Få kendskab til skat og krypto

I henhold til HMRCs gamle slogan behøver skatten ikke at være beskatning, og så længe du er opmærksom på reglerne, kan den også gælde for kryptoinvesteringer.

At se bitcoin, litecoin og andre aktiver skyde op og ned i værdi gør kryptoinvestering til et spændende og potentielt rentabelt tidsfordriv. Men som med de fleste ting i livet, hvis du tjener penge, er du forpligtet til at betale noget af det til skattemanden.

For at hjælpe dig med at forstå, om du kunne være skyld i skat, skal du prøve eToros skatteregner – tilføj blot dine kryptotransaktioner plus gevinster fra andre aktiver, og lommeregneren ordner sig, hvis du kunne skylde skat. Du kan også downloade filen for at vise den til en skatterådgiver eller skatteekspert.

kryptolommeregner

Alternativt kan du lytte til eToro UK, HMRC, Deloitte og ICAEW’s webinar om kryptoskat, det nuværende kryptolandskab og fremtiden for krypto. Eller tjek vores letforståelige infografisk kryptoskat

Her gennemgår vi nogle af de vigtigste måder, du kan ende med en skatteregning på – men også hvordan du også kan udligne noget af det. Dette er ikke en udtømmende liste, men den har til hensigt at fremhæve nogle af de nøglepunkter, du skal overveje.

Indkomstskat

Vi er alle vant til følelsen af ​​at arbejde hårdt hele ugen for kun at se skattemanden tage en del af vores løn. Med kryptoinvestering skal du muligvis lide det samme.

Selvom det ikke er det samme at trykke på en “køb” eller “sælg” -knap, når du trækker et 12-timers skift, kan HMRC i nogle tilfælde klassificere dine handlinger som at tjene en indkomst.

Hvis skattemanden har mistanke om, at din købs- og salgsaktivitet udgør “handel”, kan han muligvis slå dig med en regning for den indtjening, du tjener.

Men handel, i det mindste hvad angår de finansielle markeder, er en fuldtids karriere, så du bliver nødt til at foretage et betydeligt antal transaktioner for at gøre skattemands interesse interesseret.

Indtil videre er der ingen offentliggjorte grænser for, hvad “handel” kan medføre, men det lønner sig at være opmærksom.

Minedrift kan tiltrække indkomstskat, da det kan opfattes som arbejde. På trods af at det er computeren, der lægger timerne på at udføre de komplekse beregninger for at placere overgange på blockchain, er det dig, som skattemanden ser som at tage gevinsten.

Indtil videre har HMRC ikke offentliggjort den øvre grænse for skattefri minedrift, men hvis du har en kælder fuld af hvirvlende harddiske minedrift dag og nat, kan et bank på døren fra skattemanden være noget at overveje.

Kapitalgevinstskat

CGT er en af ​​de faktiske forhold i voksenlivet, der kan virke lidt uretfærdigt.

Du køber en plade ved et bilstartsalg, der viser sig at være Elviss sidste optagelse nogensinde – HMRC ønsker et stykke af overskuddet. Nogen giver dig en to lille kaminhåndtag, der viser sig at være en vigtig levn fra den russiske revolution – skattemanden vil have sin andel af det, du sælger det til i Moskva.

Og sådan er det også med krypto. Hvis du sælger et aktiv til en højere pris, end du har betalt for det, er du muligvis ansvarlig for CGT. På trods af at det er pointen med at investere i ethvert aktiv, ønsker HMRC et stykke af handlingen.

kapitalgevinstskat

CGT-reglen gælder, uanset om du købte tokens for mange år siden, da du overhørte nogen nævne bitcoin i bussen, glemte det og derefter solgte på toppen i 2017 eller endda bare købe på mandag og sælge på fredag.

Det gælder også, hvis nogen giver dig poletter i gave eller i bytte for noget andet.

Men husk, det er ikke processen med at modtage dem, der gør dig ansvarlig, det er salg af en fortjeneste, som HMRC holder af.

Modregning

Der er dog nogle gode nyheder.

Som med alle skatter er der måder at modregne din regning på. Med indkomstskat, som med din daglige løn, kan udgifter, du har betalt for at gøre det muligt for dig at udføre arbejdet, modregne ansvaret.

Du har muligvis ikke brug for arbejdsstøvler, en hård hat eller en MBA for at købe tokens, men der er visse ting, du muligvis legitimt har brug for for at handle krypto og tjene en indkomst fra det.

CGT tilbyder også nogle praktiske offset-muligheder, der er værd at udforske. For eksempel kan du hvert år tjene 12.000 £ i disse opfattede stormfald inden CGT sparker ind. Beløbet justeres (normalt op) årligt, så hold dig opdateret om det.

Derudover kan du kræve tilbage udgifter mod skatteforpligtelsen for alt hvad du har brug for for at forbedre, vedligeholde eller endda købe og sælge det aktiv, der har givet dig overskuddet.

Mens det i en verden af ​​fysiske aktiver kan dette omfatte oplagring af en klassisk bil eller renovering af et hus, kan det i kryptoland betyde at betale for sikre tegnebøger eller reklame for købere / sælgere af dine tokens.

Det er værd at undersøge her, da det kan være en måde at undgå at udslette din fortjeneste, og du kan udligne din CGT tilbage i op til fire år.

Det er op til dig

Der er en nøgle ting at huske med alt dette – ansvaret for alt dette er på dig.

Du skal oplyse HMRC om eventuelle gevinster, indtjeninger og modregninger – og du skal gøre det rettidigt. Ligesom du har brug for at udfylde en selvangivelse hvert år – eller bede din arbejdsgiver om at gøre det for dig – så er det med krypto.

Hvis skattemanden ringer (eller mere sandsynligt sender dig et brev), er uvidenhed ikke noget forsvar. Det er op til dig at blive informeret.

Og tro ikke, at HMRC heller ikke ved, hvad du laver. Alle mæglere, der er reguleret af Storbritanniens Financial Conduct Authority, rapporterer alle handler foretaget på deres platform til HMRC på årsbasis.

Husk også, at skattemanden har vidtrækkende beføjelser til at gå ind på bankkonti og se på, hvad vi alle har gjort … og han foretrækker at blive holdt i løkken frem for at skulle finde ud af selv.

Endelig har HMRC brug for dig til at rapportere, hvad du skylder i Storbritanniens officielle valuta, snarere end USD, hvilket er hvad krypto normalt sættes i. Der er masser af online regnemaskiner, der kan hjælpe dig med at gøre dette, med data, der går tilbage i år, så du kan se nøjagtigt, hvad du har lavet (eller mistet).

Det lyder måske alt sammen besværligt, men det er livet nogle gange. Det er bedre at blive på skattemandens højre side – han bliver måske endda en ven.

Cryptoassets er flygtige instrumenter, der kan svinge meget inden for en meget kort tidsramme og derfor ikke er passende for alle investorer. Bortset fra via CFD’er er handel med kryptoaktiver ureguleret og overvåges derfor ikke af nogen EU-lovgivningsmæssig ramme. Din kapital er i fare.

eToro repræsenterer ikke nogen statslig enhed. Du bør kontakte en skatteekspert eller HMRC, hvis du betaler det rigtige beløb for skat.

Gælder kun for britiske skatteydere.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me