Hvad er Ethereum? – En komplet guide til Ethereum for begyndere

Ethereum er en anden perle af kryptovalutaverdenen, der er blevet utrolig populær siden dens fødsel i 2015. Vil du vide Hvad er Ethereum, alle ind og ud af Ethereum, så er du på det rette sted!

Hvad er Ethereum

Ethereum er en åben softwareplatform baseret på et distribueret offentligt blockchain-netværk. Oprettet i 2015 af Vitalik Buterin, ideen bag Ethereum skulle skabe en platform for decentrale og samarbejdsapplikationer. Det er en multifunktionel platform med sin egen valuta. Nøglefunktionen i denne kryptovaluta er smarte kontrakter.

Smarte kontrakter er dybest set de scripts eller computerkoder, der kan oprettes af alle og derefter uploades på Blockchain. Når det opbevares på en offentlig hovedbog, får det transaktionerne til at manipulere uden krav om en mellemmand. Ethereum har også sin tokenether, der fungerer på samme måde som Bitcoin, hvilket betyder at du kan købe og sælge det.

Hvorfor er Ethereum vigtigt?

Med bitcoins introduktion troede folk, at dens blockchain også kunne bruges i andre livssfærer. Imidlertid er bitcoins design at tjene det valutaformål, der begrænser dets anvendelse. På en måde førte dette til fremkomsten af ​​Ethereum. Buterin oprettede denne kryptokurrency med en plan for en blockchain-system der kan lette de decentrale applikationer.

Ethereum har et programmeringssprog skrevet i det, der gør det muligt for folk at tilpasse det efter deres specifikke krav. Alle de nye applikationer, der oprettes på denne platform, er baseret på dens smarte kontrakter.

For at sige det kortfattet tillader Ethereum at udføre alle slags funktioner på en gennemsigtig og pålidelig måde uden behov for en central myndighed eller en betroet tredjepart.

Hvilket problem løser Ethereum?

De fleste af os beskæftiger os med tredjeparter dagligt, nogle gange uden selv at vide det. For eksempel involverer et simpelt køb af kaffe en mellemmand med hensyn til, at dit kreditkortselskab registrerer dit køb.

Mellemmænd er normalt de betroede parter, hvor købere og sælgere måske eller måske ikke stoler på hinanden, der udfører en vellykket gennemførelse af en transaktion. Ethereum-netværk i bund og grund muliggør to personer eller organisationer til overførselsværdi, det kunne være et digitalt aktiv eller penge, sikkert og fortroligt uden at kræve en mellemmand som PayPal eller en bank.

Eethereums smarte kontrakter definerer reglerne samt sanktionerne for en aftale, mens de hjælper dig med at udveksle alt, hvad der har værdi i et konfliktfrit og gennemsigtigt miljø.

Nuværende markedstendenser for Ethereum

Bare en tre år gammel kryptovaluta kører Ethereum til en pris af $ 900 på det tidspunkt med en markedsværdi på $ 88,202,687,601. Det har været en populær platform at bygge applikationerne på, så meget, at der allerede er oprettet over 1000 decentrale apps på den.

Normalt er prisen på ether bevæger sig i trend med bitcoin, og det så nogle op og ned i de sidste par måneder. I starten af ​​2017 steg ether i sine priser, og i slutningen af ​​det kørte prisen på $ 300.

Ethereum er blevet det mest foretrukne valg, når det kommer til overførsel af penge og aktiver. Desuden har der været en øget anvendelse af denne digitale valuta-platform, der yderligere vil medføre en stigning i priserne i fremtiden.

Fordele og ulemper ved Ethereum

Eethereums fokus er at fungere som en platform, hvor decentrale applikationer kan bygges og køres.

Et par vigtige fordele ved Ethereum-netværket er:

  • Udvikler support – Udviklingsteamet på denne platform er ekstremt effektivt og solidt, der aktivt arbejder på nye teknologier. Der er et kontinuerligt forsøg på at forbedre sikkerheden, skalerbarheden, funktionaliteten og sikkerheden i dens blockchain.
  • Let at bruge – ERC20-tokenet af Ethereum blockchain er let og simpelt at oprette. Det er også hurtigt, men du skal have en grundlæggende teknisk viden om tokenprogrammet for at opnå dine resultater.
  • Brug Ethereums blockchain – Når du bygger din applikation på Ethereum, behøver du ikke oprette eller vedligeholde din egen blockchain, du kan simpelthen køre på Ethereums blockchain.
  • Gem dine ressourcer – Ved at lade Ethereum blockchain styre dit arbejde sparer du din indsats, tid og penge gennem denne synkronisering. Selv de mest komplekse kontrakter kan køre på dette netværk.
  • Det er nemt og hurtigt at starte en ICO – Ethereum har gjort det let at starte ICO-projekter hurtigere. Et sæt detaljerede instruktioner til at starte en ICO er tilgængelig på dens hjemmeside.

Det har også sine ulemper:

  • Ikke effektiv nok – At være en platform kan Ethereum ikke være så effektiv som andre blockchains, der er designet til at være en kryptokurrency. Ethereum prøver grundlæggende at være en intelligent kontraktgenerator, supercomputer og hovedbog til et antal brugere. Dette giver det bestemt en fleksibilitet, men samtidig bliver det mindre optimeret til en brugssag.
  • Tekniske fejl – Ethereums smarte kontrakter er tilbøjelige til fejl og fejl, der kan vise sig at være katastrofale for enhver virksomhed. Desuden er der ikke noget centralt kontrolpunkt, der indeholder et problem på grund af blockchain-decentraliserede karakter.
  • Gasafgift – Hver gang en transaktion finder sted på dit token, når du bruger Ether, går der et bestemt gebyr ind i Ethereum-netværket for at berige det. Det er dybest set en måde at ether at gennemføre transaktionerne på. Dette gebyr er muligvis ikke meget oprindeligt, men senere, da din virksomhed skaleres, vil gebyret formere sig, og du har betalt regningen ud af din fortjeneste.

Hvordan fungerer Ethereum?

Ligesom bitcoin blockchain-strukturen deler Ethereum registreringen af ​​hele transaktionshistorikken. Hver knude på dette netværk gemmer en kopi af historikken, som er den seneste tilstand for hver smart kontrakt.

Netværket sporer den aktuelle information om alle applikationer, der inkluderer smart kontraktkoden, brugernes saldo og det sted, den er gemt, for hver af Ethereum-applikationen.

Med hensyn til smarte kontrakter placeres en valuta eller et aktiv i et program, hvor det kører en kode. Disse kontrakter bestemmer automatisk, om et aktiv skal overføres til en anden person eller refunderes til den oprindelige indehaver af det pågældende aktiv. Hele tiden er den decentraliserede hovedbog for dette blockchain gemmer og replikerer dokumentet og giver det sikkerhed og gennemsigtighed.

Har du flere spørgsmål om ethereum, blockchain eller smarte kontrakter? Lad os vide nedenfor i kommentarer, vi vil medtage dem i vores næste vidensbase-artikel.

Abonner på daglige nyhedsopdateringer om bitcoin og andre kryptokurver.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me