Viikkokatsaus, 25. – 29.1.2021: Tämän viikon tärkeimmät taloudelliset tapahtumat

Laajapohjainen Yhdysvaltain dollari päättyy tällä viikolla laskusuunnassa, kun kauppiaat kannustavat edelleen Joe Bidenin hallinnon virkaanastumista kääntymällä riskialttiimpiin valuuttoihin. Yhdysvaltain uusi presidentti Joe Biden jatkaa edelleen kahden biljoonan dollarin lisämenoja, mikä antoi USA: n osakkeille piristyksen yhdessä yössä ja heikensi turvapaikan turvautumista. Tämän lisäksi Bidenin aiemmin kuukaudessa ehdottama 1,9 biljoonan COVID-19-elvytyspaketti saa tarvittavan republikaanien tuen kongressissa, mikä on herättänyt toivoa Yhdysvaltain talouden elpymisestä COVID-19-pandemian johdosta..

Siten COVID-19-ärsykepaketin ja koronavirusrokotteiden myönteisellä kehityksellä on ollut suuri merkitys turvapaikan Yhdysvaltain dollarin heikentämisessä. Päinvastoin, menetetyn rahan menetys voi olla lyhytikäinen, koska äskettäin julkaistut Yhdysvaltain työttömyystiedot osoittivat, että alkuperäiset työttömyyskorvaukset laskivat. On syytä muistaa, että mielipiteeseen perustuvat liikkeet ovat vähentäneet Yhdysvaltain dollarin voittoja sen jälkeen, kun demokraatit saivat Yhdysvaltain kongressin hallinnan aiemmin kuussa.

Tulevaa viikkoa ajatellen puhesarja ja työttömyysvaatimukset sekä BoJ: n rahapoliittisen kokouspöytäkirjan ja FOMC: n lausunto voivat ajaa paljon otsikoita pitääkseen markkinat liikkeellä. Toisella sivulla myös geopoliittisia jännitteitä ja koronaviruksen (COVID-19) otsikoita seurataan tarkasti, koska niillä on keskeinen rooli markkinoiden riskitasojen määrittämisessä.

Tämän viikon suosituimmat taloudelliset tapahtumat

1) – BoJ: n rahapolitiikan kokouspöytäkirja – maanantai – 23:50 GMT

Japanin keskuspankki julkaisee tämän raportin, jossa tarkastellaan Japanin taloudellisia liikkeitä, tyypillisesti heti varsinaisen kokouksen jälkeen. Näiden kokousten tarkoituksena on analysoida talouden kehitystä sekä Japanissa että sen ulkopuolella, mikä viittaa uuteen finanssipolitiikkaan. Tämän raportin muutokset vaikuttavat kuitenkin yleensä JPY: n volatiliteettiin. Yksinkertaisesti sanottuna, jos BoJ-pöytäkirjat antavat haukkamaisen näkymän Japanin talouteen, sen katsotaan nousevan JPY: lle; päinvastoin, dovish-näkymää pidetään laskevana.

2) – EKP: n presidentti Lagarden puhe – maanantai – 3:45 GMT

Lyhytaikaisia ​​korkoja hallinnoivan Euroopan keskuspankin johtajana Lagardella on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa euron arvoon kuin kenellekään muulle. Markkinakauppiaat seuraavat tarkasti hänen julkisia puheitaan, koska ne antavat yleensä yksityiskohtaisia ​​vihjeitä tulevasta rahapolitiikasta. Siksi, jos Lagarde esittää haukkamaisen näkymän Euroopan talouteen, sen nähdään euron nousevana, kun taas dovistisen näkymän katsotaan laskevan.3) – Aussie Consumer Price Index (QoQ) – tiistai – 19:30 GMT

RBA julkaisee nämä tiedot yleensä ja Australian tilastovirasto julkaisee ne uudelleen. Se on hintamuutosten mitta, joka vertaa edustavan tavaroiden ja palvelujen ostoskorin vähittäishintoja. Kuten olemme kaikki hyvin tietoisia, inflaatio vaikuttaa kielteisesti Aussien ostovoimaan. Joten kuluttajahintaindeksi nähdään keskeisenä indikaattorina, joka mittaa inflaatiota ja ostotrendien muutoksia. Yleisesti ottaen ylöspäin suuntautuvan lukeman nähdään olevan nouseva AUD: lle; kääntöpuolella takaisinkytkentä nähdään laskevana Aussie-valuutalle.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 1,6%

DEV: 2,50

Miinukset: 1,5%

PÄIVÄYS: 28.10.2014 00:30

4) – RBA: n keskimääräinen CPI (QoQ):

RBA julkaisee nämä tiedot yleensä ja Australian tilastovirasto julkaisee ne uudelleen. Se on tutkimus hintamuutoksista vertaamalla edustavan tavara- ja palveluvalikoiman vähittäishintoja. Leikattu keskiarvo oletetaan kaikkien kuluttajahintaindikaattorien neljännesvuosittaisen hintamuutosjakauman keskimääräisen 70 prosentin painotettuna keskiarvona, jolloin vuosikorot perustuvat yhdistettyihin neljännesvuosilaskelmiin.

