Työntääkö Kiinan keskuspankki Bitcoinin kysyntää maassa?

Kerronta kiinalaisten ostamista Bitcoinista kulkee kahdella tavalla – joissakin raporteissa sanotaan, että kiinalaiset ovat siirtymässä kryptovaluuttaan Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan aiheuttaman FUD: n takia, kun taas toiset osoittavat, että kiinalaiset eivät osta salausta. An artikla Nikkei Asian Review korostaa, että Kiinan keskuspankki saattaa kuitenkin viedä Bitcoinin kysyntää. 

PBOC: n valuutan devalvaatio lisää Bitcoinin kysyntää

Artikkelin mukaan epävirallisen bitcoinyhdistyksen asiantuntija Kiinassa on paljastanut, että Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttaostojen määrä on kasvanut peräti 50%, vaikka tätä väitettä ei ole tukevia todisteita. 

Pääomien ulosvirtaukset maassa ovat kasvaneet. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä maksutaseen virheet ja puutteet olivat 88 miljoonaa dollaria, ja syynä tähän on pääoman ulosvirtaus. Salaus nähdään tärkeänä kanavana, mihin raha virtaa. 

Tällaisten pääomien ulosvirtausten syistä on Kiinan kansantasavallan (PBC) noudattama politiikka viennin menetyksen torjumiseksi, ja se on aiheuttanut vakavaa valuutan devalvoitumista viime viikkoina. 5. elokuuta PBoC asetti juanin päivittäisen viitekoron alle 7 dollariin, ensimmäinen juanille lähes vuosikymmenen aikana. Tämä loi FUD: n ihmisten ja ihmisten keskuudessa, ja he ilmeisesti parveilivat “turvasatamaan” bitcoiniin. 

Analyytikot ja vaikuttajat ottavat vastaan ​​kauppasodat ja Bitcoinin hinnan

Useat salausvaikuttajat ja analyytikot ovat myös väittäneet, että Bitcoinista on tullut turvapaikan voimavara näinä globaalin taloudellisen FUD-aikoina, mikä johtuu erityisesti Yhdysvaltojen ja Kiinan välisestä kauppasodasta.

Harmaasävyiset investoinnit, merkittävä valtuutettu luottamus digitaalisiin valuuttoihin Yhdysvalloissa, liittää 75% vuoden 2019 Bitcoin-voitoista Yhdysvaltain ja Kiinan väliseen kauppasotaan. 

Äskettäin Bitcoin-härkä Tom Lee vahvisti myös Bitcoinin aseman turvapaikan asemana toteamalla, että se on “positiivisesti korreloitu kultaan” ja että se on osoittautunut “tänä vuonna suojaukseksi globaaleille riskeille” CNBC: n Fast Money -sivustolla. 

DailyFX: n vanhempi valuuttastrategi Christopher Vecchio huomautti myös, että Bitcoinin hinta on ollut käänteisesti verrannollinen juaniin siitä lähtien, kun Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota alkoi Kitcon haastattelussa.. 

Viikko sitten eToron vanhempi markkina-analyytikko Mati Greenspan ehdotti myös, että Bitcoinin hinta ja kauppasodat korreloivat. Hän sanoi –

“Vaikka korrelaatio ei ole sama syy-yhteys ja meillä ei vielä ole tarpeeksi tietoja, on vaikea sivuuttaa sattumaa, että bitcoin nousi voimakkaasti touko- ja kesäkuussa, kun Yhdysvaltain ja Kiinan kauppajännitteet olivat huipulla. Tänään jälleen kerran näemme jännitteen kasvavan maailman kahden suurimman talouden ja Bitcoinin välillä tukevalla pohjalla. “

Kaikki salausvaikuttajat eivät kuitenkaan ole vakuuttuneita siitä, että kauppasodat ja seuraukset juanin devalvoitumisesta ajavat kiinalaisia ​​ostamaan bitcoinia. 5. elokuuta, ankaran yuanin devalvaation päivänä, salausvaikuttaja Dovey Wan oli twiitannut –

“Kiinalaiset ostavat Bitcoinia” on Hyvin epäilyttävä kerronta IMO

  1. Bitcoin käy kauppaa negatiivisella hinnalla kiinalaisissa pörsseissä, kuten Huobi ja Okex

  2. RMB-määräinen OTC-hinta on nyt 1%: n palkkio, normaalilla alueella härän jälkeen ”

Peter Schiff, Bitcoin-skeptikko ja kullanmaalisti, oli myös lyönyt kiinalaisia ​​ostamaan Bitcoin-kertomuksen sanomalla, että kiinalaiset eivät ostaneet Bitcoinia turvapaikkana, mutta keinottelijat ostivat sen toivossa, että kiinalaiset ostavat sen turvapaikkana.

Ei ole vakuuttavaa näyttöä kummankin kertomuksen oikeellisuuden osoittamiseksi. 

Mutta tällä hetkellä, kun maailma on maailmanlaajuinen kylä, tapahtumien vaikutukset eivät todennäköisesti pysy paikallaan, ja FUD ylittää rajat. Eri muotojen poliittis-taloudellinen epävarmuus vaikuttaa myös muualle maailmaan – tuleva Brexit on syy FUD: lle Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU: n kansalaisille. Hyperinflaatio on aiheuttanut suuria ahdistuksia muun muassa Venezuelassa, Zimbabwessa, Argentiinassa ja Iranissa. 

Kun maailmantalous on niin levottomassa tilassa, ei ole yllättävää, että Bitcoin tunnustetaan turvasatamavaraksi, joka ei korreloi valtion liikkeeseen laskemien valuuttojen tai politiikkojen kanssa.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me