Forex-viikko edessä, 17.-21.12.: FOMC-, BOJ- ja GDP-luvut parrasvaloissa!

Viikko oli hidas, koska markkinoiden volatiliteetti oli heikko ilman merkittäviä taloudellisia tapahtumia. Dollari vahvistui kuitenkin perjantaina suhteessa euroon ja jeniin, kun marraskuussa tapahtunut vahva vähittäiskaupan myynti vähensi huolta Yhdysvaltojen talouden jyrkästä hidastumisesta, joka tukee taloutta. Suurin osa elinkeinonharjoittajista koki epäröivänsä vaihtokauppoja ennen liittovaltion rahastojen korkoa, joka erääntyy ensi viikolla.

Teknisesti se on joulukuun viimeinen kaupankäyntiviikko, koska suurin osa välittäjistä ja rahoituslaitoksista on poissa käytöstä joululoman jälkeen. Tämä kuluva viikko on kuitenkin täynnä muutamia merkittäviä taloudellisia tapahtumia, jotka kattavat Yhdysvaltain keskuspankin ja Japanin keskuspankin korkopäätökset. Sen lisäksi kaupassa on useita merkittäviä taloudellisia tapahtumia. Katsotaanpa heitä …

Tarkkailulista – Tämän viikon tärkeimmät taloudelliset tapahtumat

Keskiviikko – 19. joulukuuta

GBP – CPI vuosi / vuosi

Ison-Britannian kuluttajahintaindeksi nousi elokuussa 2,7%, mikä johti kasvaviin inflaatiopaineisiin ja auttoi perustelemaan Bank of Englandin koronnostoa kyseiselle kuukaudelle. Siitä lähtien Ison-Britannian talous ei ole onnistunut saamaan hyvää määrää. Niiden inflaatioluvut ovat laskeneet 2,6 prosentista 2,4 prosenttiin marraskuussa.

Hitaampi, 2,3%: n kuluttajahintaindeksi on korteissa joulukuussa. Vähittäiskaupan ennustetaan nousevan 0,3%, mikä on vastoin ajatusta inflaation odotetusta laskusta. Aloittelijoille heikompaa inflaatiolukua pidetään laskevana Sterlingillä.

CAD – CPI y / y

Myös Kanadan inflaatio kärsi viime aikoina raakaöljyn hintojen laskun vuoksi. Lokakuussa kuluttajahintaindeksi nousi -0,4 prosenttiin ja ylitti elokuun 0,5 prosentin voitot. Lopulta se painostaa BOC: tä (Bank of Canada) pitämään korot pidossa.

Joulukuun lukujen odotetaan laskevan -0,1% verrattuna 0,3%: n kasvuun marraskuussa. Tämä saattaa pitää Loonien heikompana tällä viikolla.

USD – FED-rahapoliittinen kokous

Keskiviikkona Yhdysvaltain keskuspankki, Yhdysvaltain keskuspankki, ottaa valokeilaan, koska niiden odotetaan julkaisevan korkopäätöksen. Sijoittajat odottavat laajalti, että sen seurauksena on uusi koronnosto, vuoden neljäs kerta.

Fedin puheenjohtaja Jerome Powell on tehnyt itsestään selväksi, että hän uskoo, että Fedin pitäisi jatkaa tasaisesti kasvavia lainakustannuksia, ja futuurimarkkinat näyttävät ostavan mitä hän myy.

Fed-korotus – onko se hinnoiteltu?

Me kaikki tiedämme Fedin suunnitelmasta korottaa korkoa joulukuussa. Sijoittajat ovat jo ottaneet kantansa varmistaakseen dollarin suurimman tuoton.

Joten mitä odottaa koronnoususta?

Mielestäni suurin osa 2,50 prosentin koronnostoista on jo otettu huomioon. Alkuperäinen vastaus on todennäköisesti dollarin nousu ja sitten äkillinen kääntyminen. Toisen ajatuksen jälkeen voimme nähdä vaimennetun vastauksen 2,50%: n vapautumiseen.

Siitä tulee kuitenkin hämmästyttävä kauppa, jos Fed korottaa korkoa 50 peruspisteellä 2,75 prosenttiin tai ei korota lainkaan. (Molemmat skenaariot ovat erittäin epätodennäköisiä, mutta meillä olisi oltava suunnitelma B epävarmojen liikkeiden torjumiseksi).

Myöhemmin sijoittajat keskittyvät kokouksen jälkeiseen julkaisuun ja Powellin lehdistötilaisuuteen, jonka on määrä tapahtua klo 19.30 (GMT), 30 minuuttia Fed Fund -kurssin jälkeen. Elinkeinonharjoittajien odotetaan olevan paikkansa reunalla odottamassa kuuntelemaan Powellin mielipiteitä inflaatiosta ja palkkojen noususta.

Joten etsin myös vihjeitä seuraavista koronnostoista, varsinkin mitä he suunnittelevat vuodelle 2019.

NZD – lopullinen BKT q / q

Uuden-Seelannin tilastojen ennustetaan julkaisevan BKT-luvun kello 21.45 (GMT). BKT: n (bruttokansantuote) odotetaan laskevan 0,6 prosentista 1 prosenttiin. Vaikka niiden kauppataseen alijäämän odotetaan laskevan -1295 miljoonasta -880 miljoonaan.

Torstai – 20. joulukuuta

AUD – Työllisyyden muutos & Työttömyysaste

Australian tilastovirasto ottaa huomioon työmarkkinatiedot kello 00:30 (GMT). Australian talouden kasvu oli marraskuussa vaikuttavaa, 32,8 tuhatta, mikä ylitti merkittävästi odotukset. Australian työmarkkinoilla menee hyvin huolimatta joistakin asuntosektorin ongelmista ja huolesta Kiinasta.

Tämän kuukauden ennuste on hieman epävakaa, koska ekonomistit odottavat 20 000 uutta työpaikkaa. Työttömyysasteen odotetaan myös pysyvän 5 prosentissa. Joten voimme odottaa laskevaa sävyä Aussiessa torstaihin asti.

JPY – Rahapolitiikka

Japanin keskuspankilla on löyhin rahapolitiikka kehittyneissä maissa, ja korkotaso on negatiivinen. Tämä johtuu siitä, että Japanin taloudella on deflaatioriski ja niiden perusinflaatio on kaukana BOJ: n 2 prosentin tavoitteesta. Siksi BOJ: n odotettiin yleisesti pitävän vakuutuskorko ennallaan -0,10%: ssa, ja juuri näin he tekivät tänään.

BOJ: n ennustetaan jatkavan 10 vuoden joukkolainojen tuoton kohdistamista. Kuvernööri Haruhiko Kuroda järjestää lehdistötilaisuuden päätöksen jälkeen, mutta se on alustavaa. En odota mitään suurta muutosta sen julkaisemisessa ennen kuin kuvernööri Kuroda esittää uusia huomautuksia Japanin taloudesta ja heidän tulevista poliittisista päätöksistään.

Perjantai – 21. joulukuuta

GBP – vaihtotili

Kansallisen tilastotoimiston odotetaan julkaisevan vaihtotilin kello 8.30 (GMT). Se on tuonti- ja vientitavaroiden, palvelujen, tulovirtausten ja yksipuolisten siirtojen arvon ero edellisen vuosineljänneksen aikana. Lukujen odotetaan osoittavan kaupan alijäämän olevan 22,2 miljardia vs. 20,3 miljardia syyskuussa 2018.

GBP – Lopullinen BKT q / q

Kansallisen tilastotoimiston on tarkoitus julkaista BKT-luku kello 8.30 (GMT). BKT: n (bruttokansantuote) odotetaan pysyvän ennallaan 0,6 prosentissa verrattuna edellisen vuosineljänneksen 0,6 prosenttiin.

Kun otetaan huomioon Yhdistyneen kuningaskunnan inflaatiolukujen viimeaikainen lasku 2,7 prosentista 2,4 prosenttiin, markkinat käyvät puntia heikommin.

Positiivisten uutisten julkaisemisen jälkeen Sterling voi pysyä nousussa, koska BOE: n (Englannin pankki) odotetaan säilyttävän haukkamaisen sävyn rahapolitiikkakokouksissaan.

CAD – BKT m / m

Samoin tilastokeskuksen on vapautettava bruttokansantuote klo 12.30 (GMT). Elinkeinonharjoittajien on todella mielenkiintoista nähdä, kuinka Yhdysvaltain viimeaikaiset tullit ovat vaikuttaneet Kanadan tuottavuuteen.

Taloustieteilijöiden odotukset ovat 0,2% ja -0,1%.

Fellows, siinä kaikki nyt, mutta valmistaudu jännittävään viikkoon. Pysy kuulolla FX-johtajien kanssa ja ansaitsemme voittoja ennen joulua.

On mahtava viikonloppu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me