Ugentligt udsyn, 4. januar 2021 – 8. januar 2021: De vigtigste økonomiske begivenheder at se på

Den bredt baserede amerikanske dollar slutter i denne uge på et bearish spor, da langvarige vaccinehåb og sandsynligheden for yderligere monetær lempelse fra den amerikanske centralbank har tendens til at undergrave den amerikanske valuta. Ud over dette kan tabene i den amerikanske dollar også være forbundet med de forværrede coronavirus (COVID-19) betingelser i USA, som stadig giver anledning til frygt for en økonomisk afmatning i USA, hvilket bidrager til tabet i greenback. 

På tværs af dammen opfordrer det positive markedstemning, bakket op af optimisme over for coronavirusvaccinerne, investorer til at søge mere risikable aktiver knyttet til globale råvarer og nye markeder. Det er værd at huske, at det amerikanske dollarindeks (DXY) stod over for de tungeste tab i næsten 2 uger i sidste uge, hovedsageligt efter at de amerikanske husrepræsentanter støttede de $ 2.000 COVID-stimuleringslønninger, som den amerikanske præsident Trump kræver.

Ser man fremad i den kommende uge, kan serien af ​​PMI- og arbejdsløshedskrav for produktion sammen med OPEC-JMMC-møder og protokollen fra FOMC-mødet føre til masser af overskrifter for at holde markederne på farten. Bortset fra dette vil de geopolitiske spændinger og coronavirusoverskrifterne også følge nøje og spille en nøglerolle til bestemmelse af risikoniveauer på markedet.

Top økonomiske begivenheder at se denne uge

Markit Manufacturing PMI – mandag – 9:30 GMT

Disse data offentliggøres normalt af Chartered Institute of Purchasing & Supply and Markit Economics, der måler den økonomiske vækst i den britiske fremstillingssektor. Det er værd at nævne, at den britiske servicesektor ikke påvirker dette hverken positivt eller negativt. Forhandlere vil have de højest mulige tal, der betragtes som bullish for GBP-valutaen. Enhver aflæsning over 50 indikerer brancheudvidelse. Omvendt viser aflæsninger under 50 sammentrækning.

Fra det projicerede synspunkt forventes dataene at komme ind på 57,3, hvilket er det samme som den foregående læsning, og dette kan muligvis ikke give nogen meningsfuld drivkraft til GBP-valutaen.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 57.3

DEV: 0,77

Ulemper: 55.9

DATO: 12/16/2020 09:30

2): OPEC-JMMC Møder: – Mandag – 10:00 GMT

Disse møder deltager af repræsentanter fra de 13 medlemmer af OPEC og 11 andre olierige nationer. Formålet med dette møde er at koordinere og samle medlemsstaternes oliepolitikker og sikre stabilisering af oliemarkederne i et forsøg på at sikre en effektiv, økonomisk og regelmæssig forsyning af olie til forbrugere.

De diskuterer flere spørgsmål vedrørende energimarkeder, og vigtigst af alt er de enige om, hvor meget olie de vil producere. Når mødet er slut, taler embedsmændene normalt med journalister hele dagen. Som et resultat frigives den formelle erklæring om politiske skift og mødets mål, når møderne er afsluttet.

3): US ISM Manufacturing PMI – tirsdag – 15:00 GMT:

Disse data viser normalt forretningsforholdene i den amerikanske fremstillingssektor. Det er en af ​​de førende indikatorer for den generelle økonomiske tilstand i USA. Resultater over 50 ses som positive (eller bullish) for greenbacken; omvendt ses resultater under 50 som baisse for valutaen.

Fra det forventede billede forventes dataene at falde fra 57,5 ​​til 56,6, hvilket muligvis ikke efterlader nogen større bearish indvirkning på USD-valutaen, da aflæsningen stadig vil være over 50.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 57,5

DEV: -0.31

Ulemper: 58

DATO: 12/01/2020 15:00

4): ADP-beskæftigelsesændring – onsdag – 13:15

Disse data frigives normalt af Automatic Data Processing, Inc, som studerer ændringen i antallet af beskæftigede i USA. Med enkle ord har en stigning i denne indikator en positiv indvirkning på forbrugerudgifterne, hvilket stimulerer den økonomiske vækst. Som et resultat ses høje tal som positive eller hausse for greenbacken; omvendt ses lave tal som baisse for den amerikanske valuta. Ifølge fremskrivninger forventes tallet at falde fra 307K til 75K, hvilket kan undergrave den amerikanske valuta.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 307 K

DEV: -0.22

Ulemper: 410 K

DATO: 12/02/2020 13:15

 

5): FOMC Mødeprotokol – onsdag – 19:00 GMT

Federal Open Market Committee arrangerer otte møder om året. Formålet med dette møde er at gennemgå økonomiske og finansielle forhold, fastlægge den passende holdning i pengepolitikken og vurdere risikoen for de langsigtede mål om prisstabilitet og bæredygtig økonomisk vækst. Det er værd at nævne, at FOMC-protokollen normalt frigives af bestyrelsen for Federal Reserve, som er en klar guide til den fremtidige amerikanske rentepolitik. En hawkisk tone ses som positiv eller bullish for USD-valuta.

 

6): Indledende jobløse krav – torsdag – 13:30 GMT

Disse data frigives normalt af det amerikanske arbejdsministerium, som måler antallet af mennesker, der indgiver førstegangskrav til statsledighedsforsikring. Hvis tallet er større end forventet, viser det svaghed på det amerikanske arbejdsmarked, hvilket igen efterlader en negativ indvirkning på styrken og retningen i den amerikanske økonomi. Omvendt ses lave aflæsninger som positive eller hausse for greenbacken.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 787 K

DEV: -0,56

Ulemper: 833 K

DATO: 31/12/2020 13:30

7): ISM Services PMI – torsdag – 15:00 GMT

Disse data frigives normalt af Institute for Supply Management (ISM), som måler forretningsforhold i den amerikanske ikke-fremstillingssektor. Det er værd at bemærke, at den ikke-fremstillende sektor ikke har nogen indflydelse, hverken positiv eller negativ, sammenlignet med BNP eller ISM Manufacturing. Resultater over 50 ses som positive (eller hausse) for USD. Omvendt ses tal under 50 som bearish for greenbacken. Ifølge prognoserne forventes tallet at falde fra 55,9 til 54,5, hvilket kan underminere den amerikanske valuta.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 55.9

DEV: -0.04

Ulemper: 56

DATO: 12/03/2020 15:00

8): CAD – Arbejdsløshedsprocent – Fredag ​​- 13:30 GMT

Statistics Canada frigiver disse data, som måler antallet af arbejdsløse arbejdere divideret med den samlede civile arbejdsstyrke. Det er en af ​​nøgleindikatorerne for den canadiske økonomi, da antallet af ledige er et vigtigt signal om den generelle økonomiske sundhed, fordi forbrugernes udgifter er stærkt korreleret med arbejdsmarkedsforholdene. Hvis satsen går opad, viser det en mangel på ekspansion inden for det canadiske arbejdsmarked. Som et resultat fører en stigning i ledigheden til svaghed i den canadiske økonomi. Imidlertid ses et lavt tal som bullish for CAD; omvendt ses stigningen som negativ eller baisse for CAD.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 8,5%

DEV: -1,16

Ulemper: 8,9%

DATO: 12/04/2020 13:30

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me