Ugentligt udsyn, 18. – 22. januar 2021: De vigtigste økonomiske begivenheder at se denne uge

Den bredt baserede amerikanske dollar slutter i denne uge på det bullish spor, da investorer begyndte at vise præference for safe-haven aktiver i kølvandet på en risiko-off markedssentiment. Gevinsterne i den amerikanske dollar synes imidlertid relativt upåvirket af Federal Reserve-formand Jerome Powells døvende kommentarer, der indikerer, at renten ikke snart vil stige. I mellemtiden kunne frigivelsen af ​​detaljer om den valgte præsident Joe Bidens $ 1,9 billioner stimuluspakke ikke give nogen meningsfuld støtte til greenbacken. Imidlertid er det amerikanske dollarindeks genoprettet efter at have ramt det laveste niveau siden marts 2018 i sidste uge, da udsigten til yderligere stimulans vejede amerikanske statsobligationer, som sendte benchmark-10-årigt statsrenter over 1% for første gang siden marts.

Ser man fremad i den kommende uge, kan serien af ​​BNP og arbejdsløshedskrav sammen med pengepolitiske erklæringer og præsident Elect Bidens tale føre til masser af overskrifter for at holde markederne på farten. De geopolitiske spændinger og coronavirus (COVID-19) overskrifter vil også blive fulgt tæt over havet, da de kan spille en nøglerolle til bestemmelse af risikoniveauer på markedet.

 

Top økonomiske begivenheder at se denne uge

 

1: – Bruttonationalprodukt (ÅÅÅÅ) – Mandag – 2:00 GMT

Disse data frigives typisk af National Bureau of Statistics of China. Den undersøger bruttoværdien af ​​Kinas varer og tjenester. Denne indikator repræsenterer den hastighed, hvormed den kinesiske økonomi vokser eller krymper. Denne økonomiske begivenhed har stor indflydelse på Forex-markedet, da den kinesiske økonomi har en væsentlig indflydelse på den globale økonomi. Høje tal betragtes som bullish for CNY; omvendt ses lave tal som negative for CNY.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 4,9%

DEV: -0,61

Ulemper: 5,2%

DATO: 19/10/2020 02:00

2: – Forbrugerprisindeks (MoM) – Tirsdag – 7:00 GMT

Disse data frigives typisk af Statistisches Bundesamt Deutschland, som undersøger den gennemsnitlige prisændring for alle varer og tjenester købt af husholdninger til forbrugsformål. CPI betragtes som nøgleindikatoren til måling af inflation og ændringer i indkøbstendenser. Høje tal ses som positive eller hausse for EUR, mens lave tal ses som negative (eller baisse) for euroen.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 0,5%

DEV: -1,58

Ulemper: 0,6%

DATO: 01/06/2021 13:00

3: – Bank of Canadas pengepolitiske rapport – onsdag – 15:00 GMT

Bank of Canada offentliggør en undersøgelse af økonomiske ændringer i den canadiske økonomi. Denne rapport angiver tegn på en ny finanspolitik. Eventuelle ændringer i denne rapport har tendens til at påvirke CAD. Hvis Bank of Canada demonstrerer et hawkisk udsigter, betragtes det som bullish for CAD-valutaen; omvendt ses en dovisholdning som negativ for den canadiske dollar.

ii) Opgørelse af BoC-sats:

Denne erklæring er det vigtigste medium, som Bank of Canada (BoC) bruger til at interagere med investorer med hensyn til pengepolitiske beslutninger, specifikt dem, der vedrører renter. Denne erklæring indeholder resultaterne af deres beslutninger om rentesatser og kommentarer om de økonomiske forhold, der påvirker deres beslutning.

4: – BoC-pressekonference – onsdag – foreløbig

BOC-guvernøren og højtstående vicegenerator holder typisk denne pressekonference efter at have frigivet BOC’s pengepolitiske rapport. Pressekonferencen består af to dele. Først leveres den forberedte erklæring, derefter er konferencen åben for spørgsmål fra pressen. Spørgsmålene fører normalt til uskrevne svar, der skaber stor markedsvolatilitet. Det er også værd at nævne, at denne pressekonference er tilgængelig som en lydwebcast på BOC-webstedet.