Edellinen julkaisu

TODELLINEN: 0,4%

DEV: 1.02

Miinukset: 0,3%

PÄIVÄYS: 28.10.2014 00:30

5) – Fed-korkopäätös – keskiviikko – 14:00 GMT

Muiden keskuspankkien tavoin Yhdysvaltain keskuspankilla on säännöllisiä talouspoliittisia kokouksia, joissa hallituksen jäsenet toteuttavat erilaisia ​​toimenpiteitä, joista tärkein on liikepankeille myönnetyistä lainoista ja ennakoista veloitettava korko. Keskuspankin hallintoneuvosto kokoontuu 5-8 viikon välein, minkä jälkeen ne ilmoittavat viimeisimmistä korkopäätöksistään. Koronkorotuksia pidetään terveellisen inflaation merkkinä, joten niillä on taipumus lisätä paikallista valuuttaa, Yhdysvaltain dollaria. Vastaavasti koronlaskua pidetään merkkinä taloudellisista ja inflaatiohäiriöistä, jotka puolestaan ​​heikentävät dollaria. Jos hinnat eivät muutu, huomio kiinnittyy FOMC-lausunnon sävyyn.

Edellinen julkaisu

TODELLINEN: 0,25%

DEV: 0,00

Miinukset: 0,25%

PÄIVÄMÄÄRÄ: 12/16/2020 19:00

ii) Fedin rahapolitiikka:

Heti Fedin korkopäätöksen jälkeen FOMC julkaisee lausuntonsa rahapolitiikasta. Lausunto vaikuttaa tyypillisesti USD: n volatiliteettiin ja määrittää lyhyen aikavälin positiivisen tai negatiivisen kehityksen. Yleensä hawkish-näkymän nähdään nousevana Yhdysvaltain dollarille, ja dovish-näkemys ymmärretään negatiiviseksi tai laskevaksi.

Edellinen julkaisu

DEV: 0,57

Miinukset: 50 K.

PÄIVÄYS: 17/17/2020 00:30

6) – BKT: n ennakkoarvo q / q – torstai – 8.30 GMT

Nämä tiedot julkaisee yleensä Yhdysvaltain talousanalyysitoimisto, joka mittaa kaikkien maassa tuotettujen tavaroiden, palveluiden ja rakenteiden rahallista arvoa ennalta määrätyn ajanjakson aikana. Vuotuinen BKT on bruttomittaus markkinoiden aktiivisuudesta, koska se auttaa arvioimaan maan talouden kasvun tai kutistumisen nopeutta. Yleisesti ottaen nousutrendin ymmärretään nousevan USD-valuutan suhteen; vaihtoehtoisesti matalampi lukema nähdään negatiivisena tai laskevana Yhdysvaltain valuutalle.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 33,4%

DEV: 0,39

Miinukset: 33,1%

PÄIVÄYS: 22.12.2020 13:30ii) – Työttömyysaste:Nämä tiedot julkaisee yleensä Yhdysvaltain työtilastoministeriö, joka mittaa työttömien työntekijöiden määrän jaettuna siviilien koko työvoimalla. Koronkorotukset osoittavat laajentumisen puutteen Yhdysvaltain työmarkkinoilla, mikä yleensä heikentää Yhdysvaltain taloutta. Alhaisia ​​lukemia pidetään siksi positiivisina tai nousevina Yhdysvaltain valuutassa; päinvastoin, korkeat luvut nähdään negatiivisina (tai laskevina) dollareina.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 900 K

DEV: -0,11

MIELET: 910 K

7) – Bruttokansantuote (MoM) – perjantai – 8:30 GMT

Tilastokeskus julkaisee nämä tiedot, jotka mittaavat kaikkien Kanadassa tuotettujen tavaroiden ja palvelujen kokonaisarvoa. BKT ymmärretään Kanadan taloudellisen toiminnan ja terveyden bruttomääränä. Yksinkertaisesti sanottuna, korkealla luvulla on nouseva vaikutus CAD: ään, kun taas matalaa lukua pidetään negatiivisena Kanadan valuutassa.

Edellinen julkaisu

TODELLINEN: 0,4%

DEV: –

HAITTOJA: –

PÄIVÄYS: 23/12/2020 13:30

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me