Yhdysvaltain sessio Forex Brief, 28. kesäkuuta – Kukaan ei ole menossa minnekään, kunnes G20-huippukokous päättyy

Viime kuukausina on tapahtunut paljon rahoitusmarkkinoiden suhteen. Maailmantalous alkoi taas heikentyä lyhytaikaisen elpymisen jälkeen ensimmäisellä ja toisella vuosineljänneksellä, ja maailmantalouden hidastuminen on vauhdittunut entisestään, ja Yhdysvaltojen talous pysyi hyvänä vuonna 2018, nyt liittyä muihin suuriin talouksiin. Kauppasota Kiinan kanssa on myös lisääntynyt viimeisten kahden kuukauden aikana, mikä on vahingoittanut finanssimarkkinoiden tunnetta, kun taas Yhdysvaltojen ja Iranin väliset geopoliittiset jännitteet johtivat melkein toiseen sotaan Lähi-idässä. Joten rahoitusmarkkinat ovat olleet tavallaan hektisiä näiden kahden kuukauden aikana.

Mutta nyt G20-huippukokous on vihdoin täällä, ja sen pitäisi antaa meille jonkin verran selkeyttä siitä, mihin asiat saattavat suuntautua tulevina kuukausina. Tämän huippukokouksen pääkysymys on Yhdysvaltain presidentin Trumpin ja Kiinan kollegan Xi tapaaminen. Kiinalla on kaikki katseet tästä kokouksesta, joka yrittää päästä eroon tariffeista, mutta mikään ei ole varmaa. Yhdysvaltain kauppaministeri Mnuchin sanoi, että kauppasopimus on tehty 90 prosentilla, mutta aivan kuten 95-prosenttisesti tehty Brexit-kauppa, tärkeimmät ovat 5 tai 10 prosenttia. Joten kaikista näistä asioista, mukaan lukien Brexit ja Euroopan parlamentti, keskustellaan tässä huippukokouksessa, ja kaikki odottavat, mistä päätetään, ennen kuin he ottavat puolensa rahoitusmarkkinoilla, ja siksi hintatoimet ovat olleet vähäisiä tänään.

Euroopan istunto

 • Ranskan kuluttajamenot ja alustava kuluttajahintaindeksi – Kuluttajamenot ovat laskeneet viimeisen viiden kuukauden aikana kolmena viime vuoden joulukuun jälkeen, kun Ranskan talous on heikentynyt huomattavasti. Viimeiset kaksi kuukautta ovat olleet positiivisia, ja menot kasvoivat maaliskuussa 0,8%, kuten viime kuukauden raportti osoitti, mutta ne korjattiin tänään huomattavasti 0,3 prosenttiin. Tämänpäiväisen toukokuun raportin odotettiin kasvavan kulutusmenoissa 0,2%, mutta 0,4%, mikä on positiivista. Tämän kuukauden CPI-inflaatio voitti myös 0,0%: n odotukset ja kasvoi sen sijaan 0,2%, mutta viime kuukausi tarkistettiin alemmaksi 0,2 prosentista 0,1 prosenttiin.
 • Ison-Britannian BKT – Ison-Britannian lopullinen bruttokansantuote ensimmäisellä vuosineljänneksellä tuli tänään odotetusti esiin, ja kasvuvauhti oli 0,5%. Kokonaistuotanto on korkeampi kuin vuotta aiemmin samaan vuosineljännekseen verrattuna, Ison-Britannian BKT kasvoi 1,8% 1. vuosineljännekseen (tammi-maaliskuu) 2019, vuoden 1,4 prosentista 4. vuosineljännekseen (lokakuu-joulukuu) 2018. Tämä on vahvistus siitä, että Ison-Britannian talous pysyi hyvällä tasolla ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mutta se on ongelmallista toisen vuosineljänneksen aikana. Vaihtotaseen alijäämän odotettiin kasvavan noin -23 miljardista 32 miljardiin puntaan, mutta se oli -30 miljardia.
 • Euroalueen kuluttajahintaindeksi YoY – Euroalueen inflaatioraportti julkaistiin tänä aamuna, ja kuluttajahintaindeksi pysyi ennallaan 1,2 prosentissa. Mutta tärkeämpi kuluttajahintaindeksi nousi 3 prosenttiyksikköä, saavuttaen 1,1% odotettuun 1,0%: iin verrattuna ja kasvoi viime kuun 0,8%: sta. Tämä on nopea käänne viimeisen kuukauden inflaation jälkeen, mikä on positiivista eurolle ja EKP: lle. Vaikka se ei ole suuri määrä, ainakin ydinindeksi nousi yli 1,0 prosentin, mikä on EKP: n vähimmäistavoite ja punainen viiva.
 • Italian CPI MoM – Inflaatio on ollut positiivinen tänä vuonna Italiassa, vaikka viime kuukausi tarkistettiin alemmaksi 0,0 prosenttiin 0,1 prosentista. Mutta tässä kuussa näimme toisen positiivisen luvun. Myös Italian kuluttajahintaindeksi MoM voitti odotukset 0,0 prosentilla ja saavutti 0,2 prosenttia tässä kuussa. YoY-inflaatio oli myös korkeampi, 0,8%, kun odotettu 0,7%.
 • Kiinan huomio kiinnittyy Trump-Xi-kokoukseen – Kiinan ulkoministeriö ilmoitti tänä aamuna julkaisevansa tiedot Trumpin ja Xi: n kokouksesta ajoissa. Kiina toivoo, että Yhdysvallat ja Kiina kohtaavat toisensa puolivälissä, mutta kuten aiemmin sanoin, tässä tilanteessa ei ole puoliväliä.

