Amerikansk session Forex kort, 28. juni – Ingen går nogen steder, før G20-topmødet slutter

Der er sket meget i forhold til de finansielle markeder i de seneste måneder. Den globale økonomi begyndte at blive forværret igen efter en kortvarig genoplivning i 1. kvartal, og i 2. kvartal er den globale økonomiske afmatning steget yderligere, med den amerikanske økonomi, der holder sig godt i 2018, nu slutter sig til resten af ​​større økonomier. Handelskrigen med Kina har også taget fart i de sidste to måneder, hvilket har skadet stemningen på de finansielle markeder, mens geopolitiske spændinger mellem USA og Iran næsten førte til endnu en krig i Mellemøsten. Så de finansielle markeder har været slags hektiske i løbet af disse to måneder.

Men nu er G20-topmødet endelig her, hvilket skulle give os en vis klarhed om, hvor tingene kan være på vej i de kommende måneder. Hovedemnet for dette topmøde er mødet mellem den amerikanske præsident Trump og den kinesiske modstykke Xi. Kina har alle øjne på dette møde og forsøger at få en pause fra taksterne, men intet er sikkert. Den amerikanske handelsminister Mnuchin sagde, at handelsaftalen er 90% færdig, men ligesom Brexit-aftalen, der var 95% fuldført, er det de 5% eller de 10%, der betyder mest. Så alle disse spørgsmål, inklusive Brexit og Europa-parlamentet, vil blive drøftet på dette topmøde, og alle venter på at se, hvad der vil blive besluttet, før de går ind på de finansielle markeder, og det er derfor, at prishandlingen har været minimal i dag.

Europæisk session

 • Fransk forbrugerforbrug og forudgående CPI – Forbrugerudgifterne er faldet i de tre ud af de sidste fem måneder siden december sidste år, da den franske økonomi er svækket betydeligt. Selvom de sidste to måneder har været positive, hvor udgifterne steg med 0,8% i marts, som rapporten fra sidste måned viste, men blev revideret meget lavere i dag til 0,3%. Dagens rapport, som var i maj, forventedes at vise en stigning i forbruget på 0,2%, men kom på 0,4%, hvilket er positivt. CPI-inflationen i denne måned slog også forventningerne på 0,0% og voksede i stedet med 0,2%, men sidste måned blev revideret lavere fra 0,2% til 0,1%.
 • UK BNP – Det britiske endelige BNP for 1. kvartal kom ud som forventet i dag og viste en vækstrate på 0,5%. Samlet BNP er højere sammenlignet med samme kvartal for et år siden, UK BNP steg med 1,8% til kvartal 1 (januar til marts) 2019, op fra 1,4% i året til kvartal 4 (oktober til december) 2018. Dette er en bekræftelse af, at den britiske økonomi holdt godt op i 1. kvartal, men det er 2. kvartal, der vil være problematisk. Underskuddet på betalingsbalancen forventedes at vokse fra omkring -23 milliarder til 32 milliarder pund, men det kom på -30 milliarder.
 • Eurozone CPI YoY – Inflationsrapporten fra Euroområdet blev offentliggjort i morges, og den samlede CPI forblev uændret på 1,2%. Men kerne-CPI, som er vigtigere, steg med 3 point og kom på 1,1% mod 1,0% forventet og op fra 0,8% i sidste måned. Dette er en hurtig vending efter inflationsdykket sidste måned, hvilket er positivt for euroen og ECB. Selvom det ikke er et stort antal, flyttede mindst CPI-kernen over 1,0%, hvilket er minimums målet og den røde linje for ECB.
 • Italiensk CPI MoM – Inflationen har været positiv i år i Italien, skønt sidste måned blev revideret lavere til 0,0% fra 0,1%. Men denne måned så vi endnu et positivt tal. Italiensk CPI MoM slog også forventningerne på 0,0% og nåede op på 0,2% denne måned. YoY-inflationen kom også højere på 0,8% mod forventet 0,7%.
 • Kinas opmærksomhed er på Trump-Xi-mødet – Kinas udenrigsministerium sagde i morges, at de vil frigive oplysninger om Trump-Xi-mødet rettidigt. Kina håber, at USA og Kina mødes hinanden halvvejs, men som jeg har sagt før, er der ingen halvvejs i denne situation.

Amerikansk session

 • Trump tweets på aktiemarkedet – Den amerikanske præsident Donald Trump er i Japan, så forvent, at hans tweet kommer ud tidligere end normalt i denne weekend. Han tweetede allerede i dag: ”Aktiemarkedet steg massivt fra dagen efter, at jeg vandt valget, helt op til den dag, jeg tiltrådte på grund af begejstringen for det faktum, at jeg skulle blive præsident. Den store stigning i aktiemarkedet skal krediteres mig. Hvis Hillary vandt – et stort nedbrud! ”
 • Canadisk BNP – BNP-rapporten fra Canada blev frigivet for et stykke tid siden, og BNP voksede med 0,3% i april mod 0,2% forventet. BNP YoY kom på + 1,5%, manglende forventede forventninger på + 1,6%, men krydsede højere fra sidste måned, som lå på + 1,4%. Vareproducenterne steg med + 0,4% i april, ned fra + 0,8% i marts. Serviceproducerende sektor steg med + 0,2% fra + 0,4% i marts. Råvareprisindekset (RMPI) faldt med 2,3%, hvilket er bedre end et forventet fald på 3%. Selvom dette kommer efter et stærkt spring på 5,6% i marts. BNP var en nedgang i Canada i de sidste måneder af 2018, men nu ser det ud til, at der er en positiv tendens, hvilket er positivt for CAD. USD / CAD mistede 20 pips, efter at BNP-rapporten blev offentliggjort, men trækker nogle af disse tab tilbage nu.
 • Amerikanske personlige udgifter og indkomst – De personlige udgifter var ret svage i begyndelsen af ​​dette år, hvilket også var påvirket af regeringens nedlukning. Selvom udgifterne i de sidste tre måneder er steget, og antallet af sidste måned, der var i april, blev revideret højere til 0,6% fra 0,3% oprindeligt. Forbruget forventedes at vise en stigning på 0,5% i maj, men gik glip af forventningerne på 0,4%, hvilket alligevel er et godt antal. Den personlige indkomst kom også positivt ud og viste 0,5% i maj mod 0,3% forventet, ligesom i april.

Bearish USD / CAD

 1. Tilbagetrækningen højere er komplet på H4-diagrammet
 2. MA’er skubber dette par ned
 3. Grundlæggende er baisse for dette par

Tilbagetrækningen har været rigtig svag i denne uge

USD / CAD blev bearish i sidste uge, især efter FED-mødet sidste onsdag og har mistet omkring 350 kerner fra top til bund i løbet af denne periode. Stigningen i råoliepriserne har også hjulpet CAD, som fortsat er bullish nu, hvor USD / CAD forbliver baisse. Fundamentals peger også ned, og dagens positive BNP-læsning fra Canada sendte dette par 20 pips højere. De glidende gennemsnit skubber også prisen lavere, så alt skriger bearish for dette par.

Afslutningsvis

G20-topmødet er allerede startet, men vi har endnu ikke fået nogen meningsfulde beskeder derfra. Jeg formoder, at de udfører høflighedsritualerne i dag, før de voksne drøftelser starter. Trump tweetede om rallyet på aktiemarkederne i dag, men hvis han og den kinesiske præsident Xi ikke når til en aftale i weekenden, bliver aktiemarkederne bearish igen, hvilket ville være sjovt. Men lad os håbe på det bedste.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me