Ugentligt udsyn, 22. – 26. februar 2021: De vigtigste økonomiske begivenheder at se i næste uge

Den bredt baserede amerikanske dollar slutter i denne uge på det bearish spor, midt i skuffende amerikanske arbejdsmarkedsdata, som fik håb om et hurtigt opsving fra COVID-19-pandemien til at falme. Håbet om den amerikanske stimuleringspakke blev yderligere skubbet, efter at USA frigav skuffende data, som øjeblikkeligt rejste mere tvivl om den amerikanske økonomiske opsving fra COVID-19 og underminerede den amerikanske dollar. Imidlertid kan tabene i den amerikanske dollar være kortvarige eller midlertidige, da markedets dårlige stemning opfordrer investorer til at investere i aktiver i sikre havne, som den amerikanske dollar. Når man ser frem til den kommende uge, er den pengepolitiske erklæring og renten Beslutningsserier sammen med Fed-formand Powells vidnesbyrd og RBNZ Pressekonference kunne føre til masser af overskrifter for at holde markederne på farten. Derudover vil de geopolitiske spændinger og nyheder omkring coronavirus (COVID-19) vaccinen sammen med den amerikanske COVID-19 nødhjælpspakke også følges nøje, da de kunne spille en nøglerolle til bestemmelse af risikoniveauet på markedet.

Top økonomiske begivenheder at se denne uge

1) Tysk Ifo Business Climate – mandag – 4:00 GMT

Disse data frigives af Ifo Institute. Det er højt respekteret på grund af dets store stikprøvestørrelse og historiske sammenhæng med de økonomiske forhold i Tyskland og Euroområdet. Det har en tendens til at skabe en stærk markedspåvirkning efter frigivelsen. Det er også værd at nævne, at det er en nøgleindikator for økonomisk sundhed – virksomheder reagerer øjeblikkeligt på markedsforholdene, og ændringer i deres stemning kan være et tidligt signal om fremtidig økonomisk aktivitet, såsom udgifter, investeringer og ansættelse. Bortset fra dette undersøger instituttet mere end 7.000 virksomheder for at vurdere forretningssituationen og deres kortsigtede planlægning. Positiv økonomisk vækst ses som bullish for EUR; omvendt forstås en lav aflæsning som negativ for EUR-valutaen.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 90.1

DEV: -1,86

Ulemper: 91,8

DATO: 01/25/2021 09:00

2) GBP – ILO arbejdsløshedsprocent (3 mio.) – Tirsdag – 07:00 GMT

Disse data frigives af Kontoret for National Statistik. Den måler antallet af arbejdsløse arbejdere divideret med den samlede civile arbejdsstyrke. Det er en nøgleindikator for den britiske økonomi. Høje tal indikerer manglende ekspansion inden for det britiske arbejdsmarked. En højere læsning fører derfor til en svækkelse af den britiske økonomi. Et lavt tal betragtes som bullish for GBP; omvendt betragtes et højt tal som negativt eller bearish for GBP-valuta.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 5%

DEV: -0,57

Ulemper: 5,1%

DATO: 01/26/2021 07:00

3) BOC-guvernør Macklem’s tale – tirsdag – 12:30 GMT:

Tiff Macklem blev valgt som guvernør for Bank of Canada den 3. juni 2020. Som guvernør er han også formand for bankens bestyrelse. Før han blev udnævnt til BOC-chef, arbejdede Macklem som dekan for Rotman School of Management ved University of Toronto i seks år. Bortset fra dette havde han allerede arbejdet som senior vicegeneraldirektør for Bank of Canada fra juli 2010 til maj 2014.

Macklem var også den første formand for Financial Stability Board’s Standing Committee for Standards Implementation fra 2009 til 2013. Som guvernør for Bank of Canada, der forvalter korte renter, har han større indflydelse på værdien af ​​den canadiske valuta end nogen anden andet. En hawkish tone er bullish for valutaen, mens en dovish tone forstås som bearish for CAD-valutaen.

4) RBNZ-rentebeslutning – tirsdag – 20:00 GMT:

Reserve of New Zealand meddeler denne beslutning. Hvis RBNZ er hawkish med hensyn til inflationens udsigter for økonomien og hæver renten, ses den som bullish for NZD-valutaen; omvendt, hvis RBNZ’s udsigter er dovish, og de sænker renten, ses det som baisse for NZD-valutaen.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 5%

DEV: -0,57

Ulemper: 5,1%

DATO: 01/26/2021 07:00

ii) RBNZ pressekonference:

Lige efter Reserve Banks økonomiske politikbeslutning afholder Reserve Banks guvernør en pressekonference om pengepolitikken. Hans kommentarer påvirker normalt NZD’s volatilitet og bestemmer en kortsigtet positiv eller negativ tendens.

5) Råolebeholdninger – onsdag – 10:30 GMT

Disse data frigives af Energy Information Administration (EIA). Det er en nøgleindikator, der for det meste påvirker den canadiske dollar på grund af Canadas betydelige energisektor. Det måler ubalancer mellem udbud og efterspørgsel på markedet, hvilket fører til ændringer i produktionsniveauer og prisvolatilitet. Hvis den ‘faktiske’ er mindre end ‘prognosen’, betragtes den som bullish for USD-valutaen.

6) Bruttonationalprodukt Annualiseret – Torsdag 8:30 GMTDisse data frigives normalt af US Bureau of Economic Analysis, som viser den monetære værdi af alle varer, tjenester og strukturer, der produceres i et land i en given periode. BNP årligt er et brutto mål for markedsaktivitet, da det viser det tempo, hvormed en nations økonomi forbedres eller forværres. Med enkle ord ses høje tal som bullish for USD-valutaen; omvendt er en lav aflæsning baisse for USD. Tidligere udgivelse

FAKTISK: 4%

DEV: 0,00

Ulemper: 4%

DATO: 01/28/2021 13:30

7) CHF bruttonationalprodukt s.a. (QoQ) (Q4) – Fredag ​​- 08:00

Disse data frigives normalt af schweiziske statistikker. Den viser den monetære værdi af alle varer, tjenester og strukturer, der produceres i Schweiz i en given periode. Det schweiziske BNP er et bruttomål for markedsaktiviteten, da det viser det tempo, hvormed den schweiziske økonomi forbedres eller forværres. Med enkle ord ses høje tal som bullish for CHF, og lave aflæsninger ses som baisse.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 7,2%

DEV: 4,93

Ulemper: 5,9%

DATO: 12/01/2020 06:45

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me