Viikkokatsaus, 22. – 26. helmikuuta 2021: Seuraavan viikon tärkeimmät taloudelliset tapahtumat

Laajapohjainen Yhdysvaltain dollari päättyy tällä viikolla laskusuunnassa keskenään pettymykselliset Yhdysvaltain työmarkkinatiedot, mikä aiheutti toivoa nopeasta toipumisesta COVID-19-pandemiasta. Toiveet Yhdysvaltain elvytyspaketista lisääntyivät edelleen sen jälkeen, kun Yhdysvallat julkaisi pettymykselliset tiedot, mikä välittömästi lisäsi epäilyjä Yhdysvaltain talouden elpymisestä COVID-19: stä ja heikensi Yhdysvaltain dollaria. Yhdysvaltain dollarin tappiot voivat kuitenkin olla lyhytaikaisia ​​tai väliaikaisia, koska markkinatilanne kannustaa sijoittajia sijoittamaan turvasatamiin, kuten Yhdysvaltain dollariin. Tulevaan viikkoon katsottuna rahapolitiikka ja korko Päätössarjat yhdessä Fed-puheenjohtajan Powellin todistuksen ja RBNZ-lehdistötilaisuuden kanssa voisivat ajaa paljon otsikoita pitääkseen markkinat liikkeellä. Tämän lisäksi koronavirusrokotetta (COVID-19) ympäröiviä geopoliittisia jännitteitä ja uutisia sekä Yhdysvaltain COVID-19 -hoidon pakettia seurataan tarkasti, koska niillä voi olla keskeinen rooli markkinoiden riskitasojen määrittämisessä.

Tämän viikon suosituimmat taloudelliset tapahtumat

1) Saksan Ifo Business Climate – maanantai – 4:00 GMT

Nämä tiedot julkaisee Ifo-instituutti. Sitä arvostetaan suuresti otoksen suuren koon ja historiallisen korrelaation vuoksi Saksan ja euroalueen taloudellisten olosuhteiden kanssa. Sillä on taipumus luoda voimakas vaikutus markkinoihin julkaisun jälkeen. On myös syytä mainita, että se on keskeinen indikaattori taloudellisesta terveydestä – yritykset reagoivat välittömästi markkinaolosuhteisiin, ja mielipiteiden muutokset voivat olla varhainen merkki tulevasta taloudellisesta toiminnasta, kuten menot, investoinnit ja palkkaaminen. Tämän lisäksi instituutti kyselee yli 7000 yritystä arvioidakseen liiketoimintatilannetta ja niiden lyhytaikaista suunnittelua. Positiivisen talouskasvun nähdään nousevan euron suhteen; päinvastoin, matala lukema ymmärretään negatiiviseksi EUR-valuutalle.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 90.1

DEV: -1,86

Miinukset: 91.8

PÄIVÄYS: 01/25/2021 09:00

2) GBP – ILO: n työttömyysaste (3 miljoonaa) – tiistai – 07:00 GMT

Nämä tiedot julkaisee Kansallisten tilastojen toimisto. Siinä mitataan työttömien työntekijöiden lukumäärä jaettuna siviilien koko työvoimalla. Se on keskeinen indikaattori Ison-Britannian taloudelle. Suuret luvut viittaavat laajentumisen puutteeseen Ison-Britannian työmarkkinoilla. Suurempi lukema johtaa siis Yhdistyneen kuningaskunnan talouden heikkenemiseen. Alhainen luku nähdään nousevana GBP: ssä; päinvastoin, korkeaa lukua pidetään negatiivisena tai laskevana GBP-valuutassa.

Edellinen julkaisu

TODELLINEN: 5%

DEV: -0,57

Miinukset: 5,1%

PÄIVÄMÄÄRÄ: 01/26/2021 07:00

3) BOC: n kuvernöörin Macklemin puhe – tiistai – 12:30 GMT:

Tiff Macklem valittiin Kanadan keskuspankin pääjohtajaksi 3. kesäkuuta 2020. Pääjohtajana hän on myös pankin hallituksen puheenjohtaja. Ennen nimittämistä BOC: n päälliköksi Macklem työskenteli Rotmanin johtokunnan dekaanina Toronton yliopistossa kuusi vuotta. Tämän lisäksi hän oli jo työskennellyt Kanadan keskuspankin vanhempana varapääjohtajana heinäkuusta 2010 toukokuuhun 2014.

Macklem oli myös ensimmäinen rahoitusvakauslautakunnan standardien täytäntöönpanoa käsittelevän pysyvän komitean puheenjohtaja vuosina 2009–2013. Lyhytaikaisia ​​korkoja hallinnoivan Kanadan keskuspankin pääjohtajana hänellä on enemmän vaikutusta Kanadan valuutan arvoon kuin kenellekään muulle. muu. Hawkish-sävy on nouseva valuutalle, kun taas dovish-sävy ymmärretään laskevaksi CAD-valuutalle.

4) RBNZ-korkopäätös – tiistai – 20:00 GMT:

Uuden-Seelannin keskuspankki ilmoittaa tämän päätöksen. Jos RBNZ on epämiellyttävä talouden inflaationäkymien suhteen ja nostaa korkoja, sen katsotaan nousevan NZD-valuutalle; päinvastoin, jos RBNZ: n näkymät ovat sovitetut ja ne laskevat korkoja, se nähdään NZD-valuutan laskevana.

Edellinen julkaisu

TODELLINEN: 5%

DEV: -0,57

Miinukset: 5,1%

PÄIVÄMÄÄRÄ: 01/26/2021 07:00

ii) RBNZ-lehdistötilaisuus:

Heti varantopankin talouspoliittisen päätöksen jälkeen varapankin pääjohtaja järjestää rahapolitiikkaa koskevan lehdistötilaisuuden. Hänen kommenttinsa vaikuttavat normaalisti NZD: n volatiliteettiin ja määrittävät lyhyen aikavälin positiivisen tai negatiivisen kehityksen.

5) Raakaöljyvarastot – keskiviikko – 10:30 GMT

Nämä tiedot julkaisee Energy Information Administration (EIA). Se on keskeinen indikaattori, joka vaikuttaa enimmäkseen Kanadan dollariin, johtuen Kanadan huomattavasta energiasektorista. Se mittaa kysynnän ja tarjonnan epätasapainoa markkinoilla, mikä johtaa tuotantotason muutoksiin ja hintojen epävakauteen. Jos todellinen on pienempi kuin ennuste, sen katsotaan nousevan USD-valuutan suhteen.

6) Bruttokansantuote vuositasolla – torstai 8.30 GMTNämä tiedot julkaisee yleensä Yhdysvaltain talousanalyysitoimisto, joka osoittaa kaikkien maassa tietyllä ajanjaksolla tuotettujen tavaroiden, palvelujen ja rakenteiden rahallisen arvon. Vuotuinen BKT on bruttomittaus markkinoiden aktiivisuudesta, koska se osoittaa, kuinka nopeasti kansantalous paranee tai heikkenee. Yksinkertaisesti sanottuna, korkeat luvut nähdään nousevana USD-valuutassa; päinvastoin, matala lukema on laskeva USD: lle. edellinen julkaisu

TODELLINEN: 4%

DEV: 0,00

Miinukset: 4%

PÄIVÄMÄÄRÄ: 28.01.2021 13:30

7) CHF bruttokansantuote s.a. (QoQ) (Q4) – perjantai – 08:00

Nämä tiedot julkaisee yleensä Sveitsin tilasto. Se näyttää kaikkien Sveitsissä tiettynä ajanjaksona tuotettujen tavaroiden, palvelujen ja rakenteiden rahallisen arvon. Sveitsin BKT on bruttomittaus markkinoiden aktiivisuudesta, koska se osoittaa Sveitsin talouden parantumisen tai heikkenemisen. Yksinkertaisesti sanottuna, korkeat luvut nähdään nousevana CHF: lle ja matalat lukemat laskeviksi.

Edellinen julkaisu

TODELLINEN: 7,2%

DEV: 4,93

Miinukset: 5,9%

PÄIVÄYS: 12/01/2020 06:45

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me