän jälkeen, joka koostuu öljynviejämaiden järjestöstä ja muista maista. tuottajat, mukaan lukien Venäjä, tapasivat aiemmin tällä viikolla. Nämä myönteiset liikkeet ovat auttaneet amerikkalaista raakaöljyn vertailuarvoa rikkomaan ratkaisevasti yli 51 dollaria tynnyriltä ensimmäistä kertaa helmikuun jälkeen.Meren toisella puolella raakaöljyn hintojen nousut saattavat liittyä myös optimistiseen markkinatilanteeseen, jota tukee demokraatin yllätyspyyhkäisy Georgiassa. On syytä palauttaa mieleen, että demokraatit saivat molemmat senaatin paikat tarttuviksi ja vapauttivat itselleen yhteensä 50 paikkaa seuraavalle kongressikaudelle republikaanien 50 paikkaa vastaan. Demokraattien voitot senaatin vaaleissa Georgiassa todennäköisesti luovat tien lisää Yhdysvaltain elvytyspaketteja, jotka tukevat energian kysyntää maailman suurimmassa taloudessa.

Yhdysvaltain dollarin etupuolella laajapohjainen Yhdysvaltain dollari ei pystynyt lopettamaan alkuvaiheen laskusuuntaisia ​​liikkeitä, ja se oli matalampi päivä, kun turvapaikan kysyntä väheni, kun edistyttiin kohti sopimusta Yhdysvaltojen finanssipoliittisista elvytystoimista. Lisäksi dollarin lasku voi liittyä myös toiveisiin siitä, että Fed pitää korot alhaisempana ajanjaksona. Yhdysvaltain dollarin tappiot kuitenkin auttoivat raakaöljyä pysymään hintatarjouksessa. Klo 23.31 ET (4:31 AM GMT) mennessä Yhdysvaltain dollari-indeksi, joka seuraa greenbackiä muiden valuuttojen joukossa, oli pudonnut 0,12% 89,392: een.

Päinvastoin huoli COVID-19-tapausten määrän lisääntymisestä ja taloudellisesti tuskallisista vaikeista seisokkeista haastaa markkinoiden piristävän suorituskyvyn, josta on tullut keskeinen tekijä, joka voi rajoittaa raakaöljyn hintojen nousua. Viimeisimmän raportin mukaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa todettiin yli 1000 päivittäistä kuolemaa ensimmäistä kertaa huhtikuun jälkeen, Japani on valmis julistamaan hätätilan Tokiossa ja ympäröivillä alueilla, ja Kiina on ilmoittanut lisää tartuntoja Pekingin lähellä.

Markkinakauppiaat seuraavat eteenpäin Yhdysvaltain ISM Services PMI: n joulukuun julkaisua, jonka odotetaan olevan 54,5, kun vastaavasti 55,9. Sillä välin Kiinan ja Yhdysvaltojen välisen tusslen ja virusten aiheuttamat päivitykset eivät menettäneet merkitystään kyseisenä päivänä. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me