5: – Beskæftigelsesændring – Torsdag – 0:30 GMT

Australian Bureau of Statistics frigiver typisk disse data, som måler ændringen i antallet af beskæftigede i Australien. På den måde har en stigning i indikatoren positive konsekvenser for forbrugsudgifterne, hvilket stimulerer den økonomiske vækst. Derfor ses høje tal som positive eller hausse for AUD; omvendt er et lavt tal negativt for Aussie.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 90 K

DEV: 0,57

Ulemper: 50 K

DATO: 12/17/2020 00:30

ii) Ledighed – Disse data frigives typisk af det australske statistikbureau. Den måler antallet af arbejdsløse arbejdere divideret med den samlede civile arbejdsstyrke. Renteforhøjelser indikerer manglende ekspansion inden for det australske arbejdsmarked, hvilket igen har tendens til at svække den australske økonomi. Således ses en lav aflæsning som positiv eller bullish for AUD; omvendt ses et højt tal som negativ (eller bearish) for den australske dollar.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 6,8%

DEV: -0,65

Ulemper: 7%

DATO: 12/17/2020 00:30

6: – BoJs pengepolitiske erklæring – torsdag – foreløbig

Denne officielle pengepolitiske erklæring frigives af Policy Board for Bank of Japan. Det er det primære værktøj, som BOJ bruger til at kommunikere med investorer om pengepolitik. Efter at have meddelt resultaterne af komitéens afstemning om rentesatser og andre politiske foranstaltninger, giver erklæringen spor om fremtidige pengepolitiske ændringer. Økonomiske forhold påvirker også deres beslutninger. Således ses mere hawkisk end forventet som bullish eller positiv for JPY.

7: – ECBs pengepolitiske erklæring og pressekonference – torsdag – 13:30 GMT

Efter ECBs økonomiske politikbeslutning præsenterer ECB’s præsident en pressekonference om pengepolitik. Hendes kommentarer påvirker normalt Euroens volatilitet og bestemmer en kortsigtet positiv eller negativ bias. Et hawkish-udsigter ses som positive eller hausse for EUR, og en dovish-opfattelse ses som negativ eller baisse for euroen.

8: – Tysk Flash Manufacturing PMI – Fredag ​​- 8:30 GMT

Disse data frigives typisk af Markit økonomi. Den undersøger de europæiske forretningsforhold i fremstillingssektoren. PMI for fremstillingsvirksomhed ses som nøgleindikatoren for forretningsforholdene og Tysklands generelle økonomiske tilstand, da fremstillingssektoren dominerer en stor del af det samlede BNP. En høj aflæsning, over 50, ses som bullish for EUR, mens en den lave aflæsning, under 50, ses som baisse for euroen.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 58.3

DEV: -0,26

Ulemper: 58.6

DATO: 01/04/2021 08:55

ii) French Flash Services PMI:

Disse data frigives typisk af Markit Economics, der er baseret på et stort antal forretningsledere i fremstillings- og servicevirksomheder i den private sektor. Dataene frigives normalt den 3. arbejdsdag i hver måned. Hvert resultat vægtes efter virksomhedens størrelse og dets bidrag til den samlede produktion eller ydelse af tjenesteydelser, der tages højde for af den delsektor, som virksomheden tilhører. Resultaterne præsenteres med stillede spørgsmål, der viser procentdelen af ​​respondenter, der rapporterer en forbedring, en forværring eller ingen ændring siden den foregående måned. Et tal over 50,0 indikerer industriens udvikling, mens et tal under 50,0 viser branchens sammentrækning. 

 

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 49.1

DEV: -0,43

Ulemper: 49.8

DATO: 01/06/2021 09:00

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me