Ugentligt udsyn, 8. – 12. februar 2021: De vigtigste økonomiske begivenheder at se denne uge

Denne uge ramte den bredt baserede amerikanske dollar sin største ugentlige gevinst i tre måneder. Dette kan tilskrives den voksende optimisme over det økonomiske opsving i USA, som man så efter den årlige vækst på 6,8% i enhedslønomkostninger i den amerikanske nonfarm-forretningssektor i 4. kvartal. Bortset fra dette fik den amerikanske dollar yderligere støtte fra en stigning i de mere langsigtede amerikanske statsrenter, som kom, da handlende positionerede sig for en massiv finanspolitisk udgiftspakke. Omvendt blev Federal Reserves fortsatte ultra-lette pengepolitik betragtet som en af ​​de nøglefaktorer, der begrænsede yderligere gevinster i den amerikanske dollar. I mellemtiden spillede det optimistiske markedssentiment, løftet af optimismen over Bidens 1,9 billioner $ COVID-19 hjælpepakke og coronavirus (COVID-19) vacciner, også en nøglerolle i begrænsningen af ​​gevinsterne i den amerikanske dollar.

Ser man fremad i den kommende uge, kan antallet af handelsbalance og ledighedstal sammen med Fed-formand Powell og BOE Gov Bailey’s taler føre til masser af overskrifter for at holde markederne på farten. Udover dette vil de geopolitiske spændinger og udviklingen vedrørende den amerikanske præsident Joe Bidens stimulans på 1,9 billioner dollars blive fulgt nøje, da de kunne spille en nøglerolle til bestemmelse af risikoniveauer på markedet.

Top økonomiske begivenheder at se denne uge

1 – CNY – handelsbalance – mandag – foreløbig

Disse data frigives af den generelle toldmyndighed i Folkerepublikken Kina. Det er et mål mellem eksport og import af samlede varer og tjenester. En positiv værdi viser et handelsoverskud; på bagsiden angiver en negativ værdi et handelsunderskud. Det er værd at bemærke, at denne begivenhed kan generere en vis volatilitet for CNY, hvilket ville have en indvirkning på Forex-markedet, da den kinesiske økonomi påvirker den globale økonomi. Med enkle ord forstås høje tal som positive (eller bullish) for CNY; omvendt ses lave tal som negative (eller bearish) for den kinesiske valuta.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 516,81 B

DEV: –

ULEMPER: –

DATO: 01/14/2021 02:00

2 – Tysk handelsbalance – tirsdag – 2:00 GMT

Disse data frigives typisk af Statistisches Bundesamt Deutschland. Det giver et mål for eksport og import af samlede varer og tjenester. Positive værdier repræsenterer et handelsoverskud, mens negative værdier peger mod et handelsunderskud. Denne begivenhed kan skabe volatilitet for euroen, hvilket igen vil påvirke valutamarkedet, da den europæiske økonomi har indflydelse på den globale økonomi. Hvis der ses en stabil efterspørgsel i bytte i den tyske eksport, vil dette blive til positiv vækst i handelsbalancen, som burde være bullish for EUR. Omvendt betragtes lave tal som negative (eller bearish) for EUR.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: € 16,4 mia

DEV: -0,69

Ulemper: 18 € B

DATO: 01/08/2021 07:00

3 – Forbrugerprisindeks (ÅÅÅ) – Tirsdag – 20:30 GMT

Disse data frigives af National Bureau of Statistics of China. Det angiver prisvariationer i detailhandlen inden for en repræsentativ kurv med varer og tjenester. Resultatet er en komplet gennemgang af resultaterne fra forbrugerprisindekset i landdistrikterne og forbrugerprisindekset i byerne. Som vi ved, trækkes CNY’s købekraft ned af inflationen. CPI ses som en kritisk indikator til måling af inflation og ændringer i indkøbstendenser. En betydelig stigning i forbrugerprisindekset vil indikere, at inflationen er blevet en destabiliserende faktor i den kinesiske økonomi, hvilket potentielt får Folkets Bank i Kina til at stramme pengepolitikken og finanspolitisk risiko. Enkelt sagt, en opadgående læsning betragtes som positiv (eller bullish) for CNY, og en nedadgående læsning ses som negativ (eller bearish) for CNY.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 0,2%

DEV: 0,46

Ulemper: 0,1%

DATO: 01/11/2021 01:30

4 – Producentprisindeks (ÅÅÅ)

Disse data frigives normalt af National Bureau of Statistics of China. Det giver et mål for inflationstakten set fra producenternes synspunkt. Den registrerer de gennemsnitlige ændringer i priser, som kinesiske indenlandske råvareproducenter modtager i alle forarbejdningstrin (råmaterialer, mellemprodukter og færdige varer). Ændringer i PPI forstås bredt som en nøgleindikator for råvareinflation. Hvis stigningen i producentprisindekset er overdreven, indikerer det, at inflationen er blevet en destabiliserende faktor i den kinesiske økonomi. People’s Bank of China ville derefter stramme pengepolitikken og den finanspolitiske risiko. Dybest set betragtes en højere læsning som positiv (eller bullish) for CNY, mens en nedadgående læsning forstås som negativ (eller bearish) for den kinesiske valuta.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: -0,4%

DEV: 2,00

Ulemper: -0,8%

DATO: 01/11/2021 01:30

5 – Forbrugerprisindeks (MoM) – Onsdag – 8:30 GMT

Disse data frigives af US Bureau of Labor Statistics. Det måler prisbevægelser ved at sammenligne detailpriserne på en repræsentativ indkøbskurv med varer og tjenester. Som vi ved, påvirkes greenbackens købekraft af inflationen. Derfor forstås CPI som et nøglemål for inflation og ændringer i indkøbstendenser. Således ses en opadgående tendens som positiv (eller bullish) for greenbacken; omvendt ses lavere tal som negative (eller bearish) for den amerikanske dollar.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 0,4%

DEV: 0,00

Ulemper: 0,4%

DATO: 01/13/2021 13:30

6 – BoEs guvernør Bailey’s tale – onsdag – 12:00 GMT

Andrew Bailey er den nuværende guvernør for Bank of England. Han tiltrådte 16. marts 2020 i slutningen af ​​Mark Carneys session. Før sin udnævnelse arbejdede guvernør Bailey som administrerende direktør for Financial Conduct Authority.

Denne britiske centralbankmand var også vicegeneraldirektør for Bank of England fra april 2013 til juli 2016 og Bank of Englands chefkasser fra januar 2004 til april 2011. Som centralbankchef kontrollerer han de korte renter. Som et resultat har han større indflydelse på værdien af ​​nationens valuta end nogen anden person. 

Handlende overvåger nøje hans offentlige engagementer, da de normalt bruges til at efterlade detaljerede spor om fremtidig pengepolitik. En hawkisk tone ses som bullish for GBP; på den anden side betragtes en døvtone som bearish for det britiske pund.

7 – Ledighed – Torsdag – 8:30 GMT

Disse data frigives typisk af det amerikanske arbejdsministerium. Den måler antallet af ledige arbejdere divideret med den samlede civile arbejdsstyrke. Renteforhøjelser indikerer manglende ekspansion på det amerikanske arbejdsmarked; dette har igen en tendens til at svække den amerikanske økonomi. Derfor ses en lav aflæsning som positiv eller hausse for USD, mens et højt tal ses som negativ (eller baisse) for greenback.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 812 K

DEV: -0,32

Ulemper: 875 K

DATO: 01/28/2021 13:30

8 – Bruttonationalprodukt (QoQ) – Fredag ​​- 2:00 GMT

Kontoret for national statistik frigiver disse data, som giver et mål for den samlede værdi af alle varer og tjenester, der produceres i Storbritannien. BNP ses som et nøglemål for den økonomiske aktivitet i Storbritannien. Med enkle ord har en stigende tendens en bullish indvirkning på GBP; omvendt ses en lav aflæsning som baisse for pund sterling.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 16%

DEV: 1,38

Ulemper: 15,5%

DATO: 22/12/2020 07:00

9 – Varehandelsbalance:

Disse data frigives også af Kontoret for National Statistik. Den måler balancen mellem eksport og import af varer. Positive værdier afspejler et handelsoverskud, mens negative værdier indikerer et handelsunderskud. Disse data ses som en nøglefaktor, der kan generere en vis volatilitet for GBP. Hvis der ses en konstant efterspørgsel i bytte efter britisk eksport, vil det resultere i en bullish vækst i handelsbalancen, hvilket ses som positivt for det britiske pund; omvendt ses lave tal som negative (eller bearish) for den britiske valuta.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: £ -16,012 B

DEV: -5,77

Ulemper: £ -10.175 B.

DATO: 01/15/2021 07:00

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me