Kuinka monta sijoittajaa HODL ICO: n jälkeen? Katsaus tunnuksen säilyttämiseen

Yksi Ethereumin kauniista asioista on, että jokainen sen lohkoketjussa tapahtuva tapahtuma on avoin maailmalle. Datan näkökulmasta tämä tarkoittaa, että voimme suorittaa runsaasti mielenkiintoisia analyyseja ja oivaltavia mittareita, jotka voimme laskea näistä tapahtumista.

Erityisesti yksi alue, johon ei ole vielä kiinnitetty paljon huomiota, on merkkien säilyttäminen – toisin sanoen prosenttiosuus lompakoista pitää kiinni rahakkeistaan ​​jonkin aikaa. HODL: n suosion vuoksi on melko yllättävää, että emme ole vielä nähneet monia kovia mittareita merkkien säilyttämisestä (vaikka Dhruve Bansal esiintyikin erinomainen pala analyysiä Bitcoinin “HODL Waves” -sivustolla). Loppujen lopuksi ERC20-rahakkeiden transaktiotiedot ovat helposti saatavilla tutkittavaksi.

Ethereumin tietojen käsitteleminen ei ole aivan plug-and-play, mutta CoinFi otamme nämä tapahtumat osaksi tietovarastojamme, mikä mahdollistaa helpon pääsyn ja analyysin. Mutta ennen kuin tutkitaan tietoja, katsotaanpa, miten määritämme säilyttämisen.

Kuinka määritämme tunnuksen säilyttämisen?

Retentioaluetta on tutkittu laajasti mobiilisovellustilassa. Ja on olemassa pari tapaa mitata käyttäjien säilyttämistä, joita voimme hyödyntää tokenien ja erityisesti ICO: n suhteen. Amplitudella on hienoa kirjallisuutta jos olet kiinnostunut siitä, kuinka käyttäjien säilyttämistä mitataan mobiilisovellustilassa.

Otetaan tarkoituksemme vuoksi yksinkertaisin määritelmä käyttäjän säilyttämisestä tunnisteiden maailmaan: N-päivän säilytys.

N-päivän sovellusten säilytys kertoo: mikä prosentti käyttäjistä on edelleen aktiivinen N päivää sovelluksen ensimmäisen asennuksen jälkeen?

Tunnusmaailmassa voimme tehdä analogisen määritelmän ICO-osallistujille: Kuinka monta prosenttia ICO-osallistujista (lompakot) pitää edelleen merkkinsä N päivää sen jälkeen, kun tunnukset on jaettu ja avattu?

Haluan huomauttaa heti, että tässä määritelmässä on joitain ilmeisiä ongelmia:

  1. Lompakot eivät ole 1: 1 ihmisten kanssa. Ihmisillä voi olla useita lompakoita. Ja itse asiassa useat ihmiset voivat jakaa saman lompakon (esim. ICO-altaissa).
  2. Sieppaa vain ketjutapahtumia, mikä tarkoittaa, että keskitetyssä pörssissä tapahtuvia tapahtumia ei noudeta yllä olevan määritelmän avulla. Hyvä uutinen on, että ICO: ssa ensimmäiset tapahtumat (token jakelu) tapahtuvat lohkoketjussa. Huono uutinen on, että tapahtuma henkilökohtaisesta lompakosta vaihto-lompakkoon ei välttämättä tarkoita, että lompakon omistaja on tosiasiallisesti myynyt rahakkeet.

Harkittavaa on vielä muutama ongelma, mutta näiden varoitusten mielessä, sukelkaamme tietoihin tarkastelemalla ensin CoinFin N-päivän säilytystä.

Katsaus CoinFin tokenien säilyttämiseen

ERC20-tapahtumadatan purkaminen Ethereum-lohkoketjusta, tässä on pidätysnopeus, jonka havaitsemme CoinFi: lle ensimmäisten neljän viikon aikana COFI-tunnuksen avaamisen jälkeen:

Tunnuksen säilyttäminen-1

Kuten näette, kaaviolla on tuttu käänteinen jääkiekkomailan muoto käyttäjän säilytyskaavioista. Suurin retention lasku tapahtuu ensimmäisinä päivinä, ja sitten se muodostaa nopeasti tasangon. Käyttäjien säilytyskaaviot laskevat usein noin 20-25% vain kolmen päivän kuluttua, COFI-tunnuksen säilyvyysaste on ~ 70% jopa neljän viikon kuluttua.

Yksinkertaisin selitys tälle tunnussäilytykselle, joka on niin paljon korkeampi kuin sovelluksen säilyttäminen, on luultavasti käyttäjän vaatima säilyttäminen toiminta käyttäjän puolelta (sovelluksen käyttö), kun taas tunnuksen säilyttäminen vaatii passiivisuus (ei lähetä tunnuksiasi mihinkään).

Mutta käyttäjien säilyttämisen vertaaminen merkkien säilyttämiseen on olennaisesti omenoiden ja appelsiinien vertaamista. Myöhemmin tässä viestissä palataan merkityksellisempiin vertailuarvoihin.

Toinen käsite, jonka voimme lainata käyttäjien säilyttämisestä, on kohortit. Pohjimmiltaan haluaisimme jakaa lompakot merkityksellisiin segmentteihin. CoinFin tapauksessa meillä oli kaksi melko erillistä segmenttiä, jotka saivat COFI-tunnuksia: sijoittajille ja vastaanottajat ilmapisarat.

Verrataan näiden kahden ryhmän retentioasteita:

Tunnuksen säilyttäminen-2

Sijoittajat ja maapallon vastaanottajat ovat vakiintuneet noin 65-70%: n säilytysasteeseen ~ 60 päivän kuluttua, mutta sijoittajat näyttävät siirtäneen rahakkeitaan nopeammin. Huomaa, että tämä voi johtua myös siitä, että sijoituspoolit (joita edustaa yksi ainoa lompakko) jakavat rahakkeet uudelleen poolin osallistujille. Jälleen, emme todellakaan tiedä, myytiivätkö rahakkeet lopulta muille salaussarjoille vai eivät.

Tunnusten säilyttämisasteiden vertailu

Mutta onko retentioaste 65-70% korkea tai matala?

Verrataan CoinFi-säilytyskaaviota muutamaan muuhun ICO: han, joissa tunnusten jakelu tapahtui samaan aikaan: SelfKey (KEY), Bee (BEE) ja Insights Network (INSTAR).

Tunnuksen säilyttäminen-3

15 päivän kuluttua tunnuksen avaamisesta retentioaste vaihtelee ~ 45%: sta ~ 83%: iin. Se on lähes 40 pisteen jakauma, mikä osoittaa, että erilaisilla ICO: lla ja rahakkeilla on huomattavasti erilaiset säilyvyysominaisuudet.

Mielenkiintoista on, että SelfKeyn ja CoinFin pidätyskäyrät ovat lähes identtiset 16 ensimmäisen päivän aikana.

Mehiläisen korkea retentioaste on vaikuttava, mutta se voidaan selittää kahdella tärkeällä tekijällä. Ensinnäkin heidän henkilökohtainen yläraja oli hyvin alhainen (0,2 – 0,4 ETH), mikä tarkoittaa, että vähemmän ihmisiä saattoi olla kiinnostunut sijoituksestaan. Toiseksi kesti noin 30 päivää, ennen kuin BEE-tunnukset avattiin. Pitkän ajan kuluttua ICO-osallistujat ovat saattaneet jopa unohtaa merkit kokonaan! Kuten edellä todettiin, toimettomuus johtaa korkeaan tunnuksen säilyttämiseen. Tietenkin on myös täysin mahdollista, että monet Been ICO-osallistujista ovat yksinkertaisesti HODLereitä, joiden retentioaste on normin yläpuolella.

Insights Networkille näkemäsi hyppy johtuu pudottaa lentokoneesta se tapahtui 16. maaliskuuta 2018 yhteisön jäsenille. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että monet sijoittajat, jotka muuttivat / myivät rahakkeitaan, olivat olennaisesti jälleen HODLereita, kun ilmapisara tapahtui.

Lopuksi, onko huono asia, että Bluzellella on alhaisin retentioaste? No, Bluzellella oli todellakin korkein tuotto näistä rahakkeista, kun se osui pörssiin. Joten ehkä syy-yhteys on päinvastainen: korkea pörssihinta saattaa johtaa ihmisiin myymään rahakkeitaan – koska he voivat sitten lukita voittoa. Emme tee vahvoja johtopäätöksiä pelkästään tästä analyysistä, mutta myöhemmässä viestissä tutkimme merkkien säilyttämismittareiden ja tunnushinnan välistä suhdetta.

Token Retention Metrics on tulossa pian CoinFi-alustalle

Säilytystiedot ovat pian saatavilla CoinFi-alustalla. Uskomme, että tällaiset mittarit auttavat salaussijoittajia saamaan paremman käsityksen CoinFi: ssä luetelluista salaussarjoista ja missä määrin varhaiset sijoittajat HODLevat tunnuksiaan.

Minkä tunnuksen haluat nähdä säilyttämismittarit? Kerro meille alla olevissa kommenteissa tai tweetoimalla meitä!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me