Yhdysvaltain istunto

 • Trump-twiitit osakemarkkinoilla – Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on Japanissa, joten odota hänen twiittinsä ilmestyvän tänä viikonloppuna tavallista aikaisemmin. Hän twiittasi jo tänään: “Pörssi nousi massiivisesti vaalien voittamisen jälkeisestä päivästä aina siihen päivään saakka, jolloin aloitin virkaani, koska innostus siihen, että aion olla presidentti. Tuo suuri osakemarkkinoiden kasvu on hyvitettävä minulle. Jos Hillary voitti – iso törmäys! ”
 • Kanadan BKT – Kanadan BKT-raportti julkaistiin jonkin aikaa sitten, ja BKT kasvoi huhtikuussa 0,3% odotettuun 0,2%: iin nähden. BKT YoY oli + 1,5%, odotusten puuttuminen + 1,6%: n odotettiin puuttuvan, mutta saavutti korkeamman tason kuin viime kuussa, joka oli + 1,4%. Tavaroiden tuotanto kasvoi huhtikuussa +0,4%, kun se oli maaliskuussa +0,8%. Palvelutuotantosektori kasvoi + 0,2% maaliskuun + 0,4%: sta. Raaka-aineiden hintaindeksi (RMPI) laski 2,3%, mikä on parempi kuin odotettu 3%: n lasku. Vaikka tämä tapahtuu voimakkaan 5,6 prosentin hyökkäyksen jälkeen maaliskuussa. BKT supistui Kanadassa vuoden 2018 viimeisinä kuukausina, mutta nyt näyttää olevan muodostumassa positiivinen trendi, mikä on positiivista CAD: lle. USD / CAD menetti 20 pistettä BKT-raportin julkaisemisen jälkeen, mutta jäljittää osan näistä tappioista nyt.
 • Yhdysvaltain henkilökohtaiset kulut ja tulot – Henkilökohtaiset menot olivat melko heikot tämän vuoden alussa, mihin vaikutti myös hallituksen sulkeminen. Vaikka menot ovat lisääntyneet viimeisten kolmen kuukauden aikana ja viime kuun lukumäärä, joka oli huhtikuussa, korjattiin korkeammaksi 0,6 prosenttiin kuin alun perin 0,3 prosentissa. Menojen odotettiin kasvavan toukokuussa 0,5%, mutta odottamattomat odotukset olivat 0,4%, mikä on kuitenkin hyvä määrä. Henkilökohtaiset tulot olivat myös positiiviset, ja ne olivat toukokuussa 0,5% verrattuna odotettuihin 0,3%, aivan kuten huhtikuussa.

Karhumainen USD / CAD

 1. Korkeampi vetovoima on täydellinen H4-kaaviossa
 2. MA: t työntävät tätä paria alas
 3. Perusteet ovat laskussa tälle parille

Palautukset ovat olleet todella heikkoja tällä viikolla

USD / CAD kääntyi laskuun viime viikolla, erityisesti FED-kokouksen jälkeen viime keskiviikkona, ja on menettänyt noin 350 pistettä ylhäältä alas tänä aikana. Raakaöljyn hintojen nousu on myös auttanut CAD: ää, joka on edelleen nousussa, kun USD / CAD on edelleen laskeva. Perustekijät osoittavat myös alaspäin ja tämän päivän positiivinen Kanadan BKT-lukema toi parin 20 pistettä korkeammalle. Liikkuvat keskiarvot myös painavat hintaa alemmaksi, joten kaikki huutaa laskevasti tälle parille.

Tiivistettynä

G20-huippukokous on jo alkanut, mutta emme ole vielä saaneet mitään merkityksellisiä viestejä sieltä. Oletan, että he tekevät kohteliaisuusrituaaleja tänään ennen aikuisten keskustelujen alkamista. Trump twiittasi osakemarkkinoiden rallista tänään, mutta jos hän ja Kiinan presidentti Xi eivät pääse sopimukseen tänä viikonloppuna, osakemarkkinat kääntyvät jälleen laskuun, mikä olisi hauskaa. Toivotaan kuitenkin parasta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me