Tidligere sessionens salgsspænding i råolie ophører – en hurtig grundlæggende forventning!

I løbet af torsdagens asiatiske handelstider, WTI Priserne på råolie formåede at sætte en stopper for den foregående dags baisse stribe ved at trække nogle nye bud omkring midten af ​​$ 45,00, hovedsagelig på grund af den løbende optimisme over udrulningen af ​​COVID-19-vaccinen i Storbritannien og den forventede godkendelse af en vaccine i USA, som til sidst gav anledning til håb om en genopretning i brændstofefterspørgslen og bidrog til prisgevinsterne i råolie. Bortset fra dette kunne en anden grund til gevinsterne i råolie også tilskrives den intensiverende nervøsitet blandt investorer på grund af terrorangrebet på to brønde, der blev brændt ved en lille oliefelt i det nordlige Irak.

På tværs af dammen kunne den brede amerikanske dollar ikke få nogen positiv trækkraft, idet den forblev deprimeret før den europæiske session, hvilket også gav støtte til råoliepriserne, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar . Tværtimod undlod de nedadgående VVM-rapporter, der viste en stor opbygning af amerikanske råbeholdninger i sidste uge, heller ikke at lægge noget baisseartet pres på råoliepriserne. De fleste analytikere var overraskede over, hvordan markedet ikke var påvirket af denne uventede store opbygning af amerikanske råbeholdninger. I mellemtiden spillede det nedadgående markedssentiment en vigtig rolle i begrænsningen af ​​de højere afkast på råoliepriserne. På den anden side blev gevinsterne i råolie også begrænset af Brexit, usikkerhed omkring den amerikanske stimuleringspakke og spændinger mellem Kina og USA. I øjeblikket, WTI Råolie handles til 45,59 og konsolideres i intervallet mellem 45,55 og 45,88.

Som vi allerede har nævnt steg de amerikanske olielagre i sidste uge på grund af et fald i amerikansk råeksport til det laveste niveau siden 2018 kombineret med lockdown-begrænsninger i flere dele af USA i et forsøg på at kontrollere coronavirus, som holdt et låg på genopretningen i efterspørgsel efter brændstof. På datafronten viste data fra US Energy Information Administration (EIA) en konstruktion på 15,189 millioner tønder for ugen, der sluttede den 4. december, hvilket var meget højere end den forventede træk på 1.424 millioner tønder og den foregående uges 679.000 tønde tegne. Handlerne fulgte imidlertid ikke meget med disse data, og de fortsatte med at juble over optimismen over Storbritanniens udrulning af et COVID-19 vaccinationsprogram og den forestående start af vaccinationer i USA..

På den anden side formåede råolie at standse tabene natten over, da oliehandlere begyndte at fokusere på nyheden om, at de amerikanske beslutningstagere havde godkendt salg af højteknologiske våben fra USA til De Forenede Arabiske Emirater (UAE) til krig mellem De Forenede Arabiske Emirater og Iran. Bortset fra dette blev gevinsterne i råoliepriserne yderligere drevet af rapporter, der tyder på, at den amerikanske fødevare- og lægemiddeladministration (FDA) mødes senere på dagen for at tale om BNT162b2, COVID-19-vaccinen, som blev co-udviklet af Pfizer (NYSE: PFE) og BioNTech SE (F: 22UAy). Canada godkendte også sin første COVID-19-vaccine onsdag og sagde, at vaccinationer ville starte i næste uge, hvilket havde en yderligere positiv indvirkning på råoliepriserne.

Omvendt repræsenterede markedssentimentet en negativ udvikling på dagen, da det baisse udseende af aktier i Asien og Stillehavet og tab i amerikanske aktiefutures tendens til at fremhæve risikofri stemning. Årsagen bag det risikofrie markedssentiment kunne imidlertid tilskrives nyheden om, at USA har sortlistet kinesiske kriminelle chefer og nogle andre diplomater fra Kina i sanktioner mod korruption. I mellemtiden lægger usikkerheden om Brexit-samtalerne og et stigende antal coronavirus-sager over hele kloden yderligere pres på aktiemarkedet. Disse negative overskrifter blev betragtet som en af ​​nøglefaktorerne, der holdt låg på ethvert yderligere blik i råoliepriserne.

På trods af den risikofri stemning kunne den brede amerikanske dollar ikke stoppe den faldende stribe fra den foregående dag og forblive baisse, da tvivlen vedvarer over det globale økonomiske opsving fra COVID-19, som det fremgår af de dårlige amerikanske data . Imidlertid er tabene i greenbacken blevet en nøglefaktor, der hjælper råoliepriserne med at forblive bud, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I mellemtiden er US Dollar Index, der sporer greenback mod en spand med andre valutaer, faldet til 91.043.

Fremadrettet vil markedshandlerne holde øje med de amerikanske stimulusoverskrifter og vaccinenyheder. I mellemtiden har opdateringerne omkring Brexit-handelsforhandlingerne og den kinesisk-amerikanske kamp ikke mistet nogen betydning på dagen. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me