Skal ‘Craig Wright, Satoshi’ overhovedet troes?

Hvis hans ord skulle troes, er han Satoshi Nakamoto. Men manglen på bevis – eller i det mindste sandheden til hans bevis – overbeviser nogle om at tro andet.

Craig Wright blev offentlig mandag om hans engagement i skabelsen af ​​Bitcoin og blockchain-teknologien. Ikke så længe efter at nyheden brød ud, blev der dog hurtigt kastet tvivl, specielt på Reddit, da det så ud til, at den digitale signatur, Wright præsenterede, langt fra var nøglen til Nakamotos sande identitet.

Også offentliggjort på Wrights blogindlæg er signaturen ikke en ‘Sartre’ tekst, men en offentligt tilgængelig signatur fra en Bitcoin-transaktion dateret 12. januar 2009 ifølge en Reddit-bruger.

Reddit Post

Spekulationer der Wright er et bedrag og spørgsmål, der søger sandhed, fortsætter med at cirkulere, da Bitcoin-samfundet kræver afklaringer. Denne situation forværres yderligere af det faktum, at to nøglepersoner i Bitcoin-økosystemet – Bitcoin Foundation Chief Scientist Gavin Andresen og Founding Director Jon Matonis – mener Craig Wright er Satoshi Nakamoto.

Og så er alle tilbage og spørger, spekulerer og desperat ønsker at vide sandheden om Wright, der hævdede at være den rigtige Bitcoin-skaber.

Kunne det bare være endnu et bedrag?

Det blev rapporteret, at Wright privat beviste sit krav om kun at vælge folk. BBC skrev også, at han planlægger at offentliggøre alle detaljer for andre interesserede for at verificere hans identitet. Men offentligheden er nu delt og opfordrer Wright til at frigive de samme oplysninger, der overbeviste Andresen og Matonis om at acceptere ham som den sande opfinder af Bitcoin.

Wrights troværdighed sættes på banen efter at have indrømmet i sit blogindlæg, at signaturen er autentisk, som senere ikke bestod offentlig kontrol:

”Den bestemte fil, som vi vil bruge, er en, vi har kaldt Sartre. Indholdet af denne fil er vist i nedenstående figur. ”

Nogle siger, at Wrights lange forklaring på hans blog er at overbevise offentligheden om, at han er, hvad han siger, at han er, men stadig valgte at holde sig privat – undtagen et par få – vigtige informationsbiter.

I tilfælde af at Wrights optagelse er falsk, vil Andresen og Matonis hurtigt miste offentlighedens tillid, hvor Bitcoin Foundation går ned med dem.

Bliver Wright kontrolleret?

Unmasking det virkelige formål

Så mange plot vendinger har siden da afbildet af de kreative sind, og noget af dette kunne være sandt.

Wright delte med BBC, at han selv ikke ville modtage tilbedelse eller priser. I stedet for ville han bare være alene, sammen med de mennesker der var tæt på ham. Hans åbenbaring i sig selv er imidlertid allerede i tvivl om nogle, endsige hans virkelige formål med at gøre det.

Han nævnte også, at han blev presset til at afsløre sig selv. Af hvem sagde han ikke, men dette førte kun til flere spørgsmål.

Skal han virkelig være Satoshi Nakamoto, er der mennesker eller organisationer, der skubber Craig Wright til at indrømme sin rolle i Bitcoin-oprettelsen? Ligeledes styres han til at handle som om han opfandt Bitcoin?

Når vi går tilbage til Andresen og Matonis ‘støtte til Wright, kan det ikke hjælpe med at stille spørgsmålstegn ved, om Bitcoin Foundation er en del af ligningen. Det kan mindes om, at det nævnte fundament er blevet skæmmet med kontroverser med Bitcoin Foundation fiasko ligesom konkursproblemet. Derfor forsøger Bitcoin Foundation at redde sit navn gennem Wright?

Derudover har dette noget at gøre med den igangværende tvist mellem Bitcoin Core og Bitcoin Classic? Eller endnu bedre, fortæller Wright simpelthen verdenen, at han ejer 450 millioner dollars i Bitcoin, og at han kan kontrollere højere Bitcoin-pris bevægelser med blot et par klik?

Uanset om Wright siger sandheden eller ej, kan åbenbaringen skade blockchain-teknologien. Det er muligt, at offentlighedens tillid til den nævnte teknologi kan svækkes, velvidende at Bitcoin-skaberen – når den får en ordre eller handler på baggrund af personlige interesser – let kan tilpasse den til fordel for nogle parter.

Dette kan påvirke flere sektorer, der allerede opererer på det, og det er også sådan, at Bitcoin-spilniche vil føle konsekvenserne af den igangværende mission for at bekræfte Wrights påstande om at være Satoshi Nakamoto.

Bitcoin-spil, der sætter en ære i beviseligt retfærdigt spil – en funktion der er fraværende i online- og landbaseret spil – er stærkt afhængig af kryptografi og blockchain-teknologien. Hvis den nævnte teknologi kan ændres, hvor pålidelig vil det sandsynligvis være fair spil?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me