Ugentligt udsyn, 25. – 29. januar 2021: De vigtigste økonomiske begivenheder at se denne uge

Den bredt baserede amerikanske dollar slutter i denne uge på det bearish spor, da handlende fortsat jubler indvielsen af ​​Joe Biden-administrationen ved at henvende sig til mere risikable valutaer. Den nye præsident for De Forenede Stater, Joe Biden, fortsætter med at presse på for yderligere udgifter på op til $ 2 billioner, og dette gav amerikanske aktier et løft natten over og underminerede green-haven i et sikkert havn. Ud over dette vil den 1,9 billioner COVID-19 stimuluspakke, som Biden har foreslået tidligere på måneden, modtage den nødvendige republikanske støtte i Kongressen, en kendsgerning, der har rejst håb om økonomisk genopretning i USA fra COVID-19-pandemien.

Således har den positive udvikling i løbet af COVID-19-stimuleringspakken og coronavirusvaccinerne spillet en vigtig rolle i svækkelsen af ​​den amerikanske usikkerhedshaven. Omvendt kunne tabene i greenback være kortvarige, da de nyligt frigivne amerikanske ledige data viste et fald i de oprindelige jobløse krav. Det er værd at huske, at de følelsesdrevne bevægelser har reduceret gevinsterne i den amerikanske dollar, siden demokraterne vandt kontrol over den amerikanske kongres tidligere på måneden.

Ser man fremad i den kommende uge, kan rækken af ​​taler og arbejdsløshedskrav sammen med BoJ Monetary Policy Meeting Minutes og FOMC Statement føre til masser af overskrifter for at holde markederne på farten. På en anden side vil de geopolitiske spændinger og coronavirus (COVID-19) overskrifter også blive fulgt nøje, da de vil spille en nøglerolle til bestemmelse af risikoniveauer på markedet.

Top økonomiske begivenheder at se denne uge

1) – BoJ Pengepolitiske mødereferater – Mandag – 23:50 GMT

Bank of Japan offentliggør typisk denne rapport, der undersøger de økonomiske bevægelser i Japan, direkte efter det aktuelle møde. Formålet med disse møder er at analysere den økonomiske udvikling både inden for og uden for Japan, hvilket indikerer en ny finanspolitik. Ændringerne i denne rapport har imidlertid tendens til at påvirke JPY’s volatilitet. Med enkle ord, hvis BoJ-minutter leverer et hawkisk syn på den japanske økonomi, ses det som bullish for JPY; omvendt betragtes et udsyn til døv som bearish.

2) – ECB-præsident Lagardes tale – mandag – 3:45 GMT

Som leder af Den Europæiske Centralbank, der forvalter korte renter, har Lagarde større muligheder for at påvirke værdien af ​​euroen end nogen anden person. Markedshandlere overvåger nøje hendes offentlige taler, da de normalt leverer detaljerede spor om fremtidig pengepolitik. Derfor, hvis Lagarde præsenterer et hawkisk syn på den europæiske økonomi, betragtes det som bullish for EUR, mens et dovish-udsigter betragtes som baisse.3) – Aussie Consumer Price Index (QoQ) – tirsdag – 19:30 GMT

Disse data frigives normalt af RBA og genudgives af Australian Bureau of Statistics. Det er et mål for prisændringer, der sammenligner detailpriserne på en repræsentativ indkøbskurv med varer og tjenester. Som vi alle er klar over, påvirkes Aussies købekraft negativt af inflationen. Så CPI ses som nøgleindikatoren, der måler inflation og ændringer i indkøbstendenser. Generelt ses en opadgående læsning som bullish for AUD; på bagsiden ses en downbeat-læsning som baisse for den australske valuta.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 1,6%

DEV: 2,50

Ulemper: 1,5%

DATO: 28/10/2020 00:30

4) – RBA trimmet gennemsnitlig CPI (QoQ):

Disse data frigives normalt af RBA og genudgives af det australske statistikbureau. Det er en undersøgelse af prisbevægelser gennem sammenligning af detailpriserne for et repræsentativt udvalg af varer og tjenester. Et trimmet gennemsnit antages som det vægtede gennemsnit af de centrale 70% af den kvartalsvise prisændringsfordeling af alle CPI-komponenter med de årlige satser baseret på sammensatte kvartalsberegninger.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 0,4%

DEV: 1.02

Ulemper: 0,3%

DATO: 28/10/2020 00:30

5) – Fed-rentebeslutning – onsdag – 14:00 GMT

Ligesom andre centralbanker har den amerikanske centralbank regelmæssige økonomiske politiske møder, hvor bestyrelsesmedlemmer gennemfører forskellige foranstaltninger, hvoraf den mest relevante er den rente, der opkræves på lån og forskud til forretningsbanker. Styrelsesrådet for Federal Reserve mødes med intervaller på 5 til 8 uger, hvorefter de meddeler deres seneste beslutninger vedrørende rentesatser. Renteforhøjelser betragtes som et tegn på en sund inflation, så de har tendens til at booste den lokale valuta, den amerikanske dollar. Omvendt betragtes rentenedsættelser som et tegn på økonomiske og inflationære elendigheder, som igen svækker greenbacken. Hvis satser ikke ændres, vender opmærksomheden sig til tonen i FOMC-udsagnet.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 0,25%

DEV: 0,00

Ulemper: 0,25%

DATO: 12/16/2020 19:00

ii) Fed’s pengepolitiske erklæring:

Direkte efter Feds rentebeslutning offentliggør FOMC sin erklæring om pengepolitik. Erklæringen påvirker typisk USD-volatiliteten og bestemmer en kortsigtet positiv eller negativ tendens. Generelt ses et hawkisk udsigter som hausse for den amerikanske dollar, og en døvsyn opfattes som negativ eller baisse.

Tidligere udgivelse

DEV: 0,57

Ulemper: 50 K

DATO: 12/17/2020 00:30

6) – Advance BNP q / q – Torsdag – 8:30 GMT

Disse data frigives normalt af US Bureau of Economic Analysis, der måler den monetære værdi af alle varer, tjenester og strukturer, der produceres i landet i en forudbestemt periode. Det årlige BNP er et bruttomål for markedsaktivitet, fordi det hjælper med at måle den hastighed, hvormed et lands økonomi vokser eller krymper. Generelt forstås en uptrend som bullish for USD-valutaen; alternativt ses en lavere aflæsning som negativ eller baisse for den amerikanske valuta.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 33,4%

DEV: 0,39

Ulemper: 33,1%

DATO: 22/12/2020 13:30ii) – Arbejdsløshedsprocent:Disse data frigives normalt af US Department of Labor Statistics, som måler antallet af ledige arbejdere divideret med den samlede civile arbejdsstyrke. Renteforhøjelser indikerer en manglende ekspansion på det amerikanske arbejdsmarked, som har tendens til at svække den amerikanske økonomi. Derfor betragtes lave aflæsninger som positive eller hausse for den amerikanske valuta; omvendt ses høje tal som negativ (eller bearish) USD.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 900 K

DEV: -0.11

Ulemper: 910 K

7) – Bruttonationalprodukt (MoM) – Fredag ​​- 8:30 GMT

Statistics Canada frigiver disse data, som er et mål for den samlede værdi af alle varer og tjenester, der produceres i Canada. BNP forstås som et groft mål for canadisk økonomisk aktivitet og sundhed. Med enkle ord har en høj figur en bullish effekt på CAD, mens lave tal betragtes som negative for den canadiske valuta.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 0,4%

DEV: –

ULEMPER: –

DATO: 12/23/2020 13:30

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me