Rollen af ​​Bitcoin i ustabile traditionelle markeder

Brug af digital valuta i det øjeblik, hvor et bestemt almindeligt marked bliver mere volatilt, er en af ​​hovedårsagerne til, at bitcoin steg tilbage på scenen efter styrtet i 2013. Siden da viste den rolle, BTC spillede på de kinesiske valutamarkeder, at den kunne fungerer let som en barriere mod hårde hits på uinformerede investorporteføljer.

Det ser ud til, at det at være involveret i et af de største finansielle systemer i verden var en stor bedrift, men i kølvandet på nylig vækst i BTC-pris, dette træk ved den digitale valuta blev overskygget. Nu ses BTC som en almindelig metode til at generere overskud gennem hurtige investeringer og fondeudtræk, ligesom ETH og andre dynamiske kryptokurver.

Alligevel har det samme blockchain-netværk stadig den samme evne, og nogle steder over hele kloden fungerer det som en sikker havn, når bølgen af ​​ustabilitet rammer et bestemt marked. Her er nogle flere detaljer om dette overser ofte fænomener i den største digitale valuta, men også andre, der kan tjene det samme formål.

Penge og social orden

I moderne individers liv er der flere faktorer, der næppe har ændret sig i de sidste par tusinder af år. Selvom dette måske lyder utroligt, viser historien, at begrebet penge var og forblev en af ​​de vigtigste fakta i en persons liv, helt tilbage til den tid, hvor udvekslingen af ​​varer blev operationel til en proces, der brugte naturlige midler til at definere værdi.

I slutningen af ​​middelalderen blev det samme koncept fusioneret med tanken om bankvirksomhed og alle dens tilknyttede tjenester. Dette tillod folk at låne og låne og satte grundstenene til fuld markedsoperationer svarende til dem, der findes i dag i den moderne finansielle institution.

I den henseende skal digital valuta kun opfattes som en fortsættelse af den samme udvikling af finansielle tjenester. Historien viser imidlertid også, at ikke alle ændringer i den økonomiske opsætning skabte gavnlige ting. Nogle gange kom disse i form af katastrofale problemer, der førte til recession, depression eller endda sammenbruddet af hele den økonomiske struktur i en enkelt nation.

Dette viser, at begrebet økonomi og en given social orden i et bestemt domæne, det være sig en region, et land eller endda en union, er tæt knyttet sammen. Men nu, for første gang i historien, opfindelsen af ​​digital valuta, der fungerer som en fuldt anvendelig monetær repræsentation af værdi, men en, der ikke er bundet til nogen regering eller anden enestående magtstruktur, giver en ny dynamik til denne ligning.

Tab af central planlægning

At fungere som en åben adgang og en gennemsigtig hovedbog, der registrerer, hvor og hvordan pengene strømmer, viser en bitcoin-blockchain som enhver anden blockchain, at brugen af ​​bankformidlere ikke længere er nødvendig. Dette er en direkte udfordring for ideen om, at penge i den form, vi kender i dag, kan arbejde gennem streng central planlægning, oftest udført af en nations centralbank.

Den samme idé kan præsenteres i disse vilkår: mens central planlægning er blevet unødvendig med blockchain, er den faktiske anvendelighed af de digitale valutaer forblevet relativt lig den for fiat-penge. Deres brug, der dækker ting som lån, direkte bitcoin-investeringer, køb foretaget online og endda online BTC-spil viser, at bitcoin kan gøre alt, hvad fiat penge kan.

Det indirekte angreb på centralbankdogmet gjorde først, at politisk etablering over hele verden undgik enhver forestilling om, at en digital valuta først var vigtig og derefter anvendelig på nogen måde. Men tendensen begyndte at svække, da betydningen af ​​kryptokurverne voksede. Nu er der klare indikatorer for, at den samme situation ændrer sig hurtigt i en række regioner og på verdensplan.

Lande, der åbner sig

Tegnene på skiftende tider er synlige i mange hjørner af verden. For nylig anerkendte Japan bitcoin som en levedygtig betalingsmetode, hvilket førte til en enorm tilstrømning af fiat-valuta til netværket, hvilket resulterede i, at dens værdi blev brudt efter hinanden. Rusland, som i lang tid blev set som en af ​​de største modstandere af enhver form for digital valuta, begyndte også at ændre sin holdning.

I andre regioner udfolder en lignende tendens sig. Regeringer, ligesom investorer og almindelige borgere, begyndte at udforske ideen om digital valuta, primært bitcoin og ether, og hvad disse kan gøre for dem. Men som dette fortsætter, er den største indvirkning, som bitcoin har på den sociale dynamik, i de lande, hvor handel allerede er i varmt vand på grund af deres iboende ustabilitet..

Her har bitcoin sandsynligvis den største rolle at spille, når det kommer til at beskytte midlerne til dem, der er aktive i verdens skummeste økosystemer for investeringer og andre finansielle processer.

Ustabilitet og digitale valutaer

Den vigtige faktor ved bitcoin er især, at den er fuldstændig åben for udviklingslande. Derfor er BTC i Venezuela blevet en parallel valuta, der konkurrerer med enhver anden og tilbyder borgerne et middel til transaktioner, der omgår enhver officiel kanal. Dette bruges til ting som at købe basale fornødenheder nu når de officielle penge er blevet næsten værdiløse.

En lignende situation kan findes i Østafrika, hvor pengeoverførselstjenester og initiativer som BitPesa overtager fra traditionelle overføringskanaler. Det samme gælder Sydafrika, mens nigeriansk aktivist og lokale handlende ser bitcoin som et middel til at give et nyt niveau af demokrati i det finansielle system, som ellers er fyldt med korruption og problemer.

Et økonomisk sammenbrud i Zimbabwe tvang borgerne først til at se efter alternativer, men nu bruger et stort antal af dem bitcoin som et middel til at beskytte deres opsparing. Tidligere kollapsede de nationale banker og efterlod mange uden deres opsparing, men nu giver BTC sig selv som en måde at beskytte mod denne mulighed.

Alt dette viser, at bitcoin er langt mere end en investeringsmekanisme for stabile, udviklede markeder. I stedet for udvikler markeder, der er i krise sammen med deres borgere, nu denne digitale valuta til at vippe skalaerne for de monetære og sociale ændringer til deres fordele.

Kilde: Kvarts

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me