WTI undlader at holde gevinster natten over midt i efterspørgsel efter vækstproblemer – alle øjne på API-data!

I løbet af tirsdagens asiatiske handelstider, WTI Råoliepriserne kunne ikke udvide deres daglige gevinster og faldt til under $ 40,50 fra $ 40,79, hovedsagelig på grund af den igangværende stigning i COVID-19-sager, der fortsat styrker efterspørgslen og overskygger håbet om en ny amerikansk stimuleringspakke. Bortset fra dette blev faldet i olie yderligere styrket, efter at Kina rejste yderligere vanskeligheder for den kinesisk-amerikanske handelsaftale, som også vejede på energibehovet.

Desuden steg efterspørgslens bekymringer yderligere, efter frigivelsen af ​​Japans olieimporttal for august, hvilket viste, at ønationens råimport faldt med 26% ifølge regeringsdata. I mellemtiden blev den globale overforsyningsfrygt drevet efter stigningen i Libyens råproduktion i denne uge fra 100.000 tønder om dagen (BPD) til 250.000 BPD. Dette medførte igen et yderligere nedadgående pres på råoliepriserne.

Tværtimod kan svagheden i den brede amerikanske dollar, udløst af en kombination af andre faktorer, betragtes som et af de vigtigste spørgsmål, der er med til at begrænse dybere tab i råoliepriserne. Derudover synes den amerikanske kongres tættere på at blive enige om en stimuluspakke, som også holder låg på eventuelle yderligere tab i råoliepriserne. I øjeblikket handler råolie til $ 40,22 og konsolideres i intervallet mellem 40,14 og 40,70.

Det er værd at huske på, at råoliepriserne rapporterede gevinster i handel med dag til dag, da investeringerne blev styrket af den seneste politiske udvikling i USA. Disse forhåbninger kom efter husets formand Nancy Pelosi annoncerede en ny Demokratisk $ 2.2 billioner coronavirushjælpepakke, der boostede markedet. Men gevinsterne var kortvarige, da den fortsatte efterspørgsel bekymrede på grund af coronaviruspandemien opvejer håbet om en ny amerikansk stimuleringspakke. I henhold til den seneste rapport er ca. 1 million mennesker døde af COVID-19 fra tirsdag, mens dødsfaldene og infektionerne fortsætter med at stige i flere lande.

På tværs af dammen blev den svage råoliepris yderligere udfordret af nyheden om, at libysk olie nu kom tilbage på markedet. Det er værd at nævne, at Libyens råproduktion er steget i denne uge fra 100.000 tønder pr. Dag (BPD) til 250.000 BPD. Som vi ved, var den libyske olieproduktion udsat for en blokade i mange måneder, hvilket sænkede det globale udbud og øgede priserne. Bortset fra dette er den iranske sanktionskæmpende olieeksport også steget, idet 1,5 millioner BPD nu forlader landet.

Desuden kunne tabene i råolie også tilskrives den intensiverede krig mellem USA og Kina. South China Morning Post (SCMP) offentliggjorde nyheden under den tidlige asiatiske session, hvilket tyder på yderligere vanskeligheder for den kinesisk-amerikanske handelsaftale. Årsagen til dette er Kinas manglende evne til at købe selv en tredjedel af de amerikanske varer, der er aftalt inden udgangen af ​​august. Desuden udtaler kommentarerne fra China Daily om, at “De Forenede Staters sinofobe politik medfører tab for Kina på kort sigt, men på lang sigt kan Kina drage fordel af dem”, fortsætter med at udfordre forbindelserne mellem USA og Kina..

Tværtimod har markedets handelsstemning blinket grønt siden den asiatiske session startede, muligvis på grund af de seneste overskrifter, der tyder på et stærkt immunrespons på coronavirusvaccinen med et enkelt skud i de tidlige forsøgsfaser. Ud over dette blev markedssentimentet yderligere styrket af håbet om den amerikanske stimulans til at bekæmpe de økonomiske virkninger af coronavirus (COVID-19). Bortset fra dette har optimismen omkring Brexit også haft en positiv indvirkning på markedssentimentet. Således kunne det positive markedssentiment betragtes som en af ​​de nøglefaktorer, der var med til at begrænse dybere tab i råoliepriserne.

På trods af håb om yderligere stimulus forbliver den bredt baserede amerikanske dollar deprimeret og tager tilbud på dagen midt i en markedsrisiko. På den anden side afvejede handlernes forsigtige stemning forud for tirsdagens amerikanske præsidentvalgdebat mellem præsident Donald Trump og den demokratiske kandidat Joe Biden også den amerikanske dollar. Gevinsterne i den amerikanske dollar hjalp dog til at begrænse dybere tab i oliepriserne, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I mellemtiden var kl. 10:23 ET (2:23 GMT) det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en kurv med andre valutaer, faldet med 0,03% til 94,278 og faldt fra det to-måneders højdepunkt, der blev set i løbet af forrige uge.

Ser vi fremad, vil markedshandlerne holde fokus på overskrifter vedrørende Brexit, pandemien og det amerikanske præsidentvalg, som alle kan give vigtige spor. Bortset fra dette er de ugentlige beholdningsdata fra en privat udbyder, American Petroleum Institute (API) nøglen til at se. